Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Minden ami ház felújítás

Rebekaruha
Létrehozva: 2012. augusztus 14. 17:31

Minden ami ház felújítás...Ezt a topikot azért hoztam létre hogy itt megoszthassuk egymással a házfelújítási tapasztalatokat!,képekkel!Építő áruházak akcióit figyelve spórolhassunk,és egymás által ajánlott jó szakemberekre találhassunk!

 

2010-ben vásároltunk egy kb 164nm -es 2 szint+szuterénes kertes házat.Szeretnénk ezt minél előbb lakhatóvá tenni,remélem tudtok nekem ebben segíteni tanácsaitokkal!Jelenleg hidegburkolót,festő-mázolót keresünk.Komárom-Esztergom Megyében!Ha tudtok megbízható szakembert írjátok meg nekem!Köszönöm!

Tegnap megvásároltuk a fürdőszobába a csempét,járólapot jó lenne ha azt valaki már csinálná!7nm-es a fürdő erre mennyi lenne vajon a munkadíj?

  1. 2014. január 18. 15:2536.

    Szia!

     

    Tavaly verettem szét a lakást, közte a fürdőt is.

     A wc külön helyiség.

    Nem nagy a fürdő, tehát az átépítésnél a következőket néztem:

     

    - legyen jó a szellőzése, ne penészedjen a pára miatt

    - milyen magasan legyen a csempézés?

    - ott legyen-e a mosógép?

    - fogok-e tárolni textilt a fürdőben?

    - zuhany vagy kád? 

     

    Emellett a szerelővel is megbeszéltük az átépítés előnyeit, hátrányait. 

     

    Új csövek kerültek a falba, az addigi vízmelegítőből kombi-cirkó lett, ami átkerült a wc "holtterébe".

     

    Kád lett: mert szeretek időnként elmerülni egy kád forró vízben. Mert, ha bedöglik a mosógép, akkor egy kádban könyebb mosni, mint egy zuhanytálcában. Illetve a nagyobb darabok beáztathatók stb. Pl szoktam szőnyeget mosni a kádban, ami a gépbe nem fér be, de tisztítóba vinni nem kell, mert kézzel is kimosható, a teraszon megszárad.

    Zuhanyozni a kádban is lehet, de elnyújtózni a zuhany alatt úgy nem lehet. Meg olvasni sem... Meg egymáshoz bújni... :)

     

    A mosógép:

    Átkerült a konyhába a mosogatógép mellé. A rendszer kiépítése nem került többe, de nagyobb lett a hely a fürdőben. A konyhapult alatt meg volt hely bőven.

     

    A szekrények:

    Van helyem máshol, ahol a törölközőket tartom, tehát nem kellett nagy/sok szekrény a fürdőbe. Egy pakolós, magas, ahol egy-egy darab törölköző van, pipereholmiknak. Illetve a wc-be is került egy 3 fiókos szekrényke, oda wc papír, tamponok stb kerültek. A takarítószereket száműztem a spejzbe. Nem szeretem a csap alá zsúfolt flakonokat, illetve a mosdó alatti szekrény sem jön be nekem. Nem szeretem a csempét szétfúrni, nekem csak az álló szekrények kaptak helyet. Mert pl kicsit át kellene rendezni, akkor új fúrás, régi lyukak ott csúfoskodnak a csempén stb. Csak a tülör lett felfúrva a mosdó fölé, a lámpák is a falra, tükörre kerültek.

     

    Szeretem a nagy, egybefüggő felületeket, az egyszerű dolgokat. Illetve olyan szép a csempém, hogy szeretem nézni, ezért nem akarom eltakarni.

     

    A világítás:

    Egy sima, ami kicsit tompább. Fürdéshez, fogmosáshoz stb elég. A tükör világítása, ami nagyon jó, tiszta, erős fény: sminkeléshez, kozmetikázáshoz, borotválkozáshoz.

     

    Alaposan mérd fel, hogy hány dugalj kell majd: hajszártó, borotva, elektromos fogkefe, szájzuhany és ebből mennyi az, ami alkalmi használat, előveszed, elteszed vagy mindig elöl van. Csempézés után nehéz villanyt húzni.

     

    A csempe magassága:

    Én a kád magasság + állva zuhanyozás + ráhagyás, ahogy a csempe kihozta a mintát. Nekem nyomasztó a plafonig csempézés, még akkor is, ha praktikus. illetve a takarítás is szempont lehet, hogy létrára mászva tudsz csak csempét takarítani vagy simán, padlóról.

     

    A fűtés egyben törölköző szárító is. Ha nálatok lesz, akkor érdemes azt kitalálni, hogy hol szárad, tárolódik, kéznél is legyen a törölköző. Kád mellé, a mosdóhoz színtúgy egy másik törölköző tartó vagy a kettő egyben, mert olyan az elhelyezése a kádnak, mosdókagylónak, hogy mindkét helyről könnyen elérhető.

      

     Hirtelen ennyi. :)

     

    Macs 

     

     

     

    előzmény:
    K.Reni (35)
    2014-01-16  13:02
  2. 2014. január 16. 13:0235.

    Sziasztok!
    Éppen lakásfelújításban vagyunk, a fürdőszobával gondban vagyunk, a párom teljesen más szeretne, mint én.
    Nektek mi a fontos egy fürdőszobában? A mi fürdőnk 11 nm, van kis ablaka (amúgy panel). 

    Olyanokra gondolok, hogy kád legyen, vagy maradjon a zuhany, mert kevesebb helyet foglal, mennyi szekrény legyen, a mosógép a fürdőben legyen-e...
    Aki már újította fel a fürdőjét, mik a tapasztalatok?
    Előre is köszönöm a válaszokat:) 

  3. 2014. január 15. 12:5834.

    Fontos a hőszigetelés, mert egy jó hőszigeteléssel évente több tízezret is meg tudunk spórolni. Nyilvánvaló, hogy a régi épületek állapotát felújítás előtt érdemes felmérni, hogy valóban a problémák és hibák kerüljenek kijavításra (nehogy rossz hőszigetelés esetén kicseréljük a viszonylag jó nyílászárókat vagy fordítva: „szellős” nyílászárók esetén tévedésből utólagos hőszigetelést végezzünk). De új épületek kivitelezését is érdemes ellenőrizni, hogy még az átadás-átvétel folyamán helyre lehessen hozni az energiafaló (és így később magas üzemeltetési költségeket okozó) kivitelezési hibákat.

    Egy hasznos link: 

     

  4. 2012. szeptember 3. 11:3333.

    A kisméretű tégla kontra ytong ügyben nem tudok mit mondani, de az tuti, hogy nem szokás kád mögött csempézni ( egy 2 m2 csempe, fuga, munkadíj spórolás :)), viszont nagyon fontos, hogy rendesen megcsinálják a tömítést a fal/perem és a kád találkozásánál!

     

    Nekünk sikerült olyan színű siloplastot (nem biztos, hogy így kell írni) kapni, mint a fuga, és így tök kulturáltan néz ki (amikor először használtuk ezt, féltem, hogy idővel különbőzően fognak színeződni a párától, vízkőtől, de 3 év után is ugyanolyan színűek voltak).

     

    Viszont purhabbal szokás "kinyomni" a kád alatt/körül. De ezt is végeztessétek szakemberrel - pont nemrég hallottam egy rémtörténetet...!

     

    Ajtófestés: mi valami "Boróka" márkájút vettünk, amit jól lehetett kenni, de valamiért idővel a 3 rétegben felkent fehér is elkezd átlátszódni. Érdekes, hogy a keretet régi maradék festékkel kentük, az tök fehér még mindig, az ajtólapot ezzel a borókával, és egyre nagyobb az eltérés idővel! Igaz, hogy rájöttem, hogy nekem tetszik, mert egyedi :)

     

    De könnyen lehet, hogy a keret és az ajtólap anyaga volt más, hiába vettük "együtt" (nyers fenyő, Praktiker, kb 25e Ft), elképzelhető, hogy előző évről maradt faanyagból készült a keret, és kevésbé száraz, frissebb fából az ajtólap... sosem tudjuk meg!

    előzmény:
    Rebekaruha (29)
    2012-08-31  09:39
  5. 2012. augusztus 31. 16:4932.
    Ja, és mi kőzetgyapottal kitöltjük a kád melletti helyet, hogy/hátha jobban tartja a meleget.
    előzmény:
    H.P.C. (31)
    2012-08-31  16:47
  6. 2012. augusztus 31. 16:4731.

    Ez lemaradt:

    kád mögött, alatt nem burkoltunk, bár én nem így csináltam volna, ki tudja, egy ravak kádat is lehet, hogy cserélni kell, akkor meg aztán burkolhatunk újra.

     

    Az ajtajaink fenyők, nem festettük, hanem lazúroztuk őket. Táton tudok mondani egy jó helyet, ahol sok lazúr (is) van.

    előzmény:
    Rebekaruha (29)
    2012-08-31  09:39
  7. 2012. augusztus 31. 16:4430.

    Köztes megoldás az olyan közees árfekvésű termékek vásárlása, amiknek a minősége jó. Van ilyen, csak utána kell nézni. Nekünk sem volt sok pénzünk, de vackot nem akartunk venni, egy kivétel volt (zuhanykabin), azt már le is kell cserélni 4 év után.

     

    A kádhoz gondolom vettetek kádlábat is, mert akkor úgyis az tartja  akádat, szerintem mindegy milyen előtétfalat tesztek, csak burkolható legyen. Mi is most építettük be a másik fürdőszobába (szintén ravak), mi nem is téglát használtunk.

    előzmény:
    Rebekaruha (29)
    2012-08-31  09:39
  8. 2012. augusztus 31. 09:3929.

    Köszönöm!Most minden infó jól jön!Jó hogy írod ezt a ne sajnáljam dolgot,mert ugye azon vagyunk minnél elöbb kész legyen és sajna ilyenkor képes az ember erről megfeletkezni,és csak azon van minnél hamarabb készen legyünk!Ráadásul ez most ugye a pénzen múlik! 2 év az ami időt szánunk rá,remélem mindig lesz egy kis plusz hogy folyamatosan csinálgathassuk.

     

    A kádat pl most sima kis téglával akarják megcsinálni hogy spóróljunk

    12.000Ft- ot .Hát én félek ettől!Ytong téglával szokták ezt kirakni nem?

    Szerintetek??Hadjam vagy vegyek új téglát!

     

    Kád mögött szoktak csempézni?és alatta? Ravak Palma kádunk van

     

    És alatta mivel szokták kitőlteni?Vagy mivel érdemes?

     

     

    Ajtó:OBi-ban vettünk ajtókat Milyen festéket érdemes nézni?? Fehér vagy krém?

     

     

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Egerbors (28)
    2012-08-22  09:24
  9. 2012. augusztus 22. 09:2428.

    Szia,

    Mi is most estünk túl egy felújításon... nem tudom, mennyit szántok rá, de tapasztalatból mondom: bármi, ami nem cserélhető "rombolás" nélkül, arra ne sajnáljátok a pénzt! Nálunk a mosdónál lévő csap (elvileg magyar gyártmány) "jóvoltából" volt szükség az egészre. Most kludit vettünk. Nem a legolcsóbb, de nekünk mindenki ezt ajánlotta. A honlapjukon volt egy szám, amit felhívtam, hogy hogyan van náluk a garancia, meg ilyenek, a korábbi (keserű) tapasztalatok után.

     

    A wc ülékéről is el tudom mondani a véleményem (ha már úgyis cserés volt a fél fürdőszoba, rávettem a férjem, hogy MINDENT cseréljünk ;) )a régi sem volt túl régi, mert mi szeretjük 2-3 évente cserélni, és viszonylag olcsót venni valamelyik barkácsban...

     

    Remélem, segítettem! :)

    előzmény:
    Rebekaruha (24)
    2012-08-19  20:53
  10. 2012. augusztus 21. 22:4527.

    Kinagyitottam tényleg mintás!de a szín valahogy más.

     

    Egyszer láttam olyan csempét aminek a bordűr részéből kidomborodtak a különbőző kagylók!Az volt a vágyam de megszünt:-(így maradnak a kiegészítők ami kagylós,bár már nem ragaszkodom hozzá de láttam olyat ami homok színű és narancssárga csillagok voltak benne az menne szerintem a járólaphoz.

     

    süttő és nyerges között vagyunk mi.

    előzmény:
    H.P.C. (26)
    2012-08-21  14:33
  11. 2012. augusztus 21. 14:3326.

    Nem sötétebb, ugyanaz és mintás, nagyítsd ki a képet, akkor látszik.

     

    Remer csapjaink vannak, nem a méregdrága kategória, de jó minőség, semmi baj nincs vele, 4 éve használjuk. 

     

    Úgy látszik egyforma az ízlésünk :) Kagyló mintás wc ülőnkénk van, azzal sincs semmi gond.

     

    K-E megye melyik részén laktok?

    előzmény:
    Rebekaruha (24)
    2012-08-19  20:53
  12. 2012. augusztus 21. 14:2825.
    Ugyanez van nálunk a konyha-étkező-nappali+előszobában.
    előzmény:
    Rebekaruha (23)
    2012-08-19  15:59
  13. 2012. augusztus 19. 20:5324.

    A mi zaragózánk mintás!Tetszik a sötétebb  színű ami nektek is van!Előszobába el tudnám képzelni!De nekünk mintás a tietek is??mert nem úgy tűnik.

     

    Megbeszéltem a férjemmel nem fehér lesz a fuga legalábbis nem ehez a fürdőnkhöz.

     

     

    Érdekelne kinek milyen csapja van a -kádhoz?

    és a mosdóhoz?

    is illetve wc ülőkére szeretném még kikérni a véleményeteket.

    Ha veszek milyet vegyek? 

    Amiket én néztem 6-8 ezer forint kagylós, de sokan panaszkodnak hogy hamar eltőrt hátúl a fém rögzitő,illetve olyat is láttam hogy felázott és pergett le a festék.

     

     

     

    előzmény:
    H.P.C. (19)
    2012-08-15  18:52
  14. 2012. augusztus 19. 15:5923.

    Íme a csempecsalád és a jelenlegi fürdőnk így néz ki még!Reméljük már nemsokáig!

     

    a 3. képen a  csempék alatt látszik hogy milyen a parketta amit fel kéne csíszoltatni. 

     

     A Bordűr 150Ft/db

    Csempe 1990Ft

    Padló 2450Ft

     

    Zalakerámia-Zaragoza ha esetleg még valakinek tetszene! 

    előzmény:
    Rebekaruha (1)
    2012-08-14  17:31
  15. 2012. augusztus 18. 16:0322.

    közben olvazsgattam más helyen is és a fehéret tényleg nem ajálják

     

     

    hazafele bemegyünk megnézzük a színeseket lehet a képen is sárga van így hogy jobban megnézem.

     

    Ha színes akkor csak a sárgát tudnám elképzelni hozzá,a szürke és egyéb színeket nem tudnék elképzelni.

     

     

     

    Parketta!!

    a ház le van parkettázva de nincs felcsíszolva+lelakozva!Ti ezt felcsíszoltatnátok???

    Melyik lenne ólcsobb ??szerintetek a régit felcsíszolni vagy erre újat tenni ami tetszik és szeretném is mert a szobát így tudnám elképzelni nem pedig a régi padlóval. Csak ha már szallag parketta??akkor milyet ami birja a strapát,nem karcolódig,nem hólyagosodik fel??

     

    Érdekelne kinek milyen van,és szín is!!

     

     

    Étkezőbe -Konyha-előszobaába milyen járólapot ajánlanátok!

     

    A fényes azért tetszik mert az olyan mindtha mindig fel lenne mosvaa matt is tetszik de nem tudom bentre milyet érdemes nézni??

    beige,narancs színek jönnek be vagy krém,lehet egyszínű és mints is!

     

     

     

     

    előzmény:
    H.P.C. (21)
    2012-08-18  14:35
  16. 2012. augusztus 18. 14:3521.

    Jaj, hát nem biztos, hogy az a jó, amit én mondok, nem is kell rám hallgatni, csak vélemény volt. Hátha jön más is, aki megosztja a tapasztalatait.

     

    Szürkül=koszolódik. Nem szép.

    előzmény:
    Rebekaruha (20)
    2012-08-18  12:18
  17. 2012. augusztus 18. 12:1820.

    kár hogy nem jöttem elöbb,közbe felhívtam elmentünk érte és fehéretkértünk:-(( lehet akkor ez megy a fenti fürdőbe a kék fehér csempéhez azt úgy sem fogjuk olyan sűrűn használni.Akkor milyet válsszak mert nekünk a konyhában krém színű a fuga és nagyonszép még most is pedig ott aztán van minden,meg sokat van törölgetve.és már 6 éves.

     

     

    Még nincs fugázva,mos akkor milyet nézzek segítség!!!!

     

    azért vettem fehéret mert azt mondták úgy is szűrkülni fog.

     

    Lehet megróbáljuk akkor a világosabbik sárgával!

     

    Nagyon szépek lesztek!Ügyesek vagytok!

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    H.P.C. (19)
    2012-08-15  18:52
  18. 2012. augusztus 15. 18:5219.

    Közben rájöttem a férjem nélkül is, jázmin a konyha-étkező-nappali, és az előszoba. Szinte fehér, koszolódik, időnként sikálni kell. Fürdőbe sem tenném, már ha az eszemre hallgatnék, de hát nekem is tetszik a színe, és emellett az ész hangja eltörpül.

    A képen az van, hasonló (vagy ugyanolyan??) padlóval, csak a fények miatt nem úgy tűnik. No megnéztem, ez is zaragoza.

    előzmény:
    Rebekaruha (15)
    2012-08-15  13:37
  19. 2012. augusztus 15. 18:3118.
    A burkolók ált. 2.000.-2.500.-ft/m2 áron dolgoznak (mi is Kom.-Eszt. megyében lakunk)
    előzmény:
    Rebekaruha (16)
    2012-08-15  13:43
  20. 2012. augusztus 15. 18:2717.

    Sziasztok!

     

    Mi 2007-ben vettük a házunkat, azóta tart az átépítés. Mentségünkre legyen mondva, mi ketten csináljuk (nulla hozzáértéssel), kivéve a víz-gáz-fűtésszerelést, és a villanyszerelés szaki részét. Most készül a második fürdőnk, és szeptemberben a cserépkályha (azt is mesterember építi), ami rá lesz kötve a fűtésrendszerre. 


    Nekünk az egyik fürdőt leszámítva mindenhol zalakerámia burkolat van, eddig semmi baja, és nagyon szép is.

     

    Rebekaruha, szép lesz a fürdőd, de egy tanács: fürdőbe fehér fugát NE. Nálunk az van, gyorsan piszkolódik, és azt újra fehérré tenni nehezen lehet.
    Nekünk valahol van jázmin fuga, ha megjön a férjem, megkérdem tőle, hogy melyik az, és megmondom (vagy ha van képem, felteszem), hogy az milyen.

  21. 2012. augusztus 15. 13:4316.

    Fürdőszoba terv

    ezt én csináltam ugyhogy ugy nézzétek nem tökéletes.

    A füdőszoba szekrényűnk sem olyan hanem fehér és egybe van nem külön mint a  képen!

  22. 2012. augusztus 15. 13:3715.

    Én a héten vettem meg Zalakerámia-Zaragoza csempecsaládot remélem beválik I.osztájú ha jól emlékszem a kopás állóságuk 4.es,de azt tudni kell hogy a Zalakerámián belül is több féle van vannak olcsóbbak és közép árban és drágák is.Mi középkategoriát választottunk remélem beválik!Már rég szemeztem vele de eddig a bordűr drágasága miatt lemondtam róla.Most viszont találtam 150Ft/db áron egyszerű mintájú de színben méretben pont hozzá illő bordűrt,és a csembék is akciósak így vettem meg 1 év nézelődés után.Nem kapkodtam el igaz?

    Keresek képet!

     

    szoba szét választáson mi is gondolkodtunk de lemondtunk róla mert az emeleten van 2 szoba +fürdő és ha nagyobak lesznek a gyerköcők majd azt megkapják.

     

    Találtam képet és ahogy látom fehér fuga van,én meg valami jázmint választottam ez olyan krém és szürke között.Lehet telefonálok hogy még világosabbat szeretnék ugy is be szürkűl.Vagy ne ragaszkodjak szerintetek a világoshoz??fehéresre?

    előzmény:
    eszem (10)
    2012-08-14  21:44
  23. TSE
    TSE
    2012. augusztus 15. 09:5614.

    "ahogy olvasom rajta horvát csempe"

     

    nem csempe, hanem padlólap

    előzmény:
    TSE (13)
    2012-08-15  09:55
  24. TSE
    TSE
    2012. augusztus 15. 09:5513.
    Nálunk is hónap végén kezdődik a konyhafelújítás. A falra Zalakerámia csempét vettünk, a padló I.osztályú, ahogy olvasom rajta horvát csempe, de a burkoló nagyon meg volt elégedve a minőségével, mikor eljött megnézni.
    előzmény:
    eszem (10)
    2012-08-14  21:44

Címlap

top