Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Társasházi beázás

manyokati
Létrehozva: 2010. október 20. 09:55

Sziasztok!

 

Tavaly vettünk egy társasházi lakást, ami a ház legfelső emeletén található. Közvetlenül a bejárati ajtónk mellett a folyosón van a feljáró a tetőre. Mióta nyáron voltak azok a nagy esőzések, a feljáró felől beázik a bejárati ajtónk feletti fal, és az ajtó is meg van vetemedve, egyre nehezebb már becsukni is.

Jeleztük szóban a problémát a közös képviselő felé, aki azt mondta hogy lefóliázta azt a részt, de persze azóta is beázik. De nagyon úgy tűnik, hogy nem nagyon érdekli a dolog.

A társasházi biztosító fizetett most nekünk egy összeget a beázásra, de sokra megyünk vele, ha a probléma még mindig fennáll (minek vegyek új bejárati ajtót vagy fessem ki, ha ismét be fog ázni).

Azt kérdezném, hogy hogyan lehetne rávenni a közös képviselőt és a házat, hogy csináltassák meg a feljárónál a tetőt, hiszen ez a ház közös problémája, nem csak a miénk, amiért sajnos mi szívunk.

 

Várom a válaszokat.

Köszi

  1. 2017. október 14. 21:0621.

    Többfajta lapostető szigetelés tecnológia létezik, amellyel beázás mentessé lehet tenni a tetőket.


    Az egyik az olcsóbb, de tartós pvc szigetelés, a másik pedig a jóval erősebb bitumenes szigetelés, amelyre rálehet keresni a neten.

  2. 2010. október 21. 13:5020.

    Szia

     

    Az ajánlott levél küldés még a nyáron megtörtént.Majd utána lett a hiba feltárása konkrétan belülről.

    Azóta sincs megcsinálva..

    előzmény:
    eda-1952 (19)
    2010-10-20  16:36
  3. 2010. október 20. 16:3619.

    Ó, azt hittem lapostető, azok olyanok, mint írtam. A zsindelyeset azt hiszem még könnyebb is javítani, írjatok egy ajánlott levelet a közös képviselőnek, hogy lesz szíves a tél beállta előtt megcsináltatni! Ha nem reagál, akkor hívjatok össze egy közgyűlést, valaki tt tudni fogja, hogy hány ember kell hozzá minimum.

    Azt is megírhatjátok a közös képviselőnek, hogy ha nem intézkedik, ti hívtok mesterembert és leszámláztatjátok a háznak...(azért ez inkább fenyegetés, hiszen neki kéne megrendelni és kifizetni.)

    előzmény:
    kék vyrág (7)
    2010-10-20  11:06
  4. Torolt_felhasznalo_279517
    Torolt_felhasznalo_279517
    2010. október 20. 13:3518.
    Szia!Amikor voltam közgyülésen ott volt ilyen probléma és azt mondtäk megprňbälnak valami gumitömitést a feljärň köré tenni.Lehet az megoldäs lenne nälatok is és nem olyan költséges.Amugy meg garanciälis kell, hogy legyen minden ilyen javitäs.
    előzmény:
    manyokati (12)
    2010-10-20  11:49
  5. 2010. október 20. 13:2117.
    Bocsánat, nálatok "csak" a bejárati ajtó  ázik. Természetesen annak kijavítása ugyan úgy fontos. Szerintem folyamatosan zaklasd a közös képviselőt.
    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  6. 2010. október 20. 13:1616.

    Szia!

    Rá kell venni a közös képviselőt, hogy intézkedjen.  Kérdezzétek meg mennyi megtakarítása van a háznak.A beázás megszüntetése mindenkinek érdeke, hogy legyen.
    Nálunk is állandó probléma volt a beázás. Sajnos a lapostetők szigetelése régen nem volt túl jó. 3 éve végre megcsináltattuk mert a legfelső lakások rendszeresen beáztak. Mivel nem volt elég pénzünk. így mindenki tulajdoni hányad arányába hozzájárult a költségekhez. 

    Nem tudom, hogy hol laksz, de mi a szekszárdi Produkt Kft-vel csináltattuk, ők az egész orszában dolgoznak. Nagyon korrektek, részletfizetést is adtak. 12 évi garanciát vállaltak és azt, hogy minden évben ingyen felülvizsgálják a tetőt és az esetleges hibát kijavítják.

    Elmondták, hogy az olvadó hólé tud legnagyobb kárt okozni, mivel lassan olvad a víz pedig megtalálja a legkisebb rést is.

     

    Olyan pedig nincs, hogy egy lakó ne fizessen közös költséget. A Társasházi Törvény lehetőséget ad annak behajtására.  Ha ezt nem lépi meg a közös képviselő akkor másikat kell választani, aki tényleg a lakók érdekeit képviseli.

    Kérd el a Szervezeti Működés Szabályzatot nézd meg, hogy mennyi tulajdoni hányaddal lehet megszavaztatni egy javítási munkát. Kérheted a közgyűlés összehívását és szavaztasd meg a tetőjavítást. 

     

     

     

     

    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  7. 2010. október 20. 12:0015.
    Hát igen, ráadásul jön a rossz idő.Borzalmas tényleg.A szüleimnek is folyton azt mondták, hogy nincs pénz, mert nem minden lakó fizeti a közös költséget, így sok a tartozás.Így megvárták míg nem csak egy lakás ázik.Ez a tetőfelújítás....Remélem nálunk nem az lesz, hogy leszedik aztán úgy marad.
    előzmény:
    manyokati (14)
    2010-10-20  11:54
  8. 2010. október 20. 11:5414.

    Na, akkor mi egy picit szerencsésebbek vagyunk, mert mi "csak" a bejárati ajtónál ázunk.

    Nagyon sajnállak titeket, biztos nagyon rossz lehet ebben a helyzetben, főleg hogy nálatok szinte már az egész lakás ázik.

    Egyébként a mi házunk is szerette volna már leváltani a mostani közös képviselőt, mert enyhén szólva semmit se csinál, mindig csak a száját jártatja, de most folynak a ház felújítási munkálatai, és az ő aláírása van az összes papíron és állítólag most még nem lehet leváltani. Egyébként ő nem is lakik a házban (vidéki megyeszékhely), hanem Bp-en, úgyhogy ez is érdekes, hogy onnan hogyan tudja intézni az ügyeket. De a szándék állítólag már megvan a lakókban, úgyhogy remélem hogy hamarosan jön valaki értelmesebb a helyére.

    előzmény:
    shadow84 (9)
    2010-10-20  11:33
  9. 2010. október 20. 11:5113.

    Elvileg igen.

    A mi kk-nk különböző történeteket talál ki, hogy a szerelők miért nem jönnek ki, stb. 

    Megkérdeztünk más kk-t is, hogy mit tehetnénk, de ő is csak azt mondta, hogy a kk-nkat zaklassuk ezzel, és hogy tényleg vannak itt a városban szemét szerelők, akik a munka után már nem jönnek ki.

    De volt az idén olyan szerelő is, aki megbontotta a tetőt, és úgy hagyta. A kk-nak azt mondta, hogy végzett a melóval, felvette a pénzt, és eltűnt. Hozzánk meg ömlött be a víz, úszott az egész előszoba.

     

    De hallottunk olyat is, hogy akkor van garancia, ha a teljes tetőt csinálják, az ilyen foltozásokra nincs. Ezek után nem tudom, hogy mi az igazság.

     

    Kértem a kk-tól az idei tetőjavítások számláit, ígérte is, hogy odaadja fénymásolva, de azóta se kaptam meg.

    előzmény:
    zsanna7 (11)
    2010-10-20  11:43
  10. 2010. október 20. 11:4912.
    Az a baj hogy csak mi ázunk, mert a tetőfeljáró a mi bejárati ajtónk mellett van a folyosón és onnak folyik le a víz, így a többi lakót nem igazán érdekli a mi problémánk. Most ismét beszéltünk a közös képviselővel és azt ígérte hogy holnapra utánaérdeklődik, hogy mit is lehetne tenni. Hát remélem hogy intézkedik nagyon gyorsan!
    előzmény:
    zsanna7 (8)
    2010-10-20  11:25
  11. 2010. október 20. 11:4311.
    De az ilyen javítások nem garanciásak?
    előzmény:
    shadow84 (9)
    2010-10-20  11:33
  12. 2010. október 20. 11:3710.

    Az emeleten más lakásban is van beázás.

    Mondtuk a kk-nak, hogy nem elég 1-2 foltot megcsinálni a tetőn, hiszen attól mi még ugyanúgy ázunk. De szerinte az egész tető javítására nincs pénze a háznak.

     

    Mi most már nagyon el akarunk költözni innen, nyár óta fenn van a neten a hirdetés, de még érdeklődők sincsenek. Pedig ha meglátnák a szép ázásfoltokat... Már nem bírom ezt idegekkel.

    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  13. 2010. október 20. 11:339.

    Szia

    Nagyon átérzem a problémádat, mi május óta ázunk minden esőnél. Májusban fizetett a biztosító, elég kicsi összeget, de nem tudjuk a foltokat se lefeteni, mert a következő esőnél ugyanolyan ronda lenne minden.

    Május óta minden esőnél hívogatjuk a közös képviselőt, aki ugyanúgy sz.rik ránk, mint ahogy más is írta már. Vagy nem veszi fel a telefont, vagy ígérget össze-vissza, hogy majd kijön, majd kiküld valaki szerelőt, stb. 

    Nyáron elindítottam a leváltását, meg is lett a többség, aztán a 2. közgyűlésen, amikor meg kellett szavazni az új közös képviselőt, akkor a sok hülye szomszéd újra megszavazta a rossz kk-t. 

    Elvileg idén már 3x megjavították a lakás felett a tetőt, 3 különböző szerelő csapattal, most hétfőn is kinn volt a kk, szerelőkkel együtt, és nem tudják, hogy hol folyik be a víz. Nem tudják, hogy mit csináljanak.

    Eddig a 2 szoba, az előszoba, a wc és a beépített szekrény ázott. Most már "csak" a beépített szekrény, de úgy, hogy már 3 lavór benn van, és nem elég. Hétfőn is végigfolyt a víz az egész szekrényen.

    Én is a jogi úton gondolkodok, de félek, hogy valahogy tudja igazolni (akár hamis) számlákkal is, hogy ő hívott szerelőket. Vagy megcsináltatni saját pénzen a tetőt, és bíróság által visszaperelni azt az összeget a társasháztól.

    Amúgy mi lassan 7 éve lakunk itt, több éve is már voltak nagyobb beázásaink.

    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  14. 2010. október 20. 11:258.
    Sajnos nem vagy vele egyedül.A szüleim is a legfelsőn laknak és évek óta áznak.Hol az egyik szoba, hol a másik.Többnyire ott ahol a betonelemek illeszkednek.A közös képviselő többnyire nagyívben tesz ezekre a dolgokra, max ad egy telefonszámot.Ők a MIK-et hívták (miskolciak), azok kiküldtek kárfelmérőt, kifizették és meg is csinálták.Akkor még csak az erkély felett áztak.Oda tettek valami tömítőanyagot.Most már szinte minden szoba ázik, persze máshol, a szomszédnak is.Addig jártak a nyakukra a sok majd, majd válasz után, hogy elvileg 2 hét múlva cserélik az egész tetőt.Másnak nincs ilyen gondja a házban?Hátha az együttes erő itt is használ.Vagy ha sokat jártok a nyakukra megunják és inkább megcsinálják.
    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  15. 2010. október 20. 11:067.

    Sajna biztos,hogy onnan ázik a szobánk.Mivel belülről lebontottuk a tetőtt egészen a külső boritásik.Zsindely van a tetőn.

    És mivel esett az esső láttuk honann jön  aviz.mutattuk is a képviselőnek.De azóta sem történt semmi.

    Lassan több mint 2-hónapja.

    előzmény:
    eda-1952 (6)
    2010-10-20  10:53
  16. 2010. október 20. 10:536.
    Az egész tetőt kéne felújítani. Ui egyáltalán nem biztos, hogy ha ti áztok és találtatok egy lehetséges hibát felettetek a kéménynél, hogy valóban onnan áztok: lehet, hogy jóval messzebbről szivárog.
    előzmény:
    kék vyrág (4)
    2010-10-20  10:30
  17. 2010. október 20. 10:405.
    Hát én is attól tartok hogy több évig elhúzódik a dolog és még mindig történik semmi érdemleges, mert most nagyon ez néz ki. Én is valami jogi útra gondoltam egyébként, de nem tudom pontosan mit is lehetne/kellene tenni.
    előzmény:
    kék vyrág (4)
    2010-10-20  10:30
  18. 2010. október 20. 10:304.

    Szia

     

    Mi is  atetőtérben lakunk.És fiam szobája ázik már 8 éve.

     

    Ez idáig nálunk sem csináltak semmit.Tetőtér igy most idén lebontottuk a belső gipszkartont.Majd uj szigetelést tettünk mrert az is totáll elázott.

    És uj gipszkarton és festés stb.De sjanos ami tetőnk beázását sem oldotta meg aház.Pedig konkrétan feltártuk  ahibát a kémény mellett van.Ha ujra beázik /mért ne tenné.ha nincs kijavitva/Akkor már más nem marad csak a ház elleni jogi ut sajna.

     

    Mi 8 éve mondogatjuk,hogy ázunk.Volt ,hogy csináltak valamit  akémény mellett ,de az ázás mindig viszatért.

    A közösképviselő meg azt nyilatkozta a ház lakói unják,hogy mindig  abeázásra kell költeni...De miért nem csinálják meg 1x normálisan???

     

     

     

    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55
  19. 2010. október 20. 10:243.

    Akkor te szerencsésebb helyzetben vagy mint mi, sajnos nekünk nem rokon a közös képviselő és nagy ívben sz---ik a problémánkra. Más lakóval is beszéltünk a szintünkön és az volt a válasza, hogy nem is lett belőle kárunk. Szóval úgy tűnik hogy egyedül kell megbirkóznunk ezzel, de azért próbálkozunk.

    Köszi a választ!

    előzmény:
    boikámé (2)
    2010-10-20  10:16
  20. 2010. október 20. 10:162.

    Szia!

     

    Az én sogórnő jelöltem közösképviselő, abban a házban is ahol mi lakunk.

    Ott is ez volt a szitu,h beáztunk, és az előtte lévő képviselő ilyen hülye megoldásokat csinált, de maga a problémát csak a tető megcsinálása jelentette volna Mivel nem akarta kézbe venni az ügyet, így leváltottuk, és ekkor jött a "sóginő", aki kézbe vette az ügyet. Közgyűlésen megvitatták és megszavazták a tető javítását, és azóta jól szuperál minden.

    Szeintem:

    gyűjts társakat, akiket érdekel a tető, hisz előbb- utóbb az alsó szinteken élőket is érdekelheti a probléma

    kérdezz meg más házak képviselőit,h mit lehet tenni ilyenkor

     

    sok sikert!

     

    előzmény:
    manyokati (1)
    2010-10-20  09:55

Címlap

top