Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mellrák beszéljünk róla

Torolt_felhasznalo_829010
Torolt_felhasznalo_829010
Létrehozva: 2006. január 9. 23:31

Sziasztok!

33 éves leszek a napokban augusztus elején tapintottam a mellemben egy dudort.

A háziorvos mellambulanciára küldött ami munka mellett elérhetetlen volt se de se du csak 12-15 között amire sehogy sem értem oda.

így maradt a magánkórház ott sem mammográfia mert ahogy a koromat hallották csak az ultrahang volt lehetséges.

Ott már megijedtem mert rögtön mintavételre utalt sos másnapra a kórházba.

A kórházban természetesen a megszokott kép. Előző nap a doki telefonon szólt hogy ezt sos nézzék meg mert neki nagyon nem tetszik. Ott 1 órán keresztül azon tanakodtak , hogy megtegyék e mert aznap ilyen vizsgálat nem volt. Egy semmilyen beosztású kis asszisztensnek köszönhetem hogy a harcias kiállásának köszönhetem hogy mikor már úgy döntöttek hogy megcsinálják 10 perc sem sok az ultrahangos főorvos mellett ott volt a patológus is.

1 hét után az eredmény lehangoló volt mert a mintavétel is sok kifejezetten folyadékra utalt így a patológus is megdöbbent hogy rosszindulatú a duzzanat.

2 hét mulva műtét először csak a duzzanat és kis mértékű környékét távolították el egy fantasztikus sebész. És műtétkor az első nyirokcsomót nézték. A műtőből teljes hónalji nyirokcsomó eltávolításával kerültem ki mivel oda volt áttét.

újabb 2 hét konzultáció teljes az oldali eltávolítás biztos ami biztos alapon mert tul nagy volt a daganat. Az egyetlen biztos pont hogy az első nyirokcsomón kívül a többiben nem volt semmi.

Annyit mondtak, hogy akkor jó ha abban az eltávolított teljes részben nem lesz semmi. Ez be is jött. De tele vagyok kérdéssel én is talán egymás között megbeszélhetnénk. Már kerestem onkológus válaszol de ilyet nem találtam névtelenül olyan sokan sokfélét lehetne kérdezni szerintem. Így arra gondoltam, hogy tapasztalatcserére kérlek titeket. Én is szivesen adok számot a tapasztalataimról.

A kezeléseket soha sem tagadtam meg a műtétbe beleegyeztem 2 gyerekem van 9-12 évesek. Jelenleg kemoterápiára járok 6-ból2 van hátra. Sugár majd a kék golyóban dől el hogy kapok e kb februárban.

Én már mennék dolgozni és várom hogy nőljön a hajam.

Várom a kérdéseket tapasztalatokat sos félek. A háziorvosom próbált pszichológust keresni mondván Bp. nem nagy ügy de igen csak a kék golyóban foglalkoznak daganatosokkal az meg tul messzi van. Kibirom de tényleg az elején jó lett volna valakivel beszélni róla.

Most nőgyógyászt keresek de már csak magánkórházban mert az előzőben 10 évig bíztam. Évente legalább egyszer jártam nála persze tb alapon nem magán. Ő soha sem nézte én kb 3 évvel ezelőtt kérdeztem rá a mammográfiára mosolyogva annyit mondott maga még ahhoz tul fiatal.

Hozzáteszem igy hogy tudták, hogy gáz van is csak a műtét előtti napon kerültem ilyen vizsgálatra.

Bocsi tul hosszu voltam kérdezzetek segítsetek köszönöm.

 

 

 

  1. 2015. február 1. 13:24590.

    Kedves Olvasó!


    Szeretném a segítségét kérni, hogy a kutatásomat előrébb vigyem. A kutatásomban a mellrák megelőzésével foglalkozom és annak hatékonyságával. Nem feltétlen kell érintett lenni a dologban.


    A kérdőív 4 percet vesz igénybe és nagyon hálás lennék! Ha ráérne egy kis időre nagy segítség lenne! 


    https://docs.google.com/forms/d/1cpSgsKfJyYI5HWby_ypYFBjj P_ofDe2xyli-qCTMR_A/viewform?usp=send_form


    Köszönöm szépen!


    Előre is köszönöm a segítségét!

  2. 2014. november 22. 01:49589.

    Sziasztok! Kérlek szépen, hölgyek, hogy segítsetek nekem ezzel a 4 perces kérdőív kitöltésével. nem igényel sok időt, mégis hatalmas segítség lenne a szakdolgozatomhoz. ELőre is köszönöm!


    https://docs.google.com/forms/d/1cpSgsKfJyYI5HWby_ypYFBjj P_ofDe2xyli-qCTMR_A/viewform?usp=send_form

  3. 2014. november 11. 17:28588.

    Sziasztok! 


    Sajnos személyes érintettség miatt ezzel a témával foglalkozom, és szeretném a segítségeteket kérni azzal, hogy kérlek benneteket töltsétek ki! Igyekszem azzal foglalkozni, hogy az embereket lelkileg támogassam e téren, viszont szakmailag is törekszem a megelőzésre. Remélem tudtok nekem segíteni. Nagyon hálás lennék! Köszönöm!  http://goo.gl/forms/ifoykeUtUW 

  4. 2011. február 13. 00:32587.

    Koszonjuk, sajna mar a laba is dagad, nem tudom keddig kibirja -e, amikor elkezdik a kemoterapiat. 

    A nyirokmirigy keringest zavarja a daganat.Marcius vegen lesz keszen az osszes lelet.Aggodva varjuk mi lesz.Koszi a honlapcimet! 

    előzmény:
    ny62 (586)
    2011-02-12  12:41
  5. 2011. február 12. 12:41586.

    Sajnos (vsagy hálistennek?) másfélével van közvetett tapasztalat.

    Nagyon kemény lesz a kemoterápia, támogassátok, hogy végigcsinálja mindenképp. A mellékhatások enyhitésére nézzétek meg, próbáljátok meg az Avemar-t.

     www.avemar.hu

    Sok szerencsét kivánok! 

    előzmény:
    kaposztaslangos (585)
    2011-02-10  15:53
  6. 2011. február 10. 15:53585.

    Az az igazsag, hogy en nem vagyok otthon,kulfoldon elek a tesom sem oltozteti, neki is csaladja van nem anyuval el mar. O nem ment orvoshoz.Felt, nem tudom, ezt mi sem ertjuk pontosan. A mi elso reakcionk is a duh volt, de mostmar ez semmit nem er...

    Ugyt latom senkinek nincs tapasztalata gyulladasos mellrak tekinteteben. Ugyanis a szovettan szerint ez van neki. Mindenhol azt irja, hogy ez a legagresszivebb mellrak fajta. Es hogy agressziv kemoval szoktak kezelni, de nagyon sokszor visszajon.E honap15-en kezdi meg a kemot.Meglatjuk hogyan birja a szervezet es hogyan reagal a daganat.

    Azert ha volt valakinek gyulladasos mellrakja, kerem irja meg a tapasztalatatait.Az Uzsokiba jar majd, az orvosa dr. Landherr. 

    előzmény:
    ny62 (584)
    2011-02-09  23:00
  7. 2011. február 9. 23:00584.

    Hogyan enegedhettétek, hogy ennyire elfajuljon? Nem vettétek észre, csak amikor már kifekélyesedett?

    Rerméljük, a kemoterápia segit rajta, megállitja vagy visszafejleszti valamennyire.  Sok szerencsét!

    előzmény:
    kaposztaslangos (583)
    2011-02-09  08:51
  8. 2011. február 9. 08:51583.

    Anukamnal diagnosztizaltak gyulladasos mellrakot, a IV. stadiumban sajna.Kemoterapiat megkezdi most 15-en, mutetet nem alkalmaznak, allitolag ennel a rakfajtanal nem alkalmazzak.Mindenhol azt irja a neten is, hogy a raknak egy agressziv fajtaja, agressziv kemoterapiaval probaljak meg gyogyitani.

    Nem tudom mennyire sikerul barmi is, bar tudom, hogy a remenyt nem szabad feladni.Keson ment orvoshoz, mar ket fekely is van rajta.

    A jobb keze Karacsony ota be volt dagadva.

    Volt valakinek ilyen?Lehet ebbol gyugyulni?Sajna a doki mar Contramal 100 mg-os tablettat is felirt neki.Kozben tudogyulladasa is lett most, erre kapott antibiotikumot, ezt sem ertem hogy kezdi majd a kemot antibiotikumos kezeles utan...??Dehat gondolom muszaj.A csont ct es a tudo ct eredmenyere meg varunk.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_829010 (1)
    2006-01-09  23:31
  9. 2008. szeptember 3. 20:35582.

    bocsi, nem akarlak még jobban kétségbe ejteni, de nekem 23 évesen távolítottak el egy csomót az egyik mellemből! Nehogy azt hidd, hogy a mellrák csak az 50 évesek gondja. Sajnos minden korosztálynál előfordulhat. Nekem nagyon nagy szerencsém volt, mert jóindulatú "daganat" volt. Azóta rendszeresen ellenőrzöm a melleimet... Neked azt javaslom, hogy mindenképen menj el orvoshoz, mert hosszú-hosszú heteket kell várj a vizsgálatra (hacsak nem magán rendelésre mész...). Jobb előbb megtudni az igazat. Hogy mi lehet, biztos sok minden, de ezt csak a doki tudja megmondani. Szerencsére a mai műtéti technikáknak köszönhetően nekem pl nem is látszik a vágás, ahol kivették a csomót! Szóval emiatt nem kell aggódni. Ha pedig olyan, hogy le kell miatta venni a cicit, akkor inkább élj 1 cici nélkül, mint halj meg 19 évesen 2 cicivel. Akármilyen szépek az életedet ne kockáztasd miatta.

     

    buborka

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_844256 (574)
    2007-12-26  01:10
  10. 2008. szeptember 3. 20:04581.

    Szia !

    Azért nézik neked ezt a fibroadenómát, mert..

     

    Leírom, hogy nekem is azt diagnosztizáltak, a biopszia is jó volt.  Kivetettem, mert mintha egy kicsit nőtt volna.  Szóval a műtét után tudtam meg az igazságot, hogy nem jóindulatú hanem rosszindulatú volt. 

    Ezek után nekem az a véleményem hogy nem tudnak pontosan diagnosztizálni a mammográfiai és  ultrahang felvétel alapján. Nagyon sok asszonyról tudok akiknek felrediagnosztizálták a leletét. A biopszia sem ad tökéletes eredményt, mert ha éppen nem azt a sejtet csípik el akkor tévednek.

    Vannak kiegészítő vizsgálatok vérből például tumor marker, stb. 

    Nekem személy szerint az a véleményem, ami nem oda való a mellbe, azt ki kell vetetni. Ha ennyire fáj, akkor gondolkodjál el rajta h szedjék ki onnan. Biztosat csak akkor látnak ha vágnak. Sajnálom hogy ezeket írom neked, én  nagyon megjártam, a  felfedezés után 1,5 év múlva műtöttek. Azonnal kellet volna, sőt el kellet volna mennem minden létező orvoshoz aki specialista, legyen az onkológus, mammográfiás szakember, immunológus.

    előzmény:
    golden3 (579)
    2008-07-14  09:57
  11. Torolt_felhasznalo_250335
    Torolt_felhasznalo_250335
    2008. július 16. 23:17580.

    Sziasztok! Nemrég én is egy csomóval a mellemben rohangáltam az orvosokhoz kétségbeesetten. Szerencsére a biopszia jóindulatú elváltozást mutatott, így megnyugodtam, de így is megtapasztalhattam, hogy milyen érzés őszintén rettegni a ráktól. Sajnos a családunkban többször is előfordult a betegség, tudom, miről van szó.

    Ajánlani szeretnék nektek egy cikket, amit ma olvastam. Szendi Gábor írása, aki elg komoly szinten foglalkozik a mellrákkal. A cikk egy kis ízelítő, utána nézzétek meg az írás végén található linket is. Rövid, ám nagyon hasznos infókat találhattok itt arról, hogy hogyan lehet megelőzni illetve kordában tartani a rákot táplálkozással és meditációval. Ezek mindenki számára elérhető és egyszerűen betartható tanácsok, amelyek mind kutatási eredményekkel vannak alátámasztva!! Leírja, milyen vitaminokat érdemes beszerezned, milyen ételeket kell kerülnöd és azt is, mennyit számít a gyógyulásban az optimista hozzáállás. Nagyon meggyőző, remélem erőt ad mindenkinek:

     

    A link: http://www.egeszsegderuje.hu/index.php/A-rak-alterna tiv-kezelese 

     

    Üdv!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. július 14. 09:57579.

    Üdvözlök mindenkit!

    Én úgy írok ebben a fórumban, hogy nem vagyok emlőrákos, és a családom körében sem volt még szerencsére. Igazából azért írok, mert sok minden számomra nem egyértelmű, máris írom, hogy miről van szó, de remélem, hogy lesz valaki, aki közületek tud majd tanáccsal szolgálni.

    Én egy 34 éves, két gyermeket szült nő vagyok. Eléggé rossz házasságban élek, és jelenleg munkanélkül, ami nem egy stressz mentes élet. Három évvel ezelőtt egy daganat miatt vették ki az egyik petefészkem. A jobb mellemben pedig van egy egy cm-es fibroadenoma. Emellett minden menstruációt iszonyú mell fájás előz meg, úgy tud fájni, hogy nem lehet hozzáérni, és csomós. Rendszeresen járok UH vizsgálatra, voltam biopszián is, ami apocrin metaplasiát mutatott ki, ami nem rákos elfajulás, de rendellenes sejt. Gondolom ezért is ellenőrzinek évente.

    Ami a lényeg, hogy mindenhol azt olvasom a fibroadenoma nem rákosodik el. Akkor viszont minek az ellenőrzés 34 évesen évente? Nem tudják pontosan mi okozza a mellrákot, de mégis kijelentik, hogy a jó indulatú daganat sosem lesz rákos. Valahol viszont olvastam, hogy sok emlőrákos betegnél előfurdultak jó indulatú emlőelváltozások és legtöbbjük stresszes életet élt.

     Mivel annyi mindent olvas az ember, már nem tudja kinek higgyen, én azért írok, hogy Ti, akik sajnos megtapasztaltátok ezt a betegséget, szóval Ti nektek milyen volt az életetek, volt tényleg emlő panaszotok előtte, stresszes volt az életetek, szóval én erre lennék kiváncsi, hogy aki megbetegedett emlőrákban, mit tapasztalt előtte. Mire figyeljünk jobban mi, akiket még egyenlőre elkerült ez a "dög". Mindenkinek jobbulást kívánok, és hosszú, rák mentes életet, remélem azért lesz aki válaszol nekem a kicsit "hülye" kérdésemre.

    Jobbulást mindenkinek, golden3!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2008. május 27. 10:25578.
    az egy marhaság. Nem bedőlni mindennek! Utánaolvasni, oorvos tanácsát kérni!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_766412 (573)
    2007-08-12  15:16
  14. 2008. január 24. 09:01577.

    Üdv Mindenkinek!

    Édesanyámat dec 17én műtötték, nem csomo volt a mellében hanem ún. micromeszek. Pontosan én sem tudom hogy mi az, de a lényeg hogy az egész mellét eltávolítottál, illetve a bőr megmaradt, és rögtön beültettek neki implantátumot. Eléggé megszenved vele, feszül neki , felgyülemlik benne a cucc, leszívják, szóval nem egyszerű dolog.

    A kérdésem az lenne, hogy miután kiműtötték elküldték vizsgálatra, de még mindig nincs eredmény. Miért kell ilyen sokat várni? Máig nem tudni hogy lesz-e szükség utókezelésre....

    Ha vkinek volt ilyen tapasztata, legyen szíves megosztani velem! Köszönöm

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_917689
    Torolt_felhasznalo_917689
    2007. december 29. 12:05576.

    Ne rettegj! Ne gondolj rögtön rosszra, lehet csak mirigy. Feltétlen menj el mammográfiára, hogy megnyogodj!

    Ne a rosszra gondolj, nem lesz semmi gond, nyugodj meg!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_844256 (575)
    2007-12-26  01:13
  16. Torolt_felhasznalo_844256
    Torolt_felhasznalo_844256
    2007. december 26. 01:13575.

    sziasztok,r ettegek 19 éves vagyok és találtma egy 2 cmes kemény cosmót  amellem oldalában, jaj..én félek midnen vizsgálattól, a menstruációm sokszor kimaradt, rendszertelen volt és fogamzásgátlót nem szedek. Ezt szeretném kérdezni, hogy ez mi lehet? elmegyek majd orvoshoz de ilyne fiatalon nem lehet ez hormonális gubó vagy valami kis ciszta?? jaj...nagyon félek, nekem jó az ott, midnen műtéttől rettegek egyszerűen végig sme bírtam olvasni az írásaitoka,t rosszul lettem.

    ha esetleg rosszindulatú daganat....ajaj...akkor mivle kezelnek? van valami oylan módszer, ami kíméletes?? szép lénynak mondom magam,s zép hosszú hajam van, én rettegek...

    cska a leehtőségeket szeretném megkérdezni és hogy lehet e ez valamiylen szírcsomó vagy ciszta, ami felszívódik..én sokat tnaultma most az élettől, ennél nagyobb lecke nem kell..cska ez maradhasson ott, vagy szívódjon fel....nagyon félek.

    köszönök midnen segítsége,t még annyit, hogy nem fáj...akkor ez rossz jel?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_844256
    Torolt_felhasznalo_844256
    2007. december 26. 01:10574.

    sziasztok, amiket itt olvasok, azoktól ki vagyok készülve. 19 éves vagyok és a mellemben olyna 2 cmes kemény csomót találtam. Nem szedek fogamzásgátlót, menstruációmmal nem volt minden rendben, mert sokszor nem jött meg, sokat kimaradt, de...én rettegek mindenféle mintavételtől és már ezek alapján nagyon félek, mi lehet ez ennyi idősen!!!!!!!!!!!!

    Kérlek adjatok tanácsot....egy nap múlva elmegyek orvoshoz d emondhatom, így szép karácsonyom volt, ettől félek, hogy meg kell máűteni és ez már vetekszik nálam a halálfélelemmel...nekem jó az a csomó ott, nem zavar...cska ezt szeretném kérdezni, lehet e zsírcsomó, mik a lehetőségek..és ha esetleg daganat, ami rosszindulatú, akkor van oylan kezelés, ami kíméletes? én szép lánynak mondom magam, szép hosszú hajjal...aj nem is sorolom, fiatal vagyok, és most rettegek, hogy mi lehet ez...remélem, létezik ezer féle variáció és a mellrák és egyéb 50 éves nőkre jellemző és ez csak valami kis hormonális gubó lesz vagy ciszta ami majd fleszvódik...kérlek titeket segítsetek, nem is bírtam sokat olvasnia  topicot, mert már attól rosszul lettem, amit meséltetek, ez borzalmas!!!

    nagyon félek ...

    köszönök mindent!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_766412
    Torolt_felhasznalo_766412
    2007. augusztus 12. 15:16573.
    Sziasztok!Ti hallottatok-e már a petróleum kúráról?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_829010 (1)
    2006-01-09  23:31
  19. 2007. július 24. 16:29572.

    Szia Fidó!

    Az előzményekből nyilván tudod, hogy hasonló helyzetbe kerültem, csak engem a doki küldött biopsziára az éves rákszűrés keretében.

    Nekem az úgynevezett vékonytűs biopsziát végezték. Le kell szögeznem, hogy egyáltalán nem fájt. A topicban - amit hasonló helyzetemben nyitottam - a lányok/asszonyok azt írták, hogy nem fáj. Én azért még ugyanúgy féltem, mert azt gondoltam, hogy nyugtatni akarnak, vagy, hogy nekem mégiscsak fog fájni.

    Egy biztos, attól is függ, hogy ki csinálja a biopsziát, de nagyon komolyan mondom legrosszabb esetben is csak egy darázscsípés érzetével tudom összehasonlítani.

    A biopsziát követően 10 nap múlva kaptam meg a leletet. Ez szerintem helyenként változó, van ahol sokkal előbb, van ahol ennél is később.

    Biztos vagyok benne, hogy Neked sem lesz komoly problémád, mert időben észrevetted. Remélhetőleg megúszod egy cisztával, amit vagy leszívnak, vagy egyáltalán semmit nem tesznek vele, mert majd magától felszívódik. 

    Remélem egy kicsit tudtam segíteni, s ha bármi további kérdésed van, nyugodtan tedd fel.

    A topicban is nagyon kedvesek voltak a lányok, ott is kérdezz, hisz több "szem" többet lát.

     

    szornyike 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_759848 (570)
    2007-07-24  13:35
  20. 2007. július 24. 14:09571.
    Kedves Fidó!
    Ne félj a biopsziától, mert nem fogsz többet érezni egy pici szúrástól, ami egy kicsit ugyan kellemetlen, de nem több. Egy tűt vezetnek a melledet megszúrva a csomóhoz, beleszúrnak, és olyan pumpáló mozgással mintát vesznek belőle. Nem tart tovább 5 percnél. Nekem ultrahanggal vezérelt biopsziám volt, ami biztosítja, hogy biztosan belemenjenek a csomóba, onnan jöjjön a minta.
    Üdv: Garfi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_759848 (570)
    2007-07-24  13:35
  21. Torolt_felhasznalo_759848
    Torolt_felhasznalo_759848
    2007. július 24. 13:35570.

    Sziasztok!

    Vasárnap este zuhanyozás közben vettem észre,hogy egy csomó van a bal mellemben. Nagyon elkeseredtem. Hétfőn elmentem mammográfiára / az eredmény  nem volt meglepő, ők is alátámasztották a gyanúmat /.Holnap de 9 -re megyek ultrahangra, és biopsziára.NAGYON FÉLEK! El sem tudom képzelni,hogy ezt a biopsziát,hogy csinálják? Meddig tart?Nagyon fáj?Érzéstelenítik? Mikorra lesz eredmény? Egyenlőre tovább nem merek gondolkodni,mert romba dőlt a jövőképem.

    előzmény:
    szornyike (569)
    2007-05-24  18:19
  22. 2007. május 24. 18:19569.

    Sziasztok!

    Úgy látom sokan vagyunk sajnos.  

    Én is nagyon meg vagyok ijedve most, 2 napja voltam mammográfián/UH-n. Az UH leletben azt írták, hogy 5-6 mm-es echoszegény, csaknem echomentes, kerek képlet található a bal mellben, mintavétel szükséges.

    Már kaptam is időpontot a biopsziára. Iszonyúan félek. 

    Tudja valaki segíteni, hogy mit jelent az ehoszegény, meg echomentes?

    Azt mondta a doki, hogy ún. vékonytűs ultrahangos biopsziát végeznek.

    Bármilyen tapasztalatot véleményt szívesen veszek!.

     

    köszi előre is: szörnyike

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2007. május 18. 15:52568.

    Köszönöm!

    Nagyon köszönöm, hogy segítettél, remélem nem lesz semmi baj.

    De ez is, hogy ilyen lelki stressznek teszik ki az embert 2 meg 3 hétig... 

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_292942 (567)
    2007-05-18  12:13
  24. Torolt_felhasznalo_292942
    Torolt_felhasznalo_292942
    2007. május 18. 12:13567.
    Kimásoltam egy orvosi cikből.

    Adenosis sclerotisans

    Az adenosis a kicsi terminális ductusok és acinusok megnövekedett számára utal. Gyakran társul alapszövet, stroma felszaporodásával, ami carcinomát utánoz makroszkóposan és szövettanilag is. Calcium depozitumokat tartalmazhat, amelyek mammográfián az intraductalis carcinomára jellemzo meszesedésekkel összetévesztheto. A mikromeszek miatt elvégzett biopsziák leggyakoribb szövettani diagnózisa. Jóindulatú elváltozás, eltávolítása nem szükséges.


    Nem kell megijedni általában a mintavétel eredménye kb. 5 nap , persze ez gondolom a kórházaktól is függ.
    A kóros echo eltérés nincs az azt jelenti, hogy nincs rosszindulatú daganatra utaló szövetrész, ez is jó hír.
    előzmény:
    Deschain (566)
    2007-05-18  11:25

Címlap

top