Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bell-féle idegbénulás

Torolt_felhasznalo_853738
Torolt_felhasznalo_853738
Létrehozva: 2006. Április 11. 19:36
Azt hiszem, egyre fogy a türelmem.....Lassan elszáll a gyógyulásba vetett hitem. Múlt év december eleje óta , már 4 hónapja küzdök  a bell-féle idegbénulással.Az arcom bal oldalát támadta meg..... Fizikoterápiás kezelést kapok, túl vagyok az ötvenediken, és most hirtelen kiderült, a szememre egy darabig ( vagy egyáltalán) nem kaphatom tovább, mert valami gond lett: ha becsukom a szemem, elmozdul az arcom.Valami baj történt. Közben még nem vagyok gyógyult, nagyon lassú a javulás, sem a szemem, sem a szám nem tökéletes még. Magát a folyamatot sem értem, hogy mi történt velem. mi történik másokkal, mikor bekövetkezik a bénulás. Mik a kilátásaim, mások mit tapasztaltak? Ki mennyi idő alatt gyógyult meg? Egyáltalán meg fogok gyógyulni???
  1. 2017. január 30. 07:2346.

    Sziasztok!


    2016.05.16.-án bénultam le.Gondolom átérzitek milyen volt ugy felébredni egy szombat reggel hogy nem mozog a fél arcod.


    Szteroidos,antibiotikumos vitaminos kúrát kaptam , meg persze pont galván kezelést meg egy kis áramosat is. Egyszoval minden fincsiséget.


    Nyolc hónap telt el a bénulás óta háll istennek elég szépen mozog az arcom,de még nem jöttem rendbe rendesen. A bal szemem meletti izom még nem úgy működik ahogy szeretném de dolgozom rajta.Úgyhogy ha bárkit elér ez a fránya betegség csak kitartás.

  2. 2016. január 5. 20:2145.

    Sziasztok!


    Sajnos 2014 januárjában, nekem is volt egy arcidegbénulásom. Reggel, munkába indulva, azt éreztem, hogy húzódik egy kicsit a jobb szemem, de nem foglalkoztam különösebben vele. 1-2 óra múlva már nem csukódott, délre már a szám is ferdén állt, és minden zaj zavart, olyan volt, mintha a bal fülemmel kb 10x erősebben hallanék(napokkal ez előtt folyamatosan fájt a fejem is, de csak hátul, egy bizonyos ponton). Délután gyorsan futás a házi orvoshoz, aki sürgősségi beutalóval elküldött az SZTK-ba. Nagyon kedves Doktor Úr fogadott, aki megállapította, hogy féloldali arcidegbénulásom van, mint kiderült, huzatot kaptam a munkahelyen, a fülembe begyulladt valami, és ez nyomta el sajnos az arc mozgásáért felelős egyik ideget. Azonnal szteroidos injekciót kaptam, majd 3 féle gyógyszert/vitamint (Metypred, Benfogamma, Neuromultivit) írt fel.  Ezek után 5 napig jártam hozzá injekcióra, és 30x kaptam ingeráram kezelést (30 perc/alkalom).
    Az első 10 alkalommal semmilyen változást nem tapasztaltam, kb a 20-22-ik kezelés után viszont már szinte magától csukódott együtt a 2 szemem, és egész jól tudtam mosolyogni. :)
    DE!!!! Teljesen megjavultam (kb 3-3,5 hónap kellett hozzá), semmilyen maradandó károsodást nem okozott ez a fránya betegség, kivéve annyit, hogy a szinte tökéletes szemem +3,5 dioptriára romlott, de ez legyen a legkevesebb.


    Szóval kitartás :)

  3. 2016. január 3. 16:2444.

    Szia!tudnánk beszélni valahogyan én is ezzel a betegséggel küzdök 2015 nov28-óta.próbáltam privát írni neked  de valamiért nem tudtam.De írtam itt is én is egy újabb hozzászólást.köszönöm válaszod,ha szoktál még ide járni.

    előzmény:
    masterray (42)
    2015-12-20  20:32
  4. 2016. január 3. 16:1543.

    Nem tudom olvassa-e még valaki ezt az oldalt.Évekkel ezelőtti bell féle arcidegbénulásokról olvasok itt,de jelenleg vagy az elmlt párhónapban nem találok senkit akinek ilyen panasza lenne.Sajnos 2015 november 28-án kaptam meg hirtelen jobboldali arcidegbénulásom elősször a szemem majd a szám és egyáltalán nem tudok jobboldalra mosolyogni. Kaptam fizikoterápiát az áramosat nem bírtam így sima kis tappancsot tettek az arcomra mondván ez is van olyan hatásos,gyógytornát is kaptam jelenleg az ünnepek miatt jan4-én folytatjuk addig itthon magamnak masszíroztam infralámpázás  a millgamma ill b komplex vitaminokat c vitamint szedek.A helyzetem változatlan továbbra sem tudok jobbra mosolyogni semmi jobboldali arcmimikám nincs.Valaki aki volt már ebben a betegségben meddig tartott helyre jött 100%-os an vagy ha némi kis maradandóság maradt mennyire feltűnő 34-éves vagyok türelmes is  de már szeretnék újra a régi lenni.Volt CT-vizsgálatom is ami jó lett,persze ez jó de akkor mikor jövök helyre.Válaszokat várok ill aki ebben a betegségben van kérem írjon akár az mail címemre is ami okina81@freemail.hu.


     


     


     


     


     

  5. 2015. december 20. 20:3242.

    Oly sokan írtatok, de senki nem írta le a végén : MEGGYÓGYULTAM !
    Nekem pontosan 54 órája diagnosztizálták a Bellt. Elméletileg már túl vagyok a csúcson. A csúcs : jobb arcfelem lebénult, mosoly, mimika csak a bal arcon. Szerencsére enni, inni tudok (még) de azért nem teljesen konfortos. Kinek meddig tartott a gyógyulás ?

  6. 2013. február 17. 19:1341.

    Sziasztok!

    Az én jobboldali bénulásom 2011. novemberében történt meg, mely azóta sem jött helyre. Eléggé aggasztó, mivel még csak a 30-as éveimet taposom. Az orvosok nap mint nap a fejemhez vágják, hogy ebben a korban nem ilyen ütemben kellene ennek a betegségnek meggyógyulnia. Ezzel nem igazán tudok mit kezdeni...

    Érdeklődni szeretnék, hogy teljesen helyre lehet-e jönni az arcidegbénulásból több hónap után is? Jelenleg ott tartok, hogy ha nem szólalok meg, és nem pislogok, akkor senki sem veszi észre a bénulást. A homlokom már kezd mocorogni, még nem ráncos, csak mocorog. A szemöldököm kb. 2-3 mm-re fel tudom húzni, az orrom már ráncosodik, ha erőltetem. A szájzug pedig kb 2 mm-re elhúzódik erőltetéskor, illetve az arcom is nagy erőltetések árán icuri-picurit mozog már. A szemem még nem a régi, az alsó szemhéj nem igazán mozog, a felső már jobban, a teljes lecsukódáshoz 2-3 mm még hiányzik, valagyogy nem tud elmozdulni ebből a státuszból. Ha azt nézem, hogy honnan indultam, mennyire rossz volt az állapotom, akkor elégedett vagyok az eddigi javulással, viszont ha azt nézem, hogy már lassan 3 hónap eltelt a bénulás óta, akkor kétségbe vagyok esve. Miért tart ilyen sokáig nálam a gyógyulás? :(

    Előre is köszönöm, ha megosztjátok velem a tapasztalatotokat!

  7. 2011. január 19. 15:1040.
    Hogy vagy azóta?
    előzmény:
    Kőrös László (38)
    2010-12-07  21:05
  8. 2011. január 19. 15:0739.

    Sziasztok,

     

    én is félbénult arccal keveredtem ide a fórumba. Örülök, h megtaláltam, ezen kívül nem igazán vannak személyes élmények a betegséggel kapcsolatban a neten.

     

    10 napja béna a bal arcom, a reményem hullámzó.

     

    Akit érdekel, itt írom félarcúságom krónikáját

     

    http://bellkalandok.blogspot.com/

    remélem rövid sztori lesz...

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  9. 2010. december 7. 21:0538.
    Még mindig bizarr az arcom – és öt hónap után még mindig javul. Egyébként az ember valamelyest meg is szokja, hogy furcsa pofa lett belőle, szóval semmi olyan igazán nagy baj nem történt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_853738 (1)
    2006-04-11  19:36
  10. 2010. november 19. 19:2537.

    A november 2-i bárányhimlő-oltást követő egy-két napban romlott az alsó szemhéjam és az alsó ajkam tónusa – ezek azóta sem jöttek rendbe.

    Nagyon enyhe, sejtelemszerű (de számomra igen ijesztő) módon újra jelentkeztek az eredeti bénuláskor és utána még egy hónapig tapasztalt fájdalmak, egy ideig nem közlekedett az orr-garat járatom.

    Egy héttel később megmozdult azonban a szemöldököm és felette a homlokom, javult a pofa- (bucca-) mozgásom , és megjelent az orr-száj (nasolabialis) ráncom. A tekintetem (=jobb szemem) most is élettelen, szám ezen az oldalon nem zár rendesen, de amennyit ezen az oldalon az izmaim mozognak, az már bízvást nevezhető mimikának.

    előzmény:
    Kőrös László (36)
    2010-11-05  17:01
  11. 2010. november 5. 17:0136.

    Nov. 2-án, körülbelül száz nap mozdulatlanság után elkezdett visszatérni az élet a jobb oldali arcizmaimba. Nagy keservesen, 1-2 milliméternyire tudtam megmozdítani a szám sarkát, de ez még aznap elérte a 4-5 millimétert. Addig hat napon át terápiás tapaszt (Kinesio Tape-ot) viseltem. Mostanra megmozdult az a terület is, ahová a pirospozsgás arcokra a foltokat szokás rajzolni a mesekönyvekben, és megjelent a bénuláskor eltűnt ajak-orr ránc (sulcus nasolabialis) is.

    Ma újabb tapaszokat kaptam. Ötvenhárom éves vagyok, talán emiatt kezdődött meg ilyen sokára a mocorgás. Ma nőtt a bénulás óta első herpeszem, de ez szerencsére nem zoster, hanem labialis.

    Ugyancsak 2-án beoltottak bárányhimlő elleni vakcinával, amely remélhetőleg elejét veszi, hogy a varicella (a herpes zoster és a bárányhiomlő kórokozója) újabb disznóságokat műveljen.

    Homlokom egyelőre mozdulatlan, felső szemhéjam nem túlságosan fürge, az alsónak nem sok tónusa van.

    Várható, vagyis inkább remélhető, hogy a folyamat tovább zajlik, de mint hallom, az is, hogy helyenkénti-időnkénti visszaesések tarkítják, vagy hogy némelyik funkció nem tér vissza maradéktalanul.

    Természetesen igen lelkes vagyok, hiszen kezdek különbözni egy kínai harci kutya jobb felétől.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753701 (0)
     
  12. Tib
    Tib
    2010. október 23. 09:2035.

    Kedves Naplóm! :-)

     

    Mindenkinek szép ünnepet!

     

    Azt hiszem az én arcom is forradalmat robbantott ki a Bell-féle bénulás ellen.

     

    Az arcom bal fele 2010. október 13-án bénult le és a szemem kis mozgásán túl rezzenéstelen volt. Szinte mindig a kezemmel kellett a szememet is csukogatni, mert állandóan égett a száradástól.

     

    Ma október 23. van. Hat fizóterápián vagyok túl és egy kezeléssel ezelőtt még azt mondta a a kezelő nővér, hogy még bizony nagyon az elején vagyunk a dolognak.

     

    Mindenki azt mondta, és mindenhol azt olvastam, hogy a herpesz okozta bénulás sok hónapon keresztül gyógyul, és visszamaradnak rendellenességek.

     

    Senki ne higgye ezt el!!!! Erősen higgyen a gyógyulásban, és tegyen meg érte mindent. Használja a Treben féle gyógyteát naponta négyszer, és szedje a vitamínokat!

     

    Ma reggel is megnéztem az arcom mozgását a tükörben, és mára is javult kb. 5-10 %-ot. Én azt mondom, hogy mára 80-90 %-ban visszatért az élet a bal arcomba. Már külön, csak a bal szememet is le tudom hunyni (na jó, ez még nehezen megy). Szerintem aki nem tudja, az már semmit sem venne észre belőle. Én persze még látom, hogy a szám egy kicsit jobbra húz beszéd közben, és még gyengébbek az izmok bal oldalon, de ez minden ami megmaradt alig több egy héttel a terápia megkezdését követően.

     

    Aki szeretné, hogy segítsek valamiben a tanácsaimmal az írjon nyugodtan ide: rodolfo200@vipmail.hu

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  13. Tib
    Tib
    2010. október 22. 07:3834.

    Úgy látom, hogy ez inkább naplóm lesz mint egy fórumos hely ahol megbeszéljük a dolgokat.

     

    No de nem bánom, mert ma is jobb lett az arcom. Nem igazán alszom még jól mert a herpesz okozta fájdalom amikor pihenek időnként visszatér főleg a tarkómba, de nagy örömmel nyugtáztam ma, hogy ismét tudok fütyűlni. :-) Ez már valami, nem?!

     

    Kicsit még félre áll a szám fügyülés közben, de szerintem ez akkor is nagy eredmény 8 nappal a bénulás jelentkezése után.

     

    Bárkinek bénul le az arca, ne keseredjen el, hanem szorgalmasan gyakorlatozzon, grimaszoljon, infrázza az arcát, és igya a gyógyteát Isten patikájából!

     

    Mindezek hatására nekem már 8 nap elteltével, megközelítően 50%-os mértékben tért vissza az arcom mozgása. Úgy érzem, minden esélyem megvan rá, hogy teljesen gyógyult legyek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  14. Tib
    Tib
    2010. október 21. 16:4733.

    Na látom, hogy nem sokan járnak már erre.

     

    Én leírom amit tapasztalok mert nekem is nagyon jó volt olvasni a mások hozzászólását amikor elsőnek néztem szembe ezzel a betegséggel.

     

    Nyolc napja alakult ki nekem egy fül és torokfájást követő lázas állapot után a Bell-féle bénulás. Szerdán már éreztem és pénteken megkezdődött a terápia. Már péntektől szorgalmasan próbáltam grimaszolni, léggömböt rágni, infralámpával arcot melegíteni és természetesen szedtem a gyógyszereket, és kaptam az injekciót, meg a lézeres és az elektromos kezelést is.

     

    Mindent meg akartam tenni a gyógyulásért és saját kis elektromos 4 tappancsos masszírozó gépet is használok rendszeresen itthon az elektromos terápia mellett. No meg itt olvastam egy Treben féle teáról amit rendszeresen iszok és a meleg, leforrázott gyógynövénnyel még be is dörzsölöm az arcomat. Mindenhova bebugyolált fejjel megyek és itthon jó meleg van a szobában. Ki csak akkor megyek rövid időre, ha nagyon fontos.

     

    Mint mondtam 8 napja van bénulásom, de már egyre többször, és egyre jelentősebben megmozdul az arcom amikor grimaszolni próbálok. Ez mellett a bénult bal arcfelem felett a homlokom is rácnolódik már egy kicsit.

     

    Minden reggel úgy érzem, hogy egy kicsit még inkább aktívabb az arcom. Olyan mintha éledezne. A tükörből pontosan látom, hogy ez nem képzelgés hanem valóban mozdulnak az izmok.

     

    Én erősen bízom benne, hogy teljesen rendbe fog jönni.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  15. Tib
    Tib
    2010. október 19. 13:4332.

    Sziasztok!

     

    Nem tudom, hogy nézi-e még valaki ezt a fórumot. Jó lenne ha igen.

     

    Sajnos múlt hét szerdán nálam is kialakult a Bell-féle bénulás. Herpesz okozta és a bal arcfelem leállt sajnos. A szemem kicsit mozgott. Pénteken kezdődött meg a terápia és a gyógyszeres kezelés. Kapok lézeres kezelést és elektromosat is. Injekciót is kapok minden nap.

     

    Három kezelés után annyit észlelek, hogy grimaszolás közben időnként egy kicsit már megmozdul a bal arcfelem. Még ez nem mindig következik be, de az biztos, hogy nem véletlenül, hanem a mozgatási szándékomra.

     

    Annyit javult a szemem, hogy műkönny nem szükséges mert szinte sosem ég a szemem és nem kell kézzel lecsukogatni sem. Azt mondták a terápián, hogy már több milliméterrel jobban lecsukódik.

     

    Nagyon bízom benne, hogy meggyógyulok teljesen.

     

    Jó lenne ha a korábbi hozzászólók közül leírnátok minél többen, hogy mi változott azóta, és hogy mit tanácsoltok.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_390011 (0)
     
  16. 2010. szeptember 10. 11:2331.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  17. 2010. szeptember 9. 17:0130.

    2010 szeptember 16-án lesz két hónapja, hogy egy herpes zoster vírus letarolta a jobboldali arcmozgató idegemet.

    (Dg.: herpes zoster oticus, Bell-bénulás, Ramsay-Hunt betegség – kár, hogy csak ennyi neve van.)

    12-én kezdődő fülfájdalmaim oka a bénulással körülbelül egy időben vált egyértelművé, amikor a fülkagylómon hólyagok jelentek meg. 15-ére feldagadt az arcom, és megkeményedett a fültőmirigyem.

     

    16-án reggel következett a bénulás, majd kórházi vizsgálat után benntartottak, és minden szükséges és lehetséges terápiát még aznap megkezdtek: szteroidsokkot, vírusirtást. Jelenleg is kapok ingeráram-kezelést. 

    Bell-bénulásom rezzenetlen.

     

    Nem tudni, a teljes gyógyulásra konkrétan mekkora az esélyem, általában azonban 92,7 százalék.

    Ezt egy elég nagy mintán és tudományosan igen korrektül elvégzett skóciai felmérés állapította meg, olyan betegek körében, akiknél a bénulás bekövetkezte után hetvenkét órán belül kezdték meg ugyanezt a terápiát.

     

    Már három hónap múltán teljesen helyrejött hetvenegynéhány százalékuk, de a 92,7 percentes arány csak kilenc hónap múlva alakult ki.

     

    Töröm a fejem, hogy 0-tól 99 százalékosig milyen gyógyultsági fokok lehetnek a maradék 7,3 százalékon belül.

     

    Arra az esetre, ha félreértettem valamit, a kutatásról szóló közlemény ez: FM SULLIVAN, IRC SWAN, PT DONNAN, JM MORRISON, B SMITH, B MCKINISTRY, R DAVENPORT, L VALE, J CLARKSON, V HAMMERSLEY, S HAYAVI, A MCATEER, K STEWART, F DALY, (2007). Early Treatment with Prednisolone or Acyclovir and Recovery in Bell’s Palsy. New England Journal of Medicine. NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, 357, pp.1598-1607.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  18. 2010. augusztus 12. 09:3829.

    Kedves Ircsi!

    Neked címezem a soraimat, mert a te történetedet olvasva erősödött meg bennem a gondolat és az eddig is meglevő hit, hogy van remény!!

    Énis hiszek az Úr gyógyító erejében! Úgy érzem rajtam is csak ő segíthet!

    Hétfőn (2010.aug.09.) arra ébredtem,h valami nem stimmel a számmal, délelőttre egyre inkább kezdett kifejezéstelenné válni az arcom és délutánra teljesen lebénult a jobb fele. Azonnal orvoshoz rohantam, háziorvos, fül-orr-gégészet, ideggyógyász, egybenahgzó volt a diagnózis, Bell féle bénulás. Nagyon megijedtem, hiszen augusztus 28-án lesz az esküvőm.... 19 napom van a gyógyulásra!!!! Azonnal elkezdték a fizikoterápiát, kapok antibiotikumot és Neurobion Forte nevű tömény B vitamin készítményt. Kedden természetgyógyászhoz is elmentem, ahol akkupunktúrás kezelésbe kezdtek, minden nap megyek, ameddig csak szükséges!

    Elég rémisztő amiket hivatalosan írnak erről a betegségről, hogy 1-2 hónap alatt kezd javulni, és 6-12 hónap a felépülés...

    Nálam ráadásul elég erős émelygés és hányinger is kísérte ezt a dolgot egészen tegnapig, amikoris már tudtam enni, és enyhült a hányinger. Még nem 100%-os a közérzetem, de nem érzem úgy egyfolytában,h le kell feküdnöm.

    És lássatok csodát, tegnap délután már ha a kezemmel segítettem le tudtam csukni a jobb szememet és nem nyílt ki magától, ma éjjel már szemragasztás nélkül is tudtam alaudni, és most reggel már segítség nélkül is le tudom csukni a szemem és úgy is marad!!! Én hiszem azt,h ezek a gyógyulás első jelei, a mélypont után nem stagnál a dolog (ahogy sok helyen írják), hanem apró javulás jelentkezik, ami remélem, hogy 28-áig teljesen helyre is jön!

    Írják sok helyen,h tornáztatni kell az arcot, hát én csak kézzel tudom mozgatni és maszírozni, mivel magától nem mozdul a szemhélyamon kívül semmi, de biztos ez is változik majd! Én szorgalmasan maszírozom és mozgatom az arcomat.

    Mindenkit arra bíztatok, hogy tegyen meg mindent a kezdetektől a gyógyulása érdekében, és higgyen abban, hogy van remény, helyrejöhet!! Énis ebben bízom, és remélem, hogy 28-án minden tökéletes lesz! Majd beszámolok róla és akit érdekel fényképet is küldök majd reményeim szerint :-))

     

    Hajni

     

    előzmény:
    Ircsi24 (28)
    2010-06-18  20:58
  19. 2010. június 18. 20:5828.

    Kedves Olvasók!

     

    Szeretnék mindenkit biztatni, ezért is írom le a saját esetemet. 2010.03.26-án reggel a tükörben azt vettem észre, hogy a szám elcsúszott jobbra. Nagyon megijjedtem, mert egyből arra gondoltam, hogy ilyen agyi történésnél szokott ez ekőfordulni. Az előző két napban fájlaltam az arcomat, a homloküregemet, ráfogtam, hogy biztosan arc- és homloküreggyulladást kaptam és ebből kifolyólag húzódott el a szám.

    Akkor amikor már szinte a kanalat sem tudtam bekapni, illetve a folyadék is kezdett kifolyni a számból még inkább megrémültem, főképpen amikor a bénulás kiterjedt az egész bal arcomra.

    Hozzáteszem, hogy ekkor a terhességem 21.hetében jártam, ráadásul a történtek a hétvégére estek.Az ügyeleten 4 órát vártam a diagnózisra, mely végül téves volt, így két nap múlva ismét elmentem egy másik orvoshoz, aki Bell-féle arcidegbénulást állapított meg (ekkor már 5 napja bénult volt az arcom).  így már majdnem 1hét telt el, amikor a kezeléseket elkezdhettem. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy terhes vagyok, se gyógyszert,se gyógynövényt nem ehettem,ihattam.A fizikoterápia elindult,nagy mértékű változást kezdetben nem láttam.MOndhatni teljesen kivoltam.Mivel sem gyógyszer,sem egyéb gyógymód nem jöhetett számításba ezt mondtam magamban:rajtam csak az Isteni kegyelem segíthet.Folyamatosan csak a reménybe tudtam tudtam kapaszkodni,h az Úr ma is gyógyít.Tudtam,h ma is gyógyít,mert 3,5 éve is meggyógyított,amit csodaként lehetne emlegetni.

    Kinyitottam a Bibliát,miközben a könnyeimet törölgettem és ezt olvastam:

    "Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit.Hagyjad az Úrra a te útadat,és bízzál benne,majd ő teljesíti." (Zsoltárok könyve 37, 4-5. Tudtam,h ez válasz az imámra.Amikor a csüggedés környékezett,mindig ezek a sorok jutottak eszembe.A gyógyulás csodája egyik napról a másikra következett be,a kezdetektől számítva 3 hét elteltével.Azt kértem az Úrtól,h maradványtünet nélkül gyógyítson meg,és így is tett.Tudtam,Neki semmi sem lehetetlen,hiszen Jézus felállította a bénát is.

    Csak szeretnék mindenkit bíztatni!Amikor már fizikai szemünkkel nem látunk reményt és az orvosoksem tudnak minket semmi jóval bíztatni,akkor sem szabad feladni! Krisztus a gyógyító,és Ő ma is gyógyít!

     

    Gyógynövényekből készített teát tudnék még javasolni (habár én a baba miatt nem tudtam kipróbálni),ami az arcidegre van hatással.Csak arra kell ügyelni, hogy 1 óra legyen a tea fogyasztása és a bevett gyógyszerek között.

    Maria Treben:Gyógyfüvek Isten kertjéből c. könyvéből írom ki a tea receptjét:

    "Egyforma menniységet vegyünk és keverjünk össze kamilla, cickafarkfű, mezei kakukkfű, ökörfarokkóró, orbáncfű és kapcsos korpafű virágából. 

    E gyógyfűkeverékből egy csésze teához egy púpozott teáskanálnyit számítunk. Leforrázzuk,fél percig állni hagyjuk, miután leszűrtük, kortyonként fogyasztható.Összesen négy csészével igyunk belőle naponta négy részre osztva. 

    Külsőleg úgy alkalmazzuk,hogy megtöltünk a fent nevezett g 

     yógyfüvekkel egy megfelelő nagyságú párnát, és azt felhelyezzük az arc fájó részére."

     

     Kívánom mindenki életére Isten gazdag és bőséges áldását és természetesen a mielőbbi gyógyulást is!

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  20. 2010. május 27. 16:2427.

    Sziasztok!

    Amikor pár héttel ezelőtt a 14 éves lányomnál megállapították ezt a Bell-féle bénulást, nagyon megijedtünk , főleg, hogy a neurológus keményen megmondta, hogy ennek a gyógyulási esélye csak 80% és elég hosszú folyamat. Aztán rátaláltam erre az oldalra és még jobban elkeseredtem, mert nem sok jót olvastam!

    És most csodák csodája... 3 hét után én jó hírekkel jövök! A drága kislányom pozitív hozzáállásának köszönhetően ( mert biztos, hogy ez sokat segített a gyógyulásban), a neurolóus és a fizikoterápiások legnagyobb ámulatára a kislányom teljesen meggyógyult. Mindent megcsinált, amit a neurlogus javasolt: grimaszolt naponta többször, rágózott, lufit próbált fújni kisebb- nagyobb sikerrel, gyógyszereket szedte rendszeresen, fizikoterápiára járt...és hála Istennek ez lett az eredménye...már az első hét után javult a helyzet, ami nagyon ritka, mert az esetek többségében az első két hétben stagnálni szokott és csak javult- javult és most három hét után teljesen helyreállt minden!

    Ezzel mindenkit biztatni szeretnék, aki sorstárs, hogy hinni kell a gyógyulásban, pozitívan hozzáállni, mert annak van eredménye. Előtte én sem hittem ilyenben, hogy a pozitív hozzáállás kell a gyógyuláshoz, de most már tudom, hogy van ilyen!

    Mindenkinek, aki hasonló cipőben jár kívánok gyors gyógyulást és kitartást!

    És kérlek titeket, hogy , aki meggyógyult, ne felejtse megírni, ne csak mindig a rosszat írjuk meg, mert azoknak, akik benne vannak, kell a pozitív bejegyzés is, nem csak a negatív!

    Egy boldog anyuka 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_704641
    Torolt_felhasznalo_704641
    2009. március 13. 19:0926.

    Saját tapasztalatomat tudom átadni nektek.A Bell-féle arcbénulásnak kettő oka lehet az orvostudomány szerint.Idegi alapon vagy vírusfertőzés miatt.Gyógyulási üteme 6-12 hónap,többnyire visszamaradt jelekkel.Orvosi kezelése :injekció kúra+60 azután még 60 elektromos kezelés.Természetgyógyászként találkoztam ilyen esettel,energiagyógyászatott alkalmaztam sikerrel.Gyógyulás üteme 10 nap , visszamaradás nélkül.Ami meglepő volt hogy eltüntek az illető hölgy ráncai is az arcáról,amit sokan meg is jegyeztek neki.Lényege a betegség korai stádiumában ,gyors gyógyulási esélyek vannak,késsőbb már sajnos több idő vagy már olyan marad amilyen lett. Agyvérzéses eseteknél ugyan ezt tapasztaltam, jó két hét alatt be lehet indítani a lebénult arcot,kezet,lábat,beszédközpontot.

    Remélem segíthettem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_494697
    Torolt_felhasznalo_494697
    2008. november 7. 17:1625.
    Helo!

    Köszi a bíztatást! Már majdnem teljesen meggyógyultam (2008.11.07.) A szememet már teljesen le tudom csukni, már szemcsepp sem kell. Az arcomat olyan 80%-százalékban már tudom mozgatni rendesen. Még szerintem 1 hét és teljesen jó lesz. Az ízeket is már elég jól érzem a nyelvem másik oldalán is.
    Neked is további gyógyulást!

    üdv. mikloss
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_878714 (24)
    2008-10-31  12:12
  23. Torolt_felhasznalo_878714
    Torolt_felhasznalo_878714
    2008. október 31. 12:1224.

    Kedves Sorstársam!

    Kérlek ne keseredj el. Meg fogsz gyógyulni.  Én sem hittem el magamról, hogy valaha is visszakapom az eredeti arcomat.

    Az én arcom júliusban bénult le. Zoszter vírus fertőzés okozta. Az én esetem elég súlyos volt, százból egy ilyen makacs. Beletelt úgy 80 napba, mire lement a duzzanat és 100 nap után mozdult meg a szám körül. Ennek két hete. Ez elmúlt három hétben visszatért az éleslátásom is. A beszéd már nem okoz nehézséget. Az arcom visszaalakult, bár még sokat kell tornáztatnom. Szóval fel a fejjel!

    Ha bármiben a segítségedre lehetek, írj bátran.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_494697 (23)
    2008-10-20  16:50
  24. Torolt_felhasznalo_494697
    Torolt_felhasznalo_494697
    2008. október 20. 16:5023.
    Egy hete (2008-okt-13)-án egyik napról a másikra nekem is lebénult a jobb oldala az arcomnak. Előző nap csak azt vettem észre, hogy furcsány-máshogy érzem az ízeket a nyelvem 2/3-án aztán másnapra teljesen kialakult. Nemkicsit megijedtem a suliba amikor egyre roszabb lett . (19 éves vagyok) Aztán még aznap korház ->3 napig, hazajöttem azóta is gyógyszeres kúrán vagyok(vmilyen szteroid -medrolt- szedek meg káliumot, meg B12 vitamint(banánt). Még nem javult az 1 hét alatt de remélem az őszi szünet végére lesz már valami javulás 2 hét múlva.
    Énis folyamatosan tornáztatom mozgatom(megpróbálom). A szememet meg szemcseppel nedvesítem mert csak 80%-ban tudom becsukni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top