Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szombathely, Kőszeg munka.

Torolt_felhasznalo_773465
Torolt_felhasznalo_773465
Létrehozva: 2016. augusztus 11. 13:48

 


Egy ismerős család nemrég Kőszeg melletti kis faluba költözött Budapestről. Itt albérletben laktak, és nemrég vesztették el az állásukat. Sokáig agyaltak, mit csináljanak, végül elmentek Kőszeg mellé lakni. Már van is munkájuk, mindkét felnőttnek. A gyerekek is megszerették azt a környéket. Pici faluban laknak, alig 200 lélekszámú helyen. Csodákat mesélnek arról a régióról. Felcsiklandozta az érdeklődésemet. Ha esetleg lakik arra közületek valaki, és ráér pár mondattal válaszolni, akkor kérdezném:


Valóban több arra a munkalehetőség, mint mondjuk az ország keleti régiójában? A fizetések magasabbak az országos átlagnál? Megéri mondjuk egy Budapesten albérletben lakó házaspárnak oda átköltözni? Nem kimondottan a nagyvárosokba (Kőszeg, Szombathely), hanem a környező kis falvakra gondoltam (Velem, Cák, Bucsu), az ismerős család is pici faluba költözött be. Nem tudom, hogy fejezzem ki magam, de muszáj megkérdeznem: Szóval a kérdésem, hogy roma lakosság mennyire fordul elő azon a részen, környéken? (Kőszegen, Szombathelyen, Velemben, Cákon, Bucsun.) Ha valaki valamelyik pici faluból ingázik nagyvárosba, könnyű a buszos közlekedést napi szinten realizálni? Úgy értem, kellő gyakorisággal járnak a buszok? Általában pontosak, lehet erre alapozni egyáltalán, vagy létfeltétel a kocsi, ha faluban lakik az ember? 


Tudom, ezekre a kérdésekre a választ a neten is összeszedhetem, de én mégis a személyes beírásokra, véleményekre lennék inkább kíváncsi.


Köszönöm szépen a hozzászólásokat!


K.

  1. 2016. augusztus 12. 12:232.

    Szia.


    Én a helyedben először munkát keresnék a régióban, ha munka van akkor már látod merre érdemes lakást nézni. A közlekedés településfüggő. Ha faluból faluba járnál dolgozni az lehet megoldhatatlan kocsi nélkül. 


    A kisebbség a keleti orszŕgrészhez képest elhanyagolható, de itt is vannak. 


    Munka szintén akad (bár függ attól is mit dolgoznál), mivel sokan kijárnak Ausztriába dolgozni nagyságrendekkel többért. 


    Kőszeg gyönyörű mellesleg, ha lenne szŕmomra ott munka nem is gondolkodnék hogy hova költözzek.


    Szombathely környékén annyira nincsenek még elszállva az ingatlan ŕrak, de a határ közeli településeken mŕr az osztrák fizukhoz igazodnak az árak.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2016-08-11  13:48

Címlap

top