Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elvállt férfiak klubbja

wado
Létrehozva: 2004. július 20. 07:40
Egy kapcsolat vége.Mikre képes egy
rafinált nő?Hogy lehet kivédeni
az ármánykodó támadásait?A gyerek
akit ellenünk forditanak.Röviden ennyi mondjuk ezeket lehet ragozni
Hozzászólásokat kérek,kinek milyen
tapasztalatai voltak?
  1. Torolt_felhasznalo_845560
    Torolt_felhasznalo_845560
    2004. augusztus 31. 15:1715.
    Drága Lányok!

    Köszi a bátorítást!
    Hétvégén elvittek a barátnőim kikapcsolódni. Megbeszéltem a férjemmel, vállalta a gyerekeket, mégis bolond volt mikor hazajöttem.
    Az egész világot szidta.
    Én pedig hétfőn elmentem a város legjobb ügyvéd-NŐ-jéhez!!!
    Holnap délelőtt vár az első megbeszélésre. Remélem hisz nekem és segít. Állítólag elég drága csajszi, de ŐŐŐ kell nekem, mert benne bízom. Előtte néhány ügyvéd már lerázott, ezért is féltem kicsit.

    Úgy érzem van néhány barát mellettem, lesz támasz.
    Nem akarok többet sírni, de itthon végig pokol lesz.
    Majd kimászok. . .

    Néha már attól tartok tényleg nem vagyok normális, annyira elbizonytalanít ez az őrült pasi.
    Éljen a szabadság!

    Mennyi ideig tart egy válóper??? Tanuim nem lesznek, hisz ezt nem látta kívülről senki. Nem folyt vér, csak könny.

    Dalunk és semmi egyebünk nincs. Nem tudja mi a kedvenc ételem, italom, virágom, stb. . . Én sokmindent tudok róla, mert odafigyeltem rá, nekem ő fontos volt.

    Már a gyerekeim és én magam vagyok fontos. Azt mondja ez önzőség.

    Majd megírom a folytatást. . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_680839
    Torolt_felhasznalo_680839
    2004. augusztus 29. 19:3714.
    Kedves angyali!
    Ha azt gondolod hogy anno bennem nem merültek fel ezek a kérdések akkor nagyon tévedsz. Nekem is nehéz volt támaszt találnom. Szerencsére volt egy kedves ismerősöm akiben tökéletesen megbíztam.
    Szerintem Neked is egy ilyen támaszra lenne szükséged.
    Tedd meg az első lépéseket, beszélj egy ügyvéddel milyen lehetőségeid vannak ha elválsz. Nem tudom mire pattog a férjed hogy elveszi a gyerekeidet? Csak megfélemlíteni akar és egy lelki toprongyot belőled.
    Ilyenkor már mindenbe kapaszkodnak csak hogy megtartsák saját kényelmüket.
    És NE FÉLJ!!!! Ne félj a jövőtől, ha elhatároztad hogy megteszed akkor tedd meg!!! És ha már elmennek a viharfelhők akkor a túlélési ösztön úgyis beindul és akkor elkezdődik végre az igazi életed.
    Kemény de megéri, mert csak egy életed van és azt nem szabad félelemben cselédként leélni.

    Elnézést a késői reakcióért de szabin voltam, de most már többször benézek:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_845560 (13)
     
  3. Torolt_felhasznalo_845560
    Torolt_felhasznalo_845560
    2004. augusztus 8. 11:2713.
    De jó, hogy idetévedtem! Azt hiszem Belőled fogom meríteni az erőt és a bátorságot. Sok éve élek cselédsorban, kiszolgáltatott helyzetben, több gyerekkel. Semmi jóra nem tudok emlékezni a házasságomból. Nincs új szerelem, de végre rádöbbentem, hogy szabadulnom kell. Még tele vagyok félelemmel, bizonytalansággal, hogy jajj, mi lesz velem, a gyerekeimmel. Lakásmegoldás, családfenntartás, stb. Már 1 éve külön élünk amennyire egy közös lakásban ez megoldható. Sajnos a férjem hergeli ellenem a gyerekeket, főleg amelyikről éppen látja, hogy jóban van velem. Például olyanokkal, hogy kora délután megjegyzi, nincs itthon kenyér, vajon lesz-e nekik vacsorájuk. Még mindig felügyelni akar, ellenőrizni. Ők is én is céltábla vagyunk, mert nem akarja belátni a hibákat. Szajkózza a maga igazát, közben az idegeimre megy. Pár hónapja még békültem volna vele, de bókok és figyelmesség helyett azt kaptam, hogy mit akarok én, ez jó volt így eddig is. Az ébredésemet egy szórólaptól kaptam ami a családon belüli erőszakról szól. Nálunk a lelki erőszak formája él, az állandó bűntudat ébrentartása.
    Tanult emberek vagyunk, szerintem visszaélt az intelligenciámmal, hogy még a szűk családnak sem panaszkodtam. Akkor sem, ha kérdeztek. Igaz, nem is nagyon tudtam velük tartani a kapcsolatot, mert a telefonszámla miatt is "kikaptam". Mazochista lennék?
    Már döntöttem, de még attól is félek, hogy mit szól az ügyvéd mikor kipakolok neki. Mi lesz a válóok? Mire számítsak a tárgyaláson? Milyen lesz itthon a légkör? Egy fedél alatt vele a válás alatt? Mintha a saját jobb sorsomtól félnék legjobban. Persze riogat, hogy elpereli a gyerekeket, a lakást és kiforgat mindenemből, lehetetlenné tesz. Közben tudom, hogy ez a saját tehetetlensége, egyszerűen nem bír már velem, nem fogadok szót, nincs hatalma fölöttem.
    Most tudatosult bennem, hogy nem tiszteli a nőket és bennem sem látja a nőt.
    Hogyan erősítsem a hitemet, az önbizalmamat? Miért vagyok ennyire bizonytalan? Elszigetelt a barátaimtól is és nem tudom honnan kérjek segítséget amikor "magam alatt vagyok", honnan merítek erőt mikor elgyengülök és kinek hisznek a gyerekek. Hogyan csinálom ezt végig, miközben már most is harcolok.
    Biztos, hogy jól döntöttem, mikor a válást választottam?
    Tele vagyok kétséggel, mégis szabadulni akarok.
    Néha arra gondolok talán szakemberhez kéne fordulnom. :))
    előzmény:
    micsoda (10)
     
  4. 2004. július 21. 22:1612.
    Lehet, de hol vannak az elvált férfiak?Eddig főleg nők nyilatkoztak!Ráadásul olyan, h a férfi lélek nem létezik!Pontosan úgy, ahhogy a női lélek sem, mert ahányan vagyunk, nagyjából annyi félék , hála az égnek!
    előzmény:
    haily (11)
     
  5. 2004. július 21. 20:3011.
    Azt hiszem, ez egy jó topic, a férfi lélek megismerésére.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. Torolt_felhasznalo_680839
    Torolt_felhasznalo_680839
    2004. július 21. 20:2010.
    Sziasztok! Volna nekem egy kis történetem ami igazán tanulságos. Lehet értékelni lehet leértékelni de ha igazán mögé néztek azt mondjátok hogy bolond voltam, hogy nem váltam el hamarabb.
    Szerelemből szerettem a férjem anno és lett egy közös törpénk is. A kapcsolatunk igazán sosem volt őszinte. Édesapám segített egy kis lakáshoz minket hogy boldogulni tudjunk. Pusztán csak azért mert apósom hát finoman fogalmazva molesztált.
    Teltek az évek és egyre nehezebb volt együtt élni az exel mert elkezdett piálni, verte a gyereket. Abban az időben a 24 órából 16-ot melóztam de látszatja nem volt semminek hiszen anyagilag egyedül maradtam. Szexuális kultura nuku, sőt még a két vagy egy kezemen meg tudnám számolni hányszor voltunk együtt egy évben. Cseléd voltam mellette. A munkahelyén egy talpig becsületes emberként ismerték de otthon főúr volt.
    Hát szegény ember mit is hozhatott magával ha a felmenőinél is ezt látta. A lényeg hogy a többszöri beszélgetések után sem történt semmi. Múltak az évek és én mégsem mertem lépni mert féltem attól hogy hogyan fogom eltartani a törpét. És jött a felmentősereg. Egy szupi meló és egy hatalmas szerelem, ami tökéletes volt minden szempontból. És megjött a bátorság is. A végsőkig kitartva eladtam a lakást és vége. Akkor döbbentem rá hogy milyen egyszerű volt megtenni. Sokat harcoltam, mondhatom hogy megvásároltam a szabadságom. Hiszen az exem mindennek a felét követelte. Még a lakást is mert sajnos a kettőnk nevére került. Mindent én fizettem, több mint 500 ezer forintomba került a számlák kifizetése és még az ő költözését is én fizettem. A bíróságon szinte majd meg ölt a szemeivel és nem igazán volt választékos a szövege. De belementem mindenbe hogy szabaduljak tőle. Én a gyerekkel albérletbe mentem, míg az uraság kilobbizott magának egy szolgálati lakást. Szerencsére én is elkezdtem a magam kis életét a törpével. És teljesen más lett. Jó a kapcsolatunk, mindent megbeszélünk, éreklődő lett. Viszi a törpét rendszeresen és most már gyerektartást is fizet. Más lett minden. Talán ha nem most kapott volna észbe akkor most is együtt lennénk. Hogy miért kellett így lennie? Nem tudom. De megtanultam a leckét keményen és most e szerint élek és nem bánom ha valaki már menni akar.
    Mert aki menni akar az el is fog menni.
    Szóval valaki valahol ha nagyot hibázik azt nagyon nehéz visszafordítani. Ott megrendül minden és elég egy kis csúszás és borul az egész.
    Üdv: micsoda
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. július 20. 11:049.
    Ma nem vagyok gépnél, de jövök erősíteni!Sajna már sokat szívtam!
    előzmény:
    wado (1)
     
  8. Torolt_felhasznalo_161302
    Torolt_felhasznalo_161302
    2004. július 20. 10:078.
    mindenféle elfogultság és nősovinizmus nélkül szeretnék írni. Kedves férfiak! Képzeljétek el egy nő életét, akit éppen elhagynak. Az okokat ne firtassuk, általában 50-50% hibából adódik.
    De: miután tény a válás, miért meglepő, ha egy nő bepánikol? Annyi sok olyan történetet hallunk, hogy idővel a pasi nem tartja fontosnak a régi családját, gyerekét, hogy pánikunkban akár elhisszük azt is, h ez velünk is így lesz. Ma egy nő egy vagy több gyerekkel kis esélyel pályázik egy jó állásra, és igenis, mint anyának féltenie kell a gyerekek anyagi biztonságát (is). És igen, egy elvált férfi párt is sokkal egyszerűbben talál, mint egy anya. És ebben a bizonytalan lelki állapotban, pánikhangulatban sok mindenre képes egy ember (nő), olyanokra is, amit még magáról sem gondolt volna.
    Ha a férj kellően higgadt, inteligens, megértő, és megbízható és ezeket a tulajdonságait a válás során is megőrzi, és erről folyamatos bizonyítékot is ad, higyjétek el kedves férfiak, a nő is megnyugszik, és higgadtan sokkal értelmesebb döntéseket hoz majd a jövőbeni hozzáállásával kapcsolatosan.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2004. július 20. 09:287.
    Kedves Wadó! Ne attól a nőtől tarts, amelyik, amelyik egy válás során csinálja ugyanezt. Gondolok itt a szemétkedésre az ex férjel, ármánykodásra, gyereknek az apja ellen fordítására! Ennél sokkal gonoszabb az a nő, amelyik nem válik el - egyrészt mert nem akarja végignézni, hogy az ex egy másik nő oldalán talán boldog lesz, másrészt mert fél attól, hogy akkor ő most már végleg egyedül marad - hanem addig zsarolja a pasit, ameddig az benne nem ragad az egyébként elcseszett házasságban és utána pedig módszeresen tönkreteszi az életét. Én több ilyent láttam!
    előzmény:
    wado (1)
     
  10. 2004. július 20. 08:536.
    Éppen válófélben vagy és fel szeretnél készülni lelkileg?
    előzmény:
    wado (1)
     
  11. Torolt_felhasznalo_728237
    Torolt_felhasznalo_728237
    2004. július 20. 08:275.
    Szia Wado!

    Rengeteg fórum van, ahol ezt a témát boncolgatják. Én is nyüglődöm egy exfeleséggel (mármint a pároméval), ahol szerintem a párom mindent eltűr neki, de erről nem feltétlenül a csaj tehet. Ő csak addig tud elmenni, amíg a párom engedi. helyetted senki nem húzza meg a határokat. neked kell okosnak lenned, különben viheted az exfeleségedet nyaralni, mert képtelen vagy egyszer az életben nemet mondani neki:-))))))

    A szeretlek téma alatt : Exfeleség-túlérzékeny vagyok topic

    Nomeg a "ribanc és a rohadék topic"

    Olvasgass csak - nem egyszerű egy válás után - se feleségnek, se új kedvesnek lenni:-)
    előzmény:
    wado (1)
     
  12. 2004. július 20. 08:244.
    Hm. . . Az én párom is eljött a gyermeke anyjától. Persze sírás volt, de nem volt ármánykodás, rafinéria, gyerek felhasználása. És nincs egyikünk tekintélye sem megrontva a gyerek előtt azzal, hogy ellentmondunk a másiknak, akár a gyerekről van szól. Ehhez úgy gondolom, kell három érzelmileg intelligens felnőtt.
    Miért nem lehet kultúráltan válni?
    Ez persze nem neked szól, hanem úgy általában, akikről hallok, akiket látok. . . Csak raboljuk az időnket a boldogságtól ilyen hülyeségekkel. . .
    előzmény:
    wado (1)
     
  13. 2004. július 20. 08:073.
    1 ellenpélda: ismerősöm együtt élt egy pasival, született egy kisfiu. Megromlott a kapcsolat, becsajozott a pasi. Kirakta az élettársát és a gyereket, utanuk meg a butort is. . . Aztán elkezdett esni az eső.
    előzmény:
    wado (1)
     
  14. 2004. július 20. 07:572.
    Szia! Mi is most válunk (1 hónap múlva), igaz nincs gyerek. De sem én sem a férjem nem ármánykodunk, nem forralunk bosszút. . . Szerintem le lehet ezt rendezni kulturáltan is, intelligens ember módjára. Válás után is barátok maradunk. Nálatok mi a probléma, a feleséged "betart"?

    Nem értem miért kell egy gyereket, az apja ellen fordítani? Elég furcsa, hogy vki erre "használja" a saját gyerekét. . . .
    előzmény:
    wado (1)
     

Címlap

top