Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Érdi friss infók

szacsiga
Létrehozva: 2014. augusztus 21. 02:46
Sziasztok! Érdi házakat nézegetünk, de sajnos a neten csak régebbi infók vannak ami lehúzós, azonban idén nagy változások voltak:csatornázás, aszfaltozások, vasút felújítás, megszépült a központ, épült ovi stb.


Vasút közeli helyen szeretnénk lakni, így Parkváros kilőve, de mi a vélemény Postástelepről, Tusculánum, érdliget vasút felőli végéről, miért olcsóbb Tisztviselő telep? Találtunk ott egy szép házat, de oda az érdi nagyállomás van közel, milyen arra a közbiztonság? Az új pályán mennyit késnek a vonatok? Javult az esővíz elvezetés a csatornázás után?


Milyen az SZTK?


Úgy általában milyen a közbiztonság, javult, vagy rosszabbodott? Mennyire érint ez kisebb helyi területeket, vagy mennyire elterjedt?


Minden infó érdekel, mert nem értjük mi ez a nagy leszólás, eddig kb. 5x voltunk különböző részeken, időszakokban, konkrétan 1 C-t sem láttunk, a központban a boltokban kedves emberek voltak, 2 jó étteremben is voltunk, 2 szupi cukrászdát is kipróbáltunk, ahol nem volt aszfalt ott is kultúrált murva volt (eső után) szóval értetlenül állunk a sok negatív hsz előtt!


Köszi:
Csilla




  1. 2014. szeptember 9. 10:2115.
    Sajna még mindig nincs sok infónk, hogy a Jegyző u. környéke közbiztonságilag milyen (betörés, besurranás, kertből lopás...), ki melyik ovit, háziorvost ajánlaná? Minden apró-cseprő infó érdekelne!

    Köszi
  2. 2014. augusztus 27. 18:2914.

    Üdv !


    Házvásárlási szándékkal Érdet "nézegettük".


    De igazán a tetszésünket nem nyerte el a város.


    A végső döntés Piliscsaba Magdolna völgy.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-21  02:46
  3. 2014. augusztus 26. 10:4613.

    Szia!


    Megkérdezhetem, hogy most merre laksz? :) ennek ismeretében annyira másak a nézőpontok. 15 perc a Jegyző utcától a Felső utca, suli, ovi, bolt, SZTK ott van. Ott a sportcsarnok, van babaúszás.


    23 perc gyalog a központ. Ha munkába rohansz, az messze van, ha hétvégén sétálgatsz, akkor meg egy órás séta, gyerekkel, kutyával simán belefér. Szóval minden relatív :D


    Mi jelenleg Pomázon lakunk. Na ott tényleg nincs semmi...HÉV, kocsma, ABC, MOL kút és ennyi...orvosi rendelő is 20 perc, posta is. Park meg nincs is, vagyis most alakulgat.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (12)
    2014-08-26  10:40
  4. TCS
    TCS
    2014. augusztus 26. 10:4012.

    Szia, az én apukám a Jegyzőben lakik. De szerintem az elég messze van a központtól és igazából nincsen ott semmi, jó hosszú, de csendes utca. Igaz, a vonatállomás ott van a végében... én ezt a környéket nem szívesen választanám, ha már Érd.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (10)
    2014-08-26  09:47
  5. 2014. augusztus 26. 10:1211.

    aszfaltozast az onkormanyzatnal tudod megkerdezni.


    facan ovirol fogalmam sincs. gondolom olyan atlagos allami ovi.


    nemtudom van e arra tuzep . kettő biztosan van Érden . de hol? ezt nem tudom.


     


    sportcsarnokban még. nem voltam. a fiam a tanuszudaba jár úszni a sulisba . csak ismerősök járnak. de szeretik a csarnokot.


     


    hogymít építenek be mít nem telket. hát előre tuti nem tudni. meg itt a központban is van néhány üres telek a mai napig. azért érd nagyon nagy.


     


    orvost fogalmam sincs. nem járok dokihoz. terhesen. voltam utoljára pecsetekert ami kötelező. szal egyáltalán nem tudom milyenek a körzetik hiába lakom itt 28 éve. túl egészséges vagyok szerencsére.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (10)
    2014-08-26  09:47
  6. 2014. augusztus 26. 09:4710.

    Szia!


    Ha özönvíz van, az mindenhol probléma...


    Mi a Jegyző utca környékén laknánk. Mi van ott a vonat közelében, TÜZÉP? Meg volt még egy csomó üres gazos placc...


    Vajon fognak még arra aszfaltozni, hol lehet ezt megtudni?


    Melyik háziorvost ajánlanátok?


    Milyen arra az ovi? Azt hiszem a Fácán utcaiba tartoznánk majd.


    Jártok a Sportcsarnokba?


    Köszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (9)
    2014-08-22  09:22
  7. 2014. augusztus 22. 09:229.

    hát régen érd is alvóváros volt. de az már jó rég volt. aztán szép lassan kinőtte magát. Szal a "rossz hír" a régi emlékekből tplálkozik. mr kb csak annyi maradt, hogy pl most volt a nagyon nagy eső,  van szegedi ismerősöm is. ott is minden vízben állt,  mégis olyan postokat olvastam: kijövünk horgszni, stb.  Érdről meg: jellemző elárasztva... Ugyanis régedn nem volt a víz dolog nagyon megoldva. Holott folyik át még patak is, meg ilyen erecskék.


    A nagyállomás környéke. Én amikor ideköltöztünk 27 éve, akkor laktam ott egy darabig, semmi gond nem volt már akkor se. Most is laknak ott ismerősök, eszükben sincs elköltözni, sőt a nagykamaszok se panaszkodnak hogy kinnlaknak a világból. felpattannak a vonatra és jónapot. A felujított vonat nagyon jó lett. meg mivel gyakran jár, na, ha késik is, úgyis mindjárt ott a következő, azóta nem gond. Amúgy arról a környékről is megy busz is. Itt elég sok helyi buszjárat van, azért Érd elég nagy területileg, főleg a kertesjellege miatt.


    A főtér amióta megvan, meg tök jó élet lett. Én imádom hogy tényleg helyben vannak éttermek, kávézó, szökőkút, a földrajzi múzeumparkot is így tök jól bevontk a vérkeringésbe.


    Ófalut pár éve elkezdték rendezni, ott is a pincesor tök jó, a horgászok rendbentartanak pici darabokat a dunapartból, oda is lehet kirándulni, a kálvria dombról gyönyörő a kilts, és helyben van csupa védett növénynel. , a gton működik futóklub, minden hétvégén mennek, vannak jó női, meg pasis termek sportolni. Van egy jó civilszerveződés, már sokadik éve viszik az Érd-körbe bicajosrendezvényt, az is hihetetlen kinőtte magt,  nagy buli, van  halloweenkor tökfesztivál, az is mr elég jól vonzza az embereket..


    Szóval az elvóvsros jellegét rég kinőtte.


    A csatornzst, utakat meg írtam. Régen alig volt aszfalt, csatorna.. túl gyorsan nőtt a vros, de most utólérte magát. Ok aszfaltban még alakul. De tényleg az önkormányzat igyekszik murvázni, stb. szóval azért jóideje  kevésbé van ok panaszra. Bár nekem a térköves utcák tetszenek. Remélem abból lesz jó sok ahogy tudom az is a terv. Kocsikat is jobban bírja, meg könnyebben javítható fagyásra ktyúra, mindenre.


    szerintem jó itt lakni. Zöld, de mégis megvan ami egy városban. Egyre inkább olyan, ahogy fejlődik, mintha egy nagy parkban lakna az ember:) Legalbbis én ezért szeretem leginkbb.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (7)
    2014-08-22  01:21
  8. 2014. augusztus 22. 01:288.

    Vonattal jártoknapi szinten? 7 fele mennyire késnek, amióta mennek ezek a tárnoki járatok?


    Pincét, szuterént nem szeretnénk... manapság sehol sem biztonságos, amilyen zivatarok vannak... Pomázon nálunk is évente 1x ázik a garázs, konyha, kamra a szuterénben, jön a csatornaszmötyivel együtt...


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  9. 2014. augusztus 22. 01:217.

    Nekünk tetszett a központi rész normális, családiházas környezete, a puccosabb parkvárosi csilivili környék nekem túl sznob, bocsi. 



    Tisztviselőtelepről tudtok vmit? Meg az Érd nagyállomásról? Amit ott néztünk ház kb. 8perc attól az állomástól, 20 percre van a központtól, de van közelebb orvos, suli, ovi. Boltba meg úgyis kocsival mennénk. Igazából csak a reggeli munkába rohanáskor fontos, hogy jó helyen legyünk, 20 perc séta, vagy bringázŕs nem gáz.


    Mi Pomázról költöznénk, szülőktől, de nem vagyunk oda pomázért, pedig ide születtem: se egy park, se egy étterem/kávézó, lepukkant rendelő, hévállomás ócska. Tipikus alvó város, csak aludni jár szinte mindenki haza... ehhez képest Érd világvárosnak tűnt nekem a sok bolttal, étteremmel, parkokkal, terekekkel, stb. Csak annyi rosszat hallunk...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (0)
     
  10. 2014. augusztus 21. 10:276.

    Igen, igény/ízlés kérdése.


    Ismerem Érdet, de ha arrafelé szeretnék bármit is venni, csakis Parkvárosban vennék.


    Közel a buszmegállókhoz.


     


    Most már elég régóta azt gondolom, hogy sehová máshová nem költöznék csa a BKV kékbuszos vonalai közelébe.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (5)
    2014-08-21  08:48
  11. 2014. augusztus 21. 08:485.
    postástelep tusculánum mindentől messze???? postástelep jelentős részéről elérhető Érd felső még, msik részről az M= es busz pr perc gyalog csak, valamelyik megálló. Mitől van messze???

    Tusculánumon átmegy a tárnoki meg a sóskuti busz, onnan is elérhető bp is, meg van nagy ovi, gimis suli, és nagyon szép környék.

    szerintem egyik sincs messze nagyon semmitől.

    parkváros jó nagy részéről viszont CSAK kocsival lehet közlekedni, mert a busz is fél óra gyalog, vonat arra nem jár. viszont ott sok helyen gyönyörű a kiláts, nem annyira nyüzsgő.

    Minden résznek megvan a maga előnye. TÉnyleg attól függ mi a fő szempont.

    Én pl a minden számban tipus vagyok csaldostul, a központvban lakunk, ha költözünk is, max egy két utcával arrébb, marad a környék. De nekünk a sokféle közlekedés mindent visz. hogy van busz vonat egykupacban, kocsival is mobil az ember, ill akr még bicóval is bejrhat budra is ha akar.

    szóval kinek mi a legfontosabb szempont.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (2)
    2014-08-21  07:22
  12. 2014. augusztus 21. 08:424.
    fogalmazd meg a pontos igényeidet. Érd nagy, sokféle kerülettel.

    A központ környéke a legjobb közlekedésű nyílván, ott minden  gyalog is közel. se pesti budai, munkábajáráshoz, se sulibavivéshez, se szórakozáshoz indulni nem kell kocsit fenntartani pl feltétlen. egyedül az M0-ás felé nem megoldott a buszközlekedés innen. minden más irányba van busz vagy vonat.

    Poststelep nagyon népszerű most, de vizes. Tudni kell ott pincét nem angyon lehet, ill csak szivattyúval vagy estra alszigeteléssel. Sokan azt csinltk, hogy külön terasz, és azalattt volt pici pince szivattyűval. Et igaz a központra is többnyire.

    Tudculnumban viszont magasabb, ill parkvárosban is, ott mr van pince.

    Ccsatornázásnak szerintem az önkormányzatnl tudsz utánaérdeklődni, az úgytudpomm befejeződött, max nem kötött még rá mindenki. Az aszfaltozás folytatódik még jövőre is amennyire tudom. az többütemű. illetve térköves utcák is lettek többfele. tök szépek. nálunk van fehér meg vörös térköves is a környékünkön, állítólag kisérleti jelleg, ha megszeretik, akkor  több iylen utca lesz mindenfelé (könyebben javítható, jobb a kopásállósága stb)

    Minden városrésznek van kisközpontja. Szóval nem csak a nagyközpont van a hivatalokkal, hanem több kisközpont. bankkal, nagyobb bolttal, sulival, ovival, dokival.

    egyszerűen nézelődj, akikkel beszéltem és ittragadtak érden, mindenki úgy vette a hzat avgy telket, hogy körbemszkált, megnézett több környéket, beleszeretett egybe,  saját kényelmi szempontokat figyelembevéve, és ottragadt. hát mindenhol van, mivel nagy érd. Van kicsit városiasabb, kicsit falubb része, van totál hibrid ( a központ pl ilyen, bevásárlóközpont, főtér, lakótelep, utána meg sima kertesházak, van kertkapcsolatos társasház is,  meg nagyobb telekek gyümölcsöskertekkel).
    meg van persze olyan környék, ahol villák vannak.

    Szóval kb attól függ, mit szeretnél. Mászkálj körbe, és kb mindenhol el lehet beszélgetni az emberekkel, végül tuti el tudod dönteni, neked melyik környék a jó.

    Sztk használható, de nem egész érd jár oda. persze laborba vagy egynapossebészetre stb igen. De több orvosi körzet van amúgy.. ügyeletet hagyjuk... az olyan mint brhol máshol.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-21  02:46
  13. 2014. augusztus 21. 08:323.
    A madárnevű utcákat jobb kerülni - ezt ottani ismerőstől hallottam....

    Közbiztonság és vonatkozó aspektusaiból...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-21  02:46
  14. 2014. augusztus 21. 07:222.
    Érdekes hogy  Parkvárost kihagyod.
    Szerintem meg pont az M7 miatt  annak a városrésznek sokkal jobb a közlekedése.
    Postástelep és  Tusculánum mindentől messze van.(
    Liget - en is inkább csak a buszközlekedéshez közelebb eső részek azok amik jók lehetnek.
    Az Érd-Alsó és Érd - Felső - megállókhoz ott a központi érdi buszpályaudvar.

    Persze, ez csak az én véleményem.

    A közbiztonság?- vigyázni kell.......

    Azért nézz körül többféle időpontban minden részen.............

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_248323 (1)
    2014-08-21  02:46

Címlap

top