Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Katéter

AlinKat
Létrehozva: 2004. augusztus 25. 20:02
Sziasztok!

Ma voltam urológusnál felfázás miatt. Szerinte viszont ez nem felfázás, ezért katéterrel a hólyagból tenyésztéshez mintát szeretett volna venni. Na ettől jól bepánikoltam és nem engedtem, hiszen éppen eléggé fáj most ott mindenem enélkül is. Péntekig kaptam haladékot, ha addig nem javul az állapotom, akkor mindenképpen le kell venni a mintát. Akinek csináltak már ilyet kérem, mondja meg, hogy milyen és mennyire kellemetlen (fájdalmas???) ez az egész.
Köszönöm!
  1. 2004. augusztus 25. 21:1112.
    Sziasztok! Mindenképpen ki kell vizsgálni, hogy felfázás (hurut) vagy vesegyull. van -e. A katéterezés nem leányálom de nem is olyan borzasztó, hogy félj.
    Szöszi: nekem is sűrűn VOLT felfázásom egy pár éve, akkor nekem egy gyógynövényekkel foglalkozó ismerősöm ajánlotta az Urogin cseppet. (gyógynövény boltban lehet kapni) Először csak ritkábban jelentkeztek a tünetek, most pedig már 2 éve nem volt semmi problémám. Ha gondolod próbáld ki, megéri.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2004. augusztus 25. 20:3911.
    Na, a kamillátol legalább össze is fosod magad. Vagy már késő szólni?DDDDDD
    előzmény:
    AlinKat (10)
     
  3. 2004. augusztus 25. 20:2510.
    Mamox: tudom, hogy sokat kell inni, ezért ma már megittam 2. 5 liter folyadékot.
    Kamilla ma nem volt nálam, de holnap azt fogok inni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_473463
    Torolt_felhasznalo_473463
    2004. augusztus 25. 20:229.
    Én azok közé tartozom, akiknek sokszor van szerencséjük felfázáshoz, vagyis ez szerintem is csak a nevében felfázás, sokkal inkább valami fertőzés állhat a háttérben. Sajnos nekem 5 éve nem tudták kideríteni mi okozza a problémáimat. Nem mondanám, hogy fáj a katéterezés, inkább csak kellemetlen. A lényeg az, hogy amikor felrakják, illetve leveszik a csövet nagy levegőt kell venni és így nem is érzed. Na az utána következő első vizelet az viszont nagyon fájdalmas, de szerintem nem lesz rosszabb a mostani fájdalmadnál.
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  5. 2004. augusztus 25. 20:218.
    Köszönöm a hozzászólásokat.

    Természetesen megvolt a vizeletvizsgálat, ami 3 +-es volt.
    Mivel hétfőn volt egy nőgyógyászati beavatkozásom azt mondta, hogy szerinte biztos, hogy kórházi baciról van szó, amire a szimpla antibiotikum nem használ, ezért kell kitenyészteni.
    Angel_fire: tudom, hogy jogom van nemet mondani, mint ahogy most is azt mondtam, de ha a gyógyszer nem segít amit kaptam. . . . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. augusztus 25. 20:207.
    Engem egyszer már katétereztek, nagyon beszari vagyok, de tényleg semmi sem volt az egész. Azért jó ha tenyésztenek, mert így biztos azt az antibiotikumot kapod ami a te bacidat kiirtja. Annak idején vagy három fajtát kipróbáltam, de havonta ismétlődő vesemedence gyulladásom volt mire megcsinálták a tenyésztést. Utána viszont soha többet nem jöttek elő a panaszaim
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  7. 2004. augusztus 25. 20:196.
    Még most este megihatnál fél-egy liter langyos kamillateát (ízesítsd kis mézzel, citrommal). Ez jól átmos, fertőtlenít és fájdalomcsillapít. Ilyesmit nem mondott, az orvos hogy igyál sok folyadékot?
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  8. Torolt_felhasznalo_139423
    Torolt_felhasznalo_139423
    2004. augusztus 25. 20:195.
    Szia!Nekem az elso terhessegemnel csinalt az urologus kateterezest, fel kellett fekudni a vizsgalora, es szinte semmit nem ereztem. Ne felj, inkabb ez, mint egy massziv vesegyulladas!
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  9. 2004. augusztus 25. 20:154.
    Ugye tudod, hogy ez a "péntekig kaptál haladékot" dolog kamu?
    A beleegyezésed nélkül nem csinálhatnak veled semmit! Jogod van nemet mondani, legfeljebb rábeszélhet a dologra-ha meg tud észérvekkel győzni!
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  10. 2004. augusztus 25. 20:123.
    Én csak egy tanácsot tudnék adni: nekem 2 évvel ezelőtt vesegyulladás gyanúm volt, a vizeletből a fehérjekicsapó izé teljesen zselés állagot produkált. A doki már azon volt, hogy na ebből kórház lesz. Én akkor egy ismerős javaslatára kipróbáltam vmit: elkezdtem Afedim nevű teát inni, napi három adagot. Amikor 5 nappal később visszamentem, hogy újra megnézzen, semmit (!!!!) sem talált a vizeletemben!! A dokibá nem akarta elhinni, azt mondta ilyent ő még nem látott és ez lehetetlen. Édesapámmal voltam épp( neki is pont a városban volt dolga, megvárt míg megvizsgálnak) és még őt is behívta a rendelőbe, mit csináltak velem, hogy meggyógyultam :))))
    Szóval, nem biztos, hogy erre is jó, de esetleg próbáld meg, hátha nem is kell a katéterrel bajlódni, mert addigra segít. . .
    előzmény:
    AlinKat (1)
     
  11. 2004. augusztus 25. 20:122.
    Hát azért kezdhetné mondjuk egy sima vizeletvizsgálat lplusz UH kombinácóval is. Minek rögtön ágyúval verébre lőni. Nem modnta, fentiek miért nem kivitelezhetőek?
    előzmény:
    AlinKat (1)
     

Címlap

top