Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Banki hitel vs fundamenta

Konvo Lucio
Létrehozva: 2017. május 5. 07:12

Sziasztok,


lakásvásárlás előtt állunk, fundamentától vennénk fel hitelt, de mivel elég nagy a hitel átfutási ideje, a következőn gondolkodom, amennyiben az eladónak gyorsan kellene a pénz: felvesszük a hitelt egy banknál (az otp például nagyon gyors), majd kiváltjuk fundamentával. Nyilván nem költséghatékony, de a hosszú táv érdekel, a pár hónapig nagyobb törlesztő nem annyira. Mennyibe szokott egy lakáshitel-kiváltás kerülni?


 


Köszi!

  1. 2017. május 6. 08:196.

    Azt vedd számításba, hogy baromi drága a hitelfelvétel. Mi a fundánál vettük fel, amit egyáltalán nem bántunk meg, de minimum 3-400ezer forint a költsége a dolognak. (8M Ft-nál)


    Szóval úgy kalkulálj, hogy ezt az összeget kifizeted a banknál, majd ott még fizetsz azért, hogy előbb befizeted a hitelt, aztán még a költségeket újra kifizeted a fundánál is....


     

  2. 2017. május 5. 20:185.

    Azt mindenképpen tisztázd, hogy a lejárati idő előtt visszafizetheted-e a kölcsönt az új banknál. Ha igen, mennyibe kerül Neked?

  3. 2017. május 5. 19:144.

    Fundamentát bő 1 hónap alatt is le lehet zavarni, attól is függ kihez kerültök. Mármint akkor, ha új szerződés+hitel kombó és nem kell a kötelező kiutalási időt kivárni. Nem tudom ettől mennyivel lehet gyorsabb az OTP. Nekem volt 2 új szerződéses hitel sztorim az elmúlt 2 évben és volt egy régebbi kiváltásos is kiutalási időszakkal, de az utóbbi nagyon hosszadalmas és idegörlő volt, és nem is csak a Fundamenta miatt, hanem mert a Bank ült rajta 1 hónapot, mire méltóztatott beleegyezni a kiváltásba, és csak onnan indult a tulajdonképpeni folyamat. 2x fizetsz majd közjegyzőt, 2x értékbecslőt, stb. , szóval nem tudom ennyi macerát hány nap különbség ér meg valójában, ha csak nem maga az adásvétel esik kútba, ha nem vagytok gyorsak....

  4. 2017. május 5. 11:553.

    A hitelösszeg %-ban szokták meghatározni, minimum 1,5-2%. Keresd a bank honlapján a hirdetményeket, abban benne van.


     

  5. 2017. május 5. 08:402.

    Fundamentáról nem tudok sokat, de azt kétlem, hogy az otp gyors. Egy ismerősünknek hónapokig húzódott ott a hiteligénylése, pedig nem volt semmi probléma, meg is kapták végül. Nekünk a takarékbankkal sikerült kb 2 hét alatt intézni a hitelt, pedig közben még bonyodalom is volt, adóstársat kellett intézni meg ilyesmik. De a Takaréknál sem mindenhol ilyen gyors az ügyintézés, fiókfüggő.

Címlap

top