Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Juno Janome E1015 varrógép

juliavin07
Létrehozva: 2016. október 15. 17:52

Használ valaki ilyen gépet? (13 különböző varróprogram, gomblyukvarrás 4 lépésben, fém szerkezet, fém hurokfogó-rendszer (félfordulatos), öltés szélesség cikk-cakknál, hosszúság állítás minden programnál, stretch szegő varratok (nyitott overlock program), fedőzést helyettesítő ikertűs varrás, 2 db teleszkópos álló cérnatartó, szabad kar) Nem tudom mire van szüksége egy kezdőnek igazából, és pl ha van hímzőprogram egy varrógépen azt mennyire használja ki a tulajdonosa? Mert a hímzésminták számának növekedésével arányosan emelkedik a gépek ára. Plusz azt sem tudom ha azt írják egy varrógépről hogy "fém szerkezet" mint ennél, az pontosan mit takar? A borítása műanyag, belül a váz fém csak gondolom. És ez mennyire számít élettartamilag? Azt tudom hogy a Janome-k megbízhatóak, de azt nem, hogy van-e igazán szükség arra, hogy ennél többet tudjon egy gép (pl 1lépésben gomblyukazni mennyivel kevesebb idő, mint 4 lépésben, hímzőprogramok száma 20 felett és ilyesmik). Nagyon köszönöm ha valaki tud segíteni előre is.

  1. 2016. október 16. 21:455.

    Ez a gép egy átlagos háztartási gép. Jónak néz ki, de én nem látom a leíráson a hímzést. A hímzőgépek sokkal magasabb árfekvésüek szerintem és  számítógép vezéreltek. 


    Viszont lehet vele kukacolni és van hozzá plexilap. ( a kukacolás a stoppoló talppal történik és vagy a foltvarrók használják vagy a javításhoz jó.)

    előzmény:
    juliavin07 (4)
    2016-10-16  16:05
  2. 2016. október 16. 16:054.

    Köszi a választ mind2töknek, nagyon hasznosak! Videókat csak lengyelül találtam erről a típusról, de attól még nézni nézhetem mit tudnak a hímzésprogramok, bár ennek a típusnak olyanja nincs, viszont lehet hozzá kapni hímzőtűt (? ezt nem is értem.. http://varrogepszakuzlet.hu/products.php?janome-1015). Én egyébként régesrég használtam már varrógépet (kézi hajtásút, ősrégi lengyel tömény fém varrógép volt ami tönkrement, elkezdte állandóan összegabalyítani a cérnát és lomtalanítottam asszem anno..) Varrni sokat varrok, inkább javítgatok, díszpárnahuzatokat csinálok, egyszerűbb szoknyákat, kézitáskát farmerből, ilyesmik. Most 2 kisgyerek mellett már iszonyat sok időm elveszi a kézi javítgatás (ezen kívül most másra nincs időm) és főleg emiatt kellene egy varrógép. De szeretnék pl majd függönyre, pólóra.. mintát v akár szavakat hímezni is, ezért gondoltam h jó lenne egy-két hímzésfunkció is. Amit a sztreccsvarrásról írsz nagyon érdekes, ezek szt egy pólót javítgatni sem fogok tudni egy ilyenen? Nem tudom ez milyen öltésű varrógép, de mivel háztartási ezért vszeg huroköltéses? Ez csak 4 lépésben tudja a gomblyukat 1ébként, bár sztem az annyira nem is lényeges szempont. Nem tanultam szabbni-varrni és matekból a leghülyébbek közé számítok szóval csak lemásolok kész ruhadarabokat, nem szabok semmit :) Amire nekem szükségem van az egy időálló, strapabíró gép pár hímzőprogrammal asszem..

    előzmény:
    VIK (2)
    2016-10-15  18:40
  3. 2016. október 15. 18:533.

    A fém szerkezet a forgó részeket jelenti. A háza ma már a gépeknek műanyag, az a lényeg, hogy  a szerkezet legyen fém.  A négy lépéses gomblyuk varrás jó, csak átrakod az öltésválasztó tárcsát  a következő öltésmintára és csinálhatod a gomblyukat. Ha csak javításra akarod használni a géped elég egy olcsóbb is. Szerintem...

  4. VIK
    VIK
    2016. október 15. 18:402.

    Az, hogy milyen gépre, azon belül milyen és mennyi programra van szükséged, az attól függ, mire akarod használni. Ha csak otthon akarsz néha varrogatni valamit, illetve egy-két dolgot kijavítani, akkor egy egyszerűbb is megteszi. Ha nem tanultál szabni és varrni, akkor azt is vedd figyelembe, hogy egy szabászminta elkészítése nem egyszerű feladat, nem biztos, hogy egyedül is menni fog.


    Az, hogy fémből készült egy varrógép, valóban megnöveli az élettartamát. Sok gép műanyag alkatrészekkel készül, ezek viszonylag hamar tönkremennek. 


    Az egy lépéses gomblyukazás jófunkció, feltéve, hogy fogod is használni.


    A hímző és egyéb plusz funkciókra keress rá a neten, leginkább a videóknál a varrógép típusa, száma alapján, talán úgy el fogod tudni dönteni, hogy van-e rá szükséged.


    A sztreccs varrás nem hiszem, hogy jól működne egy háztartási gépen, mert az alapvetően más öltésrendszer. Illetve nem tudom, mert nem ismerem ezt a gépet. De van lánc és hurok öltésű varrógép. Ha hurok öltéses, akkor nem érdemes sztreccs anyagot gyötörni vele.


     

Címlap

top