Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csíráztassunk !
2005-03-29 22:291.
Létrehozva: 2005. március 29. 22:29
Sziasztok !
Teljesen beindultam a Maxima csírákról szóló cikkére, csak azt felejtették el benne leírni, hogy hol szerezzek, retek, lucerna, vörös káposzta és brokkoli MAGOT, amit lehet csíráztatni.
Ha valaki tud nekem segíteni ebben, előre is köszönöm.
Most mennem kell, mert elájulok az álmosságtól, de holnap este visszanézek. Addig is köszönöm a tippeket !
Teljesen beindultam a Maxima csírákról szóló cikkére, csak azt felejtették el benne leírni, hogy hol szerezzek, retek, lucerna, vörös káposzta és brokkoli MAGOT, amit lehet csíráztatni.
Ha valaki tud nekem segíteni ebben, előre is köszönöm.
Most mennem kell, mert elájulok az álmosságtól, de holnap este visszanézek. Addig is köszönöm a tippeket !
Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen mennyiséget kell fogyasztani 1 nap ezekből a csírákból?Lehet túladagolni magad?Mi a minimum amit a hatás érdekében el kell fogyasztani?Köszi A.
Azt szeretném megkérdezni,hogy milyen mennyiséget kell fogyasztani 1 nap ezekből a csírákból?Lehet túladagolni magad?Mi a minimum amit a hatás érdekében el kell fogyasztani?Köszi A.
Köszönöm, hogy ilyen sokan hozzászóltatok. Ma beszédültem az Árkádban a Harmóniaházba, és ott vettem lucerna, retek, mustár, napraforgó és zsázsa csírának magokat.
Holnap fogom kipróbálni, kíváncsi leszek rá.
Üdv:Ginea
lucerna zsázsa csicseri b lencse mangóbab búza
Tápérték C, E vit. C, B vit. B, C vit B, C, E B, C, E E vit.
karotin b. karot béta kar vas, cink niacid, vas kovas.
vas, kalc kálium kálium fehérje kalcium kalcium
kálc, vas foszfor foszfor vas, jód
cink, vas
Íz fűszeres borsos dióizű dióizű borsó diószerű
Csírázási idő 4-6nap 5-6 n 3-4 n 3 n 3-5 n 3-5n
Javaslat sokszor gyapjún fogy. előtt 5 napnál fogy el. pázsitfű
öblítendő a legjobb 3 percig tovább 3 perc. nevelhet
forrázni! ne csír!! áztatni belőle
Remélem jól megy át, mert fél óráig írtam. . .
Tegnap vettem csíráztató edényt, és biobúzát. Éjjelre be is áztattam, és reggelre szépen megduzzadtak a szemek. Remélem, jól fog sikerülni az első kísérletem. A csíráztató edényben volt egy használati útmutató, azt írja, hogy ha fényes helyen csíráztatunk, akkor a csírában a C vitamin lesz sok, ha sötétben, akkor a B2 vitamin.
Sajna a bioboltban tegnap nem volt túl nagy választék magokból, de szeretném én is kipróbálni a lucernát, kölest, stb.
Miben lehet csíráztatni, ha nincs speciális csíráztató tálad ?
Lehet közönséges porcelán tányérban is?
Hogyan? Csak kis víz alá és fényre rakni?
Manapság már mindenből van egyszerűbb változat, például tablettában is létezik búzafüves-igaz az is tömény és benne van a hatóanyag-de én szeretem mindenből az eredetit! És néha nem árt egy kicsit lassítani, feltöltődni, egy kis kertészkedés, pepecselés által:))
Én még csak a zacskós, szárított búzacsírát kóstoltam, de kedvet kaptam kipróbálni a frisset is. Gondolom, hogy a frissen csíráztatott magokban több a vitamin és a nyomelem, mint a száírottban, de annyival több, hogy érdemes vele vesződni naponta? Van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Napont 3x legalább át kell mosni.
Csíráztatható magvak
. gabonafélék (búza, árpa, rozs)
. hüvelyesek (lencse, bab, borsó)
. olajos magvak (napraforgó, lenmag, tökmag)
. füvek, fűszernövények (mustár, zsázsa, hajdina)
Ha gazdaboltban veszed, figyelj arra , hogy rá legyen írva:étkezési célra!!!! Ugyanis szokták a magokat "csávázni", azaz vegyszerrel kezelni, hogy már kezdettől ellenálljon a betegségeknek.
Néhány növénynél figyelni kell hány napos korában eheted a csírát! De ez fel van tüntetve rajta. Amúgy nagyon egészséges, télen tömény vitaminbomba.