Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lakásárak: esnek, nőnek?

vasember
Létrehozva: 2017. február 4. 11:55

Budapesten.


A sajtóban és a szakmában 2 vélemény van: 1. tovább nőnek az árak még évekig,


2. Stagnálni vagy max. minimálisat esni fognak Budapesten. Szerinted? Te mit tapasztalsz? 


Miért esnének, miért ne esnének? Kérlek konkrét tények és ne vágyak alapján érvelj.

  1. 2017. február 4. 20:165.

    kereslet-kínálat miatt


    illetve mit hasonlítunk össze mivel


    Bp-re többen akarnak jönni, ahol több az érdeklődő,ott jobban fel tudják verni az árat


    Persze vidék és vidék között is van nagy különbség.


    Vannak kiemelt övezetek: Balaton,Hévíz, Sopron  stb, illetve már nagyobb városokban is van lepukkant rész és felkapott.


    Tehát egy soproni belvárosi rész simán veri mondjuk Csepelt.


    Sopronban néztem 50-60 nm-es lakások 20-23 millió körül, ez 400-450.000-es nm-ár,  az újabb építésüek még drágábbak, nyilván veri  mondjuk Kőbányát.


    Szerintem lesz csökkenés,  sok ember kivár.

    előzmény:
    vasember (3)
    2017-02-04  14:02
  2. 2017. február 4. 14:194.

    Jó kérdés. Valamennyire természetesen igazak a közhelyek, Budapesten több a lehetőség (munka, kultúra, oktatás stb), de szerintem jócskán túl van értékelve, pláne a többi nagyvároshoz képest, ahol szinte minden ugyanúgy adott, mégis nyomottabbak az árak. Budapestnek még mindig van egy presztízs értéke, ami szerintem nem annyira indokolt.


    Mi Budapestben egyáltalán nem gondolkodtunk, csak viszonyításképp néztük ott az árakat. Baranyában kerestünk lakást, vagyis házat. Egy Pécs közeli faluban találtunk olyat, amilyet megálmodtunk, és most, hogy már itt lakunk néhány hónapja, nagyon örülünk neki, hogy ezt megléptük. Autóval negyed óra alatt be lehet érni Pécsre, sokan ennél sokkal többet ingáznak Budapesten belül munkahelyre, iskolába. Igaz, itt a tömegközlekedés nem annyira kényelmes. Mondjuk falu és falu között is hatalmas különbségek vannak, nagyon nem mindegy, hogy milyen távol van a várostól, és hogy a falun belül milyen lehetőségek vannak (normális boltok, iskola, óvoda stb), ezek a különbségek mégsem rajzolódnak ki olyan élesen az árakban, én legalábbis ezt látom.

    előzmény:
    vasember (3)
    2017-02-04  14:02
  3. 2017. február 4. 14:023.

    Köszönöm. Kérdés, hogy Budapest miért ér annyival többet? Mi a hozzáadott értéke? Melyik vidéki városban néztetek lakást?

    előzmény:
    Babyface83 (2)
    2017-02-04  12:39
  4. 2017. február 4. 12:392.

    Én úgy látom, hogy a nagyvárosokban egyértelműen emelkednek az árak, vidéken stagnálnak, vagy minimálisan nőnek. Néhány hónapja vettük meg az első saját otthonunkat, alaposan körbejártuk a témát, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen hatalmas különbségek vannak vidék és a nagyvárosok között, szerintem irreális, és mintha egyre nőne a különbség.

Címlap

top