Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ingatlanosok kíméljenek !

mármegintte
Létrehozva: 2015. december 3. 14:41

Miért nyomulnak ilyen gusztustalan módon az ingatlanosok ? - ez lett volna az eredeti cím, de sajnos limitált a karakterszám.


 


Pár napja meghirdettem a jó helyen lévő, szép kis budapesti lakásomat, annak rendje módja szerint, interneten. Előtte több hétig bújtam a fórumokat, minden jó tanácsot megfogadtam, részletes leírás, jó fényviszonyok közepette készített  minőségi lakásfotók, makulátlan rend és tisztaság.


Külön kiemelve nagy betűkkel beleírtam, "hogy ingatlanosok kíméljenek, tartsuk tiszteletben egymás idejét, úgysem tudnak meggyőzni, hogy szerződjek velük."


Életem során ez a második lakás amit el szeretnék adni, 5 év távlatából is pont ugyanazokkal a klisékkel operálnak.


Látják, hogy nem egy hevenyészve összedobott, helyesírási és fogalmazási hibáktól hemzsegő hirdetés, minőségi, csinos kis lakás...ezek után miért néznek hülyének, miért nyomulnak, miért próbálják az előnytelen szerződéseiket erőszakkal rám nyomni???


Azóta izzanak a telefonok, egyetlen magánszemély sem hív fel, csak  ingatlanosok hívnak tucatszámra, különböző trükkökkel. Én mindenkivel szépen, kedvesen közlöm, hogy nem, ingatlanossal NEM AKAROK szerződést kötni....ezt nagy része meg is értette, de volt aki iszonyatos bunkó hangnemben leordította a fejem, vagy fenyegetőzött.


 


Trükkjeik:


- "nem, nem ingatlanos vagyok, én az Otthon Centrum iroda tanácsadójaként telefonálok"


- én: csak magányszemélyek keressenek kérem. Ő: " De hát mi attól, hogy iroda vagyunk, magánszemélynek fogjuk eladni"


- "át tudna nekem küldeni pár fotót" (nem fogok, mert nem szerződtünk, ne akarja felhasználni)...nem akarok a hirdetési oldalakon fotók is vannak, nem is kevés


- nekik pont ilyen lakás miatt állnak sorba a vevők (de ha szerződtél velük, hirtelen fél évig sem hoznak senkit)


- a jutalékot nem önnek kell megfizetni, hanem a vevőnek (mintha nem annyival drágábban kellene eladnom, hogy abból kijöjjön az ők pénzük is)


- mézes-mázos személyeskedés: bemutatkozás után (elhallgatva az iroda nevét), "nem zavarom, milyen napja volt ma, hogyan szólíthatom, drágám, de tudja édesem..., tudom, hogy csak az én telefonomra várt..és most bemondja, hogy ő nem ingatlanos, ő ingatlan forgalmazó stb."


- miből gondolja, hogy maga ért az ingatlan piachoz, a mi segítségünk nélkül úgysem tudja eladni


A legutolsó már minősíthetetlen hangnemben fenyegetőzött, mert 5 perc győzködés után sem adtam meg a lakás címét...pedig állítólag egy nagy nevű ingatlanforgalmazó cég megbízásából telefonált...így kénytelen voltam kinyomni .


 


Hogy lehet ezeket a piócákat levakarni és az átlagembernek miért nem éri meg felütni az pl. ingatlan.com-ot, ahol közvetlen egymás alatt hirdeti ugyanazt a lakás a magánszemély és az ingatlanos is...akkor miért nem éri meg olcsóbban, a tulajdonostól közvetlen megvásárolni?


Nem mellesleg hol hirdet a magánszemély úgy általában, mert én állandóan csak ingatlanosok hirdetéseibe botlom.


 


Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat és a jó tanácsokat


 


 

  1. 2021. február 3. 17:5772.

    Tény, hogy sok olyan ingatlanos van, aki kevéssé ért hozzá, az "üzletben" gyors meggazdagodási lehetőséget lát, madárnak nézi a kedves eladót, stb.


    Az is igaz, hogy könnyebb vevőt találni az ingatlanra, ha az eladási árba nem kell az ingatlanos tetemes /esetenként 5 - 7 %-os/ jutalékát is bele kalkulálni.


    De az is igaz, hogy eléggé macerás az ingatlan biznisz. Sok ügyféllel kell tárgyalni, ügyesen manőverezni. Tudni kell engedni, rábeszélni, ismerni a piacot... erre nem mindenki alkalmas. A szakértelem bizony nagyon fontos. Vevőnek és eladónak egyaránt ártunk, ha ingatlanosként alapvető hibát elnézünk /azt pedig, hogy tudatosan elhallgat egy-egy "specialista" ezt-azt, már a bűn kategóriájába tartozik./


    Ezért nekem az a véleményem, hogy az az eladó, aki ehhez nemigen ért, nagyon nehezen viseli, hogy átmenetileg átjáróházzá válik az eladásra váró ingatlan, ha viszonylag gyors eredményt szeretne - jobb, ha egy megbízható ingatlanosra bízza az ügyletet. 


    Néhány gyöngyszem:


    Vevőjelöltek vagyunk egy csodálatos panorámájú családi házra. Lélegzetelállító a kilátás, mérsékelt az ár...csak a tetőterasz furcsán, lejtősre van burkolva...ez miért van így?


    Kiderült, hogy a hegyoldal megcsúszott, és az élelemes eladó  a kőművessel a ferdére burkoltatta a teraszt - ezzel próbálta leplezni a hibát. 


    Jókinézetű családi háznál az egyik szobában a falazat téglái megcsúsztak. Áh, az semmi - legyintett a tulajdonos. Az volt a hivatal heppje, hogy ebbe a szobába is kell kéményt falazni. Persze a pincefödém E gerendái nemigen bírták a többlet terhelést, de mi ügyesen alátámasztottuk azt egy kétcollos vascsővel...


    Építési telek már eladás alatt van, de a pénzintézet a hitel folyósítását megtagadta. A miértre az a bank válasza, hogy a teleknek nincs megközelíthetősége."A Pista bácsi, amíg élt, jószomszédi alapon átjárhatott a telkünkön - de ez a "szolgalmi jog" a halálával megszűnt" - és ezt se az ingatlanos, sem a vevő sem az ügyvéd nem vette észre. Még jó, hogy a Pénzintézet észrevette...


    Hááát - van ilyen...


     


     

  2. 2021. január 29. 18:1470.

    Ön jól boncolgatta őket, most már tudjuk, hogy milyen trükkök vannak. Próbáld meg több forrásból megjeleníteni a lakást, lehet, hogy nagyobb eséllyel adsz el valakinek

    előzmény:
    demise (46)
    2015-12-07  21:32
  3. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2018. március 7. 06:4669.

    Ingatlanost?


    Ugyan minek?


    Járj utána mire kell figyelni, nézz meg mindent, kérdezz a tulajtól, szakembertől, ha nem vagy járatos az ilyen dolgokban és hagyd ki az ingatlanost.


     


    A saját ügyvédeddel konzultálj  az ingatlan vásárlásról, neki is lehetnek ötletei mire kell figyelned ha nincs benne tapasztalatod.


    Ha csak lehet hagyj időt magadnak információgyűjtésre.


     

  4. 2018. március 6. 20:1668.

    Teljesen egyetértek veled.


    Bolond aki várja az áldást az ingatlanosoktól.


    Hirdesse ő maga és hamar eladja ./ tapasztalat ...../

  5. WGR
    WGR
    2017. február 2. 17:5367.

    Teljesen egyetértek. 

    előzmény:
    rockcica (43)
    2015-12-07  11:46
  6. 2017. február 2. 16:3466.

    A tulajdoni viszonyokat, esetleges terheket az ügyvédnek kell ellenőriznie, aki elkészíti az adásvételi szerződést.


    Ingatlanosra ehhez semmi szükség. Okos vevő mindig ragaszkodik a saját ügyvédjéhez, nem dől be az ingatlanosok "a mi ügyvédünk ingyen, nagyon olcsón elkészíti" szövegének.

    előzmény:
    WGR (64)
    2017-02-02  16:00
  7. WGR
    WGR
    2017. február 2. 16:1065.

    Még annyi hozzá fűznék, hogy én soha nem kerteltem ha tulajdonost hívtam,soha nem tagadtam le ki vagyok és honnan telefonálok!


    Nem állítottam, hogy van ügyfelem ha nem volt.


    Valóban létezik egy adatbázis ahol a kereső ügyfeleink vannak regisztrálva,naponta bővül és a számuk rendkívül magas.


    Ennek eredményeképp, nyilván könnyebb nekünk értékesíteni az ingatlanokat.


    Egy korrekt iroda, sokat költ a marketingre ezzel is megkönnyítve az eladást.


    Keresztértékesítéssel is növelve a hatékonyságot.Egy jó iroda biztosítja az ügyvédi, a banki hátteret .Sorolhatnám....


     

  8. WGR
    WGR
    2017. február 2. 16:0064.

    Tisztelt Tulajdonosok!


     


    Én 2004 óta ingatlanosként dolgozom.Kezdeném azzal, hogy reagáljak egy pár dologra.


    Hatalmas tévedés azt hinni, hogy ez a munka olyan könnyű!Nyilván ha onnan nézzük, hogy hirdet, elad, és felmarkolja a jutalékot.


    Ám ez maximum azokra igaz akik valóban így is dolgoznak.Ez a szakma rendkívül összetett, és rengeteg tudásra, tapasztalatra van szükség.


    Igen is szükség volna arra, hogy csak képzett emberek dolgozhassanak ezen a területen!Mert annak bizony, hogy boldog ,boldogtalan "ingatlanozik"pont ez lett az eredménye.Az effajta közvélemény.


    Sajnos nem véletlenül írja a tulajdonosok többsége a hirdetésbe, hogy "ingatlanos kíméljen"Bár sok esetben szinte már csak azért mert más is ezt teszi.


    Nyilván rengeteg lehet a rossz tapasztalat ,amit nem is csodálok, de mit teszünk olyankor ha például elmegyünk fogorvoshoz és az rosszul végzi a munkáját???Nos elmegyünk és keresünk olyat aki jól dolgozik.Vagy ha a festő pocsék munkát végez?Vagy étterem ahol rossz az étel?Sorolhatnám...Ez egy szolgáltatás melyet ha akarunk igénybe veszünk, ha akarunk nem!Mégis mi az oka annak, hogy ez a szolgáltatás mégis működik?Nem két éve!!!!Tapasztalataim alapján az, hogy bizony ha egy jól képzett ingatlanost bíznak meg, hatalmas terhet vesz le a tulajdonos válláról.Sajnos ritka esetben megy simán egy eladás.Ha kicsit utána olvasnak láthatják miféle csalásoknak vannak kitéve azok a tulajdonosok akik nem napi rutinnal adnak el ingatlanokat.Én ha elvállalok egy ügyet, azt a legjobb tudásom szerint viszem el az értékesítésig, legyen az bármilyen bonyolult ügy is.A minap egy ismerősöm járt pórul, ingatlan vételnél mert nem akart ingatlanost bevonni."Átvett" ill megvett egy lakást amiben kiderült, hogy bérlő lakik,nem is akár milyen.Nem hajlandó kiköltözni, és ez csak az egyik baj.Rendezetlen tulajdon viszonyok,és sorolhatnám.Nem akarnak jutalékot fizetni!Akkor nyilván a fogászaton,a péknél, az autószerelőnél sem akarnak és sehol máshol sem!Más Országokban ez egy nagyon is elismert szakma.Nyilván ott az elvárásoknak is jobban meg kell felelnie annak aki erre a pályára szánja magát.Hírességeknek ugyan úgy saját ingatlanosuk van mint akár orvosuk.Elhiszem, hogy nagyon sok és kellemetlen helyzetet szül, a "nyomulás"és a képzetlen emberek úgynevezett munkája,de ahogy máshol úgy ebben a szakmában is vannak elhivatott, képzett emberek akik évek óta próbálják megmenteni a szakma becsületét.


     

  9. Torolt_felhasznalo_412193
    Torolt_felhasznalo_412193
    2016. június 30. 14:5663.

    Ez olyan szakma, amihez alapból nem kell különösebb hozzáértés. Átlagos műveltségű, korrekt ember, aki másikat nem akarja átverni - ha igen, az más történet - és ha a szabályokat ismeri, a saját ingatlanát is el tudja adni. 


    Persze a 3 - 5 százalék egy tízmilliós lakásnál 300 - 500 ezer forintot jelent, ezt még igyekeznek jól feltupírozni. Ezért kis hazánkban 3 - 5 hónapot is dolgoznak kemény munkával. Persze hogy nyomulnak. 


    Sajnos.

    előzmény:
    mármegintte (1)
    2015-12-03  14:41
  10. 2016. június 30. 14:5362.

    ..én úgy kerültem amúgy az ingatlanos szakma közelébe, hogy saját


    ingatlanokat, rövid idő alatt értékesítettem!


    Ezekre az ingatlanokra csak úgy próba -szerencse alapon a bejelentkező "hiénáknak" is adtam némi esélyt ! 


    Szöveg: " Ennyiért nem hiszi, hogy el fog menni"


    " Van egy hasonló ingatlanom 2 éve hirdetem..sikertelenül"


    Kötöttem szerződést 4 irodával.. (eredménytelenség, több heti várakozás után )


    Jó nagy betűkkel ELADÓ tábla az ablakba..2 héten belül szerződés aláírva.


    Felhívtam az irodákat, hogy vegyék le, mert eladtam...-válasz, minden irodánál "pedig, pont most jött be egy komoly érdeklődő"...mondtam magamban ..ja persze, pont most..


    Ezen felbuzdulva, gondoltam kipróbálom magam és belenézek, hogy mit is csinálnak az ingatlanos irodák.. A magyar ingatlanos szakma, közelében nincs és nem is lesz egy tengerentúliéhoz, ahol természetes, hogy szakemberhez fordulnak, de itthon az ingatlanos kollegina, aki amúgy lakótelepen lakott büszkélkedett vele, hogy neki fogalma nincs, mi a különbség a konvektor és a cirkó között..mindezt családi házas területen..


     

    előzmény:
    Katona (61)
    2016-06-30  14:14
  11. 2016. június 30. 14:1461.

    Megértem a jogos felháborodást ha valaki azt érzi, hogy zaklatják!


    Sőt én kérek elnézést, utólag, de pár hónapig ingatlanoztam mellékállásban a  fórumban említett neves, az ö állításuk szerint"legnagyobb" ingatlanos cégnél. Egy hétig tanították, hogy kell hülyére venni a leendő kuncsaftokat és hogy kell pszichológiai nyomást gyakorolni, hogy a hirdetőkre, hogy magukban is elbizonytalanodjanak, hogy iroda nélkül nem megy!


    Most leírom, kerek perec, hogy egy iroda,egy szerződési konstrukció sem tud többet annál, ha valaki időt és energiát szán arra, hogy hirdesse és utánajárjon, hogy a saját ingatlanjait sikeresen eladja! Ha valaki lusta erre az megérdemli, hogy egy "ingatlanos" cég levegye, akár pár millióra. Az első trükk amivel átvágják az ingatlan hirdetőt a százalék 3 % az csak a gyenge matekosoknak 3, mivel arra még rájön 27 % áfa az ugye rögtön nem 3....az 5 %.os általános szerződés is csak leírva annyi+ Áfa az ugye akár 8 % is lehet.
    Gyakorlatilag egy általános 5% +áfás általános szerződésre az irodák a kisujjukat nem mozgatják, csak felrakják a saját honlapjukra és a "jószerencsén" múlik, hogy valaki gyorsabban megvegye, mint, hogy az eladó saját maga meghirdesse és eladja! A kicsit "élelmesebb" ingatlanos legalább megpróbálja egy árelőny érdekében lenyomni az árat az-az "ennyiért a kutya nem fogja megvenni" trükköt alkalmazni..csak, hogy ha már szerződött, biztosabb legyen a jutalék.. A nagyok elsütik,hogy közös adatbázist használnak és ezáltal közös erővel lépnek fel a hirdető érdekeiben ! Egy kiemelt szerződésnél, nem érdeke egy irodának sem, hogy más hirdesse, hiszen a hasznot sem osszák meg, tehát az is kamu..


    Jelenleg pláne az a helyzet, hogy a csekély banki kamatok mellett az ingatlan jó befektetés, legalább is pesti viszonylatban! Pláne, nincs szükség irodára, mert, ha jól van beárazva akár egy "Jófogásra" ra is válogathat a vevők közt az eladó, aki egy kicsit is veszi a fáradtságot, hogy foglalkozzon vele..

  12. 2016. június 22. 19:5960.

    Ma már rengeteg helyen lehet interneten hirdetni magánszemélynek  is , talán azért nyomulnak annyira az ingatlanosok, mert kevés megbízásuk van.

    előzmény:
    rockcica (54)
    2015-12-08  16:49
  13. 2016. június 20. 11:1259.

    Szia! Lehet kérni nevet? Akár privátban.


    Köszi,N.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (50)
    2015-12-08  16:04
  14. 2015. december 9. 20:4258.

    Mindenképpen ezt kellene,de ebben az országban senkit nem ėrdekel hogy kiből lesz jó szakember...ugyanez a helyzet más szakmákkall is amik ontják ki magukból a selejtet...

    előzmény:
    Lédienn (57)
    2015-12-08  17:26
  15. 2015. december 8. 17:2657.

    Az a legnagyobb gond,hogy tényleg BÁRKI lehet ingatlanos,csak érettségit kötnek ki.


    Találkoztam fiatal egyetemistákkal,akik a leeső jutalék miatt csinálták zéró lelkesedéssel átmenetileg,találkoztam volt pedagógussal,évek óta munkanélküli mérnökkel,aki nem tudott a szakmájában elhelyezkedni, "kiöregedett" volt vendéglátóssal,kisgyermekes anyukákkal,akik este már nem voltak hadra foghatók,unatkozó orvosfeleséggel,sima érettségi után szakma nélküli huszonévesekkel,(ezek voltak a legpofátlanabbak),volt festő-mázoló szakmunkással stb.


    Mindössze egy-két hetes gyorstalpalót kell elvégezniük valahol,majd kimennek "terepre" régebbi kollégákkal néhány napra,aztán csinálják egyedül,ahogy tudják. A végeredményt látjuk,tapasztaljuk.


    Semmiféle helyismeretük,műszaki,építészeti,minimális jogi vagy egyéb /szak/képzettséget nem követelnek meg itthon,amely alkalmassá tehetné őket a valódi "ingatlanreferensi" munkára.


    Ha ezt jól csinálják,akkor valóban meg kell dolgozni a pénzért. De melózni senki nem akar,csak könnyen megszerezhető pénzt akar mindenki keresni,erre pedig az internet világában jelenleg ez itthon nagyon megfelelő.


    Túl sok a fóka (ingatlanos,ingatlanirodák). Fele elég lenne,de azok valóban jól képzettek lennének. 

    előzmény:
    rockcica (54)
    2015-12-08  16:49
  16. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2015. december 8. 17:1156.

    korrekt nép és korrekt ingatlanos kell a jó és diliház mentes üzlethez


    én magyarban is találtam, pár kérót eladott és csak plussz pénzt csinált az általam betervezetthez képest


    a töketlen emberekkel, meg nyilván az alja ingatlanosok szórakáznak, mert tehetik


     

    előzmény:
    rockcica (55)
    2015-12-08  16:55
  17. 2015. december 8. 16:5555.

    Nem érdekel, én tudom hogy hogy dolgozom, mostanság már szinte csak ajánlásra dolgozom, valamint régi ügyfeleim közül is tért vissza már egy kettő...


    Nálam sajnos a jóindulatom és a korrektségem miatt fordul át a másik oldalra..(azaz én szívok az eladóimmal rendszeresen, akik megbíznak, majd amikor ott toporgok a vevő ajánlatával, akkor közli hogy mégsem adja el, mert pont akkor történik valami ami miatt meggondolja...


    Tavaly + négy lakást el tudtam volna adni ha velem szemben is korrektek...

  18. 2015. december 8. 16:4954.

    Igen, jól látod, sok cég az adatbázist akarja növelni, és minden lakást, lepukkant házat felvesznek, csak hogy legyen miről beszámolni a heti értekezleteken...sajnos ez van, de ez azért bosszantó, mert tényleg aki meg tisztességes(és sajnos az a ritkább,kb.20%)az szívja meg mert amire ő már odakerül hogy felhív egy eladót, már addigra 100 másik ingatlanos,(lehet bunkó,nyomulós stílusban)zaklatta..


     


    Én sem értem miért van az ha ki van írva, hogy közvetítő kíméljen, miért erőszakoskodnak, Nekem a volt cégemnél a főnöknőm rendszeresen odaadta az ilyen hirdetéseket, hogy azért próbálgassam..tök ciki volt(mondjuk ha nem volt ott akkor nem is hívtam fel, gyűlölöm én magam is az erőszakos,tukmálós embereket, engem is zaklatnak lakástakarékosok, biztosítók stb, és ki nem állom..


     


    Amúgy kérdésedre válaszolva, igen, egyre kevesebb a megbízás, mert sokan maguk hirdetnek,(most már szinte mindenkinek van gépe)most jól el lehet adni a lakásokat, és egyre több kókler ingatlanos van, akik szakmájukhoz nem értenek, nem ismerik a környéket ahol dolgoznak, nem ismerik az infrastruktúrát, a műszaki adatokat nem kérdezik ki az eladótól... és ugye egyes cégeknél olyan területre kell menni amit nem is ismer a referens...úgy pedig nem is lehetne terepre engedni.


    Azt sem értem mi értelme letagadni hogy ingatlanos valaki, úgyis kiderül, és akkor nem égő nekik hogy hazudtak?


    még egy:SOSEM hitegetem az illetőt hogy van vevő, (feltéve ha ténylegesen olyan kaliberű lakást keresnek, sőt, én nem túrázok, tehát ha valaki úgy hív fel hogy megnézett húsz lakást, de még néz tízet, akkor mindig mondom hogy hívjon fel újra ha a harmincból sem tettszett egyik sem.(nem szeretem rabolni az eladó idejét, de a magamét sem)

    előzmény:
    Lédienn (44)
    2015-12-07  17:17
  19. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2015. december 8. 16:2153.

    8 éve.

    előzmény:
    Lédienn (52)
    2015-12-08  16:17
  20. 2015. december 8. 16:1752.

    Ez jó régen lehetett!


    " (Nem Bp, ezt hozzá kell tenni. Vidéken még az ingatlanközvetítés is emberibb...)"


    Szerencsétek volt és az ilyen már a nagyon ritka kivétel manapság! 


    Amúgy külföldön pont így működnek(szintén tapasztalat) és itthon is ez lenne a normális. 


    Ha valaki így melózik,nem sajnálnánk egyre többen kifizetni a jutalékot,mert ugye természetes,ha tisztességesen megdolgozik érte.


    De a jelenlegi magyar valóság már rég nem ilyen. Itthon már elszabadult a pokol ingatlanügyben is. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (50)
    2015-12-08  16:04
  21. 2015. december 8. 16:1251.

    Én elhiszem, hogy van ilyen is.


    De sajnos a többség nem ilyen, tényleg manapság már mindenki lehet ingatlanos... és ha az eladó ingatlanosa ahonnan várja a jutalékot akkor ugyanúgy eladja a szart is neked mint vevőnek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (50)
    2015-12-08  16:04
  22. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2015. december 8. 16:0450.

    Mi ingatlanközvetítőn keresztül vettünk anno lakást, és azóta is áldjuk a nevét. Tényleg minden terhet levett a vállunkról, intézte a lakáskeresést, az ügyvédet, a hitelt, mindent. Nekünk akkor kevés időnk és még kevesebb kedvünk volt lakás után loholni, rengeteg gondunk volt, és kocsi nélkül nagyvárosban lakást keresni... Meg aztán nem is értünk hozzá, fogalmunk nincs, mi a reális érték pont azért a lakásért, nem is voltunk rutinos lakásvásárlók, simán elhittük, amit az eladó állított, míg az ingatlanos egy-két keresztkérdéssel mindig kiderítette, mi is a valóság :) Szóval a közvetítő intézett mindent, és csak áldani tudom érte. Nagyon úri dolgunk volt, mindig értünk jött, saját kocsiján vitt a lakásokhoz, és nagyon hamar meg is találta a jó lakást.


    Utólag is azt mondom, nagyon jó volt mellénk a szakember, mert az volt a tapasztalat, hogy a legtöbb eladó baromi nagy kamugép, olyanokat a szemedbe hazudik, hogy épp csak az ég nem szakad rá... Mivel pedig mi még sosem vettünk előtte lakást, nem tudtuk, mi mindenen lehet elhasalni (nagyon sok mindenen). Hogy a közvetítő pénzért dolgozik? Persze hogy pénzért dolgozik, ki dolgozik ingyen? Valamit valamiért. Nyilván van rossz közvetítő (mint ahogy rossz pék vagy rossz fogorvos is van), de ha kifogsz egy jót, akkor csodás dolgod van. Nekünk az volt. (Nem Bp, ezt hozzá kell tenni. Vidéken még az ingatlanközvetítés is emberibb...)

    előzmény:
    mesekeksz (48)
    2015-12-08  15:35
  23. 2015. december 8. 15:5849.


    És azt még nem is mondtam,hogy rendre olyanokat ajánlottak megvételre,amelyek pont ellenkező paraméterekkel rendelkeztek,mint amiket kértem. Pl. nem lehet déli fekvésű,nem lehet földszint,vagy legfelső emelet,konyha nem lehet ablak nélküli stb. Ezeknek pont az ellenkezőjére akartak rábeszélni és nem értették,miért vagyok olyan "nehézkes" ügyfél.  


    Én is saját magam találtam meg sok kínlódás után a tuti-t.  Ingatlanos meg megdicsért,hogy "Nahát,maga milyen ügyes"! 

    előzmény:
    mesekeksz (48)
    2015-12-08  15:35
  24. 2015. december 8. 15:3548.

    Ugyanezek az én tapasztalataim is szóról szóra.


    Hívogatnak mit keresek ( mint vevő jelölt) majd átküldi azokat amit már én is megnéztem...


    Tényleg csak azoknak jó ez, akik lusták keresni és azt hiszik mekkora dolog hogy helyettük más csinálja és még fizet is érte.


    És igen, sok olyan oldal is van, ahol ezer éves hirdetések is fent vannak, már rég eladták és egyszerűen nem szedik le.


    Mi magunk adtuk el a lakást ( nem tartott hosszabb ideig) és magunktól is találtuk meg.


     

    előzmény:
    Lédienn (47)
    2015-12-08  15:19

Címlap

top