Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kutya allergiás kiütések

koalabear
Létrehozva: 2010. Április 6. 12:57

Sziasztok!

 

1 éves pici csivavám november óta allergiás tüneteket produkál. :( Már a 6. orvoshoz (bőrgyógyászhoz) visszük ma este, állítólag Ő a legjobb az országban, de addig végső elkeseredésemben nyitok egy topicot, hátha valaki tapasztalt már ilyet és segített vmi a kis kedvencén.

 

Novemberben kezdte a vakarózást, a füleit kezdte akkor, picit ki is kopott a szőr. Nov végén az első tüzelés után álterhes lett, így ivartalanította az állatorvosunk. A tünetek nem múltak, jobban vakarózott, a lábait nyalogatta, már ott is kikopott a szőr. Ekkor kaptunk tápot (Trovet-nyulas), amit örömmel evett, illetve 3 alkalommal szurit, amitől jobban kellett volna lennie, de semmi változást nem tapasztaltunk. Ekkor átmentünk egy másik orvoshoz, aki azt mondta, nem feltétlen allergia, így kezdtük elölről. Kapott fürdetőt, spot-on-t a nyakára, amit hetente kell cseppenteni, Bőrmegújító szirupot napont a kajára, szteroidos krémet a lábára, kenegetni. A kedve nagyon jó, játszik, rohan a labda után, itthon viszont a kicsi társával néha elég arrogáns.

A tünetek nem múltak, kentük Betadinnal, elkezdett a szőre lemezekben hullani. Ekkor elmentünk egy harmadik helyre, ahol kapott gomba elleni szurit, tápot (hipoallergén Hill\'s). Megette, nem javult, sőt romlott, a lábánál egyre pirosabb lett. 3 hét múlva adtam neki Orijen halas tápot, attól picit hígabb lett a széklete, de javulás szintén nem tapasztalható. Ismét újabb doki, Ő ránézve átadta az ügyet kollegájának, aki vett tőle kaparék vizsgálatot, nem rühes, tehát ezután jöhet a hormon viszgálat, a pajzsmirigy, majd végül a 90ezer Ft-os allergia teszt. Kapott Royal Canin hipo kacsás tápot, megette, javulás semmi.

Időközben megkaptuk az állítólag lebjobb kutya bőrgyógyász elérhetőségét, ma este megyünk hozzá. Addig nyugtatót kell kapnia 1/8-adot, szteroidos krémmel kell kenni a lábát.

Viszont ma reggelre megjelentek piros kiütések a mellkasán is. Trovet nyulas tápot kapott reggelire, ami most elfogyott, és nem tudom mit adhatnék még neki. :(

 

Aki átélte már ezt és vmit tudna segíteni, nagyon megköszönném! Nagyon szeretném, ha meggyógyulna szegénykém!

  1. 2015. október 2. 13:0268.

    Szia,


     


    látom h regi az uzenet, de kiderult mi volt a baja a kis csivavadnak ? Mi ugyanebben a cipoben jarunk most....o is tro et nyuszis konzervet kap es royal cannin hypo allergent de en az egyikre gyanakszom...


     


    koszonom valaszod


    Andi

    előzmény:
    koalabear (1)
    2010-04-06  12:57
  2. 2014. szeptember 11. 21:2067.
    Kedves Gazdik!

    Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az Immuno-Recovery étrendkiegészítőket.
    Immuno-Recovery Allergy por segítség az allergiában.
    Űj generációs étrendkiegészítők, elérhető áron, magyar gyártótól.

    http://www.hqbiotech.hu
  3. 2014. július 9. 09:1966.
    Sziasztok!

    4 éves westie kutyusom van, kb. 2 éve jelentkeztek nála az első tünetek először fülgyulladás formájában. Elválasztása óta Eukanuba bárányos- rizses tápot kapott hogy nehogy kijöjjön a csirkeallergia. Azt senki nem mondta h ezzel még nincs megoldva semmi. 


    kb egy éve igen durva bőrpirodosás kezdődött nála vakaródzással, meg amivel akarjátok. nagyon szenvedett. 4 állatorvoshoz vittem el veszprémben az 5 fellehetőből. (az 5.ik még amikor kiskutya volta kuyusom leírta magát), mindegyik csak abban egyezett h allergia a kiváltó ok. Speciális sampontól kezdve (Nizoral- nem használt semmit) steroid inj. át különböző steroidos méregdrága gyógyszertári krémeken át különböző kezelést kapott, kb 2 hónap alatt. volt ami egyáltalán nem használt volt ami csak egy hétre hozott javulást. Végül levittem Almádiba az ottani állatorvosi rendelőbe. Érdekes ott a doktornő, rögtön gombára gyanakodott, így nem stzeroidot hanem antibiotikumos kezeést adott a kutyusnak, és bőrkaparélk vizsgálatot javasolt. A vizsgálat ki is mutatta a Malessezia gombás fertőzést, amire aztán egy durva gomba ellnes tablettát kapott, és a háta szépen 5-6 hét alatt de rendbe jött. Már csak a lába piros, azt nyalogatja, de samponnal és krémmel kezelem. 



    Közben utánanéztem és kiderült hogy a Grupamás lakásbitztosításunk évi 200 ezer forintig fedezi a kisállat betegségéből és műtétből adódó költségeinek 80%-át. Így elvégeztettem az allergiás vérvizsgálatot, majd a deszenzibilizációs "koktél"-lal elkezdődött a kezelés. 2 adagot kapta tegnap. A tünetek erősödtek, de ez normális, helyi kezeléssel féken tartom. Bízom benne hogy ez müködni fog. 

    Azért írtam le, hogy nézzetek utána, hátha a lakásbiztosításnál van ilyen opció. Talán ki lehet kerülni, hogy  ne kerüljön egy vagyonba (Így a vérvizsgálat kb 10 ezer ft volt az 50 ezer helyett). Mivel a hatás nem 100%os nem mertem volna 50 ezer ft-ért kisérletezni. így azért egyszerűbb volt a döntés.  


  4. 2014. február 5. 21:1065.

    Kedves Gazdik.

     

    Új, kisállatok allergiás megbetegedéseinek kezelésére használatos készítmény lesz hozzáférhető hamarosan Magyarországon.
    A készítményt egy Japán cég gyártja, amely az amerikai FDA által elfogadott gyártási engedéllyel rendelkezik.

    Jelenleg folyamatban van a magyarországi/európai forgalmazással kapcsolatos dokumentumok ügyintézése; az admnisztrációs ügyintézés végezetével mindenki számára hozzáférhető lesz hazánkban.

    Jelenleg rendelkezésemre áll még 7 kutyusnak elegendő adag, amelyet tesztelésre felhasználhatok.

     

     Mindez azzal jár, hogy a készítmény használata során dokumentálni kellene a kutyus állapotát lépésről-lépésre a megfigyeléseket egy kérdőíven kell rögzíteni és fényképes dokumentációval ellátni.
    Nem kell tőle megijedni, pontosan azt jelenti, hogy kell készíteni egy képet a kutyus állapotáról a kezelés előtt, majd hetente.
    A megfigyeléseket egy formanyomtatványon kell rögzíteni.

    A kezelés 30 napig tart, a jelentkezők számára nem jár semmilyen költséggel, kizárólag csak a postaköltséget kell megfizetni (Debrecenből).

     

    A készítmény számos esetben bizonyította pozitív hatását, mellékhatása nincs, természetes anyagokból készült.

     

    További információk:

     

    healthydog2011@gmail.com e-mail címen.

  5. 2013. március 12. 15:3164.

    Sziasztok!

    healthydog2011@gmail.com örömmel olvastam a bejegyzésed, látom elég régi , de nagyon kíváncsi lennék arra  a szerre amit írtál. Nekem is westim van nagyn beteg már tudjuk,hogy poratka, porallergiás és csirkeallaergiás. MInden féle kínzáson túl esett már szegénykém és nagyon szeretném tudni mi annak a szernek a neve amiről írtál, mert szeretném kipróbálni!
    Válaszodat előre is köszönöm!

     

    előzmény:
    healthydog2011 (62)
    2011-04-12  09:36
  6. 2012. december 28. 11:1063.
    Sziasztok nagyon el vagyok keseredve mert egyetlen írásban sem találtam a mi bajunkra kedvező választ. A helyzetünk a következő: Kiskutyánk, símaszőrű foxi, már 7 hónapos volt amikor rátettük a skalibor nayakörvet. Egy ideig nem túlzottan de vakargatta, ám annak tulajdonítottuk, hogy zavarja. Míg egyik reggelre a nyakán, torkán szabályos olyan 5X5 ös nagyságban tüzvörös foltot vettünk észre. Azonnal levettük a nyakörvet, ám mivel több nap után semmi változás nem volt, így elmentünk az általunk látogatott állatorvoshoz. Hát mit mondjak. Leborotválták azt a drága kis selymes szőrt a nyakán, hogy jobban látható, kezelhető legyen, és széttárt kézzel ketten megállapították, hogy ők még ilyet nem láttak. Adtak  egy gyull. csökkentő injekciót és egy krémet, és kenegessük, majd egy hét múlva menjünk vissza. Fontos megjegyeznem, hogy ez a hely a kutyusnak nem viszket, nem fáj, nem vakarózik egyáltalán, csak írtó csúnya mint egy hatalmas véraláfutás, vagy valami vörös folt lenne. Élesen elhatárolódik a teljesen épp, szép rózsaszínű bőrrésztől. Ezután kentük ,fentük, semmi, visszavittük, ahol újra kézszéttárás, majd egy valamiféle bőrcsepegtető, ami mindenféle bőrbajra való, most nem sorolom. No ezután tovább kenegettük, semmi változás. A kutya nem vakarozik, nem fáj neki /nekünk jobban/ mert rossz látvány mint egy kis kopasz nyakú csirke. Újból más krém, / Bepanten/ ismeri mindenki, a nap különböző szakaszaiban mindig más, ám imád játszani, és mindig összeken a drága mindent, nem is ez a baj, csak az, hogy hamar lekeni magáról. A fiam, hozott egy Aloe Vera kenőcsöt most ezzel kenegetjük, ahányan nézzük meg, annyiszor más mindenki véleménye. Alergia nem lehet, hiszen akkor nem csak ezen az egy helyen  lenne, és viszketne. Gondolom, hogy más pl. sömör, ekcéma, sem, mert az is viszketne, de őt egyáltalán nem zavarja. A szőre nem hullik, már másodjára nő vissza, és ugyanolyan szép sűrűn. De mintha úgy látnám én, mintha varasodna, holott semmi külső sérülés nem volt rajta,  bőr alatti foltosodásnak látszott. Most már egy enyhe barnás árnyalatot is fölvett néhol, szerintem ahol varasodik. A piros folt is felül mintha már nem egyöntetű lenne, hanem olyan mintha pontszerű bevérzések lennének, de az alja szörnyű vörös még mindig. Senki nem tud semmit, hát akkor minek szedik el minden alkalommal a 8-10 ezer forintot. A chippet sem lehet betenni, addig amíg így néz ki. Persze az orvos betenné, de mi nem engedjük, ki tudja hogy milyen eredetű ez a vörösödés, és az nem iritálja-e. Nem értem azt sem, hogy mit kísérleteznek, hiszen az eddig kifizetett pénzből már vehettek volna bőrkaparékot. Tényleg annyira drága? Én már totál kész vagyok, ha lemegyünk, állandóan sálacska, mert megfázhat a csupasz nyaka. Annyira kedves szeretetre méltó, és mi nem segítünk rajta. Bár mint mondtam, azon kívül, hogy szinte két óránként kenegetjük, semmi baja nincs, nem viszket, és em fáj, sőt határozottan szereti ha simogatjuk a nyakát. Nem  viszketés miatt, csak gondolom jó neki. Ám ez egyre nehezebb, a szőr növekedése miatt, s mi lesz, ha nem látjuk  majd ha megnőtt a szőre? Megint leborotválni nem hagyható, mert márciustól iskolába megy, és ha addig nem gyógyul, ill múlik el ez a borzalmas szin? És bosszantó, hogy nem tudjuk mi ez, hisz valami okozója csak lehet!!! Nem találkozott senki még hasonlóval? Felfigyeltem a homeopátiás javaslatra, nekünk az árnikakrémet javasolták, erről nem tudtok valamit? Már a Bükki Gyuri bácsihoz akarjuk vinni, de az ünnepek végére várunk! Segítsetek mert nagyon jó lenne, főleg a fiam aggódik, nagyon, mert rengeteg pénze elment már, és imádja Mázlit, és ideges, hogy valami meghatározhatatlan baja van!Előre köszönöm ha válaszoltok Buba
  7. 2011. Április 12. 09:3662.
    Sziasztok!

    Egy új szerről szeretnék beszámolni nektek.
    Az westim ételallergiás volt, sebes volt a háta és a szeme is véres volt és étvágytalanságban szenvedett.
    Ez a szert használtam és teljesen helyre jött.

    Különleges gyógynövények keverékéből készült kivonat.
    A kivonat a kutyák esetében előforduló betegségeket kezeli/orvosolja:
    • bármilyen emésztőrendszeri probléma
    • étvágytalanság
    • bőrbetegségek
    • allergia (kutyák esetében sebes hát, gyulladt szem, bőrfeketedés)
    • immunrendszeri problémák
    • antibiotikumos kezelés mellékhatásainak kezelése/megszűntetése
    • különösen jótékony hatású a leválasztott kiskutyák tápra átállításának időszakában
    Alkalmazása:
    Heti 4 g kivonat Javasolt kezelési idő: 12 hét
    Az első két heti adagok ingyenesek. 2 hét után látványos javulás érhető el.
    Vízben, tejben feloldható, de bármilyen kutyaeledelhez is hozzá keverhető.
    További kezelés: 1500 Ft/4 g

    Érdeklődni:

    healthydog2011@gmail.com
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  8. 2011. Április 1. 11:3261.

    Szia!

     

    nekem igaz francia bulldogom van, de ugyan így nagyon-nagyon érzékeny.

    Szerintem erős diéta/krumpli,rízs,répa,néha roston sütött csirkemelldarabok/,és a PAULERVET: http://www.paulervet.hu/ állatorvosi rendelőt és a 11 kerületi : http://www.budaikisallatklinika.hu/ - át javaslom ahol brilliáns szakértők vannak-első nekifutásra a 11.kerületivel kezdjétek!!!!!!!!!!!

     

    nagyon drukkolok, hogy meggyógyúljon. Jobbulást nektek!

     

    UI:lehet tápösszetevőreis allergiás, mint az enyém a baromfira!!pl; vagy  kerúld a műszálat,gyapjút!! fürdetés csak gyarak samponnal-pl:GABi

    előzmény:
    koalabear (1)
    2010-04-06  12:57
  9. 2010. július 31. 23:2060.

    Szia!

    Tudom,hogy régen volt a hozzászólásod,de hátha...

    megadnád nekem a Törökbálinti állatorvos elérhetőségét?

    (danyszilvi@freemail.hu)email címemre?!

    Nagyon hálás lennék!

    Köszi,Szilvi

    előzmény:
    koalabear (59)
    2010-05-17  09:47
  10. 2010. május 17. 09:4759.

    Szia!

     

    A mi kutyusunknál poratka és tárolási atka allergiát állapítottak meg. Most, h többet tudunk kimenni vele sétálni, sokkal jobban van, eltűntek a pöttyök, a szőre kezd visszanőni. Próbálom másik szobába zárni, mikor porszívózom, mást sajnos nem tudunk tenni. 25ezer Ft volt az allergia vizsgálat, ha Törökbálintra el tudjátok vinni a kutyust, akkor megadom az ország legjobb bőrgyógyászának elérhetőségét! A nevét akármelyik állatorvosnál említed, ismerik.

     

    Jobbulást a kutyinak! Esetleg nem váltottatok tápot? Nem kapott valami új jutalomfalatot? Hosszú utat kell majd végigjárnotok, fél év is lehet, mire kiderítik mi a baj. Kezdésnek kap majd szteroidos szurikat és kétnaponta fürdetni kell speciális samponnal, ha nem javulna, bőrkaparék, ha nem találnak semmit, akkor jön az allergia vizsgálat.

     

     

    előzmény:
    Skara (58)
    2010-05-14  11:24
  11. 2010. május 14. 11:2458.

    Szia,

     

    Remélem javult a kutyusod állapota az utolsó hsz óta. Sajnos mi is érintettek vagyunk, bár még a kezdeti stádiumban. Nekem egy labrador keverék 15 hónapos kutyusom volt, eddig soha nem volt semmilyen alleregiás tünete. 2 napja csalánkiütés, hányás és ödémásodás miatt kellett ügyeletre vinnem, ahol megállapították, hogy allergia. -kapott injekciót,+ calcimuscot, és másnap reggelre jól volt, ám tegnap estére megint ugyanezMost reggel, mintha jobban lenne, de nem múlt el a dolog, ma megint viszem vissza. Nekem is azt mondták, hogy szűrjük ki, mi változott a környezetében, de egyszerűen nem találok semmi indokot. Én valamilyen szezonális fű vagy fa allaergiára gondolok, mert az tipiuksan ilyen tavasz-nyári megjelenésű. Nekem azt mondtásk, 50 000 huf az allergiavizsgálat, és 70 000 a deszenzibilizáló kezelés, ha azonosítottuk a bajt, de nem garantált a siker. Szóval én is tanácstalan vagyok, hogy mennyire érdemes ezeket megcsinálni. Azt javasolták még, hogy az immunrendszerét erősítsem valamivel, Béres kutyacseppet vettem neki, ezt kúraszerűen kell alkalmazni, illetve folymatosan kap cal-d-phos tablettát a kálcium miatt, meg calcium sandoz pezsgőtablettát.

     

    Sajnos sokszor az emberek estében sem tudják jól kezelni az ilyen betegésgeket, tudom, mert én is atópiás hajlamú vagyok, nagyon sokat szenvedtem az ekcémámmal, sajnos rám ütött a kutya.. 

    előzmény:
    koalabear (1)
    2010-04-06  12:57
  12. 2010. Április 20. 16:3157.

    Köszi az érdeklődést! :)

     

    A biopszia kimutatta, h egyértelműen allergia okozza. Kapott gyógyszert és kétnaponta fürdetjük, így most jobban van. Ma megyünk vissza az orvoshoz. Két lehetőség közül választhatunk: 1. szteroidos kezelés 2. Immunrendszert elnyomó gyógyszeres kezelés. Én egyiket sem szeretném, szeretném, ha kiderülne, hogy mire allergiás, de erre sajnos kevés az esély, mert a tesztek nem megbízhatóak, kevés allergént vizsgálnak és ebben nincs benne az életallergia, a műszál, az emberi hámsejt, a poratka..stb. Uh nem tudom érdemes-e még erre további súlyos összegeket költeni (45ezer Ft az allergia vizsgálat). :(

    előzmény:
    Barátosnő (56)
    2010-04-13  08:26
  13. 2010. Április 13. 08:2656.

    Hogy van a kutyus?

    Lett valami vizsgálati eredmény?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  14. 2010. Április 8. 11:2755.

     

    Van egy gyanúm. A kacsahús! Kb 4 hete kaptunk egy Hill's-es kacsás hipoallergén tápot(Hill's PD Canine d/d Duck konzerv ), illetve 1 hete pedig egy Royal Canin kacsás (Royal Canin VDD Sensitivity Canine konzerv duck)sensitive tápot. Megette őket és hát ugye nem javult semmit, sőt, romlik az állapota folyamatosan. Hétvégén pedig elvette a kisebbik kutya kacsacsontját, lehet h ettől lett most tiszta piros kiütés? Ezzel lehetne vmit kezdeni?

     Próbálom közben elérni a dokinkat, de sajnos nem rendel ma. :(

     

    előzmény:
    koalabear (1)
    2010-04-06  12:57
  15. Torolt_felhasznalo_593150
    Torolt_felhasznalo_593150
    2010. Április 7. 13:0554.

    Jajj szegény! Nem olvastam végig a topikot, csak a kezdő hozzászólásodat. Szerintem mindent megteszel ezért a kutyusért, valaminek történnie kell.

     

    Nekem is van egy ismerősöm, akinek ugyanilyen bőrbeteg a kutyája, (hófehér franciabulldog, szaporítótól) szörnyen néz ki szegény, büdös is nagyon, neki is csak a szteroid segít, ha már nagyon rosszul néz ki. Vakarózik folyamatosan, ugyanezen végigmentek amit leírtál, tudom hogy milyen rossz lehet.

     

    Nem tudok semmit mondani mert szerintem a legjobb kezelést kapja a kutyád, fullos kaját, mindent megtettél, tényleg.

    Ami a franciabulldogon segített: szőnyegeket kidobták, háromnaponta a gyógysamponnal fürdetik.

     

    Jól tetted hogy ivartalanították, az csak segít.

    Nemtudom hogy milyen dokiknál voltál, de nagyon tudom ajánlani Egerszegi doktort a felicavet-ben, gazdagréten dolgozik, időpontot kell hozzá kérni, de szerintem ő se fog újat mondani.

    remélem kitalálnak az orvosok valamit hogy a kiskutyád ne szenvedjen.

     

     

    előzmény:
    koalabear (1)
    2010-04-06  12:57
  16. 2010. Április 7. 09:2753.
    A tegnapi bőrgyógyászati vizsgálat alapján pénteken visszük bőrbiopsziára szegényt. El fogják altatni és kimetszenek a bőréből darabkákat. A kaparék vizsgálat alapján sem gomba, sem atka nincs rajta. Ma még babakrémmel kenegethetjük a kis lábát, de holnaptól semmivel a vizsgálat miatt.
    előzmény:
    Barátosnő (50)
    2010-04-06  17:17
  17. Torolt_felhasznalo_177270
    Torolt_felhasznalo_177270
    2010. Április 6. 21:2552.
    Azért mert az ivartalanítás álltalában javít a szőrminőségen. Utána álltalában megváltozik. Sok allergiás, atkás kutyánál "használják" is, mert a tüzelés felborítja a hormonháztartást és "legyengíti" a szervezetet...
    előzmény:
    koalabear (45)
    2010-04-06  16:39
  18. 2010. Április 6. 17:1851.
    Frontline mellett a tacsimból 2db kullancsot szedtem ki. :( És még éltek. :(( Sajnos abban már nem bízok. A súlya miatt azt hiszem neki nem is lehet azt adni. 2,1kg. A kicsi meg 1,1kg még csak, uh nála csak az Ex-spot jó.
    előzmény:
    FreakONaLEASH (42)
    2010-04-06  16:09
  19. 2010. Április 6. 17:1750.

    Nekünk konkrétan azt mondta a doktornő, hogy mielőtt elvégeztessük az allergia vizsgálatot, mindenképp próbálkozzunk meg a homeopátiás szerekkel. A kenőcs kb. két hét alatt teljesen eltüntette és azóta csak egyszer-egyszer jött vissza egy-egy piros folt esetében, de az is rögtön eltűnt a kenőcs újbóli használatával.

     

    Persze, nektek biztos, hogy tovább tart a gyógyulás, hiszen nálatok sokkal súlyosabb a betegség, de a elkezd javulni, azt úgyis látjátok majd.

     

    Szerintem mindenképp kérdezz rá, hogy nem tud-e valami kenőcsöt adni, ami homeos vagy keressetek egy erre szakosodott orvost.

    előzmény:
    koalabear (33)
    2010-04-06  14:58
  20. 2010. Április 6. 17:1749.

    Köszi szépen a sray ötletet, meg is kérdeztük a patikában, sajnos nincs, csak rendelésre, kb 1 hét. Megkérdezzük ma a bőrgyógyászt is, h Ő javasolja-e ezt. Elég jónak tűnik, furcsállom, h mindegyik csak ezt a krémet mondta, h azzal kenegessük. :(

    előzmény:
    Milu75 (41)
    2010-04-06  16:05
  21. 2010. Április 6. 16:5148.

    A száraztáp és a konzerv is Hill's. Mivel ő ráadásul diétázik, a Hill's-en belül a fogyókúrásat eszi, de többféle termék van, és ezek mind antiallergének.

    Annyi a hátránya, hogy boltban nem kapható egyik sem, kizárólag az állatorvosoknál és a állatpatikákban.

     

    Kérdezz rá az állatorvosodnál, biztos hogy neki is van.

    előzmény:
    koalabear (10)
    2010-04-06  13:50
  22. 2010. Április 6. 16:5047.

    Ami még érdekes volt, h kb két hete a másik kutya is kapott kullancs elleni cseppet (Ex-spot) és ismét tiszta piros lett tőle. Gyorsan megfürdettük mindkettőt a sterilizáló samponnal, de nem múltak el a tünetek. A doki kizárta, h ettől lenne. :(((

    előzmény:
    FreakONaLEASH (42)
    2010-04-06  16:09
  23. Torolt_felhasznalo_815199
    Torolt_felhasznalo_815199
    2010. Április 6. 16:4346.
    Azt írtad, hogy már ivartalanítás előtt is vakarta magát, csak aztán később jobban kijött rajta. Más dolog nem volt ivartalanítás előtt?
    előzmény:
    koalabear (45)
    2010-04-06  16:39
  24. 2010. Április 6. 16:3945.

    Szia!

     

    Ami jelentős változás, az az ivartalanítás. Ezt mindig hangoztatom, hogy utána jött ki rajta jelentősen! De mintha meg sem hallanák az orvosok ezt. :(

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_815199 (44)
    2010-04-06  16:24

Címlap

top