Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tipp-topp tippek
Azért szeretném ezt az oldalt megnyitni mivel mindenkinek van féltveörzött jó tippjei.
Például: Nem molyosodik meg a griz, mazsola, pirospaprika , rizs, lencse, bab /itt zsizsikre gondolok/ ha egy napra a mélyhőtőbe teszem......
Hideg rántást forró a meleg rántást hideg folyadékkal öntöm fel.
Neylon harisnyát haszálat előtt vizben áztatom kicsavarom és nylon zacskoba a mélyhütőbe teszem.
A fésüket és a hajkeféket borotvahabbal be kenni és pár percig rajta hagyni utánna ragyogó tiszta lesz vizzel lemosni
Ha bármilyen hust ecetesen vagy citromossan készitünk, mindig a megpuhult húsra tegyük az ecetet vagy a citromot mivel a sav keményiti a húst, de kivétel a hal ahol feltétlen fontos hogy szépen egybe maradjon a hal hús jól be ctromozzuk előre. Majd még irok tippeket Puszika mindenkinek. Livia
Sziasztok!
Annyira örülök, hogy megtaláltam ez a fórumot, hogy az csak na!!
Szeretném a segítségeteket, tapasztalatotokat kérni.
Létrehoztam egy blogot (http://csupor.blog.hu/), amiben szeretném összegyűjteni a lehető legtöbb tippet, trükköt, amit otthon bárki könnyen kipróbálhat.
A blog akkor született, mikor rájöttem, hogy milyen nehéz is kihozni a zsír foltot a szőnyegből:).
Tudom, hogy ez valószínűleg csak nekem újdonság, de lehetnek még hozzám hasonlók, akiknek segítségre van szükségük :)).
Ha tudtok olyan tippet, amit szívesen látnátok viszont az oldalon (nevetekkel - opcionális, de hisz a tiétek az ötlet), akkor azt a http://csupor.blog.hu/2015/07/02/csupor-tippek oldalon lévő mail címre küldjétek el nekem vagy itt a fórumban.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Wrato
(Egyébként leírnám részletesebben, hogy mi a gond, de nem szeretem.)
Edám! Rántás ügyileg már nem próbálkozom, mert nem vagyok egy mai csirke és nem jött be! :-) Általában a tejfölt bekeverem a rántásba és azzal már nem csomósodik, ha a forró cuccba teszem, de mostanában inkább rántás helyett Knorr ételsűrítőt használok, ha nagyon muszáj. :-)
Sütikkel nincs gondom, mert vajazom és lisztezem a tespit. :-)
Fagyasztott harisnyát én is hallottam, de én csak öblítőben ki szoktam mosni használat előtt. Fagyasztóba a gyerek plüsseit szoktam rakni, nem csak az újakat, inkább a használatban lévőket.
Diót és piospaprikát, sőt babot is, ha többet veszek, a zöldséges fiókban tartom, az is elég hideg neki, hogy ne legyen baj. Paprikát mindig egy évi adagot megveszek és annyit veszek ki mindig,amennyi a tartódobozba fér: még nem volt baj vele soha. Búzadarával az a baj, hogy csak kilósat lehet venni, sokára fogy el. Ezért én mindig igyekszem valakivel elfelezni a családban...))))
Van valakinek olyan gondja, hogy a piskóta, vagy pl a kakaós kevert gyönyörűen felkel, de púposra sül? Az nem elég az egyenes tetőhöz, hogy csak alulra teszünk papirt, oldalára nem és nem is kenjük ki. Van egy viccesnek tűnő trükk: amikor a habos, nyers tészta már a tepsiben van, hosszában, középen végig bevágjuk 1-2 cm mélyen. Persze azonnal összefut, nem látszik a vágás helye, viszont olyan egyenletesen egyenes lesz a teteje, mint a boltinak. (tortaformában átlóját vágjuk be)
Pirospaprikába egy szem babérlevél és nem bogarasodik meg. Nem lesztőle babér ízű nem kell félni! :-)
A rántás nekem mindig becsomósodott, ha rögtön a forró kajába tettem. :-(
Szerintem a gríz, stb. elsősorban a nem megfelelő tárolás miatt kap kis lakókat. Van, aki azt mondja erre, hogy a gyárban is ott vannak végig... Ehhez képest én tudom, hogy az otthoni nem megfelelő tárolás után szoktam én ilyet látni, például kamrában van és ott sok a pók, moly, stb.
És az miért jó??? Lécci-lécci, homályosíts fel, kedves topikindító!!!!!
Egyébként hogy tippet is írjak: anyukám mindig az ablakpucoló spricnivel tisztítja a tűzhelyet, és szép tiszta lesz!