Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pajzsmirigy radiojodos kez

Torolt_felhasznalo_169320
Torolt_felhasznalo_169320
Létrehozva: 2005. szeptember 16. 21:17

Sziasztok!

Nálam most derült ki, hogy pajzsmirigy túlműködés van, amit radiojodos kezeléssel vagy műtéttel lehet "gyógyítani" !?

Egyik megoldás sem igazán szimpatikus. Ha valaki/k/ hasonló problémákkal küzd/enek/, esetleg túl vannak már a megpróbáltatásokon, nagy örömmel venném, ha tapasztalataikat közkinccsé tennék, hogy mi akik még  csak félünk és tudatlanok vagyunk, könnyebben dönthessünk.

Ha létezne altarnatív megoldás, az is rendkívüli módon érdekelne.

Minden információt, segítséget nagyon köszönök.  

  1. 2015. július 28. 08:3517.

    Sziasztok!


     


    én most állok döntés előtt. Másféle éve vagyok pajzsmirigy túlműködéses, a tsh-m még mindig kisebb mint 0,01.


    Két válaszatásom van.


    műtét:


    ezzel az egész pajzsmirigyet kiveszik, majd beállítják a hormontablettát amit életem végéig kell szednem. De reggelente egy kicsi fehér tabletta. És aztán nem jön többet elő a betegség soha. A műtéttől nem kell félni, az orvos elmondása szerint, altatásos műtét, 3 napig kórházban. A vágás egy kis vékony mosolyfej formájú, a helye pár év múlva mondhatni teljesen eltűnik. A hormon amit aztán szedni kell, nem olyan hormon mint a nőgyógyászati hormonok, nem okoz túlsúlyt és nincsenek ilyen olyan mellékhatásai. Ezzel megoldódna a probléma.


     


    izotópos kezelés:


     


    egy részét távolítja el a pajzsmirigynek, 80%ban alulműködés van utána, de ezt hipp hopp helyre teszik. Ez viszont nem végleges megoldás. x havonta ugyanúgy vérkép, és áltban mindig kijön megint pár év múlva. Nem oldja meg véglegesen a problémát. Egy kapszulát le kell nyelni, aztán 5 napig otthon betegszabi, a 6 éves kisfiammal nagyon óvatosan lehetek csak egy légtérben. nem használhatjuk a wc-t, fürdőkádat egymás után, magam után mindig jó alaposan fertőtleníteni kell. Nincs ölelkezés összebújás. Egy évig tilos a teherbe esés, mert a sugárzás addig még a szervezetben van. Ha becsúszik egy terhesség azt azonnal el kell vetetni.


     


    Ezek alapján a műtét felé hajlok. Szeretnék találni valakit aki át esett már ezen, hogy el tudja mondani nekem a tapasztalatait.


     


    Most vagy kezdjük az izotóppal, hisz 30 évesen van időm. És ha visszajön a betegség akkor a műtét. De egy éven belül én azért már szeretnék bele vágni a baba projektbe anélkül, hogy veszélyeztetném a magzat egészségét. Ha még 1-2 évet várnom kell kibírom. Nem tudom melyik megoldást válasszam. A műtétről nem olvastam még tapasztalatokat.


     


    Aki tud segíteni írjon!


    Köszönöm!

  2. 2010. június 14. 15:2516.

    Szia!

    2005-ben írtad egy pajzsmirigyes fórumban valakinek, hogy:

    "Ne keseredj el, vannak alternatív megoldások!!!!!!!!!!!!!!!!

    Én is tudok egy tuti természetgyógyászt. Nálunk családilag bevált, így merem ajánlani. Ha érdekel írj!"

    Homeopátiás vonalon van a kedves rokon?
    Nekem most javasolták először (ma) a jódizotópos eljárást és nem szeretném megcsináltatni.

     

    Köszönöm

     

    Üdv,

     

    Mel

    előzmény:
    zöldfül (6)
    2005-09-16  23:26
  3. 2005. szeptember 18. 23:0715.

    szia!

    magát a kezelést nem érzed. arra a pár napra pedig fel lehet készülni, én például akkor írtam a szakdolgozatom és aranyat ért ez az idő :-) bevásároltam, könyvek, filmek, telefon, internet, nagy alvások.

    az alulműködésem szépen rendben van, szedek fogamzásgátlót stb. a súlyomra talán egy picit jobban oda kell figyelni, mint korábban, de én mindig is hajlamos voltam a hízásra, szóval igazából nem is veszem észre a változást. sportolni KELL, mind a súlyod, mint a stressz levezetése miatt. rendszeres kontroll és néha kell állítani a mennyiségen, de azt látom a hasonszőrű ismerősökön és magamon is, hogy ha rendben megy az életem, akkor ez is rendben van, szóval egyfajta mérőként is működik, elég hamar reagál, ha "rossz úton" jársz, de ez szerintem kimondottan pozitívum.

    igen, életem végéig kell szednem ezt a hormont, de az orvos azt mondta, hogy ne is legyen semmilyen betegségtudatom, hiszen azzal, hogy beveszem reggel azt a tablettát, pont olyan leszek, mint bárki, aki nem esett ilyenen keresztül.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (13)
    2005-09-18  20:11
  4. 2005. szeptember 18. 20:2214.

    Nekem a Péterffy utcai kórház Izotóplaborjában csinálták, először különböző vizsgálatok, röntgen, labor, stb. A laboreredmények szerint a szervezetem nem tárolta a jódot, tehát kaptam a liticarb nevű gyógyszert, azt szedtem 3 hétig, hát az nem volt egy élmény! Szédelegtem, összevissza beszéltem, alá akartam lépni a villamosnak, mert nem érzékeltem, hogy jön, stb.... Utána megkaptam a jódizotópot, 1 kapszulát kellett vízzel bevenni, majd 1 óra múlva hazamehettem. 1 hétig nem mehettem emberek közé, és utána még néhány hétig odafigyeltem, hogy kismama, vagy kisbaba ne kerüljön hosszabb ideig a társaságomba. Többszöri kontroll kimutatta, hogy teljesen normálisra beállt a hormonszintem, az orvos gyógyultnak nyilvánított. Elmúltak a kísérő tünetek (pl. szívritmuszavar), viszont híztam. Igaz, a dohányzásról is leszoktam közben, tehát nem tudom, végül is mitől. A kezelés nem okoz azóta sem semmi gondot.

    Sok sikert a gyógyuláshoz!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (11)
    2005-09-18  15:58
  5. Torolt_felhasznalo_169320
    Torolt_felhasznalo_169320
    2005. szeptember 18. 20:1113.

    Szia!

    Nagyon köszönöm, hogy írtál. Az orvos nekem egyértelműen a jódizotópos kezelést javasolta. Én egyelőre nem tudtam rászánni magam erre a beavatkozásra. Hallottam már orvostól olyan véleményt, hogy tönkreteszem magam ha felvállalom. Nehéz elhinni, hogy csak kifejezetten azt az egy pontot roncsolja szét ez az izotóp ami a pajzsmirigyben rossz. Hogy lehet elviselni azt a pár napot, ami izotópos kezelés alatt van? Most az alulműködésed jól kezelhető? Nem hízol?  Végül folyamatosan gyógyszert kell szedned?

     Szió

    előzmény:
    oreille (12)
    2005-09-18  16:35
  6. 2005. szeptember 18. 16:3512.

    szia!

    ugyan nem engem kérdeztél, de hátha tudok segíteni.

    nálam a műtétre akkor került sor, amikor 1. biztossá vált, hogy a gyógyszeres kezelés kudarcba fulladt 2. a pajzsmirigyem befelé kezdett nőni és fulladtam tőle plusz szívproblémák léptek fel.

    mindkettő kockázatos beavatkozás, bár elég különböző okokból. és azt, hogy ezt a páciensnek kell mérlegelni, hááát elég erősnek érzem, az orvos semmi támpontot nem adott, nem javasolt semmit?

    a műtét egy viszonylag komoly beavatkozás, legfőbb rizikója (bár úgy tudom, nem túl gyakori) a hangszálak, vagy azok idegeinek sérülése. és számolj hozzá pár hét táppénzt is, nekem annak idején hat hetet javasoltak és igazuk is volt. azok a betegtársaim, akik jóval hamarabb visszamentek dolgozni, finoman szólva nagyon megszenvedték...

    mivel nálam a műtét után is ugyanolyan szintű túlműködés állt fenn, mint előtte, újabb műtét helyett javasolták a radiojodos kezelést. ez kevésbé látványos, hiszen mindössze annyiból áll, hogy a vízben feloldott izét megiszod, aztán vagy kórházban, vagy otthon meg kell oldani, hogy talán 4 napig, de erre már nem emlékszem konkrétan ne érintkezz fizikailag senkivel. tehát magánzárka :-) viszont vitatott az orvosok között, hogy szabad-e még nem szült nőknek adni (nemtom, nálad mi a helyzet). az én orvosom szerint Amerikában tiniknek is megcsinálják, más orvos szerint veszélyes lehet. anno megkérdeztem egy orvos ismerőst, aki rákbetegekkel foglalkozott (nem jut eszembe a szakterület neve) és ő megnyugtatott, hogy ez olyan kicsi és egyszeri adag, hogy ne aggódjak.

    végülis gyerekvállalás szempontjából mindegy, hogy melyiket választod, mert a hormonszint rendeződése mindenképp hosszabb idő, de minimálisan talán 1 évet szoktak javasolni.

    a radiojodos kezelésnek köszönhetően alulműködésbe csapott át, így hormonpótlással tartják rendben a dolgot, jól vagyok, nem vagyok kövér, évi két vérvételt pedig ki lehet bírni :-))

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (11)
    2005-09-18  15:58
  7. Torolt_felhasznalo_169320
    Torolt_felhasznalo_169320
    2005. szeptember 18. 15:5811.

    Szia Rebeka!

    Érdekelne milyen volt egyáltalán radiaktiv jódizotópos / én rövidítettem az elején/    kezelés és milyen kövtkezményekkel járt ? Nagyon idegenkedem még a gondolatától is.  Ha viszont nem sikerül valami csodára akadnom nagyon rövid időn belül, döntenem kell a kettő rossz között  Szívesen veszek minden információt, ami megkönnyítheti a döntésem.  köszi.

                       

    előzmény:
    rebeka527 (4)
    2005-09-16  21:51
  8. 2005. szeptember 17. 10:3610.

    Szia! Én nem igazán értem ezt a túlműködés - elhízás dolgot. Kb. 4 éve kezeltek pajzsmirigy túlműködéssel, akkor kb. 90 kg. voltam (tehát én akkor sem fogytam le!!) ,  végigcsináltam a jódizotópos kezelést, beállt normálisra  a hormonszintem, és most kb. 117. kg. vagyok!!!    Bármilyen orvoshoz fordulok, mindenki elhajt, hogy semmilyen szervi problémám nincs, fogyjak le magamtól. Az elmúlt évek fogyókúrái azt eredményezték, hogy nem híztam! De fogyni sem tudok. Most több mint egy hónapja csinálom az update-t, háááát, valahogy meg sem moccannak a kilóim. Esetleg ezzel is lehetne homeopata orvoshoz fordulni? Megírnád priviben az elérhetőségét, és hogy mennyibe kerül egy vizit? Köszi előre is.

    Ja, egyébként úgy gondolom, hogy a homeopátia nem hit kérdése. Nem kell hinni benne, anélkül is működik!  

    előzmény:
    Dika08 (8)
    2005-09-17  08:06
  9. Torolt_felhasznalo_169320
    Torolt_felhasznalo_169320
    2005. szeptember 17. 08:069.
    Három héttel ezelőtt még én is úgy gondoltam, hogy minden rendben nálam. Csupán egy bajom volt, hogy nem tudtam fogyni.Elmentem a házi orvoshoz kértem beutalót egy fogyókúra rendelésre és ennek kapcsán csináltatott egy vérképet. Abból derült ki.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_384380 (2)
    2005-09-16  21:28
  10. 2005. szeptember 17. 08:068.
    Remélem a hitetlenkedés, nem kétségbe vonás. Persze hogy itt is vannak olyanok, akik a pénzre hajtanak, persze, hogy vannak akik nem jók, ezért ajánlom mindenkinek az én homeopatámat. Mert nem drága (őszintén szólva, mióta ő gyógyít tizedét sem költjük a gyógyításra, mint előtte), és mert hihetetlenül lelkiismeretes. Persze mindenkinek oda érdemes mennie, amiben meg tud bízni. És ez nem azt jelenti, hogy hinni kell benne. A homeopátiáról szokták nekem mondani, hogy jó annak aki tud hinni benne. Ezen jókat kuncogok, mikor húgom macskáit gyógyitom a bogyócskákkal. 
    előzmény:
    oreille (7)
    2005-09-16  23:43
  11. 2005. szeptember 16. 23:437.

    Szia!

    én mindkettőt végigcsináltam, a sikertelen műtétet követte a radiojódos kezelés. kicsit túllőttek a célon, ezért alulműködés lett belőle, de az szerencsére jól karbantartható és nincs is semmi problémám.

    megértem egyébként az idegenkedést, és kicsit hitetlenkedve olvasom, hogy mások "természetes" úton meggyógyultak. én két ilyen helyen jártam, az egyik leszedett rólam egy csomó pénzt, a másik azt mondta: ez szakorvos dolga.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (1)
    2005-09-16  21:17
  12. 2005. szeptember 16. 23:266.

    Szia  

    Ne keseredj el, vannak alternatív megoldások!!!!!!!!!!!!!!!!

    Én is tudok egy tuti természetgyógyászt. Nálunk családilag bevált, így merem ajánlani. Ha érdekel írj!

     

    Üdv  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (1)
    2005-09-16  21:17
  13. 2005. szeptember 16. 21:525.
    radioaktív - bocs!
    előzmény:
    rebeka527 (4)
    2005-09-16  21:51
  14. 2005. szeptember 16. 21:514.
    Szia! Én kaptam 3 évvel ezelőtt radiaktív jódizotópos kezelést, azóta beállt  a hormonszintem, teljesen rendben vagyok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (1)
    2005-09-16  21:17
  15. 2005. szeptember 16. 21:493.

    Szia! Nekem 7 éve volt. Nem korán jöttem rá, majd egy éve tartott már, 36 kg voltam, mire orvoshoz kerültem. Mikor vázolták, mi a helyzet, mit kellene tennem, azt mondtam, azt nem. Elmentem egy homeopata orvosnőhöz, aki meggyógyított. Nem egy hét alatt, de azonnal javultak a leleltek. És azóta semmi bajom. A homeopata doktornő azóta a családorvosunk, az egész család csak vele gyógyul. Szóval fontold meg!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (1)
    2005-09-16  21:17
  16. Torolt_felhasznalo_384380
    Torolt_felhasznalo_384380
    2005. szeptember 16. 21:282.

    szia

    ez hogy derült ki? voltak jelei vagy sima vérvétel mutatta ki?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_169320 (1)
    2005-09-16  21:17

Címlap

top