Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Poloska?

emma09
Létrehozva: 2016. november 5. 23:24

Sziasztok!


 


No én iszonyúan parázok, ha a lakásban cicámon kívül állat lakik. Ma este 1 (valszeg) levéllábú poloskát kellett megölnöm, és az a kérdésem, ezek az állatok "rajban" élnek, tömegesen jönnek? Átnéztem a lakást, nem találtam semmt (hála  égnek).


Nyugat-mo.-n élek lakásban az első emeleten, ám több városban hallani a környéken, hogy elszaporodtak. Nálatok volt ilyen? És elképzelhető, hogy csak 1 db tévedt be hozzám?


Köszönöm előre a válaszokat, momentán nem tudom, hogy bírok-e aludni. Egyszerűen erős az undor sajnos ezen állatokkal szemben. 


~emma


 


 

  1. 2016. november 13. 09:409.

    BIOKILL!!!!!! minden randa bogár ......repülős kellemetlenkedő ellen!!! 


    régebben még itt a fórumon kaptam ezt az ötletet, azóta is hálás vagyok a tippadónak, 


    azóta mindig van itthon, most is jóljött ezek a randa mostani szárnyasok ellen is végigfujtam 


    fele a redőnyöknél az ajtó ablakkereteknél, azóta csak hullákat találok. 


    BIOKILL sprayben kb. ezer forint, szerintem a legjobb bogárirtó! azért ha gyerkőcök vagy 


    kis háziállatkák vannak a lakásban körültekintően kell használni!!!! 

  2. 2016. november 6. 19:268.

    Köszi a tippet!Hát ne legyen több belőlük...ennek drukkolok

  3. 2016. november 6. 13:037.

    Mázlista vagy, hogy nem a büdös fajta volt. Ha majd látsz még, szét ne nyomd, rá ne taposs, iszonyatosan bűzlik.


    Szódabikarbónához tegyél vizet, önts bele ecetet, és azzal a keverékkel mosd le az ablakod keretét. Pár napig hatásos.

  4. 2016. november 6. 11:496.

    Ja az más én azt hittem büdösbogarad volt. Annak elég durva szaga lenne ha szétnyomnád.

    előzmény:
    emma09 (4)
    2016-11-06  08:55
  5. exb
    exb
    2016. november 6. 10:575.

    Sziasztok,


    En nem vagyok azva bogár szakértő, de a nagy hosszú lábú az nem egyenlő a kicsi zöld budos fajtaval. Az utóbbiból van invázió.


    Így szerencséd van . Az az egy volt.

  6. 2016. november 6. 08:554.

    Csúcs, köszi az infót!


    Hát, az én példányom akkor lehet nem az volt, mert nem volt büdös, és miután szétnyomtam sem volt az. És fogalmam sincs, repülni tudott-e vagy sem. De külsőre így nézett ki.


    Ám köszönöm, picit lenyugodtam, hogy talán nem ezrével laknak a szobámban. Ez a gondolat kikészített

    előzmény:
    Filemon (2)
    2016-11-06  06:39
  7. 2016. november 6. 07:243.

    Hát, lehet, hogy szerencséd lesz, és csak ez az egy volt. De én azt tapasztalom, hogy ahol egy van, ott lesz több is. Felénk néhány éve kezdődött az invázió, először csak néhány darab, aztán minden évben egyre több. Néhány hete költöztünk (nem sokkal messzebbre, csak 20 km, viszont sokkal több a zöldövezet, közel az erdő stb) itt még több van, naponta vagy 20-at paterolunk ki. Mondjuk mi nem öljük meg, már csak azért sem, mert elég nehéz lenne úgy, hogy közben ne bűzölögjön, inkább egy gyufásdoboz segítségével óvatosan kitesszük a kertbe és ha szerencsénk van megússzuk bűz nélkül, ugyanis csak akkor büdös, ha piszkálják, megijesztik. Eleinte én is sikítófrászt kaptam tőlük, de mostanra már szinte megszoktam, olyan sokkal volt dolgom :) Viszont most elvileg jön a lehűlés, ha tartósan hideg lesz, akkor szépen elfogynak.

  8. 2016. november 6. 06:392.

    Persze, elképzelhető, sőt nagyon valószínű, hogy csak egy volt. Nálunk az erkély tele van, főleg a még kint lévő muskátlik, de a lakásba max. 1-1 téved be, amikor hozom be a mosott ruhát, vagy, ha sikerül bebújnia a szúnyogháló alatt. Én is utálom őket, valahogy még a szaguk sem zavar annyira, mint a berregésük, ahogy repülnek. Nálunk a macska levadássza, ha van bent, de nem ér semmit, mert olyan büdös, hogy rögtön meghátrál tőle.

Címlap

top