Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Cég név

Gábor 85
Létrehozva: 2017. október 8. 11:25

Sziasztok!


 


Új vállalkozásba kezdek, ehhez szeretnénk valami frappáns cégnevet találni. A vállalkozás fő tevékenysége az Asztalos/faipari munka lenne.  Valami vicces, frappáns, de  mégis magabiztos nevet keresnénk. Szerintetek? Minden ötletet szívesen fogadok!

  1. 2017. október 11. 08:317.

    Nem csak a megfelelő cégneved, de a weblapod domain név választása is egy sarkallatos pontja a weboldal készítés folyamatának.


    Próbálj meg minél relevánsabb cégnevet választani !


    Ha ez megvan, akkor lesz szükséged a keresőoptimalizálás technikájára, amellyel ismertebbé teheted faipari vállalkozásod helyi, vagy akár országos szinten is.


     

  2. 2017. október 8. 13:116.

    Szia!


    A néven nem ötletelek, mert más ezzel pénzt keres. Vagy fizetsz valakinek, hogy felépítsen egy arculatot, vagy Te magad találod ki - ingyen.


    A névválasztáshoz néhány észrevétel. 


    1. Tök mindegy! A munka ajánlás után jön vagy nem jön. A minőségi munka híre tovább ér el, mint egy cégnév. Előbb említődik meg ajánlásként Mészáros Tamás asztalos, mint a Pinokkió és tesója Kft - Mert a kérdés: Ki csinálta? Elégedett voltál vele? Hogy értsd: nagy márkák is tesznek már le silány minőséget az asztalra, tehát a név soha nem garancia. Adidaszéknál tipikusan ez a helyzet. Médincsájnatájván - gagyi cipők a név mögé eldugva drágán. Magyarul: ember nem adja nevét ahhoz a sz...hoz! Egy vállalkozó, aki egyedül dolgozik (vagy kis csapatban), az maradjon inkább a saját névvel ellátott vállalkozásnál. 


    2. Nem mindegy! Több százezres, milliós megrendeléshez nem biztos, hogy a vicces nevű Pinokkió és tesója nevű cégre kattintok. Inkább egy nevét felvállaló mesteremberre. Mondjuk: Mészáros Tamás asztalos mester. Persze Pinokkió is végezhet tökéletes munkát és Mészáros pocsékot. De! Ha Mészáros jó munkát végez és a megrendelői elégedettek, akkor miért ne vállalhatná büszkén a nevét a munkájához! Tegye meg, hiszen ezért megdolgozott. Legyen az a munka egy Mészáros-féle konyhaszekrény vagy bármi, ne egy Pinokkó, amiről az embernek egy fabáb jut az eszébe. 


    3. A magabiztost és vicceset nehéz párosítani - szerintem. de tegyél próbát. A többi hozzászóló által leírt ajánlásokat (mint vicces nevek) írd fel komolyabb nevekkel. Add körbe az ismerősök közt, családban és szavazzanak. Biztosan nem fog nyerni a fasztalos és egyéb "vicces" (közönséges) név. Persze lehet vicces... Mondjuk felhívlak és nem tudom a neved. Felveszed: Fasztalos - mert ugye ez a cég neve. De szerintem inkább Mészáros néven veszed fel. Akkor most mi van? Kivel is beszélek? Vagy én kérdezem: Fasztalos úrral beszélek? Nem... Mészáros Tamással. Mert nem Fasztalos KFT-vel akarok beszélni, hanem azzal az emberrel, aki a munkát elvégzi. 


    Személyes tapasztalat: 10 mesterből 1!!!!! EGY vette fel úgy a telefont, hogy bemutatkozott XY burkoló mester. A többi: Tesssék! Igen? Halló!  stb módon szólt bele, pedig hirdették magukat, mint munkát vállaló mesterek cégnéven. Legalább a cég nevét nyögték volna be, de nem. Nekem kellett megkérdeznem, hogy: elnézést, de kivel is beszélek? Na, az az egy mester vitte a munkát, aki bemutatkozott, mert továbbiakban is ő volt e nyerő kommunikáció terén.


    Szóval...


    Szerintem ne vicces legyél, vagy játékos, hanem konkrét. :)


    Forgácsgyártó KFT. BútORK fiúk BT. Nemselejtetgyártunk ZRT. Hörcsögalom álom EV.


     


     


     


     

  3. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. október 8. 12:295.


     


    Még szerencse hogy Füstös komoly tudott maradni.


     

    előzmény:
    antironia (4)
    2017-10-08  12:06
  4. 2017. október 8. 12:064.


     


     


    vagy faszállító. 


     


    :-D

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (3)
    2017-10-08  11:59
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. október 8. 11:593.

    Fasztalos    ( )

  6. 2017. október 8. 11:552.

Címlap

top