Keresés a fórumban

Minden ami Karácsony..... (
25
 embernek tetszett)
Több Otthon topik »
»
Sziasztok!

Cirka 6 hét s újra jön a Jézuska. De addig egy háziasszonynak rengeteg dolga van. Kezdve a nagytakarítástól az ajándékvásárláson keresztül a menü összeaállításig. Ki ,hogyan oldja meg a tökéletes karácsony nevű projektet?:-))) Ötleteket várok minden karácsonnyal összefüggő témában. Pl. hol olcsóbb a szaloncukor, kinek melyik fajta izlík, mi lesz a menü szenteste stb....
 1. 2014-10-21 19:2243666.

  Hahó Pihe!


  Én is dolgoztam szombaton, mert most kevés a szabim, ugye most újra indul és három hónapra valót kell beosztanom. Mi elég korán leállunk karácsony előtt, szóval szükségem lesz akkor a szabira. Néhányan voltunk csak bent az egész cégből, kb. fél órával előbb engedtek el.


  Azt az oldalt érdemes mindennap nézni, mert naponta frissül.


  Egyébként ha valakit érdekel, a Rayhernél kiárusítanak scrapbook papírokat, 150-250 Ft-ért. Ott hagytam egy kisebb vagyont.


   

  2014-10-20  09:18
  Ha-hópihe (43665)
  előzmény:
 2. 2014-10-20 09:1843665.

  Sziasztok Lányok!


  Nem tudom, ki dolgozott szombaton, de nekem muszáj volt, ráadásul egyáltalán nem rövidített munkarendben...:-( Én olyan fáradt, álmos, pilledt vagyok, mintha főállású boxoló lennék és hétvégén valami maratoni mérkőzéseket tartottak volna nekem! :-D Szóval el tudjátok képzelni, hogy érzem magam, ugye? :-)


  Szombaton, mire hazamentem a munkából, volt nálunk egy vendég kislány is, Fürtös iskolatársnője, így nekiláttam sütni egy kis sajtos Lala-kifli szerűséget, meg egy csokis töltelékes kukackát. Mire végeztem, megérkezett a kislány anyukája is, így rögtön meg is vacsoráztunk mindannyian. 


  Este nekiláttunk Játék határok közt-öt nézni - tudjátok, hogy újra van??? -, aztán (mivel visszatekerhetős a tévénk, ami felülmúlhatatlan kincs, mert így évek óta nem néztem reklámokat :-DDD) elkezdték a nagyok az X-faktort. A főcímzenét még talán hallottam..., beájultam rajta. :-) 


  A vasárnap pedig egy szempillantás alatt eltelt! 


  Azt meséltem, hogy elkészültem az ablakképekkel? Van sünilány, sünifiú-mókusfiú barátok és egy sárga hold, rajta egy fekete cicával. Még egy seprűn repülő boszit terveznék, meglátjuk találok-e hozzá mintát. 


  Zsumama: a karácsonyi virágház nem tudom lesz-e az idén - h minden úgy marad, ahogy volt, akkor igen. De hazafelé valamelyik nap útbaejtem és rájuk kérdezek! Új honlapjuk van és azon még nincs fent semmi használható infó róla.


  LondonEye: igen, én is így szoktam eltenni az almákat, hogy csak elő kelljen kapni, ha fel akarom használni. 


  Sityike: köszönöm a csengettyű tippet, most látom, hogy gödöllői a hely amit találtál! :-D


  Kljucsi: gratulálok a nyugdíjhoz! :-) A weblap, amit hoztál, fantasztikus! Láttátok, hogy már karácsonyi papírházakat is mutat??? Idén muszáj leszek csinálni valami ilyesfélét!! :-D


   

 3. 2014-10-16 09:4043663.

  Akarom mondani, csengettyűt, de harang is van :)

  2014-10-16  09:37
  Sityike (43662)
  előzmény:
 4. 2014-10-15 17:4743661.

  Hú, Pihe, tényleg zajlik az élet, de ez így van jól!


  Szeretem olvasni a leírásaidat, kérünk máskor is.


  Képzeljétek, ma már kaptam nyugdíjat, ill, előleget, meg meg is írták, hogy megszereztem az öregségi nyugdíjhoz szükséges időt


   

  2014-10-14  09:05
  Ha-hópihe (43656)
  előzmény:
 5. 2014-10-15 13:2243660.

  köszi, megnézem, 24-én szülinapozunk, lehet, ki is próbálom

  2014-10-14  17:08
  Zsumama (43657)
  előzmény:
 6. 2014-10-15 12:5243659.

  A kamrátok viszont nagy kell, hogy legyen ennyi almához:-)


  borcsamama írta a másik fórumban, hogy nagy lyukún lereszeli az almát, üvegbe tömködi, a tetejére szór tartósítót, és kicsit gőzöli...ez olyan mindenbe jó töltelék


   


  ilyen tájban már nem lehet úhy kijönni sehonnan, hogy üres legyen a táska...legfeljebb a pénztárca :-)

  2014-10-14  09:05
  Ha-hópihe (43656)
  előzmény:
 7. 2014-10-14 17:1043658.

  Nagyon jó hétvégétek lehetett. Mi is ímádjuk a gödöllői kastélyt, kertjét, mindenét:) Nem tudod a virágház megnyillik karácsony előtt? lányomék ott jártakor a nyáron darabokban volt, a pálmaház és a kert is. Minden évben voltunk eddig a karácsony előtti kíállításukon, meg vásáron. Viszonylag jó áron voltak nagyon szép dolgok, pár mindig velünk jött:)

  2014-10-14  09:05
  Ha-hópihe (43656)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 8. 2014-10-14 17:0843657.

  Sziasztok, végre ide is elértem, a másikba írtam hosszasabban.


  Szóval a lányom szerint az aldiban van süthető marcipán, de a lidl-ben kapható is teljesen jó süteménybe, eszembe is jutott, hogy tényleg csinált maffint, amibe beletett egy-egy kis gombóc marcipánt tölteléknek és nagyon fini volt.

  2014-10-04  08:46
  LondonEye (43646)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 9. 2014-10-14 09:0543656.

  Sziasztok Lányok! 


  Nos, újfent egy mozgalmas hétvégén vagyunk túl. Voltunk szombaton a gödöllői kastélyban, ugyanis átadták Schimmel szobrát. Schimmel Grassalkovits gróf kedvenc lova volt, akiről még a gróf rendelte el, hogy szoborként örökítsék meg. A történelem viharaiban a szobor eltűnt (anno Sissi még látta). Feltételezések szerint elásták a kastély valamely belső udvarában. A feltárások során a teljes szobrot nem, de egy darabját megtalálták és elhatározták, hogy újjáformázzák régi pompájában. No, ennek az átadóján voltunk szombaton. Olyan szép idő volt, hogy sétáltunk egyet a kastélyparkban! Vasárnap ünnepeltük a Zuram szülinapját egy jó hangulatú közös ebéddel anyósoméknál. A tortát ketten készítettük Fürtössel, kérésre Milka csokis trüffel torta lett és szépen fel is díszítettük. Sajnos lefényképezni már csak akkor sikerült, amikor hirtelen már eltűnt a fele... :-D Szóval nagy sikere volt. :-)


  LondonEye: 3 db almafánk van. Ebből kettő kisebb az utcán - ezt rendszerint megdézsmálják a járókelők, de még így is marad rajta. Most ebből az egyikről jött le ez a 6 ládányi. A Granny Smith-fa az udvarunkon áll, nagyjából akkora is, mint az udvarunk. Ez azt jelenti, hogy kicsi a kert, ellenben hatalmas a fa! :-D Rengeteg almát terem. De ez olyan alma, amit ilyenkor októberben leszedünk, el kell tenni egy időre és november-december környékén nagyon finom almánk van belőle. Ja, és rengeteg.. ezt nem mondtam. Nálunk egész évben minden almás: pite, palacsinta, sütitészta, felfújtak..stb. Nekem azért már egy kicsit sok :-) Viszont a család nem eszi az almalekvárt, így inkább reszelve, illetve nyersen almaként harapva fogy. 


  Tegnap kedves barátnőmmel betértünk egy Buttlers-be és velünk tartott a hosszú haza felé vezető úton néhány téli mintás (éééédes) 10 db-os papírzsebkendő, ami néhány gyermek és gyermeklelkű felnőtt Mikulás zacskóját hivatott részben megtölteni :-)


   

 10. 2014-10-10 20:2343655.

  Zsumama, vigyázz magadra, nagyon föl vagy pörögve. Itt is, ott is, amott is helyt állni, nem semmi. Szakíts egy kis időt a pihenésre és vigyázz a kezedre, mert karácsony előtt is nagy szükség lesz rá.


  Én is megtaláltalak a FB-on, bejelöltelek

  2014-10-10  19:03
  Zsumama (43654)
  előzmény:
 11. 2014-10-10 19:0343654.

  Kedves Karácsonylányok! szép napot, szép hétvégét és ilyen jó ídőt, mint ami ma volt.


  Megvagyok, csak ezen a héten átköltöztem a lányomékhoz babázni:) segíteni neki egy kicsit, közben az elsős unokám is beteg lett, mire átmentünk, ugyhogy mind a két unokám lefoglalt, de teljesen. Ugyhogy net és ujság és tv. a héten kílőve, főzés, séta, dajkálás, mesélés stb. játszott:) nagyon jó volt. Most a hét végén itthon leszünk, dolgozunk a férjemmel a polgármester választáson, aztán majd megint megyek vissza. Jókat főzöcskéztem Nekik, most is ugy jöttünk el, hogy két-három napra maradt főzve. Ott is volt szilvás gombóc:) sikere volt. Benedek hetedik hetes és egy tünemény:) ímádni való. Bazsó hozza a piros pontokat, szereti az iskolát:) szerencsére.


  Ma reggel jött értem a férjem, körberohantuk Vácon a Tescot, Lidl-et, havi bevásárlás aztán futás, 2-re volt ídőpontunk a fodrásznál hajvágásra, már itthon Verőcén. Azért csak beestem ott a KIK-be, hát ami ott van karácsonyi vásár címén a havi nyugdíjam ott tudtam volna hagyni. Pár dolog azért velem jött:) az a gond, hogy mindenből egyszer van és soha többé, ha akarsz valamit vagy megveszed, vagy lemondassz róla végleg.


  Már múlt hetekben kítettem itthon az őszi dekort, most már majd adventtől mehet ki a karácsonyi. Még fogalmam sincs, hogy az idén mi lesz itthon a szín, (van választék bőven, a lányaimmal szinte minden színt összeszedtünk már és időnként cserélgetjük egymással, bár Zsuéknál most már a két fiu miatt minden kék lesz) vettem ma neki nagyon szép világoskék adventire való gyertyákat. Vittem a KIK-ből még a múltkor tökös ablak dekorokat. A fiúk szobája világoskék helyett most világos zöldre lett festve, a függönyöket is cserélni kell, az is kék volt, most vesz Zsu mást, (majd megyünk együtt vásárolni) megvarrom majd azokat is, (még mindig fáj a hüvelyk ujjam)


  Facebookon bejelölhettek, ott vannak képek is a családról ídőnként. Annyira szana-szét vagyunk a világban mostanság, hogy így is tartjuk a kapcsolatot.


  Ahol mi élünk itt vannak a vaddisznók, őzek, jönnek - mennek a hegyen. A kertünkhöz csak azért nem jönnek közel, mert vigyáznak ránk a kutyák.


  Igyekszem azért, hogy néha idejussak:)


   

  2014-10-10  13:03
  Sityike (43653)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 12. 2014-10-10 13:0343653.

  Kedves Zsumama!


  Nagyon köszönöm a receptet, ki fogom próbálni- de csak 1 bejglivel, mert a család nem annyira rajong a marcipánért. A tortáról én még a bolodg szülinapot táblát is megeszem, nagyon imádom. Látszik is rajtam :)


  Hmmm...megkívántam a csokis szilvás gombócot :)


  Ha nem baj, én is bejöltelek a Facebookon- kb.5 perccel ezelőtt. Van 2 közös ismerősünk is innen :)


   


  Jobban vagy? Sikerült kikúrálni magad?


  Pihe: szuper hétvégéitek vannak mostanában :) Fürti egy igazi hős- én a vaddisznót meg se merném közelíteni, nemhogy etetni. A környékünkön elég sok a vaddisznó, volt olyan, hogy megállt a villamos, mert a kis családnak éppen a síneken támadt kedve sétálni...


  Mindenkinek szép hétvégét!

  2014-10-02  20:54
  Zsumama (43644)
  előzmény:
 13. 2014-10-08 18:3543652.

  Olyan tevékenyek vagytok, hogy csak na!


  Nálunk meg csak úgy rohannak a napok, anélkül, hogy észrevennénk. Konkrétan a nyár nem tudom hova tűnt, hogy észre sem vettem.


  A hétvégéink pedig... Jó kis elfoglaltságot csináltunk magunknak a kutyasulival, mindkét nap 10-11 között van foglalkozás. Igy még kirándulni se lehet elmenni, esetleg egy kis sétára.


  Zsumama hogy vagy?


   

 14. 2014-10-08 08:1543651.

  huhh, ezt még elolvasni is elég volt:-)))


  ennyi almafátok van? legalább lesz tavaszig, és gondolom, lekvár és sütitöltelék alakjában telel:-)


   


  6km egy felnőttnek is böcsületére válik, nemhogy egy 6 évesnek

  2014-10-07  08:59
  Ha-hópihe (43649)
  előzmény:
 15. 2014-10-08 08:1143650.

  Igen, az én középiskolás koromban is nagy divat volt a horgolt vállkendő...


  kaptam egyet, de narancssárgából, ezért nem hordtam sose


  igen, a horgolt dolgok reneszánszukat élik megint:-)

  2014-10-04  13:04
  Zsumama (43647)
  előzmény:
 16. 2014-10-07 08:5943649.

  Sziasztok Lányok!


  Jöttem dicsekedni :-) Olyan jó kis hétvégénk volt, hogy csuda! Szombat délelőtt Fürtivel egy "túraversenyen" voltunk, és örömmel tudatom, hogy szintidőn belül teljesítettük mind a 6 km-t! Kaptunk róla emléklapot és kitűzőt is! :-) Nagyon jó hangulatú volt, az erdőben néztünk őz, szarvas, nyuszi és vaddisznó nyomot a sárban, sőt, etettünk vaddisznót makkal (szerintem téves információink vannak arról, hogy a vaddisznók élnek-halnak a makkért, néhány darab után utálkozva elfordultak... :-) ) és lovat fűvel. Hallottunk szarvasbőgést és fácánrikoltozást! 


  Az utcán lévő kis almafáról betakarítottunk kb. 6 láda almát (ha valakit érdekel, szívesen adok, ha Gödöllőn jár :-) ) - és még hátra van az udvaron álló hatalmas Granny Smith fánk... ebbe belegondolni sem merek még! :-) 


  Ezen kívül megértek a ház előtt álló szelídgesztenyék is, így van egy nagy tálnyi, ráadásul egyik-másik hatalmasra nőtt. Ezeket le is fényképeztük, ha majd a Zuram, aki nem Tibi lecsalogatja a gépéről, akkor hozom mutatni! 


  Mindezekután felköszöntöttük apósomat névnapján, aki ugye Feri és anyósom megint iszonyú finom ebéddel várt ezen felbuzdulva minket! 


  Vasárnap délután pedig még egy süni-lányos ablakképet is készítettünk - a héten tervezzük megvalósítani a süni-fiú projektet is :-) 


  Tegnap könyvtárban jártunk és ismét kikölcsönöztünk 6 db könyvet. Ezen kívül belefutottam az egyik csatornán a Dr. Csont egyik karácsonyi részébe és így hétfőn reggel Fürtivel karöltve a "Have yourself a merry little Christmas" c. számot dúdolgattuk! Szóval éljen a karácsony! :-)


  Kivel mi újság? Pihe


   


   

 17. 2014-10-04 13:1543648.

  Kljucsi boldog nyugdíjas napokat kivánok Neked, ha van rá lehetőség, kedved és egészséged akkor dolgozz még egy kicsit:) én is azt tettem, a kollégáim sokan nem is tudták, hogy közben nyugdíjba mentem, mert 30-án nyugdíjba mentem és 1-én már a régi helyemen dolgoztam tovább. Most már főállású nagymama vagyok csak és ez a legjobb dolog a világon.

  2014-10-01  09:51
  kljucsi (43641)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 18. 2014-10-04 13:0443647.

  Szebb napot, mint ami most nálunk van kedves Karácsonylányok:)


  London:


  Mivel én nem szeretem a marcipánt, nem vagyok érdekelt. A lányom mondta, hogy az Aldiban van ez a süthető marcipán, a másikról majd kífaggatom akkor részletesen. Mintha azt a tömb marcipánt tette volna már fel tortára amit a Lidl-ben lehet kapni, de lehet, hogy azt csak simán ették? nem tudom, alaposabban fel kell készülnöm marcipánból. Annyi mindent használt fel már tortákra, hogy el se tudod képzelni. Torta mániás, mármint csinálásban. Minden családtag mindig kap Ő általa készített tortát, nemcsak a gyerekek. Volt itt állatkerttől foci pályáig minden:)


  Szedem persze a gyógyszereket - már amit nekem az allergiám miatt lehet - gyógyulok is rendesen, jövő héten már megyek át unokázni pár napra az biztos. Ujjam is javult - talán - már horgolgatok, vastagabb tűvel épp egy vállkendőt magamnak. Lánykoromban volt utoljára, akkor volt divat:) meg most megint.

  2014-10-04  08:46
  LondonEye (43646)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 19. 2014-10-04 08:4643646.

  ... mi lenne, ha még készülnétek is


   


  Zsumama


  van külön süthető marcipán?


  akkor az, amit tömbben lehet kapni még kiflibe se jó?

  2014-10-01  14:21
  Ha-hópihe (43642)
  előzmény:
 20. 2014-10-03 13:5543645.

  Jujjj Zsumama, mi viszont imádjuk a marcipánt és ezt tutira kipróbálom :-) Köszönjük a dolgozó nép nevében! :-) Ez a csokis szilvásgombóc sem semmi azért!! Hogy én milyen éhes lettem! Pedig most ebédeltem. 


  Kljucsi: 3 nap békés nyugdíjas-idő! Jól hangzik, bár azért a 2 hét még jobb lenne! :-D 

  2014-10-02  20:54
  Zsumama (43644)
  előzmény:
 21. 2014-10-02 20:5443644.

  Szép estét Karácsonylányok:)


  Sityike bocsánat, de szita az agyam - még mindig nem gyógyultam meg - most jutott eszembe, hogy megkérdeztem a marcipános beiglit a lányomtól és nem írtam meg. Ő úgy csinálja, hogy vesz az Aldiban - karácsony előtt állítólag mindig van - süthető marcipánt, kínyújtja és beletekeri a kész beigli tésztába, amire gondolom van saját recepted, ha nincs akkor majd azt is leírom. Tesz bele, attól függ melyik család mit szeret vörösborban áztatott aszalt szilvát, vagy aszalt meggyet lecsöpögtetve és úgy tekeri fel, én nem vagyok oda érte, azért is felejtettem el, de a nagy lány uncsim csak ezt az egy fajta beiglit eszi meg. Egyébként én a diósba, mákosba is teszek aszalt szilvát, ímádom minden féle sütiben is, pl. csokis maffinba.


  Viszont tanultam megint egy újfajta változatát a szilvás gombócnak: tészta a múltkori recept szerint, szilva kimagozva beleforgatva fahéjas porcukorba és a közepébe kocka cukor helyett egy kis darabka keserű csokoládé, olyan jó 75 %-os fajta. Főzés közben megolvad a csoki bele a szilvába, isteni.


  Az a takaró borzasztó nagy munka, fantasztikus vagy, hogy bevállaltad, ugye felteszed majd készen. Most ráálltam a horgolt sálak projektre, majd meglátom milyen lesz, a neten nagyon jó mintákat találtam. Horgolni nekem most könnyebb, mint kötni.


  Jövő hétre remélem meggyógyulok és mehetek vissza babázni, kis hurkás, kerekfejű tünemény az öthetesünk, eddig jobb étvágyú mint a bátyja volt.

  2014-09-17  12:10
  Sityike (43589)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 22. 2014-10-01 16:2143643.

  Hát a nyugdíj


  De csak 3 napig, mert megyek vissza dolgozni. Szóval még nem fogok itthon ülni és várni a postást. Bár nem ártana, mert ma azt láttam , hogy veszi elő az ajánlott értesítést és dobja a postaládába, anélkül, hogy becsöngetett volna. Nosza gyorsan rápirítottam, hogy talán kéne csöngetni, ha nem is kétszer, de legalább egyszer.

  2014-10-01  14:21
  Ha-hópihe (43642)
  előzmény:
 23. 2014-10-01 14:2143642.

  Sziasztok Lányok!


   


  Hú, köszönöm szépen mindenkinek a csengettyű-elérhetőségeket. Valamelyikőtök kérdezte, hogy mit szeretnék vele csinálni. Hát két dolog jutott eszembe: az egyik az, hogy most ugye Mikulás nap szombatra esik és a csomagokhoz lehetne kincskeresőset szerkeszteni, ahol a csengettyűket kellene összegyűjteni. A másik pedig az, hogy egyszer az Angyalkás dobozban találhatnának egy ilyet - lásd a csatolt képen. Az egy alatt 1-1-et értek persze :-)


  Bubakert: köszi az ötletet, milyen aranyos!! :-) Pont tegnap mesélte Fürti, hogy ő már alig várja, hogy Karácsony legyen, az angyalkák díszítsék a fát és ha ő meghallja a csengettyűszót, akkor tutira berohan és ő lesz a leggyorsabb :-D Még nem készülünk a Karácsonyra, áh! :-DDDD


  Than: hihetetlen szépen készítettél újfent! Én is csodálom a türelmedet!


  Kljucsi: az utolsó főállású munkanap után mi jön? Lehet, hogy lemaradtam valamelyik bejegyzésről... bocsi!


  Köszönöm szépen mindenkinek az érdeklődést: jelentem, most már azért jobban vagyok - bár a fejem még fáj. Szedek rá gyógyit, remélem, most már hamarosan teljesen megszabadulok tőle. Jó lenne 1-2 napot otthon tölteni egy kicsit fekve, de sajnos az egyik kollégámnak műtik a lábát, ketten meg nem hiányozhatunk, mert a maradék 1 fő belefullad a munkába :-D No sebaj, majd csak lesz valahogy. 


   


   

 24. 2014-10-01 09:5143641.

  than, ez nagyon szép lett. Csodálom a türelmedet. Nekem a hímzés sosem volt erősségem


   


  tegnap volt az utolsó főállású munkanapom

  2014-09-30  19:49
  than (43640)
  előzmény:
 25. 2014-09-30 19:4943640.

  Egészben nem tudom fényképezni,béna vagyok.

 26. 2014-09-30 17:1043639.

  Sziasztok!


  csengő Pihének.Én tavaly a kreatív hobbyban vettem nagyobbat és színeset. és asszem láttam a Butlersben is aranyárban.


  Megyek terítőt fotózni.

 27. 2014-09-30 08:3443637.

  Sziasztok, Manófalviak!


  A régiek talán még emlékeznek rám, bár igen keveset szólok, de mindig olvaslak Titeket. :) Találtam most valami aranyosat, főképp a Kisgyerekes Anyukákra, Nagymamákra gondoltam. hátha engedi bemásolni:  "Lassan Itt az ideje írni!!!! Mi mindig kaptunk erről a címről magyar nyelvű levelet , lánykám nevével. Nagyon helyesek voltak, és egy élmény volt 


   


      


  ez a cím..sima posta, még válaszboríték sem kell, és küldik kb. 1 hónap múlva


   


   


  semmi extra, ha a pici rajzol azt teszed bele, vagy ha már tud irni a levélkéjét. Mit szeretne, stb..majd a végére szép, nyomtatott betűvel a pontos címeteket!!!!! ( plusz a borítékra is olvashatóan) Én magyarul írtam, bele is fogalmaztam, hogy mi honnan küldjük a levelet, és így magyarul is írtak vissza: Nagyon szép kis mintás levélpapíron, sablon szöveg."


   


  Eddig az idézet. Hátha örömet szerez valakinek. :) Szép napot, jó készülődést Nektek!


  Shepard, gratulálok a Pocaklakóhoz, gyönyörű időszak ez, sok örömöd teljék a várakozásban!


   


   


 28. 2014-09-30 07:0543636.

  Remélem, hamar jobban leszel, gondolom kaptál jó kis erős antit...


  te már a csengőkre gondolsz?


  ésésés mire kellenek???

  2014-09-29  11:55
  Ha-hópihe (43633)
  előzmény:
 29. 2014-09-29 16:5443635.

  Szia Pihe!


  Időnként be szoktam kukkantani ide is olvasgatni! :)


  Kis csengettyűket én itt néztem:


  http://www.reatex.hu/store/index.php?main_page=index&cPath=205_301


   


   

  2014-09-29  11:55
  Ha-hópihe (43633)
  előzmény:
 30. 2014-09-29 13:3443634.

  Szia Pihe:)


   


  Remélem már jobban vagy, sajnálom az elmaradt programot, de az egészség fontosabb. Nekünk is elmaradt a zebegényi tökfesztivál, mert a náthámhoz csatlakozott a köhögés:( és mivel műtve van a hangszálam is, ilyenkor meg kéne némulnom, rekedt vagyok és nem volna szabad beszélnem, de néha azért muszáj megszólalnom. Mára már jobb, de az éjszakáim elég borzasztóak voltak. Iszom a lándzsás útifű szirupot, a homeopátiást is szopogatom tovább, de mindezt mértékkel, mert hajlamos vagyok arra, hogy kíugorjon a cukrom, ezek meg ugye édesek:( - na, ha az ember gyereke megöregszik -de a szép ídő és a napsütés azért ithon nagyon jót tett a hétvégén. Infra lámpa nálam is előkerült.


  Szerencsére erre éjszaka sem hült le nagyon, virágok egy része még kint, muskátlik és a rózsák, mint az őrültek virágoznak, hajnalka kerítés is tele virággal. Remélem még egy darabig így marad.


  Igy most rétesbolt látogatás sem volt, sütöttem helyette itthon szilvás - fahéjas pitét - jöttek a nagylányomék a kutyáért, hazavitték tegnap, egy hétig itt volt a sicu, míg lányomék Sopronban üdültek  - volt töltött káposzta és füstölt csülökkel lencsefőzelék, igazi téli ételek, de ez gyorsan megvolt, megfőtt magától:) mára is van még káposzta, nem főzök. Férjem a kutyaházakat télíesíti, az egyiket mindig szétszedik ízekre. Mondjuk minusz fokokban már beköltöznek az előszobába a lépcső alá. Ott imádnak telelni, szerintem alig várják, hogy bejöhessenek. Férjem még mindig szedi és szárítja a diót, rekord termés volt az idén, aztán törheti, hogy vihessék a gyerekek.


  Kis csengőt  én utoljára pesten a kreativ hobby boltban láttam, nézz körül a neten a webáruházaknál, vagy tudod googl a barátunk:)


   


   

  2014-09-29  11:55
  Ha-hópihe (43633)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 31. 2014-09-29 11:5543633.

  Remélem most elküldi, mert az előző elszállt... :-(


   


  Sziasztok Lányok!


  Na csak sikerült belefutnom ebbe a torokfájós-náthás nyavajatörésbe! Hétvégére begyulladt az összes mirigyem, ami csak a nyakamban, fülem mögött leledzik, alig tudtam nyelni-mozogni. Brrr...! Így ki is kellett hagynunk a Szent Mihály napi programokat, pedig jónak ígérkeztek. Helyette gyógyik, meg melegítőpárna, mifene! 


   


  Zsumama: te hogy vagy? Nagyon leterített ez a vírus? 


  LondonEye: nálunk a konferenciára hoztak túrós rétest mazsolával - igazi háti rétest. Hűűűű de finom volt! Kaptunk néhány extra darabot is, hát gyorsan elfogyott! :-D Bár én a meggyeset jobban szeretem, ezt viszont könnyebben tudták enni a vendégek. Sebaj, még nem voltam úgysem a rétesházban, a héten megpróbálok bejutni és választok magamnak valami ilyesmit :-D


   


  Tudna valaki nekem abban segíteni, hogy ilyen picike kis csengettyűket honnan lehetne beszerezni? Próbálok keresni képet, hátha úgy könnyebb :-) Nem enged képet feltölteni sajna, majd megpróbálok később... :-( - most már enged, csak várni kellett :-D

 32. 2014-09-26 14:2843632.

   


  Szia drága London:) és kedves esetleg erre járó Karácsonylányok


   


  Borzasztóan sajnálom, ami a macskátokkal történt - én ugyan kutyás vagyok - de átérzem a bánatot, sírd ki magad és utánna foglalkozz az elkövetkező ídőszakkal. Jobb neki így, mintha hosszan beteg lett volna, tudom, már sok kutyával sok mindent átéltünk. Most is elég rizikós, hogy az egyik kutyánk elmúlt 13 éves, bár nagyon jó kondiban van.


  A fiamék még mielőtt megismerték volna egymást dolgoztak külföldön, menyem Floridából induló hajón dolgozott egy évig. Most a 11. házassági évfordulójukat akarják megünnepelni a hajóúttal, - meg kicsit kíszabadulni Finnországban a télből - ott volt a nászútjuk, tavaly még nem volt anyagi lehetőségük az útra. Ők nem csak úgy kímentek dolgozni Helsinkibe, fiam pályázattal nyerte el itthonról az állást, informatikus, számítógépes játékprogram fejlesztő, itthon nem volt lehetősége, nem vagyunk egy informatikai nagyhatalom. Omanba a cég vitte most őket, tavaly Barcelonában voltak. Alig várom, hogy hazaérjenek épségben. Az unokámnál kint vannak a másik nagyszülők, elsős a nagylány. Ománnal most én is a googl-on keresztül ismerkedem.


  Örülök a fiamék normális életének, de azért boldog vagyok, hogy a másik kettő itthon van és itt van négy unokám is:) Remélem itthon is maradnak, és azt is, hogy mivel egyre öregebbek vagyunk azért még sikerülnek a jövő évi utazási terveink:) Édesanyám ennyi ídős korában már dédi volt, hát nekem nincs esélyem sem, hogy megérjem.


  Most már nemcsak az ujjam fáj:( három napja folyik az orrom, náthás vagyok és éjszaka elkezdtem köhögni is. Mivel a legtöbb gyógyszerre allergiás vagyok:( marad a homeopátia és a vitaminok.


  Ide nem akarok a nyiltakba képeket felrakni, amiket a legkisebb királyfiról tettem fel, azokat Zsu is feltette a Fb-ra a nyíltba. Ott megtalálsz Tóth Erzsébet néven, felvehetsz nyugodtan ismerősnek, ha akarsz. Az Erzsébet a hivatalos keresztnevem, de születésem óta mindenki Zsuzsának hív, Zsumama nevet a menyemtől kaptam:)


  Holnap ha jó ídő lesz csak átszaladunk Zebegénybe a tökfesztiválra és eszünk rétest, meg fogok reszkirozni egy tökös-mákost, de írtam már, hogy mák allergiás vagyok:( de ezt egy évben csak egyszer, ilyenkor csinálnak.


   


   

  2014-09-26  05:32
  LondonEye (43630)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 33. 2014-09-26 05:3643631.

  De szépek a képek!


  Végül almás rétest sütöttem:-)...nem lehet ezt kibírni hogy csak olvasok róla!

  2014-09-25  13:08
  Ha-hópihe (43629)
  előzmény:
 34. 2014-09-26 05:3243630.

  Köszönöm :-)


  Hű, anyám mennyi helyre mennek!


  Igen, a karácsony olyan, a külföldön élő gyerekkel, hogy akkor kell megtartani, mikor alkalom van, és nem, amikor a naptár mutatja.


  Én nagyon örülnék, ha a képeik közül mutatnál olyat, ami ide föltehető...Ománt pl. nemigen ismerem, gondolom biztonságos, ha oda mennek nyaralni.


   


  Hát gyógyulgass, én is szeretem a homeopátiásat, bár akkor nehezen használ, ha már nagyon benne vagy a kórban.

  2014-09-24  16:01
  Zsumama (43628)
  előzmény:
 35. 2014-09-25 13:0843629.

  Sziasztok Lányok!


  Sikeresen túl vagyunk a konferencián. Én még mindig úgy érzem magam, mintha egy nagy teljesítményű darálón mentem volna végig, de lassan hétvége, igyekszem pihenni is majd :-D A nap végére, mikor a legnagyobb futkosásnak vége volt, ültünk az emeleten az irodában, hallgattuk a felhallatszódó előadás töredékeit és csak meredtünk magunk elé a másik két kollégámmal - hullafáradtan. 


  Túl vagyunk a délelőtti összepakoláson, kilakoltattam egy kis gyíkocskát is a csarnokból. Nagyon aranyos volt, mert bár az elején tiltakozott az ellen, hogy elkapjam a grabancát, de utána kíváncsian figyelgetett a kezemben. Amikor letettem a fűbe, hosszú ideig még nézegettük egymást. Aztán sok szerencsét kívántam neki, végül elfutott. :-D Jó pillanat volt! 


  Zsumama! Micsoda jó kis napokat élhetnek át most a gyerekek Omanban! De jó! Meg az új házas költözés is! Mennyi mindent kell majd megnézned és beszámolnod nekünk róla!! :-DD


  Kljucsi: hűű, ha 10 éve nem voltatok Gödöllőn, akkor azért látsz majd egy-két újdonságot :-) Pl. a királyi várót felújították. Mutizok is képeket róla, jó? 


  De van egy réteses a piac épületében is, ha éppen a kastély körül forogtok, oda is érdemes betérni :-)

 36. 2014-09-24 16:0143628.

  Szia!


  Megtaláltam a körmös oldalad:) szépek, megmutatom a lányoknak is, de most Fruzsiék Sopronban üdülnek a héten. Addig mi vigyázunk a kutyájukra is. Elkapott engem is az este a dátha:) folyik az orrom,mint a csap és fáj a torkom. Van ezres C, meg szopogatós homeopátiás, meg tea, ujjam is fáj továbbra is, de ma már nem fúj  a szél és süt a nap. Kint voltunk a kertben - tegnap berántottuk a nagyon kényes virágokat a házba - ma Tibor nyeste a leándereket én meg mutogattam , hogy mit metszen.


  Helsinkibe terv szerint jövő nyár elején és még valamikor télen is megyünk. Dorka menyem már szervezi, hogy átvisznek a komppal Tallinba, most voltak pár hete és nagyon tetszett nekik. Ők majd jönnek addig még többször, legalábbis Dorka és az unokám. Jelen pillanatban Omanban vannak, Tibor cége minden évben elviszi nyaralni az összes dolgozójukat férjestől - feleségestől. 8-10 napra mentek, 7 és fél órás repülő út és előtte rengeteg oltás. Mindig van izgulni valóm, most ott vannak, csodás képeket küldött tegnap a fiam, hát az egy csoda lehet és 38-40 fok van jelenleg. Karácsonyra sem jönnek, mert mennek Floridába két hétre mind a hárman, tavaly is januárban jöttek és akkor csináltunk még egyszer családi karácsonyt. Jövőre nagyobb lakásba akarnak költözni, nem messze a mostani háztól, csak jobb elosztásúba és egy dolgozó szobával és gardrobbal szeretnének nagyobbat, az hogy mikor megyünk az Ő költözésüktől is függ, megmutatták mikor kint voltunk, hogy hova és kb. melyik házba akarnak költözni. Ezek földszintes, pici kertes, sorházak, külön kerítéssel, üvegezett terasszal és a tengerparton. Álomszépek, most építenek ott ilyet rengeteget.


  Kívánom, hogy teljesüljenek az álmaitok Londonnal kapcsolatban, de azért örömmel olvastam, hogy az itteni hátországot nem adjátok fel.


  Picikénk egy hónap alatt másfél kg-ot hízott:) csak hasfájós.

  2014-09-24  13:47
  LondonEye (43627)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 37. 2014-09-24 13:4743627.

  Mikor mész észak felé legközelebb?

  2014-09-23  21:01
  Zsumama (43625)
  előzmény:
 38. 2014-09-24 13:4543626.

  nahát...anyukám ott zenél minden évben a váci zenekarban:-)

  2014-09-23  19:23
  kljucsi (43623)
  előzmény:
 39. 2014-09-23 21:0143625.

  Kár, hogy csak loholva tudott sárkányozni. Tavaly - meg előtte - egyszerre 60-70-80 sárkány volt fent az égen, fantasztikus látvány volt. Ez most nagyon hiányzott.


  Hazafelé mi Nagymaroson az Édeskében voltunk, az is híres cukrászda, finomak a sütik és harmadába kerül a váci Desszertnek, ami egyébként nagy kedvencünk volt, míg elfogadható árakon voltak a sütik és a fagylaltok. Nagyon jó ott a teraszukon üldögélni a főtér szélén és nézelődni. Annyira szép Vác, imádom. Nagyon sokszor megyünk be, itt Verőcén nincs nagyobb bolt - bár a hentes és a pék a kedvencünk - ha Aldi, Lidl, méterárú, fonal stb. kell bejárunk. A Jysket is szeretem, a kutyás boltot és a főutcát, főteret, a kis piacot. A Duna parti sétány is gyönyörű. Kicsiben szép Verőce Duna partja is, itt is van a Vén Duna cukrászda, ami jó, bár egyre drágább, kezd felkapott lenni. Van mellette egy virágüzlet, ami szenzációs, karácsony előtt elmenni is vészes előtte, mert nem olcsó, de fantasztikus dolgokat hoz a tulaj csaj, akivel nagyon jó a kapcsolat, a lány sicu kutyája és a lányoméké a fiu imádják egymást. Fruzsi, a kutya mindig bent van az üzletben, ha Theo itt van mindig be kell látogatni. Míg pici üzlete volt jó árai voltak, mióta megvan ez a nagy üzlet egyre drágább, értem én hogy sok a bérleti díj, de már nem az én pénztárcámhoz való.


  Tulajdonképpen nagyon szeretünk itt élni a Dunakanyarban, csak durva tél ne legyen és az ide tervezett hó máshol hulljon le az égből, itt mi megelégszünk pár centivel. Volt már akkora hó, hogy  az utcai kaput nem tudtuk kínyítni. Tavaly nem volt sok hó, de nem csak itt Helsinkiben sem, ma meg mondja a tv. hogy holnap már hó várható Finnországban.


   


   

  2014-09-23  19:23
  kljucsi (43623)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 40. 2014-09-23 19:3043624.

  Pihe, kitartás, mi megvárunk.


  Te is felkeltetted az érdeklődésemet a rétessel. Jól értettem, hogy a királyi váróban lehet kapni?


  Utoljára már talán több is, mint 10 éve, hogy Gödöllőn jártunk, akkor elmentünk megnézni a Királyi várót, azóta felújították? Na azt hiszem arra is kell egy kanyart tennünk majd.

  2014-09-23  13:47
  Ha-hópihe (43621)
  előzmény:
 41. 2014-09-23 19:2343623.

  Látom ám a micimackós sárkányt:-))


  Tökfesztiválra nem megyünk, de a váci vigalomban minden évben megfordulunk, szinte a kezdetektől. Akkor még a réten ténfergett néhány ember, ma meg már zsufi, de jó zenei programokat is ki lehet fogni. Meg nagy szerelmem Vác, annyira szépen megcsinálták, ha Duna-parton akarok sétálni, akkor szégyen-gyalázat, de Újpestről oda megyünk. Kb 25 perc kocsival. Most szombaton is hazafelé Vácon keresztül jöttünk, bementünk a Desszertszalonba sütizni, mert lányom még nem volt ott, csak tőlünk hallotta. Lányok, 1.500.- forint egy süti. Eddig is drága volt, de ez már túl van árazva.


  Lehet, hogy így az évi egyszeri látogatásunk is el fog maradni.


  Eszünk inkább rétest Zebegényben

  2014-09-23  14:45
  Zsumama (43622)
  előzmény:
 42. 2014-09-23 14:4543622.

  Sziasztok kedves Karácsonylányok:)


   


  Kljucsi nincs mit köszönni, örülök, hogy tetszett, bár hiányoltuk a szelet és a büféket, kajáldákat, amik tavaly és előtte évben is sokkal többen voltak. Jövöre ha megyünk mi is viszünk magunkkal minden piknik felszerelést, bár most Bazsó miatt mentünk - aki csak futva tudott reptetni szél hiányában - nem is akartunk a babóval több ídőt ott tölteni, bár 5 órát aludt a babakocsiban  egyvégtében:) Azért kellett Zsu lányom a réten etesse, mert az autóban evés ídőben nem volt hajlandó felébredni:)


  Mondtam én Nektek, hogy az a rétesbolt isteni:) szezonon kivül csak szombat-vasárnap van nyítva - mi sosem sütünk rétest csak átmegy a férjem - tőlünk kocsival kb. 10 perc - és hoz, pláne ha ketten vagyunk itthon nincs értelme. Mi egyébként Lidl-es lapból almás - túrós batyukat sütünk rendszeresen, az is pikk-pakk kész van és nagyon finom.


  Most viszont 27-én Zebegény főutcáján és környékén Tökvilág fesztivál - mi megyünk - tettem ide fel régebbi képeket. Remélem jobb ídő lesz, mert most ez a két napja tartó szélvihar teljesen megvisel:( A Duna parton eddig még mindig volt parkoló hely és a Levendula kávézó tulajai az ismerőseink, oda szoktunk kiülni az üzlet elé, (van kint asztal - szék és levendulás kistányér, kávéscsésze, levendulás capuccinó) szemben a szinpaddal, nagyon jó zenei müsorok voltak eddig.


  Jövőre ne hagyjátok ki a Visegrádi Palotajátékokat (Nagymarosig vonat - onnét a komp) és a Váci Világi Vigalom rendezvényeit. Komolyan mondom nemzetközi fesztiválokkal veszik fel a versenyt és 30-40 perc vonattal a Nyugatiból. Minden rendezvény részletes programja megtalálható a facebookon, most is a sárkányosok raktak fel képeket a honlapjukra. Semmihez nincs közünk, - nem reklám - csak lelkes résztvevők vagyunk mióta a Dunakanyarban élünk. Férjem - aki Tibi - szerint ha már itt vagyunk használjuk ki a lehetőségeket, mert mások üdülni jönnek ide, mi meg itt lakunk:) a gyerekeink meg boldogan jönnek, olyankor is együtt van a család:)


   

  2014-09-22  20:12
  kljucsi (43619)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  "A felhők fölött mindig kék az ég"
 43. 2014-09-23 13:4743621.

  Jajj lányok, nálunk holnap konferencia van, addig meg őrültekháza. Ha megélem a csütörtököt, akkor jelentkezem újra! Pihe

 44. 2014-09-23 06:2343620.

  muszáj lesz rétest sütnöm most már, nem lehet ezt kibíííírni...


  no nem lesz nagy ügy a kész leveles tésztából...

  2014-09-22  20:12
  kljucsi (43619)
  előzmény:
 45. 2014-09-22 20:1243619.

  Zsumama, köszönöm a Sárkányfesztivált, nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére az idő is jó lett, a nálunk felkészültebbek jó kis pikniket rendeztek fönt a dombon.


  Mi viszont az elején eltévedtünk, szerencsére, mert így megtaláltuk az isteni rétesest, ahol elfogyasztottuk ebéd utáni desszertünket.

 46. 2014-09-22 09:3543618.

  Nem, spenótos nem volt. Valahogy a cékla volt a csúcs :-D Majd megkeresem otthon a képet róla, nagyon tanulságos :-D

  2014-09-19  16:46
  kljucsi (43616)
  előzmény: