Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Izületi gyulladás

selyemke
Létrehozva: 2004. december 26. 23:04
segitséget szeretnék kérni,olyanoktól,akik szintén ilyen problémával küszködnek!
a vállamban begyulladt az izületem.pokoli fájdalmaim vannak.napok óta alig tudom mozgatni,és éjjel is fáj,minden mozdulatnál.
szakorvos telefonszáma is érdekelne,mert megmondom őszintén,a kerületemben nem sok jót hallottam az ellátásról.
előre is köszi a tippeket!
  1. 2008. január 20. 09:1913.
    Nekem inhüvely gyulladásom volt állandóan, ami szintén nagyon fájdalmas, mivel semmilyen kezelés nem volt hatásos és a rheuma gyógyszerektől kikészült a gyomrom, megvettem a színterápiás Bioptron lámpát és azóta azt használom, a zöld színnel történő napi kezelés,  Inno Rheuma Forte krémmel kombinálva nekem nagyon gyorsan elmúlasztotta a gyulladást, és a diónyi csontkinövés is eltűnt. Azóta ha kicsit is fáj a kezem előkapom a lámpát és napi kétszer 6 perces kezeléssel megelőzöm az újabb gyulladás kialakulását. Emellett szedem a Bio boltban vagy gyógyszertárban kapható Bio szelénium 50-et, napi egy tablettát, azóta nem vagyok időjós :-), nem fájnak az ízületeim ha jön az eső.
    előzmény:
    selyemke (1)
    2004-12-26  23:04
  2. Torolt_felhasznalo_412493
    Torolt_felhasznalo_412493
    2008. január 20. 08:5212.
    Nem tudom, hogy segít-e még neked, de a Diclofenac tablettát ajánlom! Nekem bevállt a lábujjaimra... Hála a vékony talpú, tűsarkú téli csizmáknak.
    előzmény:
    selyemke (1)
    2004-12-26  23:04
  3. Torolt_felhasznalo_692336
    Torolt_felhasznalo_692336
    2008. január 20. 08:3111.

    Kedves selyemke!

    Bár nekem nem voltak súlyos problémáim,  de két éve minden ősszel, vagy télen megcsinálok egy kúrát. Hogy megelőzzem a bajt.

    Bemásolom ide a leírást:

    Izületeink felszínét, a jó működés érdekében, porc borítja, és egy úgynevezett izületi tok veszi körül, melyben az izületi folyadék, mintegy „kenőolajként” működik. Éveink előrehaladtával a mechanikai igénybevétel miatt a porcok felszíne megkopik, az izületi folyadék kenési tulajdonsága romlik, ami sok esetben erős fájdalmakkal jár. A legjobban igénybevett izületek (térd, váll, könyök, comb) szoktak a leggyakrabban problémásak lenni. A Mobilisan kapszula olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek elősegítik a megkopott porcfelszínek regenerálódását és visszaállítják az izületi folyadék kenőképességét.

    A zöldhéjú kagyló (Perna canaliculus) az Új-Zéland környéki különösen tiszta tengerekből származik, és kivonata nagy mennyiségben tartalmaz egy glükóz-amino-glükán nevű vegyületet, mely a porcok egyik fő építőköve. A tengeri halfehérje por is ezt a hatóanyagot tartalmazza, a cápaporc-kivonat pedig kondroitin-szulfátot, amely szintén szükséges a porcok újraképződéséhez. Az MSM (metil-szulfonil-metán) a betain és a mangán fontos segédanyagai a porcszintézisnek, jelenlétük nélkül nem megy végbe ez a fontos folyamat.

    A Mobilisan kapszula használatával „kisimíthatjuk” a megkopott porcok felszínét, megszűntethetjük az izületi fájdalmakat. A termék használata kúraszerűen javasolt. A kúra során három doboz Mobilisant kell elfogyasztani úgy, hogy az első dobozt napi 3x2, a másik kettőt pedig napi 3x1 kapszula dózisban kell beszedni. Ekkor tartsunk egy hónap szünetet, és ha szükséges, ismételjük meg a kúrát.

    Ha érdekel, csak üzenj priviben.

    Mielőbbi gyógyulást kivánok

    Balázsi Sándor

    www.abbcenter.com/a_penztarcafitnessz

     

    előzmény:
    selyemke (1)
    2004-12-26  23:04
  4. 2008. január 16. 12:4910.

    Veled tudok érezni, mert ismerem sajnos a problémát.

    Tényleg nagyon fontos a mozgatás!! Akkor is, amikor Te 5 cm-re sem tudod felemelni a karodat. Ezt tapasztalatból mondom. A doki amikor nekem elkezdte tornáztatni, tekerni, csavarni a karomat /megjegyzem irtó jól csinálja /, akkor önkéntelenül kiszakadt belőlem egy fájdalmas ordításféle.  Azt hittem ott helyben bepisilek a fájdalomtól. Kaptam beutalót fizikoterápiás kezelésre és masszázsra és állítom, hogy a doki és a masszőr "kegyetlen" kínzása gyógyított a legtöbbet rajtam. Kaptam én is a büdös rheuma krémet, meg gyulladáscsökkentő gyógyszert, de a mozgatás volt a fő gyógyító.

    Mivel nálam sajnos szülői örökségből is kifolyólag visszatérő nyavalya az ilyesmi, én folyamatosan szedem /kúra-szünet-kúra/ a Proenzi-t. És járok a kondi terembe karbantartásra. Csak úgy light-osan, de annyira jól tud esni egy kis mindent átmozgató mocorgás.

    előzmény:
    selyemke (1)
    2004-12-26  23:04
  5. Torolt_felhasznalo_396011
    Torolt_felhasznalo_396011
    2008. január 16. 12:149.

    Szia.

     

    Valóban jót tenne az életmódváltás. És tényleg csak elhatározás kérdése. A problémád nem egyedülálló,de szerencsére van rá gyógymód. 11 éve élek temészetgyógyász mellett,sok mindent tanultam tőle. Van egy cég,hihetetlen jó gyógytermékei vannak,mi hosszú évek óta használjuk a családban. mellékhatásai lényegében nincsenek,és csak egy példát mondok,pl. a náthából max. 2 nap alatt kigyógyulunk.

    Persze a krónikus betegségeknél hosszabb a gyógyulási folyamat,de megéri szedni.

     

    Emellett én egy gyógyközpontban dolgozom,ahol többek közt ízületi betegeket kezelünk.

    előzmény:
    schenki (7)
    2004-12-27  09:57
  6. 2004. december 27. 13:468.
    Sziasztok!
    nagyon szépen köszönöm a segitségeteket!
    minden sorstársamnak jobbulást kivánok, és "izületigyulladásmentes"
    Boldog Új Évet! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. december 27. 09:577.
    Sziasztok!
    Nekem szinte állandóan a térdem fáj. Tudom miért, az étkezésem és az életmódom a hiba. Szerintem a kettő közül egyik szinte mindannyiunkra jellemző. Rettenetesen sok nassolnivalót, édességeket eszem és colát iszom. A mennyiségről most nem írnék. A kenőcsök, a gyógyszerek, a fizikóterápiák részlegesen oldják meg a dolgokat / ha megoldják/ mozogni kellene /ezt tudom biztosan, mert próbáltam/ és úgy táplálkozni, hogy az édes, zsíros, húsos dolgokat kihagyni, sok zöldet, és egészséges ételeket kéne enni. Biztos vagyok abban, hogy, ha azt amit tudok be is tudnám tartani, ahogy kell, megoldódna az izületi gondom, meg más is. De képtelen vagyok rá, hogy ne igyam meg a napi két liter colát. Olvastam arról, hogy mézet kell kenni a fájdalmas izületre és ujjal kell enyhén ütögetni, majd egy idő után a bőrre kerül egy adag sötét valami, ami jó, ha kijön, de nem akkor kell csinálni, ha gyulladt éppen. Jó még nagyon a Bioptron lámpa, vagys kombinálva a kék színnel. A mozgás viszont biztosan a legjobb, mert nem tud merevedni az izület. Nekem a gyógyszerek a gyomromra nagyon rossz hatással vannak, nem bírom 1-2 napnál tovább szedni. Most éppen olyan stádiumban vagyok, hogy mindent megtennék, ha nem kellene a munkahelyemen sántikálni. Gyógyulást !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_243388
    Torolt_felhasznalo_243388
    2004. december 27. 09:476.
    Movalis tabletta (nem szteroid gyulladáscsökkentő, receptköteles) valamint Unguentum antirheumaticum.
    előzmény:
    kreidl (5)
     
  9. Torolt_felhasznalo_435540
    Torolt_felhasznalo_435540
    2004. december 27. 09:075.
    Szia Selyemke!
    Átérzem a helyzetedet, pont egy hete szenvedtem én is ilyen vállfájdalomból, olyan szinten, hogy még zuhanyozni sem tudtam, mert mintha a villám csapott volna a vállamba.
    Én elmentem orvoshoz, először szurit akart adni, de én azt nem hagytam, mert félek tőle. Aztán felírt egy gyógyszert nem tudom a pontos nevét, otthon meg kellene néznem, de talán Morvalin a neve, de ha gondolod, majd utána járok, és felírt egy nagyon büdös kenőcsöt, amit készítettek a gyógyszertárban a neve: Antireumatika. Képzeld csodák csodája kb 2 nap alatt elmúlt. Sose hittem volna. És még azt mondta a doki, hogy tornáztássam, a másik kezemmel emeljen a fejem fölé, számoljak el 20-ig és eresszem le, az, hogy nem mozgatom a a legrosszabb.
    Remélem segítettem, szorítok Neked!
    előzmény:
    selyemke (1)
     
  10. 2004. december 27. 08:324.
    Szia!
    Addig is míg nem kerülsz orvosi kezekbe, tudom ajánlani a Voltaren Dolo kapszullát, v kenőcsöt, - majd ha időd engedi a www. hazipatika. hu oldalt, ahol bővebb információt találsz.
    előzmény:
    selyemke (1)
     
  11. Torolt_felhasznalo_869826
    Torolt_felhasznalo_869826
    2004. december 27. 08:203.
    Szevasztok!Ugyanez volt a bajom, évekig szenvedtem. Nagyon jó az Inno Reuma krém, amit patikában megvehetsz, és nekem gyorsan gyógyult, amikor el kezdtem inni az Aloe Vera gélt, levitte a gyulladást. Ha irsz privit, megirom a tel. számát annak, akitől lényegesen olcsóbban szerezheted be. Ne sajnáld rá a pénzt, megéri!!!Jobbulást!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_181490 (2)
     
  12. Torolt_felhasznalo_181490
    Torolt_felhasznalo_181490
    2004. december 27. 07:522.
    Kedves Selyemke! Megértelek, tényleg nagy fájdalom az ilyen. Sajnos, jó szakorvost én sem tudok (nekem is kéne), de átmeneti enyhülést, sőt javulást hozhat a Flector tapasz, amit patikában lehet kapni. Többféle csomagolásban kapható, érdemes a többet venni, mert úgy olcsóbb. 1000 ft körül van 3 lap. Én az Achilles-ín gyulladásomat kezelem vele, elég eredményesen - 1 hónapja alig tudtam járni, most meg egészen jól megyek! Rá van írva minden tudomány, használd egészséggel! De egy jó orvos sem ártana, aki valószínűleg valami kezelést és gyógyszeres terápiát is alkalmazna. Gyógyulj meg, szia!
    előzmény:
    selyemke (1)
     

Címlap

top