Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Csótány!!!

Torolt_felhasznalo_369925
Torolt_felhasznalo_369925
Létrehozva: 2008. július 16. 14:21

Sziasztok!

 

 

Sajnos állandó csótányproblémával küzdünk....Teljesen kivagyok idegileg azegésztől, esküszöm már néha sírógörcsöm van ha belegondolok!

Mit tettünk meg ellene eddig??

a lakás le van szigetelve, a kis rések kiszilikonozva

rendszeresen jönnek a csótányirtók

rakatam már ki beleragadós csapdát

próbáltam a direkt erre való Raid-el befújni (ami környezetbarát)

a konyhában minden külön be van dobozolva, a bontott csoki is a hűtőben  van....

 

Valakinek van valami ötelete????

 

(amúgy 10 emeletes panelba lakunk, és a tömbben, és a lakásokban is van irtás. A szomszédok azt mondják náluk nincs...)

  1. 2014. szeptember 30. 04:00112.

    Nálunk extrém fertőzöttség van, ennyi rovar a fővárosi állatkertben sincs. éjjeleket nem alszom, mert mire elalszok arra kelek hogy csiklandoz, hajmosáskor tele a kád apró csótányokkal a hajamből, és ébredtem már arra, hogy a fülemben zizegett. (természetesen az 5 percre lévő fül orr gége klinika nem ügyeletes, menjek a város másik végébe) gélezés, permetezés, füstölés 3 hónap alatt 4 irtás és semmit sem ér. és természetesen itt is csak a hatodik emeleti bérleményemben van amit ugy vettem ki a tulaj állitása szerint hogy csótánymentes, ahhoz képest katassztrófa, már a hütőben sincs biztonságban semmi. addig piszkáltam a gondnokot hogy volt a házra kiterjedő irtás de rajtam kivül csak egy lakásban. Most költözünk, remélem nem jönnek velünk, mindent megteszek érte. 

  2. 2009. január 17. 20:40111.

    szia!

    tudnál adni nekem ehhez a céghez 1 telefonszámot vagy bármilyen elérhetőséget adni? már ha még megvan,mert látom nem annyira friss már ez a topic.  Köszi előre is

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201260 (102)
    2008-11-06  17:01
  3. 2008. november 27. 07:29110.

    Szia!

    Vasárnap múlt 4 hete, hogy befújtak, befujás után 2 nappal volt 1 fekete (amit azóta is állítom, hogy nem csótány) döglődő, rá 3 napra a konyha kövén 1 újabb döglődő (az inkább hasonlított a csótányra), azóta "hála" nem találkoztam velük! Attól függetlenül most hétfőn felhívtam az illetőt, szeretnék újabb befujást a biztonság kedvéért (azt mondta, 4 hét kelési időszak, ha netán lepetézett), karácsonykor nem szeretnék ezzel foglalkozni:-(

    Fórumon ajánlottak valami gyógyszertárban kapható port (most nem jut az eszembe, de ha érdekel, majd megírom) még nem vetettem be, mivel nem láttam utána semmit. Ami olyan volt, megcsináltattam, leszigeteltettem, stb.

    Az borzasztó, hogy már a bőröndödre is rátelepedtek ezek a dögök!! Biztosan az újdonság varázsát érezték (nem hazai bőrönd:-))

    Akkor nem kell félnetek, ha van csótányírtó szeretek! (Füstölő). Szúnyog? Ha bekened magad, nem szállnak rád, vagy spré, esetleg szúnyogháló... fejem sem fájna, ha csak azok lennének!!!

    Dolgozni mentetek ki, vagy tanulni? Mennyi időre? Itt most kedden nagy hó esett, ebből is kimaradtatok...

    Szúnyog és csótánymentes napokat kívánok, Zsuzsa

    előzmény:
    farah (109)
    2008-11-26  15:38
  4. 2008. november 26. 15:38109.

    Szia!

     

    Mi a helyzet bogárügyben? Remélem megszabadultatok tőlük.... 

     

    a füstölő maláj termék, nem lehet hozzájutni nálunk azt gyanítottam, hogy mortein termék, de nem...

     

    Amúgy első nap, mikor megérkeztünk, és a reptérről a szállodába mentünk, mialatt kiszálltam a taxiból és behúztam a bőröndöm a járdán a szállodába, máris felmászott rajta egy kis rohadék...  

    De amióta megérkeztünk a házunkba, nem láttam...de azért itt a csótányirtó szett..

     

    Férjem most a szúnyogoktól szenved...de az a csótányhoz képest semmi!

     

    előzmény:
    szigazsu (108)
    2008-11-08  18:16
  5. 2008. november 8. 18:16108.

    Csak azt ismerhet fel az ember, amit látott valahol (valóságban vagy képen) s mivel én nem láttam élőben csótányt, a bogaras képek meg soha nem vonzottak, gyerekkoromból meg (hála) kimaradt, így ne csodálkozz, hogy nem ismertem fel!

    Régen kertes házban laktunk, miután férjhez mentem (32 éve) utána költöztünk bérházba és akár milyen hihetetlen, de nem volt semmilyen bogár a házunkban! Azért "pánikoltam" be:-(

    Ha Malajziában úgy néznek rá, mint itt a legyekre, lehet egy idő után te is megszokod és végén nem fogsz félni tőlük, vagy "bevetitek" a füstölőt?

    Vagy a hely szépsége feledteti veled ama kellemetlenségeket, erre mondják: "valamit - valamiért"

    Szerencsére odáig még nem fajult a dolog, hogy kajára másztak volna, ahogy írtam, mindig csak a földön láttam, mosogató alatt főleg. Lehet, időben szóltunk a bogárírtóknak, mert 2 hete hogy végigfújták a kritikus helyeket, 2 db döglődővel találkoztam (konyha kövén) amiből az egyik lehet nem is csótány volt. Teljesen más képp nézett ki, most már net-en utána néztem, szomszéd is mondta, a csótánynak van bajuszkája... az egyiknek nem volt, fekete, keményhátú bogár volt.

     

     

     

    előzmény:
    farah (104)
    2008-11-07  21:29
  6. Torolt_felhasznalo_299177
    Torolt_felhasznalo_299177
    2008. november 8. 09:02107.

    Szia!

    Nem olvastam végig, csak az indító szövegről jutott eszembe, mit szenvedtem én is évekkel ezelőtt! Írtózom mindenféle bogártól!

    Nálunk is midenki írtatta, stb, előfordult, hogy elfogytak, aztán ismét előkerült néhány. Elszaporodni nem tudtak, az állandó írtás miatt, de én így is kikészültem tőlük, mire rájöttem, hogy KÍVÜLRŐL kerülnek hozzánk.

    Előfordult, hogy a táskámban vittem haza a munkahelyemről, vagy az üzletben vásároltak közt!!

    Hosszú időbe telt, mire rájöttem, de onnantól megszünt a probléma!

    Figyelj erre is, mert bizony van az üzletekben, éttermekben, közös m.helyi öltözőkben is utánpótlás belőlük!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369925 (90)
    2008-10-28  17:54
  7. 2008. november 7. 22:23106.
      Szép estét mindenkinekl.
      Mi is panelban lakunk, és évekkel ezelött én is halottam a következőket és azóta nincs /ha véletlenűl errre akad  1-2/ rögtön megcsinálom az alábbiakat és eltűnnek.
    A gyógyszertárban venni kell borkősavport  / ez zacskóban van/  kb. 1-2 l. vizet fel kell forralni és ha forr a viz belerakni 2-3 evőkanálnyit ebből a porból.  egy picikét forralni még,  és   lnagyosra hűteni.
     Na most egy pici tálkában rakni kell ki kenyérbelet és ezzel a kihűlt szerrel jól meglocsolni / ez a kenyérdarabka 3-4 napig jó/ és minden nap meglocsolni. mikor már száraz akkor nyakonönteni .
    Oda kell lerakni  ezeket a belocsolt kenyérdarabkákat ahol szoktunk látni.
     Én beföttes üveg tetejébe raktam a kenyeret /ennek van kis pereme/ és nem csorog le róla a szer.
    Az elkészitett  szert műanyag flakkonba öntöttem, ráirtam hogy mi van benne, és gyermekek elől magasabb helyre raktam.
      Érdemes kipróbálnotok mivel nagyon hatásos - és nem is drága.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_290783
    Torolt_felhasznalo_290783
    2008. november 7. 22:10105.


    Szia!

     

    Igen, a többi szomszédban soha nincs....:)

     

    Mi Miskolcon laktunk 12 évet egy 10 emeletes panelban, beköltözésem után, mikor kicsomagoltuk a lakást, akkor a tapéta alatt is volt néhány, de utána - hála a szemétledobó megszűntetésének - eltűntek. Aztán kb 5-6 év után megjöttek a fáraóhangyák, majd erre kis idővel újból a csótányok is megjelentek, mígnem egy szép napon egy közeli ismerős jött el - tehát semmi üzlet! - irtani őket, bizonyos pontozásos módszerrel, (lehet, hogy ez az itt olvasott zselés módszer?, tehát ajtófélfa tetejére és egyéb, más általunk ritkán látogatott helyekre csöppentett valamit, ami utána olyan lett, mint egy kis átlátszó műanyag golyócska, és onnantól kezdve a rovarok eltűntek. Kb 2 évre, mert utána mi költöztünk el, más okok miatt.

    Időközben az anyukám által lakott gázfűtéses téglaházban is hatott ez a módszer, pedig addig abban a hiszemben voltunk, hogy ez panelbetegség.

    Ha kérsz, priviben küldök telszámot 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369925 (1)
    2008-07-16  14:21
  9. 2008. november 7. 21:29104.

    szerintem ha az ember csótányt lát, rögtön felismeri!

     

    Én nem reménykedem, hogy nálunk nem lesznek, ugyanis Malajziába őshonos, annyi van, mint otthon a legyek. Mi egy nemesi családnál laktunk régebben, és olyan vityillójuk volt, amilyet a mesében látsz, és ott is voltak, a szobában is. De itt vhogy nem érdekli az embereket, megfogják, és simán kiviszik a markukban. rajtam meg röhögnek, meg a gyerekek mindig ijesztgetnek vele...

     

    a füstölős cuccra azt mondja a párom, az minden rovart elűz, mert ez a füst elnyomja azokat a szagokat, (pl kaja) amikre bejönnek a lakásba.

    előzmény:
    szigazsu (103)
    2008-11-07  13:48
  10. 2008. november 7. 13:48103.

    Nálunk sem ismeri el senki, hogy nála lenne,  2 héte lesz hétvégén, hogy lekezelték a lakást, azóta 1 döglődőt találtam meg egy másik fajta nagy fekete bogarat (szomszéd szerint őszi bogár és nem csótány volt), de legalább így ő megnyugodhatott "miattunk"!

    Nekem azt mondták, 6 hétig ad védettséget, így arra gondoltam, elhívom őket újból. Meg gyűjtöm a "jó tanácsokat, tippeket".

    Ezek szerint nálatok 1 kezelés után már 6 hónapja nem volt egy sem?? Az szuper! De jó érzés úgy közlekedni a lakásban...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201260 (102)
    2008-11-06  17:01
  11. Torolt_felhasznalo_201260
    Torolt_felhasznalo_201260
    2008. november 6. 17:01102.

     

    A mi házunkban rajtunk kívül senki nem irtotta őket.Itt nagyon úri népek laknak,megjátszós majmok,egy sem vallaná be,hogy van.

    Nálunk csak volt!

    Kihívtunk egy céget,a mi lakásunkat lekezelték,azóta(6 hónapja!!!)egy sincs.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. november 5. 13:57101.

    Itt olvastam a fórumon, hogy nem szabad eltaposni, a fent említett ok miatt...

    Előre is köszi a füstölős infót, a biztonság kedvéért kellene!

    Az írtás meg volt okt. 26-án vasárnap délelőtt, azóta 1 döglődő fekete (szomszéd szerint nem csótányt, ha nem őszi bogár) találtam a konyha kövén okt.28-án, majd egy másikat 31-én pénteken. Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy mi volt???

    Azóta - ma reggelig - nem találkoztam "hála" velük, kop-kop-kop!!!

    Befújtak, előtte talált 1 döglődőt, arra mondta, hogy az csótány!!

    Befújás után egyet, meg utána  az a kettő, ha mindkettő az lett volna.

    Tehát így nem kellett semmit söpörnöm, mert szerencsére nem tömegesen jelentkeztek.

    Dec.7-én telik le a 6 hét (állítólag addig ad védettséget) előtte a biztonság kedvéért kérek még 1 írtást.

    Biztos ami biztos!!!

    Remélem kint "bogármentes szoba" vár benneteket:-))

    előzmény:
    farah (100)
    2008-11-02  22:41
  13. 2008. november 2. 22:41100.

    kipukkan a petezsááák? akkor nem taposunk rá..

     

    pénteken indulunk, úgyhogy hétfő környékén majd megkérdem, mi ez a füstölő, és hol lehet hozzájutni, neten rendelni. addig csak nem jönnek, ha most irtottál!

     

    és ilyenkor mit csinálnak az irtás során? a döglötteket is összeszedik, vagy azt a háziaknak kell söprögetni??

     

    bevallom, kicsit tartok tőle, mi lesz odakint, remélem a szobáinkban nem lesznek. tényleg nagyon undorítóak.

     

    előzmény:
    szigazsu (99)
    2008-11-02  16:34
  14. 2008. november 2. 16:3499.

    ja, hogy késő este volt a felvonulás... az más

     

    ahogy leírtad a füstölőt, biztosan jó, ha Nektek így bevált! Majd kérdezd már meg a párodat, mi a neve, milyen üzletben árulják, stb.

    Hatásosabb, mint az írtás, mert az elvileg 6 hétig ad védettséget.

    (Én ezt a lehetőséget választottam 1 hete).

    Ezek szerint felmászik az ajtófélfára is?? Azt hittem, csak a földön mászkál. Nem csodálom, ha visíttottál, mikor megláttad, undorodok én is tőlük.

    Eltaposni nem is szabad, talán itt a fórumon olvastam, hogy nagyobb az esélye akkor annak, hogy a  magával hurcolt petezsákja kipukkan és szétszóródnak a benne lévő utódok...

    De mivel valahogy csak ártalmatlanná kell tenni, akkor az adott helyen (és amivel a tettet elkövettük) nem árt fertőtleníteni....

    Muszály voltam ezzel a megoldással élni:-((

    Úgy hogy nagyon várom, hogy megírd annak a füstölőnek a nevét...

    előre is köszi!

    előzmény:
    farah (98)
    2008-11-01  22:54
  15. 2008. november 1. 22:5498.

    a felvonulás késő este volt...

     

    igen, a füstölőt a szobában kell égetni, olyan, mint bármely más füstölő, csak csiga alakú, ilyen fekvő csiga, és 24 óra, míg leég, azt hiszem. mi mindig délután kezdtünk el füstölni vele. ha nem vagytok otthon gáz égve hagyni, de szerintem hatásos lehet akkor is, ha napszakonként égeted

    csak egy pici füstös szagot érzel, de a bogár annál többet! be se megy tőle a házba. legalábbis nálunk nem jöttek, ha meg nem füstöltünk, volt, hogy benyitottam, villany fel, és vagy 3 bazi nagy csótány iszkolt minden felé..berohantam a fürdőbe, visítva, erre mikor bezártam az ajtót, észrevettem, hogy az ajtófélfán is mászik egy!

     

    úgyhogy addig visítottam, amíg a párom ki nem szedett onnan, aztán éjjel nappal füstölő. többet nem jöttek.

     

    az a baj, hogy én eltaposni se merem, mert akkorát roppan...

    előzmény:
    szigazsu (97)
    2008-10-31  16:14
  16. 2008. október 31. 16:1497.

    A füstölős cuccot a szobában kell égetni?

     

    Felvonuláson csótányok? Nappal? Nem azt írják róluk, hogy éjszakai életet élnek, a sötétben jönnek elő, csöveknél a miatt mert nagy a vízigényük, stb. 

    A repülő bogarak meg biztos, hogy csótányok voltak???

    A cápák meg legalább nem a lakásodban "zavarnának" mint ezek a dögök, ha nem mégy a tengerbe nem találkozol velük...

    Malajziában biztosan jobb lesz

     

     

     

    előzmény:
    farah (96)
    2008-10-31  11:50
  17. 2008. október 31. 11:5096.

    Én se láttam eddig...

     

    de nagyon brutálisan ronda!!!!!

     

    voltunk egy ünnepségen, szabadtéren volt, egy felvonulás, egy nagy stadionban. és ott futkostak a lábam alatt. párom összetaposta, erre még fél órát rángatózott, úgy, hogy az alsó fele hiányzott a bogárnak. meg elrepült vagy 2 a fejem mellett.

     

    a tengerben is vannak érdekesek, pl jó nagy cápák!oda se merek bemenni, csak kb derékig, aztán ott ellötyögök!

    előzmény:
    szigazsu (95)
    2008-10-30  19:55
  18. 2008. október 30. 19:5595.

    Köszi előre is, minden megoldás érdekel(ne).

    Repülni is tudnak? Látod, eddig milyen "nyugalmas" életem volt, mert még soha nem láttam csótányt, remélem hasonló "meglepetéseket" nem tartogat számomra az élet....

    Nem biztos, hogy a tengeri alvás megoldás lenne, ki tudja, ott "mik" leselkednének Rád

    előzmény:
    farah (94)
    2008-10-29  19:49
  19. 2008. október 29. 19:4994.

    Okés, amint kin leszek, megnézem mi ez a füstölős cucc!!

     

    Ettől nem jöttek, de nem tudom a nevét, mindig a párom veszi az ilyeneket! én annyit mondtam, ha mégegyszer meglátok egy ekkora dögöt, a tengerben alszom!!!!

     

    gondoljátok, el, repülnek...a fejem körül! de az utcán is!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. 2008. október 29. 11:4993.

    Szia!

     

    Ezek szerint Nálatok a füstölő hatására megszüntek? Nagyon örülnék, ha megírnád, mi a neve és hogy lehet rendelni??

    Malajziában is azzal fogtok védekezni ellenük?

    előzmény:
    farah (91)
    2008-10-28  18:15
  21. Torolt_felhasznalo_369925
    Torolt_felhasznalo_369925
    2008. október 29. 08:3292.

    Részvétem a csótányok miatt, de remélem azért Malajzia kárpótol...

    Várok minden megoldást!!

    előzmény:
    farah (91)
    2008-10-28  18:15
  22. 2008. október 28. 18:1591.

    Húúú! Ez nagyon durva téma, tudom mit érzel! Bár nálunk itthon nincsenek, hála Istennek, de laktam olyan helyen, ahol voltak...

     

    azért nem tudod kiirtani, mert még a könyvek lapját is megeszik, és eléldegélnek..

     

    Mi most költözünk Malajziába, és ott őshonosak, kétszer akkorák, mint itthon, és repülnek! Az egyetlen, ami távol tartja őket, egy füstölős rovarirtó...sajnos nem tudom a nevét, de ha kimegyünk majd megnézem Neked, hátha meg lehet rendelni...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369925 (90)
    2008-10-28  17:54
  23. Torolt_felhasznalo_369925
    Torolt_felhasznalo_369925
    2008. október 28. 17:5490.

    Sajnos nem sikerült még megoldani a problémát...Hívogattam olyan csótányirtókat, akik nem spiccelnek valami vegyszert, hanem valami zselés bogyót raknak le, és ők mondták, hogy szívesen megcsinálják, de ha más nem irtja ilyen szinten mint én, akkor gakorlatilag túrót sem érek vele...

    Kutatom a megoldásokat, nem akarlak elkeseríteni, de marha nehéz megszabadulni ezektől a dögöktől....

    előzmény:
    szigazsu (89)
    2008-10-28  15:41
  24. 2008. október 28. 15:4189.

    Szia Zsebihal!

     

    1 hete hasonló gonddal küszködök én is, neked sikerült megoldani a problémádat?

    Képzeld el, 28 éve lakunk az adott helyen, első költözőként mentünk, soha nem láttam életemben csótányt, múlt hét hétfőn viszont valami szaladt a mosogató alatt:-(

    Feketének láttam, azt hittem, véletlen, aztán ez esténként megismétlődött, fújtam ami volt otthon, domestosos vizet tettem tálkába, így reggelente 1-1 döglöttet találtam.

    Aztán megint 1 élőt a fürdőben. 5 nap után kihívtam a rovarírtót, körbe permetezte, akkor 1 döglöttet talált, mondta, sajna, ez csótány:-(

    De nem ígérte, hogy nem lesz(nek). Ma estére várom a vizeseket, hogy leszigeteltessem a wc hátulját, mivel nyáron "nem volt rá idejük". Ott megy el minden cső (víz- szennyvíz).

    Félve megyek haza, tehetetlennek érzem magam.

    Az alattam lakónál "természetesen nincs", a felettem lakóval nem vagyok olyan viszonyban, 4 emeleteseben lakunk.

    A földszintre költözött pár éve egy kicsit "dilis" néni, enyhe kifejezés rá, hogy koszos...

    Lehet, mostanra sikerült "lelaknia" a lakását?

    Nem vádaskodok, de ha 28 évig nem volt nálunk, nem vagyok hajlandó elismerni, hogy hibás lennék!

    Ha nyár óta nálatok kipusztult, írd már meg a tapasztalatodat, látod, 50 múltam és ilyen gondjaim vannak! Köszönöm

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369925 (1)
    2008-07-16  14:21

Címlap

top