Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Újpesten jó lakni?

lufi
Létrehozva: 2005. november 27. 20:54
Szeretném megkérdezni az újpestieket, hogy milyen ott lakni? Most  elhatároztuk, megpróbálunk kijjebb menni Pest közepéről, és Észak-Pestet lőttük be. Leginkább Újpesten tervezünk lakást keresni (a XIII. kerületben, úgy néz ki, nem sikerül) , és ezért vagyok kiváncsi, melyik részén a legjobb? Izzó felé, vagy a Tél utca környékén? Közlekedés milyen arrafelé, milyen a metróhoz csatlakozás? Mondjuk, (sajna), nem a kertvárosi részt gondolom, oda majd, ha nyertem a lottón, akkor megyek. Köszönöm, ha írtok.
  1. 2015. Április 5. 08:37189.

    Sziasztok!


    Ujpesttel nem art vigyazni, a rezsi nagyon magas es kenyelmetlenek a panel epuletek. Az egyik legnagyobb problema, hogy ujpest deli hataran van egy vegyipari uzem, a chinoin, ami mindenfele fura szaggal teriti be azt a teruletet egeszen kapmegyerig ha onnan fuj a szel, a zajszennyezes is magas, a rozsa utca arpad ut keresztezodesben eltem sokaig. 


    Kontra: belvarosban is eltem, tagasak a lakasok, 50-100 centis teglafalak, 5 meteres belmagassag, nyaron huvos, csondes.


    Visszaterve ujpestre.


    elony, hogy videkhez kepest kevesebb a kisebbsegi, tobb a dolgozo ember es a nyugdijas, illetve kis polgari csaladok, de egyszeru emberek. Minket egy jobb kocsi miatt nehanyan ugy megneztek, h szegyelltuk magunkat, sokan nagyon irigyek es illik rajuk a panelproli kifejezes. Sajnos. De remelem te, aki ezt olvasod, nem az a fajta ember vagy. Edesqnyam egyebkent megorult ujpesten, rendoroket hivogatottt mindenkire, elmeorvos kezeli. Pedig amikor oda koltoztunk normalis jolszitualt csalad voltunk. Van egy embertipus aki jol elviseli, sot szereti az ilyen panel kornyezetet, mi sajnos nem azok voltunk.


    Amikor eszakrol fuj a szel valoban nagyon jo a levego, es gyorsan le lehet jutni a dunapartra, vonattal szodligetre, vacra, dunakeszire, akar rendszeresen kayakozni, futni, kerekparozni is, nem egyszer megtettem az ujpest-vac utvonalat biciklivel. Foleg nyaron jo kicsapodni a varosbol.


     


    Most videken vagyunk, de nem jo. Kisebbsegiek kabelt egetnek, vagy a heti szemetukkel futenek be, egett muanyag szag, nem jo, a varos tobb reszen is erezni telen. Kutyankrol a nyakorvet leloptak a kertben valahogy, ujpesten nem. Olt ilyen, jonnek be bodzazni, tiszta getto. De ha jo eross keritesed van es jo kornyeken vagy (videken) sokkal jobb, hatalmas kert, jo levego ha epp nem egetnek. De baj itt is van. Visszasirom neha ujpestet, mert szivesebben elnek mondjuk kapmegyeri v dunaparti reszen. A panelzpdzsungelben semmikepp. A 20 assal en is sokat jartam. Jo gyorsan a keletiben van, most viszont a vonat visz fel fel ora alatt a deli palyaudvarra, ez meg jobb. Olyan, mintha a delitol 10 perc setara laknek, csak vonatozni kell. Ha tehegnem amugy vac-szob-god kornyeken laknek, de mindenki maga valogatja. Ujpestrol konnyu volt elerni ezeket a szep helyeket, de a belvarosban a nyugatitol sem nehez!!!!!


    Ujpest nem yo hely, ha normalis civilizalt embernek erzitek magatokat nem pedig valami panelhorcsognek, sajatos eletforma, akkor ne vegyetek ott lakast! A teli futes szamla a keszenletivel annyi, amibol egy csaladi hazat elektromossaggal is fel lehet futeni! A melegvizert is fizetni kell, raadasuk csaladi hazban lehet kut, vagy esovizgyujto, be tudod allitani egy tartallyal a furdovizedet wc oblitesre pl. Napkollektort, napelemet szerelhetsz fel, meg van a lehetoseg a fejlodesre Az ingatlanodnal. Ujpesten egy panel legterben nincs, ha elkezdtem furni altalaban mar 5 perc mukva csnegetett valamelyik idiota. Na itt nincs ilyen,


    Ne koltozzetek panelba, sziasztok!

  2. 2005. december 31. 17:07188.
    Tavaly voltam es jovore megyek megint lattam mennyi a valtozas 1996-ban mentem eloszor de akkor majdnem fenekre ultem az a resz ahol en laktam az olyan de amikor en jottem akkor kezdtek bontani az Arpad ut masik oldalat at lehetett latni az OTI epuletre a piac a szivem csucske az is sokat valtozott de meg a regi hangulata megvan bennt a savanyusoron csopogott a nyalam be is kajaltam 3 napig egett a belem a savtol
    a sutemenyes az az Allaminak a masik sarkan volt ahol most buszmegallo van melette volt egy fenykepesz azutan egy fodrasz ja meg egy borondos is a bizomanyi es tovabb nem emlekszem
    a fodraszra azert mert odajartam mindig
    meg a Tanacshazaval szemben volt egy nepmuveszeti bolt az is eltunt
    De a legjobb antikvarium ott van a piactol kifele abban a sarok epuletben ahol bank van
    mindig tul sulyosan jovok vissza
    azt soha nem hagyom ki
    Alig varom a nyarat es HUUUsss repulok isteni jo erzes megerkezni
    de az igazsag 3-4 het utan jo megerkezni ide is
    itt a csalad az unokak mar idekot minden de szivembem meg mindig magyar maradtam
    ezt onnan merem irni meg a mai napig magyarul almodok
    előzmény:
    stuci (187)
    2005-12-31  09:16
  3. 2005. december 31. 09:16187.

    Sziasztok!

    Végre visszataláltam.

    Brampton! Manapság állapottól függően 8.5-9 milka egy akkora lakás. Nem tudom mikor jártál itthon, de meg fogsz lepódni mennyit változott Újpest. Amilyen ritkán megyek az utcára én is csodálkozom, hogy mennyi  új ház épül a "romok" helyén. Nem tudom milyen sütis boltról beszélsz, bár én a 37-ben laktam, most meg az uszi hátamögött.

    Gerdamama! Tanusíthatom, hogy rém zajos az Árpád út! :-) Azok az újépítésű lakások meg heroin drágák. Elég sok is van még lakatlanul.

    Andrikat! 2900.- volt a vágás szárítás, nem festettem. Mondjuk az érdekes volt mikor egy hét múlva mentem, egy szárításért 2500.- kért. :-(

    Kedves újpesti barátaim!

    Kívánok mindannyiótoknak jó szórakozást a mai éccakára és sikerekben gazdag boldog újévet!

     Most már betettem a kedvencekbe a topikot, hogy ne veszítsam el. :-)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. december 31. 08:21186.

    Ne törjétek a fejeteket, hogy miért vigyorgok és kacsintgatok a metrót emlegetve, csak bezártam a zárójelet.  

    előzmény:
    gerdamama (185)
    2005-12-31  08:18
  5. 2005. december 31. 08:18185.

    Az egyik tesóm a Sporttelep utcában lakik, arról a részről nem esett szó. A Városközponttól (metr&oacute pár perc a 20-as busszal. Az utca egyik oldalán vannak a négyszintes (kb. 15-20 éves) panelházak, a másik oldalon és a szomszéd utcában megmaradtak a családi házak. Nekem nagyon tetszik, mert "emberléptékű", barátságos környezet. Bármelyik ablakon, erkélyen kinézel, kertet látsz.

    Én máshol lakom, viszont Fótra járok dolgozni. Végigbuszozom az Árpád úton naponta kétszer. Rengeteg új lakás épül ott. Lehet, hogy nincs igazam, de egyfolytában sajnálom a leendő lakókat, akiknek az ablaka alatt döngetnek a helyi és távolsági buszok hajnaltól késő estig.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2005. december 31. 08:16184.
    Vegig olvastalak benneteket es ram jott a honvagy
    szerettem ott elni
    panel volt igaz de az akkor nagy szo volt kapniakkor epult a rozsa utca uj lakas Furdoszoba!! a szoba konyha utan es 2!! szoba de nagy dolog volt a konyha ablakom a Gellert hegyre nezett a Chinoin fele a lanyom a kek oviba jartvan egy google earth program amivel lehet menni latni felulrol mindent ott is bejeloltem a rozsa utcat ott a haz vegeben volt egy kis abc meg a haz aljaban az t hiszem az utolso lepcsohaznal egy kis zoldseges az utca vegen meg a kek uszoda annak idejen [1982-ben]700.000 ft-ot ert ma mennyi egy 53 negyzetmeteres lakas?? egy evig uresen allt aztan kiadtak valakinek a butoraim meg elarverezte a K I K? a tanacs?? valaki azt is tudom hogy a szellem telepen volt a szekrenysorunk egy tanacsi dolgozo vette meg
    mert annak idejen teljes vagyonelkobzas volt a kulfoldre tavozott egyenektol
    Isten aldjon Ujpestiek
    Jovore mar en is ott koptatom az allaminal a jardat
    Csak a sutis boltot piszkosul sajnalom hogy lebontottak
    Olyan fini sutik nem voltak sehol
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2005. december 31. 07:42183.
    mielott eljottem en is a Rozsaban laktam a 12-ben 10 em
    előzmény:
    stuci (153)
    2005-11-28  20:12
  8. 2005. december 31. 07:39182.
    nem bissza csak vissza
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2005. december 31. 07:38181.
    Szia nem is tudtam te is Ujpesti vagy? en is ott notttem fel az osz utcaban a Tungsramban dolgoztam es a tungira jartam furodni az az en hazam odajarok bissza a temetonel lakik a baratnom akihez mindig megyek
    kicsi a vilag??
    előzmény:
    kysslina (173)
    2005-11-30  06:51
  10. 2005. december 19. 12:21180.
    Szia mindenkinek! Itt egy ősújpesti .Itt születtem a szülőotthonban valamikor réges régen,és soha nem laktam máshol csak itt.No nem egy helyen de mindig Újpesten Régen külön város voltunk. csak 1950 ben kerültünk Budapesthez.Én a kertvárosban lakom ami nagyon szép,rendezett.igaz amikor mi vettük a házunkat akkor még az egész egy préri volt hatalmas mezőkkel.Még elérhető áron lehetett házat telket venni ,de a fiatalkorom felejthetetlen volt.Én is a Tungin töltöttem a nyaraimat ,ott volt a fiatalság szine -java.A panelok helyett régen kis szoba -konyhás földszintes lakások voltak .No azokhoz képest a panel is nagy előrelépés .Szerintem rengeteget fejlődtünk és még fogunk is fejlődni.A közlekedés jó,a metró is sokat lenditett a dolgon.Én nem tudnám elképzelni .hogy pl a belvárosban éljek ahol még az évszakokat is csak arról lehet megkülönböztetni ,hogy a szemben lévő lakásban nyitva van az ablak.Már elég sokan vagyunk,de még van hely .gyertek!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2005. december 13. 08:44179.
    Szia, köszönöm, hogy írtál. Az az igazság, felfigyeltem én is arra a környékre, amit te is írsz. Csak attól félek, hogy kicsit drága lesz nekünk. Hát istenem, panelt eladni.. Pedig jó környéknek tűnik, olyan békés, a szép kis utcákkal...szóval, álmodozom.., az még ingyen van. De  a hely be van lőve! 
    előzmény:
    fata (178)
    2005-12-13  02:14
  12. 2005. december 13. 02:14178.

    Szia!

    Ha még aktuális, én javasolnám a Megyeri út-Váci út közötti részt, a temetővel szemben, érdemes egyszer elsétálni arra.

    Egyébként pedig ami nagyon Újpest mellett szól, az az autóval történő közlekedés (amennyiben ez érint titeket). Olyan sok az alternatív útvonal a belváros felé, hogy szinte lehetetlen bedugulni. Én a harmadik kerületből jöttem, a Szentendrei úthoz képest ez egy álom! Ha meg egyszer elkészül az M0... 

     Ja, meg tele vagyunk bevásárló központokkal és hiper-szuperekkel, ez sem elhanyagolható.

    Meg klassz cukrászdák is vannak. Vagy ez nem is annyira pozitív? Jó kis hízókúra.  

     

    előzmény:
    lufi (1)
    2005-11-27  20:54
  13. 2005. december 12. 22:37177.
    Én is ott kaptam az első csókleckét, a Tungin. Hihihi, nagyon béna voltam.
    előzmény:
    kysslina (173)
    2005-11-30  06:51
  14. Torolt_felhasznalo_489380
    Torolt_felhasznalo_489380
    2005. december 1. 07:54176.
    Mindenhol vannak agresszív és rossz emberek, nem  hiszem  hogy Újpest lenne az első helyen ezek közt...
    előzmény:
    andrikat (175)
    2005-11-30  10:46
  15. 2005. november 30. 10:46175.
    Mi a Gogol utcában laktunk a Lehel piactól nem messze. Hát sok mident láttam ott... autószétverés, hatalmas fekete audik és még sorolhatnám, csak nem szeretnék belemenni. Ettől függetlenül szerettem ott lakni, megm ár ismertem arcról az összes rosszképűt, volt akivel köszönő viszonyban voltunk. Nem bántottak. Viszont volt még pár éve ott egy magas nagydarab kopasz és hájas. Az nagyon agresszív volt. Szabályosan féltem tőle.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_489380 (174)
    2005-11-30  08:42
  16. Torolt_felhasznalo_489380
    Torolt_felhasznalo_489380
    2005. november 30. 08:42174.

    én is Újpesten lakom már több mint 10 éve és soha nem támadtak meg, pedig iszonyat sokat jártam régen bulizni, meg este csavarogni... Megtámadni mindenhol megtudnak még Újlipótvárosban is. én ott dolgoztam egy kozmetikában.. bejött két srác és felkapta a pultról az egyik csaj mobilját és kirohantak..  nem egyszer próbálkozott (enyhén gyanús)cigány asszony bejönni hozzánk.. a többi gyanús idegenről nem is beszélve.. később már zártuk a bejárati ajtót... szóval nekem is megvan ugyanúgy a véleményem a Híres Szent István park környékéről mint neked Újpestről.. 

    Bauhaus, Bauhaus, értelmiségi emberek csak Bauhaus-ban lakhatnak??? meg Újlipótvárosban??  

    előzmény:
    krysztynka (170)
    2005-11-29  18:52
  17. 2005. november 30. 06:51173.
    Ott van a megyeri temetőben az apukám, a nagymamám, a nagypapám, két nagynéném, nagybátyám..., és még a felmenők a familiából. A nagymamáméknak a haború után államosították a vendéglőjüket, mesélte, hogy egyszer csak bementek, és mindent lezártak. Úgy szöktek be a hátsó ablakon egy kis kajáért. A papám volt megyeren a póstás mikor kicsi voltam. Újpesten volt valaha egy babakozmetika, ott javították a babákat...hm..előszőr nagyon megijedtem, mikor ott jártam a babafejek rémísztőek voltak. Megyeren régen a Dunaparton lehetett kis kagylókat gyűjteni, abból fűztünk a nagyszüleimmel nyakláncot nekem. Ott nőttem fel, jártunk át a Rómaira mindennap hajókázni a "Hapci"-val. A Tungsram strandon kaptam életem első csókját, és ott ettem nyakló nélkül a kürtös kalácsot.
    Bocsi...nagyon hiányzik már..
    előzmény:
    than (164)
    2005-11-29  15:07
  18. 2005. november 30. 00:03172.
    Én 30 éve lakom itt,az elmúlt 15-öt hétvégi bulizás - későn haza gyaloglással és még soha nem kötöttek belém,nem hogy megtámadtak volna.Ezt mostan szép magyarosan megfogalmaztam. 
    előzmény:
    krysztynka (170)
    2005-11-29  18:52
  19. 2005. november 29. 20:28171.

    A Vizafogó az Angyalföld, vagy én most hol is lakom, ha vizafogói vagyok? Na, mindegy. Szóval, ez a kerület nagyon jó, ééén is szeretek itt lakni, de a lakás már nem megfelelő. Igazad van, új lakás ebben a kerületben megfizethetetlen. Új házakban lakások  300.000 Ft/nm felett vannak, nagy közös költséggel, nagyon puccos hely lett ez.

    Nekem, ha rengeteg pénzem lesz, elmegyek a Gyöngyösi utca körül levő sorházakba, világéletemben oda vágytam, a Menyasszony, Vőlegény utca környékére... Álmodom, mi?

    előzmény:
    krysztynka (163)
    2005-11-29  13:51
  20. 2005. november 29. 18:52170.

    én ezt egy szóval nem mondtam mivel én is éltem panelbanitt arról van szó hogy engem a tél utvcában már kétszer támadtam meg..én este nem merek egyedül mászkálni újpesten....hol én lakom ez egyszer se fordult elő az elmúlt 8 évben

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954083 (169)
    2005-11-29  16:58
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2005. november 29. 16:58169.
    szerintem attól, hogy 30 milláért meg tud venni egy lakást a szent istván parkban, szerintem nem jobb ember, mint egy panelben élő értelmiségi de te tudod
    előzmény:
    krysztynka (168)
    2005-11-29  16:41
  22. 2005. november 29. 16:41168.

    én főleg a lakóházakat imádom újliótvárosban. a szent istván parkkal szemben lakom egy bauhausban és az egész margitszigetet látom az erkélyről. a hálószoba ablákóból meg a budai várat. megszoktam ezt a körnéket, az itt élő emberek teljesen mások mint mondjuk az angyalföldiek vagy újpestiek.nekem zöldövezetnek ott vana 2 park és a margitsziget amitől kb 10 percre lakom sétával. nemsokára költözöm itthonról (szüleimtől)és sajnos az itteni lakásárak megfizethetetlenek..ezért fogok vaószínség szerint újpesten lakni

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_954083 (167)
    2005-11-29  16:37
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2005. november 29. 16:37167.
    ne haragudj, de én újlipótvárosban dolgozom, és ennél rosszabb helyet el sem tudok képzelni lakni... Újpest sokkal inkább "zöldövezet", mint a belváros... de ez egyéni vélemény. Mi ki akartunk költözni a belvárosból, és most ez sikerül. Újpesten vannak fák, természetes Dunapart... megfizethetetlen.
    előzmény:
    krysztynka (163)
    2005-11-29  13:51
  24. 2005. november 29. 16:16166.
    én újlipótvárossal vagyok ígyvalószínű pár év múlva én is újpesten vagy angyalföldön fogok lakni...biztos fogom szeretni de nehéz lesz megszokni hogy egy előkelő negyedből kikerülök egy másikba ami teljes mértékben különbözik újlipótvárostól...fél életem újpesten (tél utca és környéke) és angyalföldön töltöm, nem vagyok elájulva se a házaktól se az emberektől de el tudom képzelni hogy esetleg egy újépítési lakásba költözzek arra a környékre..ami tetszik mindkettőben hogy nagyon gyorsan fejlődik, és egyre több szép épületet húznak fel egy-két régi putri helyére.
    előzmény:
    than (164)
    2005-11-29  15:07

Címlap

top