Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gázkazán kérdés

gszil
Létrehozva: 2011. május 29. 06:29

Sziasztok!

 

 

Azt szeretném tudni, hogy kinek milyen gázkazán vált be, és miért? Szóval melyiket érdemes megvenni? Mert nézelödtem már rengeteget a témában és természetesen szakember vélményét is kifogom kérni, csak szeretnék a tapasztalatokra is hagyatkozni:-)

Szóval néztem a víztárolós típusú kazánokat.. Érdemes olyat venni, vagy a sima kombi gázkazán is "adja" rendesen" a meleg vízet? (több ismerősöm panaszkodik, hogy zuhanyzás közben elmegy a melegvíz, vagy éppen állandóan állítgatni kell) 

ÉS melyik márkát? Hallotam, hogy sokan ráfaragtak a külföldi termékekere, mert hogy nem volt hozzá alkatrész.

Valamint álló, vagy fali? (most álló van, szóval a hely adott, de ha a fali jobb...)

Túrbó, kondenzációs  vagy sem? :-)

 

 

Hátha van itt valaki már ilyen korán rajtam kívül, akinek van kedve elmondani a tapaszatlatait.  

 

(a háza paraméterei: 130nm , 3 szinten, gondolom ez is mérvadó lehet... a víznek csak 1 szintet kell "felmennie", mert ott van az összes vízes blokk. Ja igen, mert a kazán a legalúl van:-) )

 

Előre is köszönöm!

Szilvi 

 

(nem nagyon leszek gépnél, de majd  elolvasgatom, ha valaki ír)  

  1. 2017. január 11. 09:307.

    Én körülbelül 1 éve álltam kazánvásárlás előtt, és nekem ez az útmutató segített elindulni. Még így is volt bennem pár kérdés, szóval a Szerelvényboltos szakikat "zaklattam", de nagyon türelmesen válaszolgattak, és a végén segítettek is kiválasztani a házam paramétereihez passzoló kazánt! Nem vagyok jártas a témában, nem vagyok nagy szaki, de azt tudom, hogy a készülékem nagyon ügyesen végzi a feladatát, és nincs vele semmi problémám. :) Én végül egy Hajdu készülék mellett döntöttem, de kérd ki szakember véleményét, hogy neked/nektek melyik lenne a legideálisabb! 

  2. 2011. május 29. 12:386.

    Nekünk is Saunier Duval turbós falikazánunk van már 3 éve.

    Meg vagyunk vele elégedve.

    Nem víztárolós, vizet külön villanybojlerrel (150 literes) állítunk elő, mert a kombikazán nem tudna annyit felmelegíteni, amennyi egy esti mosogatás-fürdés-hajmosáshoz elég lenne.

    Kondenzációsba szerintünk is akkor  érdemes beruházni, ha padló- vagy falfűtéshez használják (alacsonyabb vízhőmérsékleten hatékonyabb), radiátoroshoz a magasabb hőfokú vizet előállító turbó éri meg inkább.

    előzmény:
    Kovaccs (5)
    2011-05-29  08:33
  3. 2011. május 29. 08:335.
    Falikazán, Saunier Duval turbós, nagyon bevált. 
    előzmény:
    gszil (1)
    2011-05-29  06:29
  4. 2011. május 29. 08:194.

    Nem vagyok nagy szakértő a témában, de némi "tudás" ragadt rám mostanában, mert mi is kazáncsere előtt állunk, és a párom ért hozzá:)

     

    A turbó/kondenzációs eldöntése attól függ, milyen a fűtés. Padlófűtésnél egyértelműen kondenzációs a legjobb, radiátornál turbós.

     

    A kombi/tárolós között jelentős az árkülönbség, 100e Ft körüli... ezért mi a kombi felé hajlunk, viszont én is hallottam már negatív kritikát a melegvíz ellátásról kombinál, szóval én is kicsit aggódom, de végül is csak megveszik a kombit is, nem lehet az olyan rossz:)

     

     

    Westen kondenzációs kombit nézegetünk, nem vettük még meg.

     

    Egyébként nálunk is 3 szinten van kb. 130 m2, szóval hasonlóak a paraméterek. Nálunk padlófűtés van.

     

    Az indexen van egyébként kazán fórum, ott inkább találsz szakértőket, mint itt nlc-n:)

    előzmény:
    gszil (1)
    2011-05-29  06:29
  5. 2011. május 29. 08:173.

    Nekünk Elco markaju, viztarolos van (vagyis a meleg viz es a fütes is erröl megy), kb. 5000 EUR az ara es egy rakas SZAR. 10 eve van meg es minden even van vele gondunk telen, az elsö 2-3 ev ota folyamatosan (folyton hibaüzeneteket küldözget, neha egyszerüen kihagy es nem füt). Szoval ezt NE, es a mi peldank igazolja, hogy nem minden jo, ami draga, sajnos...

    Amugy 180nm a hazunk 2 szinten, ami egy ekkora teljesitmenyü kazannak meg sem szabadna kottyani.

    előzmény:
    gszil (1)
    2011-05-29  06:29
  6. 2011. május 29. 08:022.

    Szia!

     

    Nekünk Berette márkájú kondenzációs kazánunk van.

    Energiatakarékossági szempontból mindenképpen ehhez ragaszkodj szerintem. Persze nem kis beruházás (3-400e forint), de jelentős gázmegtakarítást lehet elérni vele normál kazánhoz képest.

     

    A miénkben egy kis bojler is van, 20literes ha jól emlékszem. Zuhanyozni kevesebbet szoktunk, inkább kádba engedünk vizet. De eddig még nem tapasztaltam hőingadozást - kivéve ha épp egy másik csapnál is pont akkor akart meleg vizet engedni valaki (erre viszont szerintem nincs megoldás egyik kazánnál sem).

    előzmény:
    gszil (1)
    2011-05-29  06:29

Címlap

top