Kutyaugatás gátló készülék

Torolt_felhasznalo_825179
Torolt_felhasznalo_825179
Létrehozva: 2008. május 27. 09:27

Sziasztok! Szeretném megkérdezni azok tapasztalatát, akik már vásároltak ilyen készüléket. Bevállt-e, tartós-e a hatás és általában bármi észrevételnek örülnék. Elég drágán kapható ezért szeretném tudni, érdemes-e beruházni.

 

Köszönöm!

 

(nagyjából ezek olvashatók a termékismertetőben, a termék nevét törlöm, nehogy baj legyen belőle...

 

A XXXX ugatásgátló készülék a leghatásosabb készülék, melyet kutyaugatás ellen fejlesztettek ki az USA-ban. Hatékonyan elcsendesíti a saját vagy akár a szomszéd kutyát is!

A készülék automatikusan „válaszol” a kutyaugatásra. A kibocsátott ultrahang az állatot nem bántja, de a kiváltott kellemetlen hatást a kutyák hamar megtanulják kapcsolatba hozni az ugatással. Így a készülék az Ön távollétében fokozatosan „veszi rá” őket az ugatás befejezésére.

177 hozzászólás
 1. Havanese 13
  Offline
  2017. május 31. 17:24177.

  Üdvözlök Mindenkit ! Szeretnék segítséget kérni! Tanacsot De csak azoktól aki már valamilyen tapasztalattal rendelkezik  !  A kutya ugatas ... segédeszköz ügyben ....


  Ismetlem tapasztalattal rendelkezik .


  Kistestű kutyáról van szó .


  A kutya nálunk családtag .


  De most Hollandiaban fog lakni .


  Kisgyerek ... macskák . Szomszédok .


  Működés szempontjaból három -fajtát....


  Ultrahang ....  rezgés....  hangfelvétel ...


  Szóval melyiket ... eggyet már kipróbáltunk de  tul nehéz volt . A párom magyarországon kipróbált ..


  Sajnos nem vagyok ott .


  De ezt a problémát meg kell oldani .


   


   

 2. saley
  Offline
  2012. február 10. 14:00176.

  Üdv!

   

  Csak azt szeretném elmondani, h annyira, de annyira látszik a kommentekből, h kinek van fogalma a kutya (állatok, de merészen megkockáztatom, h az emberek) lelkivilágáról :), roppant érdekes dolgok ezek...

  Nyilván ha rendszeres az ugatás, hangoskodás, akkor ott kell tenni vmit, de egyéb esetben a toleranciaküszöb végtelenül szégyelnivaló néhány embernél :), főleg, h elkeseredett kedvében zavarja, ha "élet" van körülötte :), végülis...nem para...mindenki a saját lelkével gazdálkodik :)

  Köszönöm :)

 3. erzsoka.
  Offline
  2008. október 13. 14:06175.
  Elnézést a kései válaszért, de sokáig kiküldetésben voltam. Jelenleg megoldott a gondom, mert a három kutya közül a legnagyobb hangút elvitték. Remélem, hogy a másik kettőnek a hangja nem fog megerősödni, meg talán nyugaodtabbak is. Mindenesetre szerintem sem lehetett volna ellenük tenni hivatalos úton semmit. Mindenkinek köszi a segítséget, aki tippeket adott.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (174)
  2008-08-28  10:27
 4. Torolt_felhasznalo_825179
  Torolt_felhasznalo_825179
  Offline
  2008. augusztus 28. 10:27174.

  Nem hiszem, hogy törvényes úton tudnál lépni, egyrészt szabályozás nincs, másrész senki nem foglalkozik ezzel. A zajszintmérés bizonyára meglepő adatokat mutatna, főleg éjszaka, amikor amúgy csend lenne.

  Én tavasszal voltam a hivatalban, szerettem volna lépni az ügyben, hogy a szomszéd kutyái folyamatosan átjárnak a mi kertünkbe, a kertítéstz tönkretéve (amit mi építettünk). Az illetékes hölgy annyit mondott, hogy nekem kell bizonyítani, hogy valóban átjár, elhúzódik az ügy, nem bíztat semmi jóval és azt kérdezte, ha már úgyis ott van az a kutya, miért nem lehet megmérgezni valamivel és levan a gond. Ezek után próbálj meg bármit jogszerűen intézni.

  Te jutottál valamire?

  előzmény:
  erzsoka. (171)
  2008-08-22  16:18
 5. Torolt_felhasznalo_825179
  Torolt_felhasznalo_825179
  Offline
  2008. augusztus 28. 10:21173.

  Szia. Az a készülék amit én rendeltem lefedi ezt a távolságot. Egyrész a szenzor érzékenységét kell figyelembe venni, annál a megadott érték kb. 25 méter. Tehát olyan közel kell, hogy legyen a kutyához, amit csitítani akarsz. De a szenzor érzékenységét lehet állítani és így tudod szabályozni, hogy ne kapcsoljon be minden zajra, csak az ugatásra.

  A másik tényező a hatótávolság, ez kb 66-100 méter a megadott érték szerint. Tehát az ultrahang ilyen távolságra terjed. Ezt hallja a kutya. Nem ajánlják, hogy magasra helyezd a készüléket, lehet pl. a kerítés alapjára tenni. Lényeg, hogy "rálásson" a kutyára és ne takarja semmi (fa, bokor, kerítés stb.).

   

  Szerintem az durva, hogy a hülye szomszédod miatt költözz el, mert ő képtelen megnevelni a kutyáját. Miért nem szólsz neki? Sosem értettem, miért jó az. Tessék neki szólni, a viszony már így sem jó köztetek, hiszen magadban te úgyis egy s...fejnek tartod szerintem. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját otthonában pihenjen. Egyébként én is a szomszéd dögjei ellen használom és bevállt.

  előzmény:
  erzsoka. (164)
  2008-08-10  14:56
 6. tesi72
  Offline
  2008. augusztus 22. 20:08172.

  Sziasztok! Igazad van! Tényleg tehetetlen az ember,mert panasszal lehet élni a helyi őnkormányzatnál,mindenféle "apró-cseprő" dolgokkal,mint a mi problémánk,mert nekik ez nem az,csak nem megyünk vele semmire.Pedig valami törvényt hozhatnának erre és még sok problémára.PL: ez nem ide tartozna,de nállunk a másik szomszéd,akkor amikor ide költöztünk,"kóstólgatott".A gyerekek még kicsik voltak,és sajnos asztmásak,Ő ezt nem hiszem hogy tudta,mert minden álldott nap,de csak tavasztól-őszig amikor legtöbbet kint van az ember,begyújtott az udvari üstházba,ami okádta a műanyag és gumi szagú füstöt.Szólni azért nem akartunk,mert tudtuk,hogy direktbe megy a dolog,csak a nagyon h....,azt nem tudta,hogy a gyerekeinknek ezzel mit tett.Mi meg nappal (majdnem egész nap)kitettük a hangfalat és kemény rockot hallgatott,(mi már nagyon untuk)meglett az eredmény, mert rájött akkor van zene ha ő füstöl. .Abbahagyta, a következő lépés ha nem változott volna a helyzet,az lett volna,hogy az orvostól kértem volna igazolást arról,hogy a gyerekeknek milyen bajuk van,és följelentettem volna.

  De sajna a kutyaugatásra nincs tippem.

  előzmény:
  erzsoka. (171)
  2008-08-22  16:18
 7. erzsoka.
  Offline
  2008. augusztus 22. 16:18171.

  -         Na! Elmentek a szobakiadásból élő szomszédok nyári fizető vendégei, úgyhogy szabadjára vannak ismét engedve az ebek, este 22 után még egy órát ugattak, aztán hajnalban fél ötkor, utána öt óra előtt megkezdődött az őrület. Ők délután alukálnak, én meg reggel-este utazom a munkahelyemre autóval, és megpróbálok az úton illetve a munkahelyemen éber lenni.

  -         A műhellyel rendelkező vállalkozókat, szórakozóhelyeket kötelezik külső zajmérésre. Vagyis általában a mesterséges úton keltett ártalmak – ami miatt szankciókat alkalmaznak.  Habár ezek által keltett zaj ideje behatárolt, mert minden nap bezárnak valamikor. Természetesen az autók zajáról is lehetne beszélni, akár regényt írni.

  -         Az ebek által éjszaka, bármikor történt ugatás ( valaki mérte már műszerrel, decibelben mekkora lehet ez?) miatt, úgy tűnik nem vonhatók felelősségre a gazdik.

  -         Mindenféle törvényektől, feljelentgetésektől, hivatali szankcióktól elvonatkoztatva úgy gondolom, hogy emberi módon kellene felfogni ezt a problémát. Egy egyszerű példa erre: ha azon a buszon utazna a kutyaugató tulajdonos hozzátartozója, amelyiket a kutyaugatás miatt kialvatlan sofőr vezet, vajon hogyan élné meg egy baleset következményeit??

  -         Mindenféle kutyaugatós fórumot végigolvastam, és levontam a következtetést, hogy gyakorlatilag ebben az országban tehetetlenek vagyunk, mert nincs törvényi szabályozás, mint egy-két országban.

 8. tesi72
  Offline
  2008. augusztus 19. 14:30170.

  Sziasztok!

  Mint írtam nállunk is ugyanez a helyzet.Azt viszont tudom,ha szólnánk a szomszédnak,mégcsak meg se sértődne,egyszerűen nem venné figyelembe a panaszunkat,magyarúl le se t....a,pedig nem idős fiatal, energiája is lehetne a kuttyal foglalkozni,ha nekem van két gyerek mellett és még sok más mellett,neki igazán lehetne.De ez a baj amit írtam is,sokan csak pár hétig adnak bele mindent,azután ez van,hogy a kutya ott és úgy vezeti le az energiáját ahogy tudja,mások bosszúságára,és nem ő tehet róla.

  előzmény:
  szemirámisz (169)
  2008-08-19  10:08
 9. szemirámisz
  Offline
  2008. augusztus 19. 10:08169.

  Sziasztok!

   

  Nekunk is van kutyánk,és a szomszédnak is.A kulonbség annyi,hogy a miénk akkor ugat,ha jon valaki,vagy valami állaltkát talál a kertben /pld.suni/, de akkor kimegyek,rászolok,és abbahagyja.A szomszédé meg egész nap és éjjel.Pedig fajtatiszta németjuhász,2 honapig volt neki kutyaiskolában!!!Es higgyétek el,nagyon zavaro! Mármint nekunk,mert neki elég nagy telke van,a háza a telek egyik végében,a  kutyája feljon a másik végére,ahová nekunk a hálo ablak nyílik,és képes orákon át vonyítani,ugatni,anélkul,hogy a gazdája hallaná.

  Ha biciklivel,autoval,akármivel jovunk,rohangászik le-fel a kerítés mellett és ugat.Ugat a macskáinkra,ha meglátja oket az udvaron /pedig már volt ideje megszokni pár év alatt a látványukat/,egyszeruen mindenre!Szerintem egyszeruen az a probléma,hogy a szomszéd alig van itthon,a kutyája meg folyton egyedul van.Szegény,látni rajta,hogy szeretne átjonni,ha mienkkel játszok az udvaron.Egyébként meg egy jámbor ,boci kutya.

  Nem tudok vele mit csinálni,a jo szomszédi viszonyt se akarjuk panaszkodással elrontani,de nagyon nehéz kibirni!

  előzmény:
  tesi72 (166)
  2008-08-18  22:29
 10. tesi72
  Offline
  2008. augusztus 18. 22:51168.

  Itt nem a kutyás, nem kutyás táborról van szó.Én kutyásként nagyon haragszom a szomszédra, és nem a kutyára,pedig ő hangoskodik egész éjjel,a gyerekeim is nehezen alszanak el,és én tehetetlen vagyok.Igenis annak a kutyának valami baja van,nállunk,a szomszédba egy foxi-jag terrier keverék kutya van,aki ért a kutyákhoz egy kicsit,az tudja,hogy ez a fajta,lefáraszthatatlan,energiabomba,nem tehet róla ő ilyen.Őt napközben le kellene fárasztani,és ez nem kínzás,csak frizbit dobálni neki,hátha jobbat aludna éjjel,nemérne rá ugatni.

  Nekünk nyugodtabb kutyáink vannak,se őket is megkellett tanítani,mi az hogy csend,és tudják. 

  előzmény:
  Fridácska (154)
  2008-05-27  15:57
 11. tesi72
  Offline
  2008. augusztus 18. 22:40167.

  Bocsi!!!

   

  Annak szól aki tehetne ellene,meglehet őket tanítani,csak idő kell hozzá,és türelem. 

  Ha már kutyát tart foglalkozni is kéne vele,ne csak úgy legyen,sokan így vannak vele.

  Azt nem értem nállunk a szomszéd,hogy bír aludni,a szobája mellett ugat a kutyája egész éjszaka.

  Mégegyszer BOCS!

  előzmény:
  tesi72 (166)
  2008-08-18  22:29
 12. tesi72
  Offline
  2008. augusztus 18. 22:29166.
  Szia! Mit tehetsz TE,ha a szomszéd kutyája ugat??Ő pedig egész nap dolgozik,fáradtan ér haza,nem törődik a kutyával,persze én nem a szomszédot sajnálom.Minek tart az ilyen kutyát,éppcsak enni ad,ha ad.Nállunk ugyanez a helyzet,nekünk 3 kutyánk van,ok nélkül nem ugatnak,a szembe szomszéd nem panaszkodhat,nem is teszi.Ha véletlen éjszaka valami oknál fogva ugatnak,csak kiszólunk,hogy csönd, és az van.De kérdem én, hogy neveljem más kutyáját??Meg nem is akarom, nem az én dolgom!!Nem mindenki fordít időt a bevállalt állatokra,én csak annyit vállalok,amivel tudok is foglalkozni,a szomszéd kutyával nem fogok!!Inkább utána nézek ennek a készüléknek.Mert 3 kutya mellett, a szomszéd miatt kell.
  előzmény:
  zsanettt (161)
  2008-06-22  15:44
 13. Torolt_felhasznalo_592050
  Torolt_felhasznalo_592050
  Offline
  2008. augusztus 18. 18:26165.

  Úgy örülök, hogy vannak olyan emberek akik megértik a szenvedő szomszédokat is.

  Képzeljetek el egy 2 x 3 kis kert rész velünk szemben, ott egész nap ugat egy unatkozó kutya. Ők nem hallgatják, mert a szobájuk a másik oldalon van.

  Olyan jó lenne, ha a saját lakásomban nem a szomszéd kutyáját kéne egésznap hallgatni.

   

  Nem szólók, mert szerintem nem csinálna semmit. Egyéb magasabb intézményhez még nem fordultam, de már gondolkodok rajta. (nem tudom mit csinálnának)

   

  Ha nem saját, hanem szemben lévő kutya, azt is lehetne csítítani? Na nem puskára gondolok, hanem erre az ultrahangos valamire.

   

  köszönöm

   

   

  előzmény:
  fatkó (156)
  2008-05-27  16:25
 14. erzsoka.
  Offline
  2008. augusztus 10. 14:56164.

  Szeretnék érdekődni, hogy ugatás-gátló létezik-e nagyobb hatósugárra is. (Pl. 10-50 méter). Nálunk a szomszéd kutyái ugatnak és egyesen a mi házunkba jön a hang. (Őket nem zavarja, mert hátul vannak a szobáik.) Nincs a napnak-éjszakának olyan órája, amikor ne ugatnának. Igaz most mivel kiadják a szobáikat külföldieknek, hallom, hogy az első ugatáskor már kiabálnak velük, hogy "kuss legyen", mert hát ugye a fizetővendég nyugalma fontos. A párom autóbusz vezető, és hát fontos lenne, hogy éjjel legalább aludni tudjunk. Szólni meg nem merünk nekik, mert abból ugyis harag lenne, már egyszer úgyis modták, hogy a kutyának az a dolga, hogy ugasson! Most azon gondolkodunk, hogy el kellene adnunk a házat, de az nem megy olyan gyorsan.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (163)
  2008-07-29  10:02
 15. Torolt_felhasznalo_825179
  Torolt_felhasznalo_825179
  Offline
  2008. július 29. 10:02163.

  Szia! Igen, a készülék jó. Legalábbis az, amit mi vettünk. Kb. 1 hét használat után csend volt éjszaka, végre lehet aludni. Az itthon kaphatók szerintem vagy túl drágák, vagy nem túl hatásosak, a leírás alapján. Én külföldről rendeltem, pontos volt a szállítás, korrekt a cég.

   

  http://www.eurobarkcontrol.com/products.htm

   

  Az elsőt vettük meg. Csak ajánlani tudom.

  előzmény:
  dongizuka (160)
  2008-06-19  20:33
 16. Torolt_felhasznalo_263584
  Torolt_felhasznalo_263584
  Offline
  2008. július 17. 23:13162.
  Szeretném mindenkinek, aki  túlzott kutya ugatás problémákkal küszködik, figyelmébe ajánlani a www.ugatásgátló.hu  w(eb)oldalt.
 17. zsanettt
  Offline
  2008. június 22. 15:44161.
  A készülék BENNED van, ha megkeresed és találod,valamint megszünteted a kutya állandó ugatásának okátÉs ez ingyééé van,max.egy pár órát kell naponta rászánni  (eltölteni)a kutyára(val)
  előzmény:
  dongizuka (160)
  2008-06-19  20:33
 18. dongizuka
  Offline
  2008. június 19. 20:33160.
  Sajnos számomra nem derült ki hogy jó vagy rossz ez a készülék. Mi is szeretnénk venni, mert szomszédok panaszkodnak. Nincs senkinek eladó?
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 19. Kitti29
  Offline
  2008. május 27. 16:38159.
  Nem vettem a kutyát, hanem befogadtam az utcáról....De a Ti elgondolásotok szerint akkor inkább az utcán kellett volna hagynom hogy elüsse egy autó vagy éhen pusztuljon.....Nekem ez a gondolkodásmód furcsa, de nagyon...
  előzmény:
  blogoscsajszi (26)
  2008-05-27  09:53
 20. fatkó
  Offline
  2008. május 27. 16:32158.

  Ez pont olyan mint mondjuk a rezgős pillangóval v. a tablettákkal való fogyásmáshogy ism eg lehet oldani csak macerásabb

   

  Persze, lehet, hogymás kutyák , igen mások, most mikor írtam pont a mieinkre gondoltam , mondjuk fura mert pont ez akettő már nemigen játszik egymással de volt másik kutyánk ott meg nagyon ment a játszás.

  Persze ugattak ők is, ha jött valaki, v. szórakozott velük v. másik kutya alátóhatáron de csak úgy bele a semmibe , egyfolytában, nem

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (157)
  2008-05-27  16:30
 21. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 16:30157.

  Egy kutyát tartani pont ezért nem jó, mert ha otthon hagyják, unatkozik. Két kutya pedig elfoglalja egymást, és nem lesznek ugatósak.

   

  Nem minden kutyafajta igényli a futást, inkább a foglalkozást, hogy simogasd egy kicsit, hogy játssz vele.

   

  De egy ugatós kutyára sem megoldás semmiképpen az árammal meg ultrahanggal sokkolás... ez állatkínzás.

   

  előzmény:
  fatkó (156)
  2008-05-27  16:25
 22. fatkó
  Offline
  2008. május 27. 16:25156.

  Jó ez a topik, egy valamit azonban nem értekvan akik szeretik a kutyákat , van akik nem, van aki tartja van aki nem de miért nem lehet tiszteletben tartani a másikat. Akinek van és szereti valószünleg nem zavarja ha többet ugat de akinek nincs és nem is rajong érte akkor annak miért kell egész nap az ugatást hallgatni.

  A kutya az enyém, etetem, itatom, foglalkozom vele, stb. de a hangja és az ugatása az már lehet zavaró a másiknak, nem? Nem arról beszélek, aki azt sem tudja tolerálni, hogy igen kutya van amikor ugat, kiskutya egy ideig ugatni fog de majd megnő és nem fog annyit, hanme amikor tényleg azért ugat v. vinnyog egész nap egy kutya mert hülyére unja magát. Itt nem tudom megérteni a tulajt, egyáltalán minek neki kutya, hogy ott legyen a kertben dísznek v. az erkélyen, ha én nem tudom megadni a kutyának azt hogy futás v. séta /nem a napi kétszeri 15 percre gondolok/ akkor minek.

   

  Én ha egyedül lennék nem lenne kutyám mert lusta dög lennék vele futni v. napjában legalább 4-szer kivinni és bizony sajnálnám. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (155)
  2008-05-27  16:02
 23. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 16:02155.

  Egy másik régebbi topicban madárcsicsergésre panaszkodott valaki.

   

  Egyesek mérget javasoltak, mások légpuskát.

   

  Hová züllik az emberiség...? 

  előzmény:
  Fridácska (153)
  2008-05-27  15:54
 24. Fridácska
  Offline
  2008. május 27. 15:57154.

  örök ellentét: kutyások-nem kutyások, dohányosok-nem dohányosok, autosok-gyalogosok, stb.

   

  itt csak szép lehet az ember de okos nem. Mikor valaki állatbarátnak vallja magát ilyen és hasonló beszólásokkal, valahogy nem hiszem el.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 25. Fridácska
  Offline
  2008. május 27. 15:54153.

  Ha ugat az a baj mert zavarja a szomszédot, a saját fúrás faragása, dajdajozása nem zavarja. Még a madár csicsergésre nem halottam készüléket, hátha az is zavarja a szomszédokat.

  Ha nem ugat a kutya az a baj. Nincs olyan ember sem, kutya sem, aki jó lenne és mindenkinek (szomszédok) megfelelne.

   

  Van aki ennek hangot ad de vannak akik sunyin megmérgezik, nem kevesen sajnos. Mert utálja a kutyát és tők mind1, hogy az mit csinál.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 26. Fridácska
  Offline
  2008. május 27. 15:49152.

  Olvastam a hozzá szólásotokat és úgy elbeszéltek egymás mellett mint a húzat!

   

  Tipikus, mindenki fújja a magáét és még azt a fáradtságot sem veszi, hogy észre vegye a látni és olvasni, elolvasni szavak közti különbséget. 

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 27. Gerty
  Offline
  2008. május 27. 15:44151.

  Hmm érdekesen hangzik, de mi van akkor , ha betörő közelít, vagy a gazdája lett rosszul és ezért jelez a kutya?

  Sajnos kutyagyűlölő lépcsőházban éltem évekig. Jó persze az én kutyám sem a csöndességről volt híres, aláírom. Akkor mégis milyen aranyos kedves kutyuka lett hirtelen, mikor az egyik vénasszonynak -aki már fenyegetőzött azzal, hogy megmérgezi - nem tudták a tizenéves suhancok ellopni az ajtó elől a virágait. 

   Olvastam olyan történetet, hogy tűzhaláltól mentette meg a családot az ugatásával egy kutya. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 28. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:35150.

  Hogyne, persze.....

   

   

  előzmény:
  ukulele (147)
  2008-05-27  15:30
 29. Luna*
  Offline
  2008. május 27. 15:35149.

  Senkinek sincs joga mást zavarni a kutyájával, ez vonatkozik az ugatásra és arra is aki szabadon engedi őket....

  Imádom az állatokat, a kutyákat is, de távolról....

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (1)
  2008-05-27  09:27
 30. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:30148.

  És hogy magyarázod meg a készüléknek, hogy mikor ugathat a kutya és mikor nem?

   

  Téged is sokkolni kell, ha sokat beszélsz??

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_476173 (146)
  2008-05-27  15:29
 31. ukulele
  Offline
  2008. május 27. 15:30147.
  Látom, elfogytak az "érveid". Akkor lenne korrekt ez a hozzászólásod, ha minden káromkodó és gyilkolászó gyereknek ismernéd a teljes családi hátterét, nevelése mikéntjét stb. Mivel ez nyilvánvalóan nem így van, csak a levegőbe puffogtatsz.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (144)
  2008-05-27  15:24
 32. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2008. május 27. 15:29146.

  Nem arról van szó, hogy egész nap fogja be a száját, hanem hogy ne ugasson egész nap. Nagy különbség!

   

  Ja, a gyereket /vagy akár felnőttet is/ arra kényszeríteni, hogy kialvatlanul menjen az iskolába, oviba, munkahelyre, mennyire humánus? Hm?

   

  De ez már egy annyira meddő vita, hogy hagyjuk is. Én sajnállak téged, te meg az én kutyámat. ennyiben is maradhatunk.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (145)
  2008-05-27  15:24
 33. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:24145.
  Hát ha szerinted teljesen normális dolog egy kutyát arra kárhoztatni, hogy egész nap fogja be a száját és üljön a kertben nyugodtan, akkor inkább add oda valakinek a kutyád, aki szeretné is őt.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_476173 (142)
  2008-05-27  15:17
 34. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:24144.

  Sokat fejlődött valóban, így most már hetente olvashatunk újabb tini-gyilkosságokról, elmegyek egy általános iskola mellett, és már az elsősök szájából is csak úgy záporozik a b*zdmeg, a g*ci, és egyéb szép szavak...

   

  Milyen jó is ez a felvilágosult, liberális nevelés...  

  előzmény:
  ukulele (141)
  2008-05-27  15:17
 35. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:23143.

  Baromira humánus a kutyát ultrahanggal kínozni, ha ugatni mer.....

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_476173 (140)
  2008-05-27  15:14
 36. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2008. május 27. 15:17142.

  Ne, ezt ne tedd! Most szépen elrontottad az egész délutánomat.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (139)
  2008-05-27  15:11
 37. ukulele
  Offline
  2008. május 27. 15:17141.
  Könyörgöm, Makarenko egy múlt századi kommunista csökevény! Azóta már fejlődött annyit a neveléstudomány hála az égnek, hogy csak érdekességként olvassuk...
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (138)
  2008-05-27  15:09
 38. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2008. május 27. 15:14140.

  Vagy lehet, hogy a kutyás szomszéd örülhet, ha ilyen humánus megoldáson gondolkoznak a szomszédai és nem az ő orrára koppintanak a kutyája örökös ugatása miatt.

   

  a sógoroméknál voltunk hétvégén és hát ott is ugyanez a helyzet. A szomszéd a napokban odahozott egy kis fehér vakarcsot, ami egyfolytában, éjjel-nappal ugat. Imádnivaló a kutya, de marhára idegesítő, mikor éjszakánként ötször felébreszti a gyerekeket. Sajnos, a házak túl közel vannak egymáshoz. tudom, tudom, ha zavarja a kölyköket, hát költözzenek el, de ő inkább a szomszédot akarja egyfolytában a villanyoszlopra fellógatni.Ez hogy lehet?!

  előzmény:
  -babzsák (136)
  2008-05-27  15:07
 39. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:11139.

  Ügyesen kikerülted a neked feltett kérdést.

  Sajnálom a szegény kutyádat. 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_476173 (137)
  2008-05-27  15:09
 40. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 15:09138.

  Nem értek vele egyet ebben. Verés = sok ütés egymás után.

  És egy jó időben elhelyezett makarenkói pofon senkinek sem ártott meg.... Persze nem nevelés helyett.


   

  előzmény:
  ukulele (135)
  2008-05-27  15:00
 41. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  Offline
  2008. május 27. 15:09137.
  Jól van angyalom, ne kezdjük el! Imádom a kutyámat, de az emberi kapcsolataim mindenekelőtt, tudod. Lehet, te ezt nem érted, de majd ha a kutyád orránál tovább látsz, megtudod. Ha egyáltalán.
  előzmény:
  zsanettt (124)
  2008-05-27  14:04
 42. -babzsák
  Offline
  2008. május 27. 15:07136.

  Kérdeznék én valamit: mekkora hatótávolsága van egy ilyen készüléknek? Vajon csak a problémás kutyát némítja el, amelyik ok nélkül ugat, vagy esetleg a közelben lakó többi kutyát is? Vagy ki tudja szűrni, hogy melyik egyedre legyen hatása???

  Mégis, ezt hogyan gondoltad? Ha egy ilyen kiderül a szomszédság között, valószínűleg hamarosan a költözésen  kellene gondolkodnod. Mert feltűnne, hogy az utca egy szakaszán némák a kutyák. Mindezt úgy írom, hogy fogalmam sincs, hogy milyen távolságra képes hatni ez a kütyü.

  Mellesleg ha én megtudnám, hogy valaki elnémítgatja a kutyusaimat, nem biztos, hogy zsebre tenné azt, amit ezért kapna

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_825179 (117)
  2008-05-27  13:21
 43. ukulele
  Offline
  2008. május 27. 15:00135.
  Ha rendszeresen olvasod, akkor tudod, hogy az ütés/csapás/stb. igenis verés, az használja, akinek nincsenek egyéb eszközei intelligencia vagy nevelés híján...A verés a szülő csődje, és a szerencsétlen poronty lakol meg a butaságáért.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (134)
  2008-05-27  14:54
 44. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 14:54134.

  Rendszeresen olvasom Vekerdy Tamást, azonban ha adsz egy fenékrecsapást a neveletlen gyerekednek, az nem verés. Ha tíz percig ütöd a fenekét, az a verés.

   

  Gondolkozz el azon, hogy miért ilyen neveletlenek, agresszívek mostanában a gyerekek? Talán mert a nagy liberális nevelés szerint a makarenkói pofon verés lett, és a gyerek személyiségét töri ketté?

   

  Röhej. 

  előzmény:
  ukulele (133)
  2008-05-27  14:47
 45. ukulele
  Offline
  2008. május 27. 14:47133.
  Kicsit utána kéne olvasnod valaminek, mielőtt okoskodsz. Ajánlom jó szívvel Vekerdy Tamás bármely írását.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (131)
  2008-05-27  14:45
 46. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 14:46132.

  Úgyhogy köszönöm, elfogadom a bocsánatkérésed!

   

  Pápá....

  előzmény:
  ukulele (130)
  2008-05-27  14:39
 47. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 14:45131.

  Nem bizony.A verés a folyamatos ütés-vágás. Egy makarenkói fenékrecsapás nem verés.

   

   

  előzmény:
  ukulele (130)
  2008-05-27  14:39
 48. ukulele
  Offline
  2008. május 27. 14:39130.
  Jah, a rácsapás nem verés? Értem. Tényleg jobb, ha inkább a kutyákkal foglalkozol....
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_698367 (127)
  2008-05-27  14:36
 49. Torolt_felhasznalo_698367
  Torolt_felhasznalo_698367
  Offline
  2008. május 27. 14:37129.

  Továbbra is hazug vagy, mert nem tudtál olyat mutatni, ahol én a verést pártolom.

   

  Hangsúlyozom: a verést. Mutass egy olyan mondatot tőlem, ahol a verést pártolom (leírom még egyszer, hátha sikerül felfognod a különbséget egy pofon és a verés között)

  előzmény:
  ukulele (126)
  2008-05-27  14:29
1 2 3 4