Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Palacsinta alaptészta

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2010. január 31. 15:05
Palacsinta. Mindenki szereti, de szinte mindenki megjárta már vele. Ha ragad, folyik, nem folyik, túl sűrű, vagy egyszerűen nem lesz finom, kövesd tanácsainkat. Még arra is van tippünk, mi legyen, ha végképp elromlott minden!

Tovább a cikkre...
  1. 2013. szeptember 8. 19:3526.
    Íly módon még nem olvastam, de majd kipróbálom.
    előzmény:
    hexilein72 (13)
    2010-01-31  16:20
  2. 2013. szeptember 8. 17:1925.
    Ez pontz ugyanaz a recept, csak dupla adag...:DDDD
    előzmény:
    Jumbo3 (8)
    2010-01-31  15:51
  3. 2012. október 19. 12:1424.
    Én pont ezt a receptet használom, és mindig nagyon fincsi lesz a palacsinta. Annyi, ha mind a 4-en otthon vagyunk, akkor dupla adagot sütök.
  4. 2012. szeptember 30. 14:3723.
    Nem tudom, hogy van, de csak én csinálom cukorral a palacsintát?
  5. 2012. szeptember 24. 20:4122.
    Az én palacsintatésztám, kb 5-6 kanál liszt,(púpozott ) 1 tojás, pici só,cukor, annyi tej, amennyi szem szerint is szükséges, nem túl híg, nem túl sűrű, és a palacsintasütőt és margarinnal kenem ki. Még az ize is
    jobb, mintha olajjal kenném ki. De kinek a pap, kinek a papné.
  6. 2012. február 1. 13:0721.

    köszönöm szépen, hétvégén ismét nekirugaszkodom és referálok, hogy mit sikerült alkotnom.

    előzmény:
    molly49 (20)
    2012-02-01  12:56
  7. 2012. február 1. 12:5620.

    Én így szoktam készíteni:

     

    2 egész tojás

    1 teáskanál olíva olaj

    őrölt bors

    1-2 mokkás kanál só

    csokor apróra vágott petrezselyem zöld

     

    ezeket jól összekeverem

     

    hozzákeverek annyi grízt, hogy nagyon lágy állagú masszát kapjak 

     

    hagyom állni legalláb fél órát, addig magába szívja a gríz a nedvességet és meglátod, hogy pici grízt keverj-e még hozzá.

     

    A masszának lágynak kell maradni, mert különben nem tud főzés közben szépen duzzadni a gríz benne.

     

    Ha sok grízt teszel hozzá akkor szkafander horpasztó lesz

     

    Ha keveset szétmállik ezért, ha bizonytalan vagy a masszából 1 kiskanállal tegyél a fővő levesbe, akkor el tudod dönteni, hogy gríz kell-e hozzá?

     

    Csak azért írtam le ilyen részletesen, mert én is átestem ezen a tanulási próbán

    előzmény:
    nagyeszter (18)
    2012-02-01  12:35
  8. 2012. február 1. 12:4719.

    Épp most "tömtem" magamba az utolsó palacsintámat. Ugyanilyen arányokkal uganígy szoktam, csak majdnem tiszta tejből és újabban nem teszem bele az olajat, viszont cukrot igen. Attól olyan szép aranybarna foltos lesz, de sose ragad le.

    nagyeszter !

    A daragombócot én sem tudtam régen csinálni, vagy szétesett vagy kemény maradt. Most már évek óta sikerül. 1 tojást villával felhabolok, 5 lapos evőkanál búzadarát keverek bele, sót, kis borsot, esetleg vegetát teszek bele. Ezt jól összekeverem a villával. De ezt mindig reggel korán megcsinálom, így van ideje megduzzadni amíg a levesbe kell tenni. Amióta így csinálom, nem mondom, hogy nem volt olyan hogy ilyen vagy olyan lett, de elég ritka, hogy nem sikerül.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  9. 2012. február 1. 12:3518.

    szép napot mindenkinek.

     

    a palacsintát általában jól tudom elkészíteni, érzem az arányokat.

    ami viszont gondot okoz az a grízgaluska. Múlt héten két külön recept szerint készítettem, az egyik szétesett míg a másik olyan kemény lett, hogy a búvár szkafandert be lehetett volna vele horpasztani.

    kinek van tuti tippje?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2010. február 1. 10:3317.
    bocs elirtam jobb
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_878376 (16)
    2010-02-01  10:32
  11. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2010. február 1. 10:3216.

    Ami igaz az igaz.A nagyi receptjeinél nem lehet roszabb

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-31  15:05
  12. 2010. február 1. 10:0415.
    Úgy kell csinálni, ahogy a nagymama mondja, biztos hogy ő tudja a legjobban..:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_493377
    Torolt_felhasznalo_493377
    2010. január 31. 17:1814.

    1 evőkanál liszt 4-5 dkg !

    valamit elnéztél

    előzmény:
    crna (3)
    2010-01-31  15:10
  14. 2010. január 31. 16:2013.
    Itt Ausztriaban a tojasfeherjek feleböl habot vernek, ugy teszik a tesztahoz, igy kicsit vastagabb, de "könnyebb", lagyabb lesz a palacsinta.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-31  15:05
  15. 2010. január 31. 15:5412.
    előzmény:
    Magdanéni (7)
    2010-01-31  15:48
  16. 2010. január 31. 15:5311.
    Én is kb. hatvan dkg lisztből sütök, tehát én se kanalazgatok. A nagymamám csak néhány darabot sütött gyorsan, ha megjelentünk néhány barátnővel délutánonként. Ezért ismerem ezt a kanalas mérési módszert.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_144923 (5)
    2010-01-31  15:38
  17. 2010. január 31. 15:5310.
    Ha hagyod állni 1-2 óra hosszat a masszát,akkor még szuperebb palikat tudsz sütni!
    előzmény:
    Mariann01 (2)
    2010-01-31  15:05
  18. 2010. január 31. 15:519.
    én mindent sacc per kábé csinálok, igaz van gyakorlatom.
    előzmény:
    poppy550 (6)
    2010-01-31  15:41
  19. 2010. január 31. 15:518.

    Szia! Azt én palacsintatésztám:1 liter tej,4 tojás,40 dkg liszt,só,egy deci étolaj.

     

    Kb.30 tuti lesz belőle.

    előzmény:
    Mariann01 (2)
    2010-01-31  15:05
  20. 2010. január 31. 15:487.
    Ez után a tojásrántotta jön???...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-31  15:05
  21. 2010. január 31. 15:416.

    én nem szoktam méregetni a lisztet, vizet  csak szemre .

    de midig sikerül.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-31  15:05
  22. Torolt_felhasznalo_144923
    Torolt_felhasznalo_144923
    2010. január 31. 15:385.
    Jesszus, akkor kanalazgathatnék egy fél napig.
    előzmény:
    crna (3)
    2010-01-31  15:10
  23. 2010. január 31. 15:294.
    Én vizuális vagyok, és most éppen elképzeltem, amint az összeragadt gombócokat nagy lendülettel beleöntöm a sütőbe... csak úgy???
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2010-01-31  15:05
  24. 2010. január 31. 15:103.

    Amennyiben normál méretű palacsintasütőd van és a vékony palacsintákat szeretitek, kb. 20 db palacsinta lesz a 20 dkg lisztből.

     

    Nagymamám is mindig így számolt gyerekkoromban - annyi kanál lisztből készítette a tésztát, ahány darab palacsintát sütni szeretett volna.

    előzmény:
    Mariann01 (2)
    2010-01-31  15:05
  25. 2010. január 31. 15:052.
    Ok, ez nagyon jó ötlet, és praktikus tanácsokat is adtatok!!:) azért lenne egy kérdésem még, ebből az adagból kb. mennyi palacsinta jön ki.. (csak azért kérdem, mert nálunk mindenki nagyon szereti a palacsintát, és ez a mennyiség egy kissé kevésnek tűnik 4 főre.. Előre is köszi a gyors választ! M.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top