- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Itt már ismét esik az eső elég sűrűn, de csendesen..ma semmit sem tettem kint...pedig milyen jó is lett volna! :(
Most olvastam, hogy Svájcban és Ausztriában meg havazik...ajaj...:(
Érdekes módon a beáztatott Hajnalkák nagy csírát növesztettek, amiket eltettem meg sehol sem kelnek...próbáltam tegnap megkeresni a virágládban, nem találtam...most mi van vajon? Lehet ez a sok eső sem tesz jót nekik? :(
Hát a fotón tényleg szép piros az Amariliszed virága...kint fotóztad napfényben? Lehet árnyékolni kellett volna neki és vaku nélkül fotózni én úgy szoktam az ilyen virágokat..
Nekem a zöld most van elmúlóban, még van rajta ma egy virág, de lehet levágom, ne szívja el a tápanyagot a hagymácskából.
Kint a nagy száron levő kövér bimbó még nem nyílik.
A másikban jól látszik a bimbó, olyan széles, mint a hagymácska maga, érdekes...de leveleket is hoz.
A 3-ban pedig szerintem szintén lesz virág, annyira dundi az egész hagymácska, meg aztán annyi féle jön belőle kicsiben még, szerintem bimbó is van köztük! :)
Kicsit megijedtem az előrejelzést nézve, akár négy napban még négy fokot is mondhat...nem igaz! Már ne legyen ilyen hűvös!
Azt a! Nem elég, hogy szép a Dögkaktuszod, meg még ráadásba titokban magocskát is hozott..érdekes, olyan mint a Leandernek a magtokja..hát kívánom, hogy legyen szerencséd vele és sikerüljön újabb, érdekes növénykét nevelni róla, belőle..
Tegnap beváltottam egy ígéretem, és elvittem a kiszedett, jól beáztatott virágokat...na ez meg van, majd betojtam még beciheltem, de ma már lazábban megyek! Nem tudom aztán kapok-é még valamiket, mert cserébe csak egyet kaptam, igaz azóta sem tettem még el, mert magam sem tudom hová is...de el kéne, kint talán jobb helyen lesz.
Ahogy elnézem a Selyemakácom sem hajt egyik magról nevelet kis fácskám sem, vagy tönkrement a Télen a meleg pincében, vagy később indul be, de rá nem szeretnék ültetni, ha mégis él még..utána kéne járni!
Minden nagyon szép kint, öröm kint lenni! :)
És az a fehér Máriavirágod, vagy hogy hívják..régen kaptam vagy négy-hat éve nem Tőled? És most egy szál virágot hozott, tavaly még ennyit sem, na azóta nincs az a virágos rész átdolgozva..mióta ezt is beültettem..szóval a virágoknak is kell a frissen kapált földecske, ahogy elnézem!
Sziasztok!
Gyönyörűek, egyszerűen így lehet megfogalmazni, ez a tiszta citromsárga, no meg ez az élénk színű téglaszínű vagy milyen és még ráadásba és a sárga-barna színű, álomszépek...
De ezek a halványas krémszínű vagy rózsaszínű sokaság is mutatós, az biztos!
Ha minden igaz, de még nem szeretném elkiabálni, egy újabb dundi új Amarilisz hagyma van készülőben több levélkével kint, de ahogy elnézem nem biztos, hogy csak levélkéket rejt a hagymácska...nagyon remélem bimbócska is jön és aztán lesz belőle szép virág, hogy tudjam milyen színűt is kaptam a rendelésem kapcsán! :)
Itt is jó időnk van, süt a Napocska, mennék is kifelé..de egyenlőre csak jólesően és elégedetten szétnéztem kint ébredés után..de nem volt pihentető az sem..nem bánnám, ha nem kéne ma már menni..de kevés rá az esély...:(
Nem sokára itt a hétvége, szép hétvégét hát Nektek!
Nagyon szépek és milyen sok szinben vannak ,
most az enyémek nem olyan szépek mert a fák eltakarták nem kapnak
elég napfényt biztos.
Utólsó Amaryliszem nekem bordó ,de itt mégsem.
Kisütött a napocska megyek is kifele.
Sziasztok.
Nézzétek mit találtam a Dögkaktuszomon ez biztos a magja lesz
eddig nem is vettem észre.
Gizike!
Ma a postás hozott nekem egy levelet és tudod kitől jött? Sejted, ugye?
Nagyon-nagyon szépen köszönöm, igazán aranyos vagy.
Kellemes meglepetés volt. Klassz dolgok vannak benne.
A kerttel most én is le vagyok maradva egy kicsit. A veteményest kellene rendbe tenni. Talán holnap délután sikerül. Csak ne legyen ilyen buta szél, mint ma is volt.
A festés nem kis munka, lehet takarítani és pakolni bőven. De utána olyan kellemes a frissen festett fal illata.
Most vagy?
Napok óta eszemben vagy...mit ígértem Neked? Mond már meg, mert itt a jó idő, a virágokat lehetne küldeni! És nincs a fejemben semmi biztos konkrétum..
Segíts!!!!
Sziasztok!
Erre tényleg bármerre nézel, hegyek és dombok, és fák és erdők vannak, csuda szép kis faluban lakunk! :)
Régen annyira tiszta volt, aztán nem, jöttek a közmunkások és morogtak, a sok szemétért, pedig biztos nem utánam szedték fel...mostanra valahogy megint tisztább, bár közmunkásokat már nem igazán látok.
A táj csodás, az idő is kellemes, éjszaka megint esernyővel mentem, nem kellett, ma már gondolkodom rajta kell-e ma..ha nem esik, nem jó cipelni! :(
Na megyek kifelé, összekészítek egy szatyor virágot oszt beviszem kolleginának..tegnap hozott egy szál, azaz egy fajta virágot! Futó Lila Akác, jó lenne ha sikerülne, majdnem kiszáradt, mert nem tudtam, hogy két napja bent volt neki melóban...szóval most jó sok vízbe áztattam, remélem magához tér és befakad! :)
Többet ígért, de mást nem kaptam, én is sokat ígértem, amim van abból kap! :)
Ha a fotók meg lesznek, majd muti párat, akkor milyen volt a Sztupa, jó?
Ne is mond, a fotókkal én is bajlódom, mindig a beforgatás során csak a homyályosokat törlöm, de az igazán szépeket máshol kéne egy külön mappában gyűjtenem..majd ha egyszer lesz rá időm, igaz? :)
Igen. :)
-----------------------------------------------------------
Zigella
Jav. Sztupa..
Erika mi is jártunk vagy 4 éve ebben a Sztufában ,fényképeket is készitettünk ,de most nem találom ,rendet kéne már itt is csinálni.
Nagyon széphelyt laktok,szeretem a hegyvidéket .
Gizike nagyon szivesen ,virágozzon neked sokat .
Nagyon rossz idő van hideg és szomoru, tegnap be is gyujtottam ,lehet ma is bekell.
A Hibiszkuszokat be hoztam megne fázzanak ,sajnálnám őket nagyon
most már tele vannak bimbóval remélem meg maradnak nem potyognak le.
Tegnap egész nap esett az eső ,ha kisüt a nap biztos nekiindul a gaz is nőni, sajnos.
Most ide bent takaritok pakolászok rendezgetek.
Etuci!
Nagyon szépen köszönöm! Egy
vagy! Nagyon örülök neki! Épségben, hiba nélkül érkezett a meglepetés csomagod!!!
Ha majd nyílik, meg is mutatom!!!
Lányok, el vagyok -no nem havazva-csak veszve a kerti munkákban. ráadásul festés is van nálunk....
Kati,Marika, nagyon szépek a virágok. Nem olvastam el mindnet, nagy a lemaradásom.
Zigella
...és megint itt vagyok pár percig...túl vagyunk, óriás esőcseppeken, bors nagyságú jégen, aztán szakadó esőn...mostanra már ragyogó és meleg napsütés van...na ez kell a virágoknak!
Voltam kint fotózni a nagy Fáklyaliliomot a jövő bimbós szárral..sikerültek a fotók, remélem..mennék kapálni, de még sem..majd...bár a kertvégi rész nem olyan nagy, hamar meg is lesz, ha belekezdek, de erős kéz kell hozzá, mert hogy tiszta pernye az a terület!
Ahol viszont megszüntettem sok szanaszét kelő, futó virágot kicsit szellősebb lett...majd szépen átlazítom a földet ott is, és jövőre még szebb lesz az a rész is!
Érdekes a beáztatott színes Hajnalkák és világoskékek gyönyörűen csíráznak, ha kiteszem meg nem hajtanak, a fene sem érti őket..pedig nap és meleg van, eső is megy rájuk, beindulhatnának, tavaly nagyon nem jött össze, idén nagyon szeretném!
És Nálatok mi újság, merre jártok, mit csináltok, hogy készültök a közelgő hétvégére? Hihetetlen de két nap és megint itt van! Persze a mai napot kivéve..még ez is hátra van.
Sziasztok!
Egy újabb elvileg esős éjszaka után, Napsütéses nap következik, ahogy elnézem..fúj a szél, de nem veszélyes..kint minden nagyon szép.
És mi más is lenne a mai meglepim, számomra egy újabb nagy örömhír: találtam egy bimbócskát a nem régen rendelt újabb Amariliszen...azt a, lehet ez lesz a narancssárga? Bár a citromsárga sem volt sárga, hanem inkább zöld, nagyon várom.
A nagy bimbós még nem bomlik, de én már megbomlok érte, annyira szeretném látni milyen színű is lehet, vagy bordó, vagy rózsaszín...na ilyen lehetőségek vannak..fehér nem volt, hogy rendeltem, hogy ki tudja...majd meglátom, csak nyílna már!!! :)))
Mára kinyílt egy Íriszem, olyan kisebb fejű és krémszínű, aranyos, nem sötétbarna ahogy számítottam, de szép! :)
És még egy meglepi a nagy szúrós végű, ezüst levelű virágon van egy akkora bimbó, ma láttam meg szintén...a diófa alatti sziklakertes bal részén van...meg a ház előtt egy nagy tő, na azon volt tavaly, ezen nem, majd megnézem már azt is, jön-e rajta valamicske virágféle! Szép, ha virágzik!!!
A cirmos Gólyaorrot megnéztem, mintha a tövében lenne kis bimbó, de nem bizti, nagyon sokat késik a virágzás..a másik kék egyikén gyönyörű virágok vannak a kisebb bokron semmi, nem hiszem el, pedig egy helyen vannak, egy sorban, árnyékos helyen...hát megviccelnek ezek a virágok!
A gyönyörű két színű kiskerti Rózsám akkora bimbókat hozott, már nyílnak, de várom őket is...de lehet karózni sem ártana, amim meg nincs...puff..
A Bazsarózsa mindhárom szín nyílik annyira finom az illatuk!
Az elszórt magocskák még mindig nem teljes egészében bújnak a földből..a Hajnalka sehol sincs idén sem, a kék nagy...a csudába, mit akar? Megint nem lesz majd?
Esőt mond egész hétre, elég hűvös éjszakákat..csak már fagy és hideg ne legyen!
Ha erre járnátok és itthon lennék, elmehetnénk együtt! :) Jó időben az igazi és még főtt Indiai kaja is van...bizony ám, meg kis boltocska, csecsebecsékkel, ajándékokkal..lehet vásárolni is!
Régen szebb volt a hely, mert hogy tele volt szoborral, kővel...eltűntek...elvitték onnan őket..pedig nagyon kellettek oda! Most van olyan rész, ahol le sincs kaszálva a nagy fű sajna.
Igen, gyönyörű szép helyen lakunk, körbe hegyecskék vannak...és minden zöld, szóval szép a TERMÉSZET maga! :)))
Nekem még kint lengedeznek a ruhák, be nem szedem őket még nem esik, mert ideje lenne mindnek megszáradni...csalóka az idő..olyan sokára száradnak meg, pedig fújja őket a szél rendesen!
Én meg leginkább kint kapálgatnék, mert van egy rész még amiben a sárga Rózsa van középen, jaj de pernyés, ideje lenne azt is rendbetenni, aztán a héten ki sem megyek dolgozni, hisz nem lesz időm rá és esőt mond végig.
Na ki is szaladok egy félórára még aztán jön az esti pihi, és az éjszakai meló....
Nahát,Erika csodaszép helyen laksz.Még soha nem láttam/voltam Sztupában.Nagyon szép lehet.valamikor készülünk Aggtelekre,jó lenne akkor megnézni ezt a Sztupát is...már ha beleesik az útvonalba.
végre kipucoltam a gazból a répa ágyást is...meddig lesz gazmentes...nem sokáig az biztos.Kapálni is kéne,de még nagyon vizes a föld,semmi értelme nem lenne a kapálásnak.
Borul befele,megyek is leszedem a ruhákat,már biztosan szárazak.
"Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak."(Helen Keller)
Lányok!
Voltam kint kapálni, gyomlálni, de olyan bolond nagy szél van, lehet tényleg jön a zivatar? -mert ezt láttam az időképben...ajaj..nem kéne, csak is csendes esőt várok...azt szeretem! :)
Mi lesz itt még ha vihar jön? Nem szeretném, nagyon nem....jól elfáradtam, annyi füvet kikapáltam, kiszedtem, kihúztam, nem volt semmi munka! :(
Van még? Na ezek az igazán, pláne a citromsárga meg egyéb színek, de az Írisz sor egy igazi színkavalkád!!!! Gyönyörűek voltak idén na!
Na hozd a többit is...elhiszem, hogy ennyi fajta virágból könnyen tudsz fotózni szépségeket...
Most voltam kint, irdatlan szél fúj, esőt mond, virágokat ígértem kiásom, oszt lesz ami lesz velük! Ha most nem, mikor? :(
Na és van gazolni valóm is, nekimegyek, juszt is rendben lesz a KERT-ecském azon része amit annyira szeretnék, épp itt az ideje, hogy nekimenjek végre határozottan..de hát nekem minden kikelt virág kell, ez így nagyon nehéz döntés lesz, valami határozottsági bogyót kéne bevennem...azért tegnap már ritkítottam erőteljesen én is, mert a kikelt Pillangóvirágok, meg egyéb rossz helyen volt, szapora Hajnalka is, kegyetlenül kiszedtem és eldobtam..nem megy, hogy minden legyen, csak később meg pont ezek mutatnának, mikor más virág nem lesz! :(
Ördögi kör, mindig mondom.
Na megyek terigetni, mosok is még..haladjak!
Mi is ki szoktunk menni és tényleg olyan csend és nyugi van ott..a fehér kis épület meg csodaszép, a maga kis aranyozott sárkányaival...meg a csengettyűkkkel -amik nem is azok, hanem kis fémlemezkék!-, a rengeteg kis megírt zászlócskával, mintha csak itthon lennék mosás és kiterigett ruhák után...na jó nem viccelődök, tényleg szép a hely! :)
Mutatom! :)))
7. adag
Majd még lesz......
Keltike nagyon szépek, egészségesek a virágaid.
6. adag
Erika!
Sztupa van felénk is, egyszer mi is megnéztük. Nagyon kellemes, nyugis helyen van. Érdemes odalátogatni, mert feltöltődik az ember.
Sziasztok!
Az íriszes képeknek még nincs vége.
5. adag
Nem, nem jött össze sajna, lánykám miatt, de pont Ő akarta...
Helyette itthon fotóztam, hát volt mit...
Nekem is gyönyörű a Klemátisz, de ez a kékes Tiéd hű de szép..cserépben van?
Nekem kiment a fehér is, egy szomszédtól kapott lila nem hajtott ki idén meg a fehér csíkos rózsaszín sincs meg...de lesz más színű, igaz? És majd pótolom alkalom adtán.
Láttam ám világoskéket, na az annyira gyönyörű, de szeretnék, jobban mint a fehéret!
És volt a Montana Rubens, túlélő, gyorsan növő....és nekem ahogy észrevettem: meg nem maradó, ki sem hajtó...szóval gyakorolok!
Idén Télen a belső meleg pincében tönkrement a három cserépnyi Golgotám, gondolkodom venni kéne hisz imádom ezt a virágot! Pedig visszavágtam, locsoltam, lehet túl is...ott nagyon tartotta a vizet, hideg sem volt neki...melléfogtam..de ha újra lesz nem hagyom magam, és nem teszem a belső pincébe az tuti!
Nem válaszoltam, hová is mentünk volna..van itt egy kis Buddha templom, oda, mert hogy fél óra járás tőlünk, a 21-es főút mellett van, Sztupa a neve, én csak egyszerűen "sakkfigurának" hívom, ott olyan nyugi van, rálátás a falunkra, és le lehet kicsit ülni, béke van...de hosszú még a Nyár, és még csak Tavasz van, egyszer majd kimegyünk, igaz? :))
Nem, sajna nem sikerült elindulni, Lánykám már nem akart annyira menni, mint ahogy egy hete elterveztük...majd egyszer...fájt a dereka, nem tudom mitől, de ki nem jött segíteni, még csak nem is emelget, szóval én inkább kerteltem, amit örömmel tettem, haladtam tovább ugye szépen és még pihentem is, főztem egyet lazításképpen..
Persze leveske nélkül lazán, szabadon és egyszerűen, de finom lett..csülökpörkölt lett a vége hasábkrumplival amit én pucoltam, sütöttem, mert valahogy az egyik, másik segítség sem ért ki a konyhába hozzám...
Hát magad uram,ha szolgád nincs, ugye?
Szóval fotóztam én ezerrel, maradtak a felhők, amikből tegnap csodás formákat hozott ki a szél...mint ma is, fúj a szél, süt a Napocska, de inkább kertelek, mint messzebb menjek ugye, hisz vár még az éjszaka....:(
Érdekes, nekem is van egy kék Gólyaorr, egyik bokorral virágzik, másik szenved, tavaly tettem át őket, ide előre...van egy tavalyelőtt vett, na azon meg egy bimbó sincs, az meg fehér és kis lila cirmos..hol késik már? Minden beindult, az meg nem? -vegetál, duzzog biztos..de majd beszélek vele, csak menjek ki! :)))
Inmelius?
Hát szerintem is jó elfogllalt, pláne ha van veteményes, ilyen időben tuti kint van Ő is...azért jöhetne ja, de hát ha lemarad is Ő tudja...én is szoktam ám hiányolni! :(
Sziasztok!
Na jó, azért ennyi féle Nőszirom egy kertben nem gondolod, hogy sok? hihihi...:)))
Már tudok mérlegelni mind gyönyörű, de vannak színek, amik álomszépek...sima lilám, barnásom és olyan lila-kicsike nekem is van, de annak olyan az illata, tegnap ott szédültem bele! De tetszett, pont ezt a részt gyomláltam, öröm volt jó nagy maréknyi füvet kivinni...hogy a csudába tud ennyi nőlni benne? :(((
Viszont igen, nem hoz mindegyik virágot sajna, pedig volt olyan évem, hogy csodálatos volt..kiment középről a Klemátisz is, na oda sem teszek többé szerintem..pedig szép volt, rózsaszín fehér csíkkal! Inkább ahogy elnézem nekem is a Sásliliomok érzik jobban magukat!
De mindenem nekem sem lehet igaz?
Még van többed is? Hozd csak, hagy egyen meg a virágírigység fenéje..de tényleg, ne foglalkozz velem, muti meg őket..csodásan szépek! Örülök, hogy Neked ennyi féléd van és mind virágos volt, és az is, és remélem még sokáig ilyen szépek lesznek, tudunk bennük gyönyörködni..mi a neten, Te meg élőben persze! :)
Köszi az eddigi fotókat, bár én tudtam, hogy mire számíthatok, hát..akkor is fáj...legalább azok virágoznának, amik nekem is vannak, a csudába...:(
Erika,összejött a túra?Ha igen,merre jártatok?
Én tegnap egész nap gazoltam,fárasztó volt a zöldség,magról kelt hagymák közül kiszedegetni a rengeteg füvet,gazt.A répa,cékla még megmaradt mára,azt már ott hagytam,nagyon fájt a derekam,csípőm,végig hajolva szedtem a gazokat,letérdelni nem mertem,attól félve,hogy nem tudok majd felállni.
"Sohasem veszíthetjük el, amiben egyszer örömünket leltük. Mindazok, akiket mélyen szeretünk, részünkké válnak."(Helen Keller)
Gizike,igen ilyen színe van a gólyaorrnak.tavaly vettem,és már akkor is virágzott...most szebb,nagyobb lett,több virággal.
Inméliust én is hiányolom.Remélem nem tűnik el Ő is ,mint Melinda.Biztosan sok dolguk van,Jani kiötlött valami jó dolgot,és azon munkálkodnak,hogy megvalósítsák.
Sziasztok!
Kati,gyönyörűek az Íriszeid.
Kati, az már gyűjtemény! Írisz nagyhatalom vagy!!! Nagyon szépek, változatzosak.
Az idén én is vettem 6 tövet...szted fog nyílni? Jaaa, sásliliomot vettem, nem is íriszt.
Marika, a gólyaorr iylen lila, vagy kékesebb inkább? Én is vettem "kéket", de az idén sme virágzik... Nagyon aranyosan nyílnak a kaktuszaid.Nálam is igyekeznek.
Hová lett inmelius? Tudtok róla valamit?
Erika,Köszönöm szépen.
végül nem mentetek sehová? Nálunk délután is esett az eső. De előtte is, utána is nagyon kellemes volt az idő.
Zigella
4.adag
Most többet nem mutatok, majd legközelebb.
Sziasztok!
Kezdem mutatni az idei íriszeket.
A Sziklakerted csodás, Tőled kaptam igazán kedvet tavaly, és megcsináltam én is a diófa alatt emlékszel? Csak nekem a cserepesek nem kerültek oda ki, nagyon a kertvégben van a kiskert...
Hát a tóra helyett marad a kerti meló, ami nagyon nem baj...sőt!
A két Liliomost kigyomláltam ismét a pernyétől és végre átkapáltam, itt elől meg szépen kihúztam ezt a saját maga kelő kis fehér virágú bokrocskákat, áttettem, a Liliomos közepére..hátha befakad még, szép lesz, régen tele volt a kertem azon része és gyönyörűek voltak a Liliomok, ahogy nyíltak.
Szanaszét kelt kis Árvácskák cserépbe kerültek, és a három régi virágládát is kiűritettem a földtől, mert abban a Krókusz meg a kint telelt Szellőrózsa SEM maradt meg...akkor meg minek is? -igaz? Szóval kiöntöttem a Liliomokra a földet...
Aztán jött a két földbe ültetett és pernyével ellepett Kaktusz, öröm volt csinálni, de szebb nézni, hogy készen van végre..a Vadszőlő és Klemátisz kötözés is sorra került, meg a körbegyomlálás is meg van végre..
A tó helye alakul, de még ma kitaláltam valamit, nem tudom mennyire jön be az ötlet, de volt két kis Rózsaágam, két oldalra leszúrtam...szép lenne ott ha sikerülne egy Rózsakapu...az vinne be a kis tavacskás részbe, ahol békát és halat nem akarok ugye..csak kis vizet Tavirózsával meg aztán esetleg meg vízi Írisszel, oszt jó napot..csak egyszerűen, de mégis szépen...alakulok...még ott elfelejtettem tegnap lenyírni a füvet, mégis le kéne, bár most még sarasabb mint tegnap volt, de hát így meg elég csúnya a nagy fű ott...de hát nem tudom, mintha szemerkélt is volna az eső, itt semmi sem biztos! :(
Pedig ha nem indulunk el most, én estére nem fogok az hótziher..és hogy miért vagyunk még itthon?
Hát egyszerű a válasz...mert a Lánykám nem óhajt kikelni az ágyból és elindulni, pedig annyira szerettünk volna, de sebaj, én az időmet hasznosan eltöltöttem, sőt még a sárga Rózsa ami dugig van virággal annyira szép, is meg kell kötözve, mert dőlt a szélben...már nem fog remélhetőleg..álomszép!!!! :)
A digi betelt, nem kellett neki két nap sem szerintem, ilyenkor aztán van fotózni való.
Mára a magról ültetett és tavalyról elrepült Pipacs magocskák virágozni kezdtek, volt vagy 18 kinyílt annyira szép. Meg a háttérben a kék Pletyka...és a Bazsarózsa, na az az illat, a sötétebb rózsaszín még csak bimbóban van, ő később nyílik, de várom...annyira édes és számomra kedves illatuk van!!! :)
Legyen szép hetetek, mert a mai Ünnep hamarosan végetér, ennyi volt!!!
Sziasztok!
Erika,biztosan felszárad annyira,hogy túrázhassatok. Kullancsokkal vigyázz!!!
Itt is esett megint,este 1/2 9-re ért ide a vihar.koromfekete lett az ég,dörgött,villámlott,szerencsére jeget nem kaptunk.
Sziasztok!
Az éjszaka dörgést hallottam, most süt a Napocska, remélem felszárad az esett eső, mert egy kisebb túrára mennénk, vizes fűben meg nem igazán jó az! :)
Mindenki meg van és ünnepel még ma is? Jó itthon lenni...:)
Én meg szeretnék elnézést kérni, valahogy a névnapok nem az én világom, mert még a neten sem látom kiírva milyen Névnapot ünneplünk, de most tudtam meg...hogy Neked is most volt!
Szeretnélek szintén utólag felköszönteni és jó egészséget kívánni Neked...:)
A virágaid ismét gyönyörűek és egészségesek..ma én is kijutottam, sok mindent elvégeztem, köztük a nagyon várt Rózsa-permetezést is, épp időben szerintem, jó idő volt ma rám....:)) Remélem használ, több virágon nincs is sok zöld bogár, de remélem már ha eddig nem, eztán sem jönnek elő...még egyszer majd leszórom azokat, amiken marad...de siettem, mert ha esni fog, már nem lehet ezt sem csinálni.
A KERT-ecském szintén tiszta virág, zöld és sok szín van benne, öröm kint lenni...ki is használtam az időt, ma eddig kint voltam..és pihentem is közben igen! Aztán csipszet ettem, és langyos szellő lengedezett, de jó érzés volt!
Végre rám is igaz a három nap pihenő, igaz inkább a kettő és fél..de legalább most itthon voltam ma és holnap, a kettő biztos! :)))
Jó Unokázást....
Sziasztok!
It téjszaka nem tudom volt-e eső, nem emlékszem, mert jót aludtam, az szent...de már hattól fent vagyok, viszont nem baj ez sem, mert mégsem négykor keltem! Szóval két órát nyertem!
A mai nappal borzasztóan elégedett vagyok! Én bizony mostam, és kerteltem, és építettünk is egy kicsit, na jó így: "építettünk", mert elkészült ma a fehér kis Rózsa futtatója, a másik oldalára kerülnek a kis ágak, remélem befakadnak és ott is nől majd, szép lesz...szél nem viszi el, meg lett erősítve az oldala, és még három helyen kapáltam, gyomláltam is, lazítottam is, szóval csuda szép nap a mai!!!!!
Most már lefürödtem, hajat mostam...itt a lazítás, de még kiszaladtam fotózni, mert a dupla szirmú Klemátisz gyönyörűen kinyílt...a rózsaszín Lonc-bokorban...csuda szép, még a fű is le lett vágva, hogy őszinte legyek a vihar előtt akartam!
Hát....remélem nem lesz vihar. A kis eső nem árt, de most holnapra is inkább napsütést szeretnék, mert bőven van terv, holnapra is.
Még a padocskán is ültem ma, de jó volt, és az összes ruha remélhetőleg megszárad, mert az idő most kedvez azoknak, amik eddig a lakásban voltak!
Szép Ünnepet Nektek holnapra is! :)
Sziasztok!
Van 3 napunk, lehet pihenni is!:)
Unokázunk, igencsak lefoglal.
Jó, hogy ketten vagyunk rá:)
Én is csak gyönyörködöm, az idén nagyon buja a növényzet!!!
Zigella
Erika köszönöm szépen Neked is, aranyos vagy.
Éjjel nálunk jó kiadós csendes eső volt. Nagyon tett a kerttel, mert ma meg szép napsütéses napunk volt. Én főzéssel, teregetéssel és takarítással töltöttem a napomat. A kertem most viszonylag rendben van, csak gyönyörködnöm kell benne, nem dolgozni.
Jó hétvégét mindenkinek!
Sziasztok, akkor én is jövök köszönteni, bár mindig mástól tudom meg a pontos dátumokat, nem szeretnék lemaradni a tudatlanságom miatt..bocsika..
Hanyadikán történt, hogy megszülettél?
Ezzel a szál virággal kívánok még nagyon sokáig jó egészséget és utólag is Boldog Szülinapot.
Az idő szuper, mindenki füvet vág, vagy kerítést csiszol, akár fát vág, szóval hajrá kinti meló...
Én a ruhákat hordtam ki ma, hogy hazaértem melóból, sima műszak volt, így a szombat hamar eltelt, de most éppen eszem és vagyok itt kicsit..minden gyönyörű, csak túl sok virág van mindenhol..valahogy logikusan kéne átültetnem őket, hogy szép is legyen a KERT-ecském, meg átláthatós is, de ugyanakkor színes is...:)
Van valakinek ötlete, hogy kell ezt csinálni?
Éjszaka 11-kor akkora vihar volt, megijedtem, felijedtem, féltettem a tömve levő Klviát, mivel kop-kop semmi baja nem esett, ma behoztam, virítson itt a lakásban, mára két virág nyílt rajta, sok bimbócska van..imádom.
Szép hétvégét és Kellemes Pünkösdölést kívánok Nektek! :)
Szülinapod van?
Nagyon boldog születésnapot kívánok!
Eta, az asalamon pecsét, bizony!
Csak kicsiben és fejletlen még.Kert végébe való.
ú
A zanót elvirágzott már az idén? Még sosem volt, hoyg ne virágzott volna!
Zigella
Kati, ne haragudj....de napok óta nem voltam a fórumon.
Sok boldogságot kívánok a szülinapodon!
Zigella
Ja, akkor az árnyékos részt kedveli...Etuci írta, hogy kicsit keserű, most olvastam vissza...kinek hogy...lehet, nekem meg savanyú lenne? :(((
Mára kinyílt egy mély piros réti Pipacs a KERT-ecskémben, és egy lila és sötétrózsaszín Klemátisz egy-egy virága is, annyira süt a napocska, lehet már eső kéne.
Itt hajnalban köd volt, dér, ijesztően hűvös volt...olyan remegős hideg..furi volt..de még két nap vár ebből a műszakból, de hosszú lesz..ajaj..:(
Már nem is tudom mit mondtam még, hogy megnézem, elfelejtettem..a Kílvia is nyílik..
Ja, az Amariiszen a nagy bimbó áll, mint a cövek, több bimbót nem látok, nem tudom milyen színt várok most nagyon! :)))-de várom az biztos!
Na látom, Te is észrevetted! Ez ténylg sokkal dúsabb és kisebb levelű, na ezt mondom én: a növényeket is ki kell ismerni, mi hol szeret lenni, mese nincs...próbálkozni kell velük, figyelni és ha szépen virágoznak gyorsan megörökíteni őket az utókornak! :)
A lila és sötétrózsaszín Klemátisz első bimbója talán mára totál kinyílt, ha el nem felejtem megnézem őket is...de napfényben rossz fotózni na az is bizti!
Sziasztok!
Hát akkor leszek igazán büszke erre a hagymácskára, ha jövőre is tudom ilyen szépségében mutatni Nektek, mert ezt így rendeltem ugye, nem tudom hány éves hagymácska és mennyit fog virágozni!
De tényleg nagyon szép, különleges dísze most a lakásnak.
A Galóca ártalmatlan...ez az, tényleg...és a Törpike vigyázza a virágaim, a kis görbe ágacska meg a Csavart fűz egy ága, most a KERT-ecském tele van duggatva vele!
És még valami, ott a gomba, meg a Törp, de az a nagy bimbó, na kitalálja el, milyen színű Amarilisz bújik ki belőle? Ma is megnézem, hátha látszik már, de kicsi a szára tudom én, meg hátha lesz még bimbó vagy rajta, vagy másikon, reménykedem.
Á, azért Melinda "babérjaira" nem tudok törni, ahhoz több pénz és rendelés kéne, de ami most virágzik, az nekem is csudára tetszik, ha nem is citromsárga virágot hozott ugye zöld középpel! :))
Az első két fotód erről a gyógynövényről ugyan az, a harmadik-negyedik fotón látszik a különbség tényleg..ha keserű az nem jó, ha teát készítesz belőle úgy nincs keserű mellékíze? Nyersen nem tudnám megenni az tuti! :(
Itt az én Jiaogulanom.
Első kép az árnyékosabb helyen,a második a naposabb,félárnyékos helyen készült.Összehasonlítás képpen a tenyeremben is lefényképeztem a leveleket.
Erika,gyönyörű az Amarilliszed,most,hogy Melinda nincs,Te fogod hozni a szebbnél szebb Amarilliszeket.
Nem is tudtam,hogy galócát is termesztesz
,de nagyon jól mutat a kertben,a törpikével együtt.
Sziasztok!
Etuci,ügyenesen csináltad.Nekem is van cserépben is,pedig már biztosan nem fagy ki a kertben sem,nagyon elszaporodott.Bizony lassan szedheted a leveleket szárítani.Nekem még tavalyi szárítmányom is van.Az előkertemben is van belőle,ott jobban árnyékban van...hát annak nagyobbak a levelei,mint amik napot is kapnak.
Macika ez csoda szép.
Valóban állatka formája van nekem felsem tünt csak ,hogy irtad,metszeni
hát még nem nagyon metszettem valahogy igy alakult.
A Kecskerágót is lehet igy szaporitani én már kipróbáltam és sikerült.
Rózsa lonc ,loptam vagy 3 éve egykis vesszőcskét és ledugtam mint a rózsát, tettem rá flakont és mindig locsoltam , ez lett belőle most dugig van virággal.
Sziasztok.
Köszi a dicséretet Ali kutyám nevében is.
Keltike a Jiaolugand kint a kertben is van kibirta a telet ,de biztonság kedvéért cserépbe is tettem amit a kazánházban teleltettem.
Szoktam inni teának de még igy zölden is szoktam rágicskálni belőlle
kicsit keserő de nem vészes.A teája viszont finom szeretem. Most már lehetne száritani ,ha jobb idő lesz.
Hozok Nektek két fotót, egyiket egy bimbósan vettem, másik három napra rá jött ki még..örültem, és gyönyörű a nyolc virág rajta!
A másikat kiültettem, bimbócska nélkül, és láss csudát, mekkora kis kövérke bimbót hozott..várom milyen színű lesz...lehet bordó, rózsaszín, de akár citrom és narancssárga is, ám fehér is...nem tudom mit kaptam, kiderül, ha nyílik!!!! :)
Szép estét Nektek, holnap már hajnalban kelek sajna, de öt napban csodásan elvégeztem amiket szerettem volna, persze a teljesség igénye nélkül.
De ma a sövény előtti részt megcsináltam, sárga Menyecskeszemek szétszedve, pár kék virág áttéve, és a ház előtti sárga Nárciszok is, kiásva..meg a Krókuszok is...
És egy részt megint átkapáltam, kigyomláltam, szép lett!
Mint a KERT maga, csodálatos ilyenkor! :)
Nagyon jó, hogy benéztem, mintha a két fotón, egymással két szemben álló két kutyust látnák..nagyon jó a Loncod, azt amennyire szép és tele virággal, és valóban olyan kis állatka formája van..Te szoktad metszeni, vágni? :) Nekem nagyon bejön!
Az én KERT-ecskémben is milyen jól mutatna!
Hű de nagyon szép és nagy kutyusod van, ez igen, biztos Ő is egyedül érzi magát, és ezért véd, óv Téged, tudja: számára Te vagy a biztonság, és Neked pedig Ő....:)))
Hűséges jószág és kedves, szerető, jóravaló nagy kutyus! :)))
A virág nekem mintha Császárkoronára emlékeztetne a levele, de csak tipp...lehet valami Liliom?
Hű ez a gyógynövénynek mondott akármi a cserépben csuda szép! Igazán mutatós, nem csak hasznos növényke is egyben...tetszik! Jó helyet és földet találtál neki úgy látom..és remélhetőleg bent át is telel, mert benti ugye?
Itt nagyon jó időnk van ma is, sokat haladtam, átültettem, áttettem, egy kiszáradt bokrot kiástam, valahogy sohasem szerettem ezt a fajtát, lehet helyette lesz egy bejárat? -még megálmodom.
A Rózsa futtatómat nem csinálják a Fiúk, tele van bimbóval pedig..vannak ágacskák, azok meg gyökeret eresztettek, na most hová tegyem őket? Amiket beültettem cserépbe meg kirohadtak, kiszáradtak, szóval úgy kell, hogy levágom Tavasszal őket és kint hagyom vízben...ez bevált módszer..ilyen sem volt még sűrűn...de idén összejött.
A Loncok meg vannak bolondulva, annyi ágat hajtottak idén, hogy alig férnek, a Rózsát meg köztük hagytam nagyban, és elnyomja, jaj nekem, vissza kellett volna kicsire vágnom, na majd jövőre..de jövőre meg ki tudja milyen lesz a Lonc, igaz?
Nekem is kinyílt mára egy csokor virág a futón..szép..meg sem illatoztam, jut eszembe! :(
A Jiaogulan,egy kínai gyógynövény.Amire jó:
Antioxidáns: csökkenti a szuperoxid gyökök mennyiségét.Adaptogén: normalizálja az idegrendszer működését.Álmatlanság: pozitív hatása van az álmatlanság kezelésében.Vérnyomás: szabályozza a vérnyomást.Szívműködés: serkenti a szívműködést.Koleszterin: csökkenti a koleszterinszintet.Fehérvérsejtek: serkenti a fehérvérsejtek termelését.Immunserkentő: erősíti az immunrendszert.Diabétesz: javulást okoz a cukorbetegségben szenvedők állapotában.A belőle készült tea ráaásul még finom is.Ha érdekel,írjál címet és küldök Neked is.
Szia Keltike!
Akkor Téged is meglepett a nagy kutyus.

Érdekelne ez a Jiaogulan. Ő micsoda? Még sohasem hallottam. Mire jó?
Etuci virágos bokra lonc.
Etuci,nagyon szép kutyusod van.
Kati javaslatát olvasva,már nagyon vártam,hogy feltedd a kutyád képét...valahogy számítottam rá,hogy szép nagy kutyust fogok látni.

A Jiaogulanod nagyon szép.Csak cserépbe ültettél belőle?Iszod a teáját?
Szia!
Furcsa,hogy nem virágzik a Zsályád.Nekem napos helyen szokott lenni,ott virágzik is.Lehet,hogy árnyékban van a tiéd?...ha igen,akkor keress neki napos helyet.A leveleket így is gyűjtheted,hogy nem virágzik.
Na, Etuci akkor ez az ötlet nem jött be.
Aranyos lehet a kutyusod, hogy így ragaszkodik hozzád. Nekünk csak egy cicánk van, szegény anyósomé volt, Tőle örököltük. Azt hittük meg sem marad nálunk.
Ő is nagyon ragaszkodó, főleg a lányomhoz, a Katához. Ugye ő az, aki mindig babusgatja, dédelgeti. Úgy tudja ez a macska! Mikor meglátja a Katát, megy utána, követi mindenhová.
Nagyon szép a loncod, az enyém még csak bimbós. A Keltikétől kapott virágod is nagyon szép dús, egészséges.
Nálunk hétágra süt a nap, picit fúj a szél, de nagyon kellemes idő van.
Keltike ezt meg tőled kaptam.
Gizike ezt nem tudom micsoda ,pedig nagyon ismerős,tőled kaptam.
Sziasztok.
Katikám ha ezt a kutyát a hátamra kéne venni ,inkább ő vesz a hátára
engem ,kb olyan 50-60 kg lehet és 4 éves, de nagyon szófogadó csak
félt engem , mert már csak én vagyok neki.
Eseget az eső inkább csepereg ,de ezis nagyon jó nem kell locsolni,
de most már nő a gaz rendesen ,lehet kapirgálni.
Sziasztok!
Remélem valaki tud válaszolni a kérdésemre, van egy gyönyőrűszép orvosi zsálya bokrom, már 3 vagy talán 4 éves, sőt már dugványoztam is belőle, meg is maradtak, és nőnek is szépen, de valamiért nem virágzik egyik sem. És nem tudok rájönni mi lehet a baj.
A szomszédban már majdhogynem nyílnak rajta a virágok idén is, de az enyém most sem hozott egy darabot sem.
.
Ugyanakkor és ugyanattól kaptuk évekkel ezelőtt a töveket, nem értem az enyém miért nem hoz virágot. Valaki esetleg tud erre választ adni?
Nem, ma még itthon vagyok..három nap szabit kértem, most aztán jól kihasználom, csak holnaptól megyek három napot és aztán megint hármat leszek itthon!
Csak kibírom..azért nem akartam a hétvégi ünnepre kivenni a szabit, mondom biztos otthon akarnak maradni..és látjátok, meg is kaptam hét elején és az idő is nekem kedvezett, szépen haladok mindennel, elmondhatom! :)
Jó itthon lenni nyugsan, lazán.
Tegnap pár sárga nagy virággal szaladgáltam és eltettem őket, aztán az U-alakú sövényt vágtam le, majd egy kétszínű zöld levelű Árnyékliliomot kiástam, az árnyékban nem fejlődött és látni sem lehetett, áttettem három bokorba a sövény tövébe..tavaly tettem a sarokra egyet, olyan szép ott, remélem ez a három is fog fejlődni eztán és szépen fog mutatni!
Mára is vannak tervek picik és nagyobbak, egyenlőre süt a Napocska, Rózsát kéne permetezni, ha nem lenne eldugulva a szerkezetem, meg kéne nézetnem hozzáértővel..és megkeresni a port, ha nem esik ideje lenne megejteni a dolgot, hisz tényleg tömve van minden Rózsa bimbóval, és a nagy futtató is fontos lenne, mert ott fekszik a földön a futó Rózsa ága, és elnyomja a kék lila Íriszem..így meg egyik sem érvényesül igazán...
Na még valami, az a narancsos virág nem Boglárka, nekem úgy adták a piacon és Kertészetben, hogy Gyömbér...de megszenvedek volt, mert nekem is volt már szebb is, idén nem annyira sikerültek be, szóval gondolkodom, hogy lehet még sem jó helyre tettem..lehet az árnyékot nem igazán szereti? De van ami a napocskás részen is tönkrement...a csuda tudja..de van még belőle több felé, viszont az átültetést nem szeresse...
Szép napot Nektek!
Sziasztok!
Én viszont sima, kisfejű PETÚNIÁNAK nézem ezt a kapott virágot...és szerintem az is...nagyon szép...És olyan is lehet az illata, szóval az egyik oltott fajtája lehet szerintem a nagynak! :)
Viszont ha az lenne, a Kertész miért ne tudná a nevét? -lehet a latin nevét akarta mondani? :)
Nekem is lesz egy kis pál szál Szegfűm tegnap figyelgettem, az egyik kis bokor meg kiment!
A nagy bokrom viszont szép lett, mert tegnap este még rászántam még és csodásan szépre megcsináltam a sövényt! :))) Tetszik ám.
Szia Gizike!
Én is úgy gondoltam, hogy bohóc virág, de a kertész azt mondta, hogy nem az. Nem tudja a nevét, de nem bohócvirág.
Mégis csak nekem volt igazam?
Az enyves szegfűm ez az erdőből van. Amit Tőled kaptam, az még bimbós.
Köszönöm a dícséretet, de Téged éppen úgy megillet, meg a tiednél szebb kertet még nem láttam.
Sziasztok!
Unokáztam!:)
Kati, nagyon szépek avirágjaid!
Ilyen boglárkát még sosem láttam. Jól fut, látom, terebélyesedik. Enyves szegfű...nekem is van, most nagyon szép.
Amit nem tudsz, az abohócvirág, lesz magja...én is vettem apalántákat.Őszig virágzik, nagyon hálás.
Csodása labdarózsád is. Szép akerted, dolgos kiskertész avgy.:)
Marika, no végre...ez hamar ment:)
Etuci, kicsi még a kutyád? Majd megszokja ám!
Erika, holnap már kezded a munkát? lejárt a szabid?
Zigella
Mondták is, hogy a napot szereti, de nekem ott volt helyem, aztán idén meguntam, sem nem nőlt, sem nem virágzott, na nem oda való..majd átteszem Ősszel valamikor..egyenlőre még két tő Krókusz van amit ki kell ásnom, és eltennem.
Magam sem tudom jó ötlet-e..de szerintem igen, mert aztán meg elfelejtem, ha meg esni fog még be is fakadnak az áttett virágok, igaz?
Jó, hogy említetted a ruhákat, én is kitettem őket, bár kedd van és égetés ideje, vizes füvet csak nem tudnak elfüstölni ma, szóval kivittem a mosott ruhákat..kint jó idő van, sőt szuper, a szél is lengedez, a KERT-ecske pedig a sárga és kék virágokkal csuda jól mutat a zöldben! :)))
Erika,árnyékban volt eddig a Császárkoronád?Az enyém napon van...1 volt árnyékban is,az nem is virágzott,most kiástam,és nyár végén napos helyre ültetem azt is.Biztosan nem szeretnek árnyékban lenni.
Nálunk most süt a napocska,megszáradtak a kiteregetett ruháim is.Reggel viszont hideg volt 8 fok.
Sziasztok!
Etuci,veled is minden rendben lesz nemsokára.Az lesz majd furcsa,hogy nem kell szemüveg.Képzelheted,mindig amikor kikapcsolom a gépet,leakarom venni a szemüveget,ami nincs is rajtam,
annyira bennem van ez a megszokott mozdulat.
A műtét után,bizony nem szabad hajolgatni,emelni sem.Akkor csak pihike van.
Ami igaz az igaz! Ami szép az szép, és nem tiktolom, nálam még nincs ennyi szépség...
Egy ideje én is azon vagyok, hogy minden szebb és formásabb és színesebb legyen, mert én is szeretném a rendet, de a virágokat jobban, hogy őszinte legyek!
Minden kikelt kis palánta egy kis "KINCS" és hát tavaly is csudaszép volt Ősszel, ahogy a magától kelt lila és fehér Tatárvirág virult...de idén alig látok keltet, szóval nem lesz sajna szerintem.
Nem baj ma a hagymásokat ástam ki köztük az árnyékos részbe tett Császrákoronákat is, még sohasem virágoztak, Ősszel máshová kerülnek ez van!
A Nárciszok is kikerültek és pár Jácint hagyma és pár Tuli..még ásnom kell jó mélyen majd a kiszedett területeken és akkor lazább földem lesz, a pernye mindent ellep a gyökereivel kénytelen leszek nekikmenni.
Ma viszont a sok sárga kikelt virágokkal csaladgáltam, és bevallőm őszintén, ahogy a boltból jöttem és van egy kerítés, ahol Vadszőlő fut, de annyi, és kihajlott, pont az orrom elé, törtem vagy nyolc friss hajtást, ledugtam, hát hogyne...hátha sikerülnek! Nem is egy helyre..esélyt adok nekik, aztán kiderül mennyire gyökérképesek!
Itt megint szemerkél az eső, egész nap ez van, sövényt kéne vágnom, sövényvágót szeretnék de ha nem lesz, így nem maradhat..ráadásul a tövébe szeretnék pár nem jó helyen levő Árnyékliliomot tenni, ami idén furi mód nem fejlődik eléggé..na majd átteszem a tövükbe, ott még fogom is látni őket, meg aztán a helyükre megy a rózsaszín nagyon szapora Gólyaorr ami kicsike és igénytelen..na abból sok-sok tövem van!
A Japán Juhart is megsajnáltam, kiráncigáltam, a gyökereiből levágtam, életnek nyomát nem látom rajta, de hogy dobtam ki, nagy fazékba ültettem, amiben régi volt a föld, de még az Angyal T. volt tavaly benne, és majd körbeültetem valami féle virágmaggal, hátha befakad..a helyébe Boglárkát ültettem, ha besikerülne szép sárga lenne ott, gyökér volt rajta, remélem megmarad, mert tavaly ezt is hiába tettem át, Tavaszra nem maradt meg..a csuda tudja mi mitől függ..na keresek valami magocskát oda a száradó fácska köré..szép lenne hajnalka kék nagy, meg pár Napraforgó..na milyen ötletem lett? Vagy keressek kisebb, lefutós virágot? Olyan is van ám...és mennyi magocska van még, amit elő sem szedtem, nem találom őket, hová tettem tavaly, hihetetlen vagyok néha! :((
Ha egyszer meg lesz, szem elé teszem őket, az tuti, hogy jövőre időben tudjak mindent eltenni, de én is évelős rajongó lettem, sokkal szebbek és nincs velük annyi gond.
Füvem szépen levágott, ápolt, szegélyeknél is kiollóztam, kövek mellett is, erre most nincs panasz, hogy itthon vagyok ezekre sok időt fordítottam..most a főzésre és a terigetésre kéne még egy kicsit! :)))
Jó, a fotókat majd hozod, ha úgy gondolod, én várom őket nagyon.