Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Flódni

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2009. augusztus 29. 11:47
Ez a hagyományosan zsidó édesség szerencsés módon úgy tíz éve valahogy újra felszínre került, és visszakúszott a cukrászdák állandó kínálatába. Igaz, abszolút ellensége a mai szépségideálnak, lassan mégis kezd meghonosodni azokban a háztartásokban is, ahol sem a vallás, sem a hagyomány nem tartja kihagyhatatlan süteménynek.

Tovább a cikkre...
  1. 2009. augusztus 29. 13:446.

    Hozzávalók:
    50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor
    - az almatöltelékhez: 80 dkg savanykás alma, 2 evőkanál méz, 1 citrom és szegfűszeg
    - a máktöltelékhez: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor
    - a diótöltelékhez: 20 dkg dió darálva, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 dl fehérbor
    - a lekenéshez: 1 tojás

    Elkészítés:
    A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral, a tojássárgákkal, meg a fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelékek elkészülnek.
    Az almákat tisztítsd meg, káposztareszelőn reszeld le. Locsold meg a citrom levével, hints bele őrölt fahéjat, szegfűszeget, édesítsd mézzel.
    A mákos töltelékhez a mákot forrázd le a borral, keverd e a cukorral meg a mazsolával. Hasonló módon készítsd el a diós tölteléket is. Egy magas falú kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral.
    A tésztát oszd négy részre, egyenként nyújtsd tepsi nagyságúra. Fektess egy tésztalapot a tepsibe, simítsd rá a diós tölteléket. Erre a következő lap és a máktöltelék kerül, majd ismét tészta és a reszelt alma. Borítsd be az utolsó lappal, szurkáld meg villával és kend be felvert tojással.
    Told a tepsit előmelegített sütőbe és 170 fokon 60-65 perc alatt süsd aranyszínűre. Kihűlve szeleteld.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2009-08-29  11:47
  2. 2009. augusztus 29. 12:145.
    Még kamaszként egyszer sütöttem, de tényleg iszonyú macerás. Meg a mákot én nem is szeretem, ráadásul most tilos minden édesség. Talán azért olvasom az édességes topicokat! :-DDDD
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_461189 (3)
    2009-08-29  12:08
  3. Torolt_felhasznalo_266540
    Torolt_felhasznalo_266540
    2009. augusztus 29. 12:114.
    Fuszeres Eszternel van a tuti recept flodni ugyben!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2009-08-29  11:47
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. augusztus 29. 12:083.

    Finom a flódni, de iszonyú energiadús! Max. télen tudom megenni, nyáron eszembe se jut.

    Ja, és nagyon munkás süti. Egyszer csináltunk, de inkább megveszem a cukiban.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. Torolt_felhasznalo_935335
    Torolt_felhasznalo_935335
    2009. augusztus 29. 11:472.
    A fény utcai Auguszt cukrászdában nagyon finom a flódni!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top