Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fogyókúra 45 felett

aloha
Létrehozva: 2017. február 1. 07:20

Sziasztok Kedves Olvasók!


Egy új topikot szeretnék indítani, aminek célja a közösség építés, az egymás segítése, támogatása tapasztalatcserével, őszinte beszámolókkal annak érdekében, hogy 45 év felett is legyünk, vagy kerüljünk jó formába, hagyjuk el a súlyfeleslegünket és szabaduljunk fel a nyomasztó kilók alól.


Tudom, hogy ez már egy lerágott csont, se szeri se száma a cikkeknek amik tanácsokat adnak és jobbnál jobb ajánlatokat mutatnak be, amik gyors és/vagy tartós eredményekkel kecsegtetnek. De még ha olyan jók is ezek az ajánlatok, mint ahogyan az bennük foglaltatik, azt hiszem együtt, egymásnak - akár naponta - beszámolva, esetleg humorral leírva, talán könnyebben megvalósíthatók... nem tudom, hogy így lesz-e, de azt hiszem megpróbálható.


Szóval várok minden csatlakozni vágyót aki megosztaná a többiekkel a terveit - céljait, a mindennapos tapasztalatait, esetleges kilengéseit, az alkalmazott módszereit és azok tényleges (nem az ígért) eredményeit.


Magamról:


45 éves vagyok, 160 cm és kb 30 éve fogyókúrázok:-))). Sohasem voltam a szó szoros értelmében kövér, de életem nagy részében mindig volt valamennyi súlyfeleslegem. Kb 23-24 évesen sikerült elérnem az álmodott 47kg-os testsúlyomat (hetekig tartó koplalással és egy Ausztriából beszerzett, ott legális de itthon nem engedélyezett csodatabletta segítségével), amit nagyjából 1 évig tudtam tartani. Az előtt és az után hosszú évekig olyan 57-60-62 kg volt a súlyom. DE MOST basszus más 79,5 kg (ma reggeli mérés eredménye) vagyok és úgy döntöttem, hogy elég.... olcsóbb lefogyni, mint a teljes ruhatáramat lecserélni, szóval valamit tennem kell.


Eddig millió+1 módszert kipróbáltam:


- volt ugyebár a koplalás, 


- volt a fagyi kúra - csak fagyi - de abból bármennyi -  és semmi más, amivel leadtam több mint 10 kg-t amiből 13 jött vissza fél év múlva,


- volt a hagyjuk el a szénhidrátot és legeljünk zöldségeket némi hússal - ebbe majdnem belehaltam olyan éhes voltam,


- volt az igyunk fehérjeport és szedjünk zsírégetőt - ezzel lement 3,6 kg egy hét alatt -amiből az volt valószínűsíthető, hogy a fogyás csupán a széklet kiürülésének volt az eredménye - aztán meguntam és feladtam


- volt a hetekig csak csirkét és párolt zöldséget ettem - ezzel nem történt semmi.


Persze mindezek mellett azért foltokban mozogtam is valamennyit.... de azt inkább hagyjuk, elég nevetséges így visszagondolva:-))


És még sorolhatnám, de nem akarok ezzel untatni senkit. 


Most ismét nekifutok a következő tervvel:


- szénhidrát csökkentett, napi 6szori étkezés (csak még nem tudom, hol veszek olyan kicsi dobozokat és mi lesz a menü) és megveszem életem első konditerem bérletét.


 

  1. 2017. február 7. 17:26125.

    Hülye NLC n hagyja elküldeni a többit 


    Esetleg megpróbálom később.


    De a jógás gyakorlatok linkje alapján megtaláljátok.


     mindenkinek !

  2. 2017. február 7. 16:27124.

    Has-hát első rész.

  3. 2017. február 7. 16:23123.

    Folytatom. Nekem az erősítés/formálás a jóga. Nem jógi-módra, professzionálisan csinálom, inkább intenzíven, az izommunkára figyelve.


    Három videót szoktam követni, ezeket a gyakorlatokat csinálom egymás után:


    Csipő és láb: https://www.youtube.com/watch?v=XiI_nQ-0-Ts


    Has-hát 1: https://www.youtube.com/watch?v=jSYaaYN3FE4


    Has-hát 2: https://www.youtube.com/watch?v=laX-8645ZT8


    Kb. 30-40 perc, attól függően, hogy hány lélegzetig tartjuk ki a pózokat. Ebben segít Mollie, a tréner, nagyon kedves csaj. Lassan, érthetően beszél, mindent elmagyaráz. Kell kis angoltudás hozzá, de nem kell Országh Lászlónak lenni.


    A gyakorlatok ducikompatibilesek, nem terhelik az ízületeket.


    A videókat be is fogom másolni külön-külön.


    Lányok, ha ven kedvetek, próbáljátok ki a jógát is!


    Sikeres fogyizást és jó mozgást mindenkinek 

  4. 2017. február 7. 16:04122.

    Még egyszer szia mindenkinek. Ami a sportot illeti, nekem a kardio a kocogás. Nem kilométerben mérem, hanem percben. Most 45 percet tudok kocogni (nem sprintelni) úgy, hogy tökjó, imádom! Nem vagyok közben hullafáradt, nem lihegek, és amikor a 35. percnél begyorsítok, jön egy erős adrenalin vagy szerotoninlöket. Nemtom, melyik :) . De egy nagyon jó érzés árad szét a végtagjaimban.


    Sokan gyűlölik a futást. Én is így voltam vele ;). Viszont imádom a zenét! Úgyhogy úgy kezdtem, hogy összeválogattam 20 percnyi imádom-kategóriájú, középgyors, ritmikus számot. És arra gyalogoltam TEMPÓSAN. Nem séta, de nem is sportgyaloglás. Majd 30 percet, aztán 40-et, aztán 50-et, aztán 60-at. Amikor itt jártam, a tempós gyaloglás közben LASSAN kocogtam 3 percet, majd 5-öt. Aztán többször ugyanezt.


    Több ilyen hét után már kifejezetten kívántam a gyorsabb tempót. És akkor kipróbáltam, mennyit bírok kocogni, lassan, egyszerre. 20 perc volt. Ezt növeltem fokozatosan negyvenötig. És fontos, hogy továbbra is a legkedvencebb zenékre. Egy középgyorstól gyorsig fokozódó tempójú lejátszólistát csináltam.


    Ha van kedvetek, próbáljátok ki (azoknak is jó szívvel ajánlom, akik gyűlölnek futni. Csajok, higgyétek el, én is utáltam. Pedig van olyan jó mint a ).


    Amikor pedig rossz idő van, egy CafeMom Studios Workout nevű jútyúbos videócsokorból van egy tornám. Angolul van, de szerintem nyelvtudás nélkül is levehető. Nekem egy kicsit nehezebb, mint a kocogás. De azért jó, mert mindig mutatnak egy könnyített verziót ("modified version" - az, amit a szőke csuris nő csinál baloldalt). 20 perc kardio, 10 perc nyújtás. Ez az:


    https://www.youtube.com/watch?v=vwXzXpmwFG4


    Érdemes ebben a CafeMomban körülnézni, más videó is van, pl. erősítő és táncos.


    Még fogok írni egyet, addig is 


     


     

  5. 2017. február 7. 15:08121.

    Sziasztok!


    Én negyvegy éves vagyok. 20 kiló túlsúlyból szeptember óta 10 ment le ( és az ünnepek alatt egy se jött vissza). Megjegyzem, hogy már ez is OK, mert, ahogy többen írták, nem a kiló a lényeg, hanem az izom és a centi. Úgyhogy már nem egy kisra hasonlítok, hanem egy emberi lényre.


    Én nem csináltam semmi extrát. Reggeli: ízesített müzli kefírrel. Igen, cukros - de ennyi, és az édes/műkaja iránti vágy letudva. Ebéd: normál leves és második. Vacsora: két normál szendvics. Közben idénygyümölcs. Semmi nas, semmi műétel, semmi műpéksüti, semmi cukor (kiv. a reggelit). Nekem bevált.


    És persze sport. Erről majd később.

  6. 2017. február 7. 09:24120.

    Köszi a biztatást :-)


    de jó, hogy már látod az eredményt. Hasonló jókat kívánok magamnak is :-)


    Tegnap kimaradt a torna nekem. Egyik bevásárlóközpontban voltunk. A párom  hamburgert evett én pedig nagy büszkén salátát


    Vettem Hunyadi vizet tegnap. Ismered? esetleg próbáltad már? Azért vettem,mert úgy látom az útifűmaghéj nem akar működni.....

    előzmény:
    buksi80 (119)
    2017-02-06  15:49
  7. 2017. február 6. 15:49119.

    Hajrá hajrá!  ;)


    Én épp ma vettem észre magamon hogy, egész jól haladok. A hideg miatt mindig vettem vastagharisnyát a nacik alá így nem éreztem, de ma anélkül voltam, es biza lotyög a gatyóm. :)


    Voltam is ma edzeni: 20p ellipszis, 15p séta-gyors futás váltva és 10p bicikli.

    előzmény:
    smarni (118)
    2017-02-06  11:42
  8. 2017. február 6. 11:42118.

    örülök, hogy tetszett a videó :-) A kitörés nekem problémás ,mert a bokám még nem hajlik úgy, ahogy kellene.


    tegnap szereztem be zabpehely lisztet és teljes kiőrlésű kekszet. Apró lépésekkel, de biztosan :-)

    előzmény:
    buksi80 (88)
    2017-02-02  16:44
  9. 2017. február 6. 11:38117.

    Szia,


    teljesen egyetértek veled. Nem szabad kénszerből csinálni,mert akkor nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Én csak pár hete kezdtem el tornázni, a kajára odafigyelek. egyre több egészséget dolgot veszek.  Talán neked vannak bejáratott receptjeid esetleg menü. Örülnék, ha ezeket meg tudnád osztani.


     

    előzmény:
    tothi3 (116)
    2017-02-04  12:07
  10. 2017. február 4. 12:07116.

    Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. 46éves vagyok és nem voltam kövér de nem tetszettem magamnak,(kibüggyedtem a nadrágból:)) mivel már évek óta tornázom és nem hozta meg a várt eredményt éreztem, hogy mást kell kitalálnom. Tavaly május óta napi 5-ször tornázom otthon reggel Péntek Enikő zóna ill zóna max videóira, nagyon szeretem, mondhatni függő lettem


    És mivel a torna nem elég ezért az étkezésen is változtatni kellett. Ezt lehet vitatni, hogy jó-e amit én kitaláltam de nálam bevált. Cukrot édesítővel pótolom, fehér liszt helyett zablisz, teljeskiörlésű tönkölybúzalisztet használok. Naponta többször eszek keveset. Így sohasem vagyok éhes, míg korábban éhezéssel fogytam amit ugye nem lehet életvitelszerűen űzni ezért mindig visszajöttek a leadott kilók. Este már kerülöm a szénhidrátot de nem vagyok magamhoz nagyon szigorú. Ami érdekes nagyon szerettem a csokit és most elvagyok nélküle. Ha nagyon rám jön a csoki ehetnék a Pennyben van cukormentes, de nem szoktam már kívánni. A kávét is cukor nélkül iszom mert így szeretem. A nagyon édes ízektől elszoktam. A sütiket nagyon szeretem de azt is eltudom készíteni a legtöbbet cukor nélkül. Ha nem elkerülhető mondjuk vendégségben akkor eszem egy keveset úgy sem esik több jól.


    Az hozzá tartozik, hogy sokat olvastam a témában és összeállt valamiféle kép a fejemben és azt vezettem be az életembe amivel azonosulni tudok. Például futni utálok a gyümölcsöt sem tudnám elhagyni stb.


    Fontos, hogy örömmel csináljuk amit csinálunk ne kényszerből.


    Épp a héten mondta egyik kolléganőm, hogy milyen vékony vagyok és most nem jöttek vissza a kilók.Nem tudja hogy mit csinálok de valamit nagyon jól :)

  11. 2017. február 4. 11:12115.

    mármint 1 nap alatt... :) a táplálék piramis a gyerekek tankönyvében nem légből szedett hülyeség ám!

    előzmény:
    tünde78 (114)
    2017-02-04  11:10
  12. 2017. február 4. 11:10114.

    Hát akkor Neked gratula, nálunk családi vonalon van pajzsmirigy betegség.. de valószínű nem örököltem, legalábbis eddig nem derült ki. Szerintem úgy tényleg nehezebb lehet vékonynak maradni. Nálam annyi elég, hogy az egészségesebb ételeket jobban szeretem, egyébként sincsenek ilyen kilengéseim hogy tál süti magában stb... A fagyi diéta meg kifejezetten riasztóan hangzik... Olyan van, hogy mensi előtt több csokit ilyesmit eszem, de ezt betudom a hormonoknak...  és nem okoz gondot. Terhesség alatt se volt drasztikus súlyváltozás, sőt a közvetlen szülés után rajtam lévő plusz 3-4 is zavart, de az is lekopott mire a gyerekek már nem szoptak, és elég mozgékonyak lettek. A nagyon jojózósnak üzenem, hogy néha tényleg érdemes csak azt az alapelvet betartani, hogy minden étkezéshez/között a 4-5 adag nyers vagy főtt zöldség/gyümölcs adag legyen meg, és ha az megvan már mellé nem nagyon fér be a sok junk food...


     

    előzmény:
    antironia (105)
    2017-02-03  12:22
  13. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. február 4. 07:25113.

    Csak így  tovább.Szorítok neked.


    Szép napot kívánok neked.


     

    előzmény:
    Sushi (110)
    2017-02-03  15:52
  14. 2017. február 3. 16:19112.

    Természetesen nem azokhoz szóltak itt, akik betegségük okán küzdenek. A TI leírta, hogy nincs egészségügyi problémája. A pajzsmirigyes, IR-es, cukorbeteg stb. embereknek természetesen spéci diétára van szüksége, orvosi felügyelettel, gyógyszerekkel. Aki kényszeres evő, koplaló vagy hánytató annak pedig szintén szakorvosra.


    Itt most hormonprobléma és pszichés zavar mentes, átlag emberről van szó, akivel elszaladt a paripa és szeretne fogyni. Az egészséges átlagember a tiszta kajálástól és a sporttól, zsírt fog veszíteni és még izma is marad, szemben a koplalókkal a skinny fat-ekkel.


    A többieknek segítenek az orvosok, a gyógyszerek és a dietetikusok.


    Egyébként még két érv a sportok mellett: a súlyzós edzés pl. növeli a sejtek inzulin érzékenységét, jótékonyan hat az egész hormonrendszerre és mindenféle cuccok öntik el az agyat, ami segíti az embert, hogy elviselje a sok hülyét és a zizi mindennapokat. 


     

    előzmény:
    Sushi (103)
    2017-02-03  10:54
  15. 2017. február 3. 15:57111.

    100 kilosként ez meg se kottyan, mi? 1-2 tábla szalonna esténként. 


    Azért néha be felejts el mikor vagy csendike és mikor anti. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (109)
    2017-02-03  15:12
  16. 2017. február 3. 15:52110.

    Ennek ellenere en is fogyozasban vagyok, legalabbis figyelek, hogy több ne legyen. De a kenyszeres evest eleg nehez legyözni. De halistennek olyan sulyos helyzetben nem vagyok, mint egy kolleganöm. Ö ezzel a problemaval, operacioval stb. több mint egy evet betegallomanyban volt.


    14-en ujra indul a zumbam, ami a lelkemnek nagyon jot tesz, ezzel is mindig kijjebb jövök a gödörböl.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (107)
    2017-02-03  15:02
  17. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. február 3. 15:12109.

    Bevallom, hogy szoktam  egy évben 3-4 x bükkfán füstölt szalonnát is hamizni.3-4 katonát alkalmanként.


    És néha néha csokit is, amikor megkívánom.De, normális étkezés mellett ez ritka.

    előzmény:
    antironia (106)
    2017-02-03  12:22
  18. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. február 3. 15:04108.

    Nem plusz 30 kilónál kell észbekapni.....



    előzmény:
    antironia (105)
    2017-02-03  12:22
  19. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. február 3. 15:02107.

    Sajnálom hogy beteg vagy. Amiről itt szó van, az nem a betegekről szól.


    Gyorsan gyógyulj!


     

    előzmény:
    Sushi (103)
    2017-02-03  10:54
  20. 2017. február 3. 12:22106.


     


    Na erről beszélek... :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (96)
    2017-02-02  22:26
  21. 2017. február 3. 12:22105.

    Én úgymond vékony vagyok (szerintem teljesen normális testalkatú), 168 cm / 56-58 kg.


    Pedig a betegségem alapján lehetnék akár 30 kilóval is több... (pm. alulműködés, autoimmun).


    Odafigyelek a gyógyszerre, és odafigyelek a mérlegre. Ha feljön 1-2 kiló, azonnal korrigálok, és többet sportolok+kevesebbet eszem.


     


    Nem plusz 30 kilónál kell észbekapni.....   Ritka eset, hogy valakire egy hét alatt szalad fel húsz-harminc kiló.


     


    :)))))


     

    előzmény:
    tünde78 (93)
    2017-02-02  21:55
  22. Torolt_felhasznalo_672736
    Torolt_felhasznalo_672736
    2017. február 3. 12:15104.

    Akkor te más kategória vagy mert betegséged van. Én ki is emeltem az egyik kezdeti hsz-omban hogy az ilyenhez nem tudok hozzászólni. Aki pajzsmirigyes, étkezési rendellenessége van, depressziós, ilyen-olyan terápián van stb az más tészta. Az forduljon orvoshoz vagy dietetikushoz. Szerintem TI alapjában véve egészséges, nem derült ki a topikjából hogy lenne bármilyen baja a súlygyarapodáson kívül.

    előzmény:
    Sushi (103)
    2017-02-03  10:54
  23. 2017. február 3. 10:54103.

    Nagyon sok okossagot mond minden kedves hozzaszolo, csupan arrol feledkeztek el, hogy nem minden fekete es feher. Könnyü azt mondani, hogy egyel kevesebbet, mozogj többet, es soha nem volt igy problematok.


    Veznajuli - ahogy irta valaki - nem mervado, hogy hogy lehet megtartani a sulyt, mert tenyleg haromszor annyit eszik mint en, es nem mozog, merthogy vezna, nincs ra szüksege. Mondom, mert ismerem a Veznajulit. A kavejat is harom cukorral issza, en cukor nelkül, en mozgok, ö nem. Megis. Nekem ez nem etalon.


    Most a teljesen szemelyes: mindig figyeltem a sulyomra, sikerült is, azonban az utobbi 4 evben olyan betegseggel küzdök, amelynek soran nem tudsz tenni olyan mertekben, mint ahogy szeretnem. Terapian vavgyok, hogy a betegseget leküzdjem, es azutan tudok a tulsuly ellen tenni.


    Ugye depressziorol, etkezesi zavarokrol meg senki nem hallott? 


     

  24. 2017. február 3. 10:03102.

    Inkább úgy közelíteném meg, hogy számomra a nem junk, a "tiszta kaja". Azaz a legkevésbé feldolgozott nyersanyagokkal történő főzés/étkezés. A húsok: csirke, pulyka, marha, hal, rák. A zöldségek, gyömölcsök. Aztán befigyel a konyhatechnika is. Gyors sütés, párolás, olívaolaj, kókuszzsír. A táplálékkiegészítők. Proteinek, aminosavak, bár itt aztán van feldolgozás, de ezek sportoláshoz előállított koncentrált "élelmiszerek".


    De nem kell aszkétaként élni. Az evés nem csupán létszükséglet, hanem örömforrás is. Ha megkívánom megveszem és megeszem a felvágottat, virslit, halrudacskát, gumicukrot, csipszet, kólát, de nagyon ritkán. És bevallom a gyomrom nem százas utánuk.


     

    előzmény:
    buksi80 (100)
    2017-02-03  08:59
  25. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. február 3. 09:02101.

    Pontosan.


    Az étkezésnél: mindenből egy kicsit!!!!!!

    előzmény:
    Róza555 (99)
    2017-02-03  08:24

Címlap

top