Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

90 napos 02.23 kezdés

melavon69
Létrehozva: 2016. február 14. 00:39

Sziasztok!


Ki tart velem??? 02.23-án újra elkezdem a 90 napos diétát. 9 éve sikerült végig csinálnom, akkor 15 kilót adtam le, 95 kilóval indultam és 80-ra lefogytam, az évek során 6 kiló jött vissza, jó lenne ezt most leadni. Akkor is sokat segített a fórumozás, remélem lesznek akik csatlakoznak hozzám. Miért pont február 23? telihold van és a legjobb ilyenkor kezdeni , addig van időnk felkészülni lélekben is. Összeállíthatjuk a heti menünket.  Sok receptet összegyűjtöttem, szívesen megosztom veletek. Hajrá, 9 nap van hátra addig TE is meghozhatod a döntésed. Mire vársz??? 

  1. 2016. március 1. 22:0129.

    Sziasztok Lányok!


    Eltelt 1 hét és túl vagyok a második gyümölcsnapon is. Jó érzés, eddig nagyon jól megy, a kitartás töretlen, de így este már jó arra gondolni, hogy holnap valami finomság vár rám. Reggel csirke májat fogok készíteni, ez lesz az ebédem, savanyú káposztát gondoltam saláta helyett, valahogy most ezt kívánom.  kíváncsi vagyok Ti, hogy bírjátok? Várom jelentkezéseteket. Kitartást Nektek! Küldök egy ölelést 

  2. 2016. február 25. 08:1128.

    Szoval tegnapra volt a szojatejszinben megsütött krumpli, ahhoz csinaltam estere erös tüzön megpiritott gombat, arra is öntöttem szoszt, mara tesztat föztem ki, ahhoz is csinaltam  gombat, mert valahol regen azt olvastam - meg fenymasolt leirasban, hogy gombat barmikor lehet beiktatni. 


    Es mivel szenhidrat nap van, bestauboltam a gombat, es vizzel felöntöttem. igy van szoszom, nem szaraz a teszta.


    Semmi extra recept, 10 perc alatt kesz volt. Hamarabb, mint a teszta


    Nalunk hideg van, de süt a nap, Szep napot

  3. 2016. február 24. 22:1727.

    Második nap is ki pipa! Jó volt én élveztem.


    Délben sült krumpli, ketchuppal, nem a legideálisabb, de ma ezt kívántam. Este főtt krumplit szeleteltem, lila hagymával, pici fokhagyma, paradicsom, pici olajjal nyakon öntöttem, isteni finom volt.


    Holnap paradicsomos tészta lesz az ebédem. Meggyógyultam, újra munka, holnap dobozba viszem a kajám. Nagy kihívás, előre megtervezni és elkészíteni, annak aki azt evet ami épp volt, vagy csak este.


    Kitartást mindenkinek! 

  4. 2016. február 23. 14:2926.

    Szerintem ezekkel simán helyettesíthetőek. Végülis egy bármilyen érzékenységben szenvedő alany is kiválthat bizonyos tiltott élelmiszereket másra. ;)


    Én ma gyerekkel itthon vagyok (kicsit fura, nem szokott ilyen lenni) délelőtt elmentünk zöldségeshez, vettem is sok gyümölcsöt. Narancslét facsartam, epret meg almát ettem reggel.


    Hétvégéről maradt egy kis adag tojásos-sajtos hús, salátával ettem.


     

    előzmény:
    Sushi (25)
    2016-02-23  13:21
  5. 2016. február 23. 13:2125.

    Ugye szerintetek is lehet tej/tejföl helyett szojakremet hasznalni? mert akkor azzal nyakon önthetem a karfiolomat es megsüthetem tepsiben

  6. 2016. február 23. 13:1924.

    Szoval miutan tegnap este kesö lett, nem tudtam mara fözni. A "proteines" napom tehat salata, tejfölös öntet es egy adas sonka volt.


    A fülem ketteall töle. Estere sütöben sült steak es salata lesz.


    Holnapra zöldseges rizs es fött karfiol.

  7. 2016. február 23. 10:4323.

    Csoda szép napot lányok!


    Itt vagyunk az első nap kezdetén, visszaszámlálás indul:90 nap!!!


    Mindenkinek kitartást, érjük el a kitűzött célt, képesek vagyunk rá.


    Ha egy mód van, próbáljuk minél aktívabbá tenni a fórumot, segítsük egymást, mert lesz olyan, hogy nehezebben viseljük, de azért vagyunk csapat, hogy olyankor segítsünk felállni annak aki mélyen van.


    Délután teszek fel recepteket is keményítő napra, remélem hasznát veszitek.


    A fogyókúra sikere agyban dől el. Ahhoz, hogy véghez tudjunk vinni egy diétát vagy sportolni tudjunk nem annyira fizikailag, mint szellemileg kell készen álljunk. Ismerd meg a legmotiválóbb tényeket, amelyek segítenek mindvégig kitartani fogyókúrád mellett!


    Hajrá!!!!!!!!!!!!!!


     

  8. 2016. február 22. 21:1722.

    En azt hiszem, holnap turot, tejfölt vagy valami ilyesmit fogok ebedelni, kicsit magam ala kerültem, nem alltam neki fözni ma este. 


    Ez is a bajom, meg egy kis depresszioval küzdök, megspekelve talan egy ujra indulo burn outtal. Ezert is ettem sokat, az utobbi idökben. Föleg csokit. De bele fogok jönni, mert tudom, hogy jo, en ezzel kenyeztetem magam. Bejelentkeztem ujra zumbara, bar a lazaval fogom kezdeni, csütörtökön, aztan egy intenziv es egy laza lesz hetente. Addigra jön a joidö - legalabbis esömentes - es akkor megyek az erdöbe kocogni. Nalunk sok esö esett Z utobbi idöben, es nagyon fel voltak azva az utak.

  9. 2016. február 22. 20:0221.

    Hajrá, hajrá!


    Én centi méréssel fogom kezdeni, holnap itthon leszek, gyerek benyalt valamit, nem megy oviba.


    Nekem is volt időm rákészülni, mert 7vége nekem is betegséggel telt, igy túl sokat nem birtam enni. Ma is diétás volt az ebéd meg a vacsi is. ;)

    előzmény:
    melavon69 (20)
    2016-02-22  19:39
  10. 2016. február 22. 19:3920.

    Szép estét Lányok!


    Holnap nagy napra ébredünk, kezdődik számunkra egy új időszámítás.


    Olvadnak a kilóink, úgy ahogy megálmodtuk. 


    Ma van az első tízmilliószoros nap az idén!


    Egy teljesen új életet teremthetsz magadnak.


     


     


    Én eldöntöttem, hogy 90 nap múlva 75 kiló vagyok 


     


     


    Ma este méretkezés, csípő, derék, reggel kilogramm mérése.


     


     


    Hétvégén megvásároltam a gyümölcs mennyiséget, nyami nyami sok sok finomság, remélem gyümi napon is ilyen boldogságos leszek tőlük 


    Holnapi menüm: Reggeli gyümölcs, tízórai is gyümölcs, 1 liter csalántea délelőtt.11 után már nincs folyadék. Ebéd mustáros csirkemáj, húsleves ( vasárnapi ebédtől egy kicsit megmentettem).


    Vacsora: valami tejtermékre gondoltam, majd amit kívánni fogok.


    Hajrá mindenkinek!


    Küldök egy szeretettel teli ölelést, sok sok kitartássál! Mindent bele!!! Jók vagyunk! A végeredmény lebegjen a szemetek előtt!!! 

  11. 2016. február 20. 19:4619.

    Szép estét!


    Egy kicsit kutakodtam a mentett receptjeim között, megosztok egy párat veletek is amit fehérjenapra ellehet készíteni, ha szeretnétek nagyon szívesen osztok a későbbiekben is.


    Fogadjátok szeretettel 


    RECEPTEK 90 NAPOS KÚrRÁHOZ:


    1 adag hús: kb. 20 dkg


    1 adag tészta szárazon: 10-12 dkg


    1 adag rizs: 8-10 dkg


    1 adag kenyér: 35-40 gramm


     Fehérje csoport: szójatermékek, sajtok 50% zsírtartalomig


    Szénhidrát csoport: teljes kiőrlésű gabonák, hajdina, banán


    Semleges csoport:  hidegen sajtolt növényi olajok, savanyított tejtermék, fehér sajtok (juh, feta, kecske, mozarella), avokádó, brokkoli, fejes saláta, gomba, csíranövények, mogyoró, dió, mandula, kókusz, szezám, mák, olajbogyó.Rizst én keményítő napra soroltam be. Sűrítéshez a Haas ételkeményítő javasolt.


    PROTEIN NAPOKRA


    - ezen a napon a salátára lehet tenni kevés sovány tejfölt, joghurtot, esetleg bele kevéske sajtot, és a sült husira is tehető kevéske sajt.


    Marhasült:


    Vajon megpirítani a borjúhusit. Hagymát, halványított zellert külön olivaolajon megpárolni, majd rádobni a husira. Fűszerezni oregánóval, sóval, borssal, konzerv paradicsom. Felönteni 1 dl fehér borral, pici vízzel, beledobni egy-két babérlevelet, lassú tűzön, vagy sütőben párolni.


    Tonhal feta sajttal

    A fagyasztott tonhalat szobahőmérsékleten citromos tejbe kiengedni. A tejet leönteni, majd fűszerezni: só, fehér bors, halak fűszerkeverék, vagy provence-i fűszerkeverék. Teflon serpenyőben párolni, amikor puha, falapáttal falatkákra szedni és hozzá egy kis feta sajtot adni, ami szépen ráolvad. (kék papírdobozos feta). Megszórni 2 db apróra vágott fekete olajbogyóval, bazsalikommal. Salátával fogyasztani.


    Csirkemell

    2 csirkemell filét felszeletelni, besózni, lisztbe, tojásba megforgatni, majd olivaolajjal kikent jénaiba sorba rakni. Erre 2 dl tejszínt önteni, majd az egészet lapka sajttal beteríteni, forró sütőben addig sütni, amíg a sajt barnulni nem kezd.


    Máj

    Megfelelő mennyiségű májat olivaolajon, megfelelően fűszerezve átpirítani. A végén meg lehet szórni kevés sajttal is. Sok zöldsalátával tálalni. 


    Natúr csirkemell

    A kicsontozott csirkemellett teflon serpenyőbe, fólia alatt megpárolni, majd a végén átpirítani. Sok salátával tálalni.


    Fűszeres csirkemell finom salátával:


    ˝ kockasajtot, 1 ek sovány tejföllel elkavarni, majd bele mindenféle salátának való: káposzta, saláta, savanyú uborka, paprika, paradicsom. A húst apró csíkokra vágni, villámpácban megforgatni és pirosra sütni, majd a fent elkészített salátához adni.


    Fűszervajas tonhalfilé


    4 ek. margarin (nem sós), 1 ek citromlé, 1 ek petrezselyem, 40 dkg tonhalfilé, 1 ek olivaolaj.


    Keverjük habosra a margarint a citromlével és a petrezselyemmel. Tegyük alufóliába és göngyöljük fel hengerré. Tegyük 1 órára hűtőszekrénybe. Kenjük meg a halat olivával és citromlével, így süsük mindkét oldalát 7-8 percig. Tegyük a fűszervajat a meleg halra, és sok salátával fogyasztandó.


    Csirkemell páclével

    40 dkg csirkemell, 6 ek olivaolaj, 6 ek tárkonyecet, 2 ek citromlé, 2 kávéskanál só, 4 gerezd zúzott fokhagyma, ˝ kávéskanál vágott koriander. Rakjuk a csirkemellett egy lapos edénybe. Keverjük össze a többi hozzávalókat egy kis edénybe, és ezt a páclevet öntsük a húsra. (2 órára tegyük hűtőbe). Sütés előtt szűrjük le a csirkemellett, a páclevet meg kell hagyni. Süssük mindkét oldalát 7-8 percig, végül öntsük rá a páclevet, és máris fogyasztható.


    Mézes-citromos sertésszelet

    5 dkg vágott koriander, 2 ek olivaolaj, 2 ek méz, 2 ek citromlék 2 kávéskanál feketebors, 2 kávéskanál reszelt citromhéj, 40 kg. sovány sertésszelet. Egy kis tálkában keverjük össze a koirandert, olajat, mézet, citromlevet, borsot és citromhéjat. A sertésszeleteket kenjük be a szósszal. Serpenyőben puhára sütni. Tálaláskor a maradék szósszal leönteni.


    Pirított máj:


    40 dkg csirkemáj, majoranna, bors, kevés olivaolaj.


    Serpenyőbe kevés oliván gyakori kevergetés mellett süssük  a májat. Mielőtt teljesen megsülne, rá a bors, majoranna, só. Paradicsom saláta illik hozzá.


     


     


     


     


     

  12. 2016. február 19. 18:1718.

    Üdv a csapatba Rea!A csapatnak nagy ereje van, hidd el együtt könnyebb, sikerülni fog leadni azt a fránya kilókat, erősek vagyunk. Hajrá!!!


    Csoda szép estét mindenkinek! 

    előzmény:
    Rea33 (17)
    2016-02-19  12:57
  13. 2016. február 19. 12:5717.

    Sziasztok! Szeretnék csatlakozni, ha lehet. 41 éves vagyok, 90 kg, 174 cm. 2 lányom van, egy 20 éves és egy 12. 


    15-20kg-tól szeretnék megszabadulni, több módszerrel is próbálkoztam, eddig nem túl nagy sikerrel. 


     

    előzmény:
    melavon69 (1)
    2016-02-14  00:39
  14. 2016. február 18. 21:3416.

    Sziasztok! Szép estét!


    Itt van egy link ahol érdemes szétnézni, ötleteket gyűjteni, leírja a 90 nap folyamatát: http://www.mindmegette.hu/dieta-amitol-megvalto zol-90-napos-12381


    Szerintem a kuszkuszhoz és a bulgurhoz is tehetsz egy kis zöldséget, én szénhidrátnapon káposztás tésztát is ettem.


    Miért pont február 23-ra esett a választásom a kezdéshez, ez is okkal volt.


    A teliholddal változás kezdődik, minden energia a fogyásra koncentrálódik.


    Telihold után tudatos táplálkozással gyorsan és tartósan szabadulhatunk meg fölösleges kilóinktól, ugyanis fogyó Holdkor kevesebbet eszünk és gyorsabban fogyunk. Ezért teliholdkor vagy az azt követő öt napban érdemes elkezdeni egy hosszabb fogyókúrát! Mire a Hold újra növekedni kezd, már látható lesz az eredmény, és ezután már kitartani is könnyebb lesz. Fogyó Hold idején a nehezen emészthető ételeket is jobban feldolgozza a szervezet.


    forrás: hirperec.hu


    Jó éjszakát kívánok, ha erre jártok, megyek piheni, sikerült összeszednem az influenzát, remélem keddig rendbe jövők.

    előzmény:
    Sushi (15)
    2016-02-18  08:15
  15. 2016. február 18. 08:1515.

    Igen esn is igy gondoltam, mert bar ihatnek teat, de annyira szeretem a kave izet, hogy eleg nehez lenne kiiktatni.


    Nekem föleg olyan receptek kellenek, amit hamar megvannak, vagy nem kell soka allni mellette es kavargatni. Mivel het közben kb a leghamarabb hat ora mire hazaerek, es akkor meg nem voltam vasarolni.


    Jo lenne, ha valaki megerösitene: nagyon szeretem ujabban a kuszkuszt meg a bulgurt. De az nem valo a zöldsegnapra igaz? Tesztanapon meg nem tehetek bele zöldseget. 


    Kerem a közönseg segitseget.

    előzmény:
    melavon69 (14)
    2016-02-17  23:22
  16. 2016. február 17. 23:2214.

    Sziasztok! Jaj, de jó, hogy egyre többen vagyunk.


    Köszöntöm az újakat is, hajrá mindenkinek, kitartást, menni fog!!!


    Kávéval kapcsolatban, én amikor 9 éve végig csináltam, cukor nélkül kezdtem el inni a kávét, utána édesítővel, de nagyon rossz volt számomra. Pár nap után úgy döntöttem, hogy bele teszem azt a kevés cukrot, mert jár nekem reggel. Így is működött, -15 kiló lement. Ha csak tejjel tudod meginni a kávét, idd tejjel, nem kell azért sanyargatni magunkat. Természetesen ez az én véleményem.


    Ha gondoljátok, lehet megosztani recepteket is, adjunk egymásnak ötleteket. Holnap jövök egy pár fehérjenapra  való recepttel.


  17. 2016. február 17. 22:3113.

    Rizstejjel nem helyettesíthető? Úgy tudom annak minimális a fehérjetartalma.

    előzmény:
    Sushi (12)
    2016-02-17  21:27
  18. 2016. február 17. 21:2712.

    Hus/feherje nappal kezdünk, aztan zöldseg, aztan teszta, aztan gyümi.


    Lelekben mindig is keszültem, a legrosszabb az lesz, hogy "hivatalosan" csak a husnapon ihatnek kavet, mert csak tejjel tudom meginni

    előzmény:
    durmola (10)
    2016-02-17  19:07
  19. 2016. február 17. 21:1311.

    Sziasztok!Csatlakoznek!9 evvel ezelőtt én is vegigcsinaltam szülés utan!Akkor 80 kg voltam es 65-re lement!Ezalatt a 9 év alatt most ismét felszedtem jo pár kilót!72 kg vagyok most es ismét 65kg körül szeretnek lenni!Remelem ezúttal sikerülni fog!Kitartast mindenkinek!

  20. 2016. február 17. 19:0710.

    Sziasztok!


    De jo, hogy egyre többen leszünk! :)


    Én is rákészülök a kezdésre: tegnap ota már figyelek, hogy kevesebb cukrot és kevesebb fehér lisztet fogyasszak. Ahogy irtam en bizom az update termékekben is, van most a hétre kenyerem es fagyasztott péksütim is. 


    Azt leirnátok, hogy a 90napos diétát milyen nappal kell majd kezdeni? Csak hogy felkészüljek. :)

  21. 2016. február 17. 16:169.

    Szoval itt vagyok en is.


    Nekem kicsit sokkal többet kell leadnom, mint itt egyeseknek, de nem baj. En szerettem a 90 napost, mert minden van benne, sikerült is kb 10 eve eleg sokat leadni. Akkor az volt a szerencsem, hogy anyu fözte meg a kajakat, nekem nem kellett a konyhaban allni, most  viszont a csaladom nem fog gondot okozni, ha akar eszik, ha, akkor csinal mast.


    Ma visszajelentkeztem a zumba csoportba, abba kellett hagynom egy eve, ez mar heti ket alkalmat jelent. Ezen kivül tavaly ota szeretek kocogni, futasnak nem neveznem, de nyarra eljutottam 0-rol 5,5 km-re, a szomszed faluig. Ezt iden szeretnem nagyon feltornazni, min. 8,8 km-re, de ha megy akkor 16-ra. Mindezt szept. 19-ig.


     

  22. 2016. február 16. 14:468.

    Sziasztok!
    Megpróbálnék én is csatlakozni, remélem kitartó leszek.


    Magamról: lassan 48 éves vagyok, van egy kiskamaszom, Budapesten élünk.


    175 cm magasságomhoz ma reggel 73,5 kg társult :( Sajnos mérleg nélkül is észrevettem, hogy felcsúszott kb 3 kg az utóbbi időben, és tudom azt is, hogy ez nem vészes, de úgy gondolom, most kell összekapni magam, nem több pluszkilónál.


    A 90 napost én is csináltam már egyszer, nagyon bevált, főképp mivel normál esetben a zöldség-gyümölcs nem valami nagy barátom, így viszont ettem.


    Sportolás: futás, de az utóbbi hónapokban elhanyagoltam ezt is.


    Szóval hajrá nekünk.


     

    előzmény:
    melavon69 (1)
    2016-02-14  00:39
  23. 2016. február 15. 22:407.

    Szia!


    Szerintem simán megfogod tudni csinálni. 


    Amit szerettem a 90 naposban, hogy az életemben hozott egy rendszert. Elég rendszertelenül eszek mostanában újra, kifogás mindig van, idő sincs nagyon enni a munkahelyemen, de azt is tudom ha újra belevágok menni fog. hidd el Neked is. Egy hétre megtudom tervezni mi az amit szeretnék enni, be lehet hétvégén vásárolni, nem kell mindennap a boltba menni, csak azt veszem majd meg ami szükséges, nincs nasizás.


    Én úgy tervezem, hogy hétvégén csinálok egy tisztító kúrát, hatásos tud lenni mielőtt elkezdjük a 90 napot. Én mályva teát vettem filtereset és van hozzá kapszula is. 2-3 napig mindkettőt fogom használni, este a teát megiszom és gy kapszula, szombat vasárnapra nem tervezek sehova se menni, régi tapasztalat jobb  illemhely közelébe lenni.


    Gyümölcsnaptól sokan tartanak. Én venni fogok kesudiót, pisztáciát, mogyorót, ha már nagyon nem bírom, 2-3 szemet lehet rágcsálni belőle, nagyon sokat tud segíteni asok édes gyümölcs után.


    Egyenlőre ennyi, folyamatában majd írok kis trüköket ami segíthet az első napokban


    Jó éjt! most már tényleg megyek aludni, reggel nehéz lesz a felkelés


     

    előzmény:
    durmola (6)
    2016-02-15  22:18
  24. 2016. február 15. 22:186.

    Szia!


    Az én paramétereim:


     


    évek: 34


    kisgyerek: 1


    kilók: 77


    elérni kívánt testsúly: 65


    Bpesten élek, dolgozok.


    6 éve még nagyon jó formában voltam, 60 kilóval, de sajna a lustaság engem is elkapott.És a gyerkőc születése után 2 évvel szépen kúsztak fel a kilók. Most már a családom is megszólt, ideje tennem valamit. 


    Várom az ötleteket, mert ez a fajta diétát nem próbáltam. Updateben hiszek, szoktam venni termékeket. Fitness terembe is járok, heti 2 alkalommal, csoportos órára.


    Sokat eszem, rosszakat, ez baj, illetve kicsit sok az alkohol, szerintem az most eléggé megdobta a súlyomat.

    előzmény:
    melavon69 (5)
    2016-02-15  21:33

Címlap

top