Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tipp-topp tippek

Torolt_felhasznalo_859143
Torolt_felhasznalo_859143
Létrehozva: 2007. február 4. 10:54

Azért szeretném ezt az oldalt megnyitni mivel mindenkinek van féltveörzött jó tippjei. 

Például:   Nem molyosodik meg a griz, mazsola, pirospaprika , rizs, lencse, bab /itt zsizsikre gondolok/ ha egy napra a mélyhőtőbe teszem......

Hideg rántást forró a meleg rántást hideg folyadékkal öntöm fel.

 

Neylon harisnyát haszálat előtt  vizben áztatom kicsavarom és nylon zacskoba a mélyhütőbe teszem.

 

A fésüket és a hajkeféket borotvahabbal be kenni és pár percig rajta hagyni utánna ragyogó tiszta lesz  vizzel lemosni

 Ha bármilyen hust ecetesen vagy citromossan készitünk, mindig a megpuhult húsra tegyük az ecetet vagy a citromot mivel a sav keményiti a húst, de kivétel a hal ahol  feltétlen  fontos hogy szépen egybe maradjon a hal hús jól be ctromozzuk előre.  Majd még irok  tippeket  Puszika mindenkinek.  Livia

  1. 2015. július 2. 21:4922.

    Sziasztok!


    Annyira örülök, hogy megtaláltam ez a fórumot, hogy az csak na!!
    Szeretném a segítségeteket, tapasztalatotokat kérni.


    Létrehoztam egy blogot (http://csupor.blog.hu/), amiben szeretném összegyűjteni a lehető legtöbb tippet, trükköt, amit otthon bárki könnyen kipróbálhat.


    A blog akkor született, mikor rájöttem, hogy milyen nehéz is kihozni a zsír foltot a szőnyegből:).


    Tudom, hogy ez valószínűleg csak nekem újdonság, de lehetnek még hozzám hasonlók, akiknek segítségre van szükségük :)).


    Ha tudtok olyan tippet, amit szívesen látnátok viszont az oldalon (nevetekkel - opcionális, de hisz a tiétek az ötlet), akkor azt a http://csupor.blog.hu/2015/07/02/csupor-tippek oldalon lévő mail címre küldjétek el nekem vagy itt a fórumban.


    Nagyon szépen köszönöm a segítséget!


    Wrato

  2. 2007. február 4. 22:3121.
    Hogy érted, hogy egy nap nem vált be? Egy napra tetted be a fagyasztó a már eleve (kikelt) bogaras terméket?

    (Egyébként leírnám részletesebben, hogy mi a gond, de nem szeretem.)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_989318 (14)
    2007-02-04  12:02
  3. 2007. február 4. 22:3020.
    Köszönöm, nálunk nincs gond ezekkel az élelmiszerekkel, csak már nem egy helyen láttam... (Az egyik helyen nem fagyasztás kérdése, illetve annyi minden nem is férne el mindehol a fagyasztóban.)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_989318 (13)
    2007-02-04  12:01
  4. Torolt_felhasznalo_989318
    Torolt_felhasznalo_989318
    2007. február 4. 15:4819.
    Pupos suti: igen, en meg azt hallottam, ha nagyon felpuposodik a kozepe, meg kell szurkalni meg akkor amikor nem kemenyedett meg a teteje igazan. azaz minel elobb.
    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2007-02-04  13:33
  5. 2007. február 4. 14:3518.

    Edám! Rántás ügyileg már nem próbálkozom, mert nem vagyok egy mai csirke és nem jött be! :-) Általában a tejfölt bekeverem a rántásba és azzal már nem csomósodik, ha a forró cuccba teszem, de mostanában inkább rántás helyett  Knorr ételsűrítőt használok, ha nagyon muszáj. :-)

    Sütikkel nincs gondom, mert vajazom és lisztezem a tespit. :-)

    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2007-02-04  13:33
  6. 2007. február 4. 13:3317.
    Nem, Stuci, próbáld ki mégegyszer: lassan forrjon az étel, ha belekapirgálod a rántást, szétfut. Próbáld ki zöldbabban, vagy levesben, persze rögtön leveszem a lángot, nehogy kifusson és elkeverem.
    Fagyasztott harisnyát én is hallottam, de én csak öblítőben ki szoktam mosni használat előtt. Fagyasztóba a gyerek plüsseit szoktam rakni, nem csak az újakat, inkább a használatban lévőket.
    Diót és piospaprikát, sőt babot is, ha többet veszek, a zöldséges fiókban tartom, az is elég hideg neki, hogy ne legyen baj. Paprikát mindig egy évi adagot megveszek és annyit veszek ki mindig,amennyi a tartódobozba fér: még nem volt baj vele soha. Búzadarával az a baj, hogy csak kilósat lehet venni, sokára fogy el. Ezért én mindig igyekszem valakivel elfelezni a családban...))))
    Van valakinek olyan gondja, hogy a piskóta, vagy pl a kakaós kevert gyönyörűen felkel, de púposra sül? Az nem elég az egyenes tetőhöz, hogy csak alulra teszünk papirt, oldalára nem és nem is kenjük ki. Van egy viccesnek tűnő trükk: amikor a habos, nyers tészta már a tepsiben van, hosszában, középen végig bevágjuk 1-2 cm mélyen. Persze azonnal összefut, nem látszik a vágás helye, viszont olyan egyenletesen egyenes lesz a teteje, mint a boltinak. (tortaformában átlóját vágjuk be)
    előzmény:
    stuci (16)
    2007-02-04  12:18
  7. 2007. február 4. 12:1816.

    Pirospaprikába egy szem babérlevél és nem bogarasodik meg. Nem lesztőle babér ízű nem kell félni! :-)

     

    A rántás nekem mindig becsomósodott, ha rögtön a forró kajába tettem. :-(

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_859143 (1)
    2007-02-04  10:54
  8. 2007. február 4. 12:1615.
    Nekem még sosem volt moly ezekben, pedig nem fagyasztom le és gyakran már rég le is járt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_989318 (14)
    2007-02-04  12:02
  9. Torolt_felhasznalo_989318
    Torolt_felhasznalo_989318
    2007. február 4. 12:0214.
    nekem mindig megmolyosodik. anyam szerint benne vannak a kis bigyok eleve, oszt ha jo helyen tarolja az ember, kikelnek. de ha folyamatosan van fagyasztva, akkor nem. egy nap nem valt be
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_989318 (13)
    2007-02-04  12:01
  10. Torolt_felhasznalo_989318
    Torolt_felhasznalo_989318
    2007. február 4. 12:0113.
    fagyasztoban kell tartani.
    előzmény:
    Glacier (11)
    2007-02-04  11:44
  11. 2007. február 4. 11:4412.
    ... és hamm-hamm, átrágják a papírzacskót (csomagolást) és már bent is vannak a szemcsék között.
    előzmény:
    Glacier (11)
    2007-02-04  11:44
  12. 2007. február 4. 11:4411.
    Sziasztok!

    Szerintem a gríz, stb. elsősorban a nem megfelelő tárolás miatt kap kis lakókat. Van, aki azt mondja erre, hogy a gyárban is ott vannak végig... Ehhez képest én tudom, hogy az otthoni nem megfelelő tárolás után szoktam én ilyet látni, például kamrában van és ott sok a pók, moly, stb.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_859143 (1)
    2007-02-04  10:54
  13. 2007. február 4. 11:4010.
    Igazad van! Én mindig csodálkozom mikor valaki mondja,hogy így ránt be dolgokat, én csak beleöntöm, folymatosan keverem és kész!
    előzmény:
    eda-1952 (3)
    2007-02-04  11:12
  14. 2007. február 4. 11:259.
    Én nem szoktam lefagyasztani, de akkor kipróbálom. 
    előzmény:
    Bogájka (7)
    2007-02-04  11:18
  15. 2007. február 4. 11:228.

    És az miért jó???    Lécci-lécci, homályosíts fel, kedves topikindító!!!!!

    Egyébként hogy tippet is írjak: anyukám mindig az ablakpucoló spricnivel tisztítja a tűzhelyet, és szép tiszta lesz!  

    előzmény:
    Veréna (6)
    2007-02-04  11:18
  16. 2007. február 4. 11:187.
    Cáfolom.  Amikor megveszem a májat, körbesózom  jó vastagon, és ugy megy be a mélyhütőbe.   Amikor előveszem, akkor a sót lemosom róla,  és már főzöm is.   Így se lesz sose kemény, és általában sózni se kell a levét.
    előzmény:
    eszem (2)
    2007-02-04  11:07
  17. 2007. február 4. 11:186.
    Megfagy és nem tudod felvenni  
    előzmény:
    Hheny (4)
    2007-02-04  11:12
  18. 2007. február 4. 11:155.
    És ami a legfontosabb, nem fröcsög a nyavalyás, ha tejbe áztatod.
    előzmény:
    eszem (2)
    2007-02-04  11:07
  19. 2007. február 4. 11:124.
    És mi lesz a harisnyával, ha a mélyhűtőbe teszed???  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_859143 (1)
    2007-02-04  10:54
  20. 2007. február 4. 11:123.
    Tessék egy tipp:"Hideg rántást forró a meleg rántást hideg folyadékkal öntöm fel." Na, ez egy régi, megrögzött tévedés, amit én is így tanultam! Még huszonéves koromban magyarázta el egy öreg szakácsnő, hogy ha a zöldbabfőzelékbe egyszerűen beleöntöm a mártást (pirospaprikával együtt már), akkor hamarabb elfő a rántás íze. Elég hamar rájöttem, hogy a lobogva forró, bármilyen berántandó ételbe így bele lehet tenni a rántást---nincs hideggel felöntögetés, esetleg rántáscsomócskák szétnyomkodása, passz! Ki lehet kipróbálni nyugodtan.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_859143 (1)
    2007-02-04  10:54
  21. 2007. február 4. 11:072.
    Rántott májhoz a májat egy éjszakára tejbe áztatom, finom, puha lesz. És a májat mindig csak utólag sózo, mert kemény lesz.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top