Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ragdoll eü. kérdés

Diego
Létrehozva: 2016. november 25. 14:55

Sziasztok, kedves Ragdoll-Gazdik!


Nagyon fontos kérdésem lenne és eléggé sürgős is:


4 hónapos Ragdoll cicánk elkezdett sántítani a jobb mellső lábacskájára. Rögtön néztük, nem szúrta-e meg valami vagy szakadt-e le esetleg a karmocskája, finoman megtapogattuk a lábikóját, érzünk-e valamit, de semmi. Arra gondoltunk, esetleg megrándult, ahogy ugrált.


Az állatorvosunk azt mondta, bár nem lát rendellenességet a röntgen képen, elképzelhető, hogy meg kell műteni a lábát: fejlődési rendellenességet emleget, amely Ragdoll fajta jellegzetesség. Azt mondta, még vita van körüle, hogy genetikai eredetű-e a dolog vagy más? (Azt olvastam egy amerikai oldalon, Ragdoll-oknál nemigen van genetikai eredetű betegség.) Fájdalomcsillapítót (Meloxidyl 0,5) írt fel 5 napig, majd vissza kell vigyük jövő kedden. A táplálkozása szerinte rendben van, ált. Royal vagy Purina száraztápot kap, úgyhogy a kölyökkori angolkórt kizártuk. Bár szobacica, elegendő a mozgáslehetősége is.


Egyelőre szépen rálép a mancsára, de - ugye - nem tudjuk, hogy a fájdalomcsillapító hatása-e vagy amúgy is rálépne.


Bár bízom a dokinkban, de mindenáron nem fektetném műtőasztalra Diegonkat. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, borzasztóan hálás lennék tanácsokért. Próbálok a neten is minél többet kutakodni, utánaolvasni is, jó lenne egy másod vélemény...


Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni!


 


 

Címlap

top