Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Terhesség+vakbé l

potty75
Létrehozva: 2005. június 30. 20:47
Sziasztok!

Sürgős véleményekre lennék kiváncsi! Barátnőm túl van a félidőn, bár a baba még nem mozdult. Tegnap este bevitte a férje, mert nagyon begörcsölt, állni nem tudott. Ma csak annyit vizsgált rajta a doki, hogy megállapítsa, hogy a méhszáj (?) lerövidült, a méhnyálkahártya elvékonyodott, a görcsök viszont talán vakbél-gyulladástól lehetnek. Reggel volt uh, akkor nem volt semmi baj, de azóta még azt sem csinált, mondván, hogy megzavarja a babát. Belgyógyászatra sem küldte, és vérvétel sem volt, hogy esetleg a gyulladás beigazolódjon.

Az, hogy emberileg milyen, más téma, de szerintetek ez így normális? Tényleg nem lehet uh-t csinálni ilyenkor este sem a baba miatt? Egy belgyógyász sem tudja megnézni? Egyébként az időhöz képest nagy a hasa, sok a magzatvize, és sokat idegeskedett sajnos.

Ha van valakinek okos ötlete, köszönöm!
  1. 2005. július 2. 06:4811.
    Szia!!! Örülök, hogy a barátnőd jobban van. Az jutott még eszembe, hogy lehet még a vese miatt is görcsölni, bár ez terhességben gyakori gondolom ezt is kizárták. Az egyik barátnőm azért görcsölt be, mert a gyerek rá feküdt a vesevezetékre. Az orvosokkal kapcsolatban pedig az motoszkál már régóta, hogy mi nők kivívtuk magunknak az orvos választás lehetőségét. Igaz ugyan, hogy a fogorvos, nőgyógyász bizalmi kérdés. A választott nőgyógyászról azt gondoljuk, hogy ez a mi érdekeinket szolgálja. Én egyre kevésbe vagyok erről meggyőződve. Így akaratlanul is gyártunk "sztár" orvosokat, akiknek sok a betegük, túl vállalják magukat. Így semmire sincs idejük, és a tévedés lehetősége a fáradság miatt is fennáll. Már csak azért is jó lenne, más orvos is mert hát több szem többet lát. De ez egy külön topik témája lehetne. . .
    előzmény:
    potty75 (10)
     
  2. 2005. július 1. 12:5710.
    Sziasztok!

    A barátnőm valamivel jobban van.

    Abkat, köszönöm, elolvastam a történetet, és telefonon keresztül tarott is a barátnőm. :-) Eszerint valószínűleg nem vakbél, de lehet vastagbél-gyulladás, amire sok az esély, mert már korábban gyanús volt.

    Figuse, most azon vannak, hogy ezek után keresnek egy új doktort, mert nagyon megrendült a bizalma. Amiket ma reggel is mondott, szerintem túltesz mindenen, emberileg, és szakmailag is.

    Remélem, hogy a barátnőm minél hamarabb kiszabadul onnan, és valami változás lesz, vagy legalábbis egy uh-val megbizonyosodik, hogy minden rendben. Mindenképpen szomorúnak tartom, hogy egy orvos ennyi empátiával se legyen a kismamája felé. :-(

    Köszönöm mindenkinek!
    előzmény:
    figuse (9)
     
  3. 2005. június 30. 22:189.
    Potty! Valami biztos, hogy nem oké!! A sok magzatvíznek is oka van, és a méhnyak rövidülése sem igazán természetes félidő táján. A pocakja nyilván a magzatvíz miatt nagy. A 20 hét táján már első babánál is lehet érezni a mozgást szerintem. Mindenképpen menjen más orboshoz, Nekem szomorú történetem van egy keveset mozgó babáról. . . A terhességem ezt leszámítva teljesen normális volt. De hát első terhességnél honnan is tudná az ember, hogy mi a normális. Ha van rá lehetősége valahol nézesse meg a babát egy profi ultrahangossal.
    előzmény:
    potty75 (7)
     
  4. 2005. június 30. 21:458.
    A www. babanet. hu-n a "Te történeted" rovatban van egy 'Terhesség és vakbélgyulladás' című történet is. Érdemes elolvasni.
    előzmény:
    potty75 (1)
     
  5. 2005. június 30. 21:417.
    Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsát, sajnos most mennem kell, de amint lehet, jövök!

    Jó éjszakát mindenkinek!
    előzmény:
    sa.gabi (5)
     
  6. 2005. június 30. 21:406.
    Hát ez még attól függetlenül volt így, már régebb óta várta a lány. A baba normális méretű, de sok a magzatvíz; lehet, hogy mocorgott már a baba, csak nem lehetett érezni? Erre a doki megint azt mondta, hogy nem tudja, hogy mitől sok a víz. Szóval szerintetek sem normális ez így. . . Azt hittem, hogy csak én reagálom túl. Beszélek is majd a férjével. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_928784 (4)
     
  7. 2005. június 30. 21:375.
    Szerintem azonnal menjen másik dokihoz! A gyógyszer nem zavarja a babát?! A babát is nézik uhval! Micsoda hülyeség ez?!
    előzmény:
    potty75 (3)
     
  8. Torolt_felhasznalo_928784
    Torolt_felhasznalo_928784
    2005. június 30. 21:364.
    szia!
    hogyhogy nem mozdult a baba??????szerintem menjenek azonnal másik dokihoz!
    előzmény:
    potty75 (1)
     
  9. 2005. június 30. 21:313.
    Nagyjából én is így reagáltam. Nem tudom, hogy mit lehet ilyen esetben tenni, mert még felmerült a vastagbél-gyulladás gyanúja is, de valahogy nehezen hiszem el, hogy ezt nem lehet most egy belgyógyásznak megnéznie! Most görcsoldót kapott, de ha baj van, az csak tüneti kezelés, nem?

    Szívem szerint azt mondanám nekik, hogy menjenek el onnan. :-(( Mindenesetre a barátnőmnek is jó lenne egy uh, legalább a baba felől megnyugodna, bár már modnta a doki, hogy ha van valami, akkro az anyát mentik. Szép kilátások. :-(((
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199687 (2)
     
  10. Torolt_felhasznalo_199687
    Torolt_felhasznalo_199687
    2005. június 30. 21:252.
    micsoda?? és reggel nem zavarja a babát az UH???? ekkora baromságot. . . nekem majd mindennap csináltak az utolsó héten. . . . .
    előzmény:
    potty75 (1)
     

Címlap

top