Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bárki segíthet állatokon!

Czikora Dezs?né
Létrehozva: 2014. augusztus 25. 02:02

Van egy kis falu az Alföldön,Budapesttől nem is messze,Fülöpszállás a neve.Az itt lakók(akinek nem inge stb.)valahogy megragadtak az őskorban a kutya és macskatartás kultúrája szempontjából.Itt élek én és próbálok segíteni az állatokon.Négy éve élünk itt,ezen idő alatt 24 kutyát és néhány macskát sikerült biztonságba juttatnom.Sok olyan ember lakik itt,akik saját állataik ellátására sem tudnak/akarnak áldozni,sokan még az alap oltásra sem.Sokan a falu határában,az  52-es úton dobálják ki megunt kutyáikat.Az önkormányzat madártávlatból tesz az állatokra.Múltkor megemlítettem,ha itt behajtanák az állatvédelmi bírságokat mindenkitől,aki rosszul bánik az állatokkal,ez lenne a megye leggazdagabb önkormányzata.Az aljegyző úr azt mondta erre,szegény a nép,nem lehet őket ilyen baromságokkal cseszegetni.


Segítséget szeretnék kérni Tőletek.Szükség lenne kutya és macskatápra a szép számú gazdátlan vagy gazdás,de rosszul ellátott kutyáknak,cicáknak.Tudom,nem lakom közel,de a posta húsz kiló súlyig ezer Ft körül szállít,vagy sok webáruház ingyen.Megbontott zsák táp is nagyon jó.


A sok láncon tartott kutya nem tud védekezni a legyek ellen,amik véresre marják a fülüket.Gépzsír,benzin,Chemotox a megszokott kezelési mód,az orvos és a patika is pénzt kér.Ezeknek a nyomorultaknak szeretnék kérni Kubatol sprayt és sebfertőtlenítőt.


PÉNZT NEM KÉREK,sokkal inkább a fent leírt dolgokat.


Most épp aktuálisan öt db,nyolc hetes babakutya van életveszélyben,egy már meghalt,elütötték.


Aki tud,akar segíteni,kérem írjon üzenetet és küldöm a címet,vagy itt a telefonszámom:06-30-421-9796,Czikora Dezsőné


Mindent nagyon köszönök!

  1. 2014. augusztus 25. 23:506.

    Sziasztok!


    Czikora Dezsőné vagyok újra.Nem enged be a rendszer a tegnap regisztrált jelszavammal,ezért újra regisztráltam.


    50 kilométeren belül nincs állatvédő szervezet.


    a Fb- on már rég fent vagyok Anita Hrotkó néven.Több százan osztották ezt a kérést,semmi.A nagy szervezetekkel beszéltem,közölték,messze vagyok,nem segítenek.Rextől kaptam egyszer egy zsák tápot vagy két éve,nekem kellett vonattal idecipelnem.Szállítást nem tudják megoldani.A legtöbb szervezet azt közli,nekik is van rengeteg kutyájuk,forduljak a közeli állatvédő szervezethez,ami nincs.Van vagy 60 kilométerre Paks,de ott is van többszáz kutya,folyton gondban vannak kajával.


    Kecskemétiek dettó,millió kutya,nekik is kell az ennivaló.Kutyákat Szentendre szokta fogadni,nekik is kell a kaja.Ha tehetném,inkább én vinnék nekik,megérdemelnek minden támogatást.Sok kutyát fogadtak már a falunkból,áldja meg a Jóisten Sztakó Editkét,a vezetőjüket.Mindig segít befogadással,ha van helyük.Aki teheti,fentiek ismeretében segítsen!


    Telefonszámom:06 30 4219796

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  2. 2014. augusztus 25. 19:435.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  3. 2014. augusztus 25. 17:024.

    Le a kalappal előtted!! 


    Fent vagy facebookon? Mert ott is van több állatvédő csoport, egyesület, akik szoktak szegény emberek állatainak gyűjtést rendezni, akár élelem, akár gyógyszer keretében. Érdemes lenne őket megkeresni, mert nagyobb körben lehetne a gyűjtést szervezni, "híresztelni". Ismersz ilyeneket, akiket meg lehetne ezzel keresni?? 


     


    "Jótett helyében jót várj!! " 

    előzmény:
    Czikora Dezs?né (1)
    2014-08-25  02:02
  4. 2014. augusztus 25. 09:023.

    Nagyon szép Tőled, amit csinálsz!


    Próbálj írni a noénak, vagy a rexnek hátha tudnak egy kicsit segíteni, ha fajtatiszta kutya, vagy tényleg nagyon sérült, beteg kutyáról, macskáról van szó, akkor szerintem biztosan.


    Sajnos így kicsi az esély, hogy bárki segítsen, ellenben ha van egy számlaszámod, amit nem bánsz kiadni, lehet, hogy utalnak egy-két száz forintot, ami szintén valamit segíthet.


     


    Kitartást kívánok!!


     

    előzmény:
    Czikora Dezs?né (1)
    2014-08-25  02:02
  5. 2014. augusztus 25. 08:162.

    Érdemesebb lenne valami magát (komolyan vevő) állatvédő csapatnak írni. Könnyebb és talán hatékonyabb is lenne, mint így vívni szélmalomharcot.

    előzmény:
    Czikora Dezs?né (1)
    2014-08-25  02:02

Címlap

top