Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Orvosok...

Torolt_felhasznalo_631660
Torolt_felhasznalo_631660
Létrehozva: 2004. szeptember 3. 18:52
Sziasztok! Tudom, már megint az orvosokat szidjuk! De nincs igazam?
Fájó torok, orrfolyás, rossz közérzet, gégészet (előző leletek elvitele). Orvos: igen kis gyulladás van, előzőek alapján neg. allergia, tehát antibiotikumot adok megelőzésként az arcüreget.széles spektrumu. Patika: méregért 1200Ft fizetve. 1 hét fekvés, méreg bennem. 1 hét szabadság után (betegáll.nak nem örül a munkáltató) mégis arcüreggy., nincs gyógyulás, csak méreg, pénz kifizetve. Most másik antibio. újabb pénz, újabb méreg, újabb szabadság. ÉS AZ ORVOSNAK EBBEN SEMMI FELELŐSSÉGE NINCS! Az én kontómra azt csinál, amit akar, kísérletezik! Bocsi, ha hosszú voltam, vélemény?
  1. Torolt_felhasznalo_370559
    Torolt_felhasznalo_370559
    2004. szeptember 4. 09:0526.
    Nekem is gyakran írtak fel antibiotikumot. Évente általában kétszer van homlok és arcüreg gyulladásom :( Szerencsére idáig mindig megindult a váladék, így nem kellett felszúrni. A terhességem alatt középfül gyulladásom volt. Ilyenkor persze nem írhatnak fel ilyen erős gyógyszert. Nehezen, de átvészeltem. Igaz a mondás, hogy gyógyszerrel egy hét, gyógyszer nélkül 7 nap. Lehet, hogy az erős immunrendszeremnek köszönhetem, de azt hiszem, hogy ezek után nem fogok antibiontikumot szedni, ha nem muszáj.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_672144 (25)
     
  2. 2004. szeptember 3. 23:2925.
    Az a "méreg" antibiotikum már nagyon sok ember életét megmentette! Az orvos csak jót akart neked, hogy felírta a széloes spektrumú mérget, ugyanis a torok tenyésztésed kb. 3 napig tart, és addig is csak szenvedtél volna gyógyszer nélkül. Az arcüreg gyulladás sajnos nem mulasztható el mindig antibiotikummal, sokszor pungálni kell, azaz egy tűt beleszúrva a váladékot el kell távolítani, és az üreget átöblíteni. Lehet, hogy az a mocsok, lelkiismeretlen doktor azzal a méreggel ettől akart megkímélni.
    előzmény:
    j.linda (16)
     
  3. Torolt_felhasznalo_200244
    Torolt_felhasznalo_200244
    2004. szeptember 3. 23:2424.
    Nekem idáig a háziorvosokkal volt csak bajom, szám szerint 2vel, a többit nem ismerem. :)
    41 fokos lázzal feküdtem otthon 3 hétig, nem akart lemenni egyszerűen bármit is csináltunk. Kijött az orvos, megvizsgált, azt mondta vesegyulladásom van. Remek, kaptam vesegyulladás elleni gyógyszert amire allergiás lettem úgy, hogy tele voltam kiütéssel, még gyengébb lettem, a nyelvem felhólyagosodott, bármit ettem mindig keserű volt. A doki azt mondta az algopyrinre vagyok allergiás, hiába mondtuk neki, hogy már régebben is szedtem és nem okozott semmit, sőt segített, nem, ő biztos volt benne hogy az okozza. (Azóta is segít, ha őrülten fáj a fejem. ) Amúgy kiderült, hogy tüdőgyuszim volt és nem vese. Végülis közel vannak egymáshoz, de azért nem ennyire.
    A másik a barátnőmmel esett meg, tele volt pattanással, de rendesen, semmi nem segített, erre a háziorvosa (méghozzá nő) felírta neki a Diane fogamzásgátlót ami elmulaszotta a ragyákat, épp csak nőgyógyász véleményét nem kérték ki, migrénes lett a tablettától -trombózis veszély ugyebár, érszűkület- most hagyta abba a szedését egy nőgyógyászati vizsgálat után. 8 hónapig szedte a tablettát. Szeretett volna rendes fogamzásgátlót, de 3 hónapig mindenképp várnia kell, hogy megtudják mit okozott a régi és teljesen helyreálljon a szervezete.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. ppp
    ppp
    2004. szeptember 3. 23:1523.
    mi volt az a betegség, amiben nem lehet szedni azt az antibiotikumot?
    előzmény:
    j.linda (22)
     
  5. Torolt_felhasznalo_631660
    Torolt_felhasznalo_631660
    2004. szeptember 3. 23:0422.
    Azt hiszem Te ráérzel a legnagyobb bajomra, kár volt az antibiotikumot kiváltanom, mert ugyanott tartok, ahol nélküle is lennék! (Vagy legalábbis egyfélével megúszhattam volna) De mivel én nem vagyok orvos, én nem merem-tudom eldönteni, hogy mivel csinálok nagyobb bajt, ha beszedem v. ha nem! És közben ott lebeg fölöttem, hogy minél előbb meg kell! gyógyulnom, mert a m. hely nem szereti a betegeket! Nálunk (létminimum fizetésért dolgozunk, egy RT-nél, irodai munkán), nem szoktak betegállományba menni, mert azt nem lehet, találnak helyetted másik embert a m. nélküli központból 3 nap alatt! És ennyi pénzért is, tényleg találnak másik embert! (Ez egy másik topic lehetne) A lényeg az, hogy a legtöbb orvos futószalagon, empátia nélkül vizsgál és ír fel gyógyszereket, semmit nem kockáztat, ha a betegnek az nem jó. Ettől nem hal meg az ember, nagy baja sem lesz, maximum üres a pénztárcája, és sokkal tovább nyűglődik egy problémával, mintha odafigyelve, célzott kezelést kapna. Én úgy érzem, hőbörgés ide v. oda, hogy a kávédaráló-szerelőnek is visszaviszem a gépet, ha az nem működik annak ellenére, ha ezt v. azt kitisztított rajta. Itt is illenék vmi garanciát vállalni a vizsgálatokra! Pl. jártam már úgy is, hogy figyelmeztettem az orvost bizonyos betegségemre, annak tudatában írjon fel orvosságot, na mi volt a tájékoztatón az első mondat? Ebben a betegségben szenvedők ezt nem szedhetik! Gondoljátok visszakaptam a gyógyszer árát, ami a kukában landolt? Ja, s ez maszek rendelőben volt, a vizitdíj is visszajárt volna! Részemről befejeztem, örüljön aki egészséges, jó éjt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_253864 (21)
     
  6. Torolt_felhasznalo_253864
    Torolt_felhasznalo_253864
    2004. szeptember 3. 22:0221.
    Tényleg szokás az orvosokat szidni, de szerintem nem szabadna (itt sem) általánosítani. Van, aki jó, van, aki kevésbé jó a szakmájában.
    Az érthető, hogy idegesítő, amikor az ember a szabiját áldozza a göthére (milyen munkahely az, ahol nem mehetsz táppénzre? Vállalkozó a főnök?).
    Nekem írhatnak fel antibiotikumot, mivel én is méregnek tekintem, ki sem váltom, csak ha már halálomon vagyok. És lám, így is meggyógyulok előbb-utóbb. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_743000
    Torolt_felhasznalo_743000
    2004. szeptember 3. 22:0020.
    Nem akarlak kiábrándítani, de a torokkenetet is elronthatják. . . . ahogy meg is teszik sajnos:(((
    előzmény:
    j.linda (16)
     
  8. 2004. szeptember 3. 21:1519.
    Ha esetleg az én immunrendszeremet irigyled, megfázással néha halálomon vagyok, komoly, -asztma + allergia- kis megfázástol vérvörös az orrom, majdnem megfulladok.

    Abban viszont igazad van, torokváladék néhány nap alatt kész , egy vérvétel viszont azonnal mutatja baci vagy sem. Ez viszont nem az orvos, hanem rendszer hibája, hogy nem ez a gyakorlat. Torok-fül gyuszikat 95 %-ban virus okozza.
    A szervezet legyengülése miatt viszont jo sok C vitamin, vitaminok, mert könnyebben támad a baci virusok után.
    előzmény:
    j.linda (16)
     
  9. Torolt_felhasznalo_705879
    Torolt_felhasznalo_705879
    2004. szeptember 3. 20:5418.
    Sokáig éltem "orvostársadalomban". Félelmetes mennyiségű köztük a kókler, a hozzánemértő és a nemtörődöm pályaalkalmatlan. De attól tartok pl a tetőfedők között is ennyi a selejtes, csak azoknak nincs kezében a életem . . . :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_753237
    Torolt_felhasznalo_753237
    2004. szeptember 3. 20:2017.
    ja a másik ami tipikus: magyar ember mit csinál ha baja van? leül a net elé, keres valamibe betegséget amibe belefér a tüneteivel együtt. vagy megkérdezi a szomszédot, h h vajon mi baja lehet, ő "diagnosztizál" és úgy megy el az orvoshoz, aki ha mást most nyílik róla egy topik, h mégegy marha aki elbaltázta a dolgokat
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_631660
    Torolt_felhasznalo_631660
    2004. szeptember 3. 20:1816.
    Na, most lett időm visszajönni! Köszi, mindenkitől megkaptam a magamét, akkor sem érzem jogosnak! Kisebb náthával én sem rohanok az orvoshoz, de amikor fokozódnak a tünetek aszpirin stb. után, a munkaképességem érdekében kénytelen vagyok. Irigylem annak az immunrendszerét, akinek nem kell orvoshoz járnia, szerencsés ember! Amikor pedig szakorvoshoz megyek, azt azért teszem, hogy ne felesleges gyógyszerekkel mérgezzem magam, hanem a betegségemnek megfelelőt kapjam. Ezért ülök hulla betegen 3 órát sorba, s váltom ki a drága pirulát. Millió újság cikkezik arról, hogy M. o-n mennyi felesleges antibiotikumot szedünk, s itthon véletlenül sem vesznek torokkenetet (abból lehetne látni a betegség típusát), hanem azonnal szélesspektrumu antibiotikumot írnak fel! És, ha ez mégsem segít - mint ebben az esetben- akkor újabb pénzért újabb antibiotikumot írnak fel! Egy másik széles spektrumut, mérget! A betegség pedig nagyon jól érzi magát a szevezetben továbbra is! És semmi felelősség, hogy mi egyéb mellékhatás jön ki, az orvos "mossa kezeit", nem is az ő pénztárcája bánta. Én pedig kísérleti alanyként a maradék újabb 1 hét szabimat kiveszem! Ja, ez a magánorvosi gyakorlatban úgyanígy történik, megnyugtatom a kedves hozzászólót! Csak ott plusszban 5-6-7ezer ft. vizitdíj hozzájön. És ezért hőbörögni is szokás, legfeljebb semmit nem ér el vele az ember, csak magát lazítja!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753237 (11)
     
  12. Torolt_felhasznalo_949796
    Torolt_felhasznalo_949796
    2004. szeptember 3. 20:1815.
    sajnos ez így van, ha kitör egy orvos botrány, rögvest mindenki hibát keres/talál az összes orvosnál. Tisztelet a kivételnek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753237 (14)
     
  13. Torolt_felhasznalo_753237
    Torolt_felhasznalo_753237
    2004. szeptember 3. 20:1514.
    én nem orvos leszek, de eü-s. és a hlaálom bevallom az a mentalitás, h az orvos nem tévehet, vagy ha hibázik egyből úgy lehúzzák h . . . nem részletezem.
    jó ok, némelyik orvos perszre slendrián, de most itt szokás az orvosokat ahogy vannak egy kalap alá venni és fikázni őket.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982291 (13)
     
  14. Torolt_felhasznalo_982291
    Torolt_felhasznalo_982291
    2004. szeptember 3. 20:0913.
    De nem???

    Ez az egyik olyan hivatas, amihez a legtobbet kell tanulni, es ha valaki megall a tanulasban az elashatja magat, mert a tudomany fejlodik.
    Le a kalappal azokkal, akik ennyi sok evet raszannak arra, hogy az egyetemen kivul a gyakorlatot is elvegezzek, es a szakvizsgakat letegyek.

    Persze van, aki elszall magatol, de van ez ugy mas szakmakban is. . :)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753237 (11)
     
  15. Torolt_felhasznalo_454526
    Torolt_felhasznalo_454526
    2004. szeptember 3. 20:0912.
    Engem azért tényleg érdekelne, szerintetek miért hibázott az orvos?
    mert nem gyógyult?
    Ki mondta hogy egy kezelés 100 % ban hatásos?

    Akinek csak a 100 % gyógyulási arány az elfogadható, hatástalanság esetén az orvost fogja szidni, az kezelés előtt kérdezze meg, van -e esély a kezelés hatástalanságára.
    Ha igen a válasz, álljon tovább. Nem fog olyan orvost találni aki felelősen MEGÍGÉRI a gyógyulást.
    Nincs 100 % gyógyulási/elégedettségi garancia, sehol.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982291 (10)
     
  16. Torolt_felhasznalo_753237
    Torolt_felhasznalo_753237
    2004. szeptember 3. 20:0311.
    köszi. szívemből szóltál.

    csak tudod itt szokás hőbörögni. . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_982291 (10)
     
  17. Torolt_felhasznalo_982291
    Torolt_felhasznalo_982291
    2004. szeptember 3. 19:5910.
    Miert kell annyira elegedetlennek lenni?
    Elhiszem es megertem a rossz tapasztalatokat, nekem is volt egy, a kozelmultban.
    De ettol meg nem haragszom, csak arra az egyre, arra se tulzottan.
    Rettento sok dolgot kell nekik is tudni, es van egy regi mondas: "Orvosok vagyunk, nem Istenek"
    (jelzem, en kozel sem vagyok orvos, megcsak nem is egeszsegugyis)
    Szoval 1 szo mint szaz.
    Te sem vegzed a munkadat teljesen hibatlanul, mert ez lehetetlen, tehat nem kell elvarni senkitol, hogy olyan legyen, ami nem letezik: TOKELETES.

    Bocsi, ha erosen fogalmaztam, nem bantasnak szantam, csak velemenynek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2004. szeptember 3. 19:489.
    Mi megfázással nem is szoktunk orvoshoz menni. Jo viszont az inhalálás, orrspray, és ha valaki hajlamos az arcüreg gyulladásra mint pl én akkor szedek nyákositot. Ezzel legtöbbször megelözhetö. Megelözésre sem én sem gyerekeim nem szedünk antibiotikumot.

    Orvosrol sem rosszat sem jot nem mondok. Jot akarnak. Ha nem kaptál volna gyogyszert most az is a doki hibája lehetne, hogy miért nem adott.
    előzmény:
    j.linda (1)
     
  19. 2004. szeptember 3. 19:448.
    :-) szia, hogy vagy?
    előzmény:
    ppp (7)
     
  20. ppp
    ppp
    2004. szeptember 3. 19:417.
    Talán hadd mondja el a topicindító, hogy mi a baja. . . Mert ebből nem derül ki.
    előzmény:
    jessica07 (6)
     
  21. 2004. szeptember 3. 19:386.
    Lanyok, szerintem a topicinditonak nem ez az elso negativ esete orvosugyben. . . :( Probaljatok meg a sorok kozott(is) olvasni. . . , nekem sikerult.
    En is haragszom-altalanositva-az orvosokra, sok helyen szornyu a hozzaalasuk. . . :( Masik dolog: egy "x" problemaval elentem 2 nagyon jo dokihoz, az egyik "azt "mondta, a masik "ezt". . . , mindketto mast irt fel. . . :( Most akkor mi van????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_469106
    Torolt_felhasznalo_469106
    2004. szeptember 3. 19:295.
    ha meg kiír 2 hétre és ad valami bazi erős antinotikumot akkor meg az lenne a baj. . . ehhhh "csípem" az ilyen hozzáállást, amikor semmi nem jó
    előzmény:
    j.linda (1)
     
  23. Torolt_felhasznalo_949796
    Torolt_felhasznalo_949796
    2004. szeptember 3. 19:144.
    Az arcüreggyulladás kialakulhatott úgy is, hogy nem fújod ki rendesen az orrod, ezért a bacik az arcüregedbe vándorolnak, és gyulladást okoznak.
    előzmény:
    j.linda (1)
     
  24. Torolt_felhasznalo_559886
    Torolt_felhasznalo_559886
    2004. szeptember 3. 19:093.
    Szia j. linda!

    Tudod vannak szakmai protokollok az orvosi szakmában. Ha igazoltuk , hogy arcüreggyulladása van a betegnek, akkor váltott antibiotikus kezelés orrcsepp, infralámpázás naponta 3x és rendszeres kontroll szükséges a pihenés mellett. Persze nem kötelező a Tb által finanszírozott orvosi ellátást és támogatott gyógyszert igénybe venni, meg lehet próbálkozni teljes árú természetgyógyászattal és homeopátiával is ha valaki ebben hisz. de valakiben azért kellene bízni. . . .
    előzmény:
    j.linda (1)
     
  25. Torolt_felhasznalo_454526
    Torolt_felhasznalo_454526
    2004. szeptember 3. 19:002.
    szerinted mit kellett volna tennie?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top