Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok.Nagyon tetszenek a gyurmaékszerek.Tud valaki olyan információt adni,hogy hol indul olyan tanfolyam ahol ezt meg tudnám tanulni?
Szasztok!
Gondoltam én is csatlakozom :) Kb. 1 éve űzöm hobbi szinten a süthető gyurmázást. Nagyon megtetszett ez a kreatív tevékenység, mert olyan szép kis dolgokat alkothat az ember. :) A nevemre kattintva albumokban megtaláljátok a munkáimat. Már több százat készítettem, de ezt sosem lehet megunni. Nagyon szépek a munkák, amik itt vannak az oldalon!
Mindenkinek szép napot kívánok!
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ki mivel rögzíti a csattokra a már kisütött gyurmát.
Mitől lesz olyan szép sima a gyurma? Milyen polírozót használtok? Ezzel (http://www.alkotokboltja.hu/ProductView/index/276687) kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Sziasztok, nekem pár napja jutott eszembe ez a gyurmázás.
Készítettem házilag hozzá gyurmát, de megsütni még nem mertem, inkább csak a konvektor közelében szárítgattam őket.
Igazából jó lenne ha valaki írna egy jó receptet, mert nem tudom az igazi titkát. Először szineztem ételfestékkel, de mára már rájöttem hogy sima fehérként kell megcsinálni, és aztán festem ki festékkel, így nagyon szép színű lesz. Igaz csak próbálkozások, de töltök fel egy képet róla.
Nem tudtok pár jó leírást képekkel ilusztrálva mutatni?
Főleg karácsonyi mintákat keresnék.
És az a bajom, hogy ha túl nagyra csinálom akkor száradás közben eltörik. Csak akkor marad egyben ha kb 2-3cm az egész.
Van valami trükk?
Sziasztok!
Gondoltam szólok, mert minden forint számít: a FIMO gyurma (classic és soft) most AKCIÓSan kapható a www.gyongyozon.hu -ban, illetve az üzletben is: 1137 Bp. Szent István krt. 26. (udvar) a Nyugatitól 2 percre.
Jó FIMOzást!
szia!
nem, én utólag ragasztottam rá pillanatragasztóval.
Sziasztok!
Én is gyurmázom már egy ideje és szívesen csevegek hasonszőrüekkel
Itt láthatjátok az eddigi munkáimat: Apám nem volt üveges!
A gyurmáráson túl még az üvegfestést "művelem", igaz ez nem a témához tartozik.
rah, köszi szépen a polírozós tippet, már egy ideje keresem mivel lehetne "kifényesíteni" a gyurmát.
dracy, nagyon tettszik a népi motívumos medálod!
attacus, nekem a zöld medálod tetszik jobban (lehet mert zöldmániás vagyok?)
További jó gyurogatást mindenkinek!
Nekem nagyon tetszik, amit csinálsz.
Én is kezdő vagyok :)
Sziasztok!
Nagyon orulok ennek a topicnak ...igazán szépeket alkottatok.
Elso próbálkozásom a Fimoval,megjegyzem semmi tapasztalatom nem volt vele korábban-megpróbálom csatolni a képeket.
Most pedig alaposabban visszaolvasok.
Gyöngyök: tök jó zsiráfos, szafaris hangulata van... Lehet, hogy valami hosszú, "raffiás" láncon volna buli... de ez csak úgy eszembe jutot...
Filc virágok: nagyon helyesek! És tök jó, hogy a színek összepasszolnak a gyurma színével...
Ezek nagyon aranyosak :)
Most ezeket csináltam, a "gyöngyöket" még nem tudom, hogy fűzzem fel.
Sziasztok!
Rah!
Hú, de jó, hogy van ez az oldal! Köszönjük!
Dracy!
Nagyon szépek a gyöngyös medáljaid! Különösen azok tetszenek, amikhez fűztél spirál "láncot".
Ischia!
Köszi, h. feltetted hol találunk videokat!
Most búcsúzom, és mindenkinek B.Ú.É.K!
Nurmi
Köszönöm az ötletet, ki fogom úgy próbálni!
Majd igyekszem én is tölteni fel képet, csak egyelőre kicsit macerás.
Sziasztok!
Nekem égethető gyurmás evőeszközeim vannak. Mosogatógépben is mosható, de tudja valaki ,hogy meddig? Örök élet?
Szia! Ó látom, neked is bejönnek a magyar motívumok! Nagyon szépek!
És lám itt a muffinka is, valaki kereste...
Sziasztok,
én is szoktam ékszereket készíteni gyurmából, általában ötvözni szoktam a gyurmát gyönggyel, de az alapot sokszor egy gyurmából készült medál képezi.
Seftali, a gyurmába babaolajat érdemes kencézni, attól puha lesz, csak vigyázni kell, mert ha túl sokat raksz bele, elkezd ragacsos és mállós lenni, azzal pedig nagyon nehéz dolgozni. A lényeg, hogy ne a hideg gyurmához add hozzá az olajat, mert úgy becsapós, hiszen a kezed melegétől nagyon sokat puhul a gyurma.
Felraktam én is pár képet, én ilyesmiket szoktam gyártani szabadidőmben.
Szia!
Köszi a gyors választ!
Bízom benne, hogy más is hasznát fogja venni.
Megpróbálom a Fimot én is. Régebben már sütöttem-főztem gyurmát, de nem voltam a minőségével megelégedve, így abbahagytam. Most gyöngyös befoglalás miatt keresek kül. lehetőségeket, mert ritkán sikerül hozzájutnom megfelelő kaboschonhoz.
Megnéztem az oldalad is. Tetszik. Visszajáró leszek.
Nurmi
Addig is, annak, aki beszél angolul:
http://www.polymerclaycentral.com/masterindex .html#lessonsprojects