Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lúdtalp betét 5,5 évesnek

lulu81
Létrehozva: 2015. Április 17. 09:08

Sziasztok! Nem tudom, tudtok-e segíteni, megpróbálnám. ::) Kisfiamnak két éve eltörött a bölcsiben a jobb combcsontja frown hangulatjel , tegnap voltunk vele ortopédián kontrollon. Azt mondta a főorvosnő, hogy bő fél centi a különbség a két lába hossza között (a műtött lába hosszabb), és kezd kialakulni egy gerincferdülés emiatt. frown hangulatjel Mellette még lúdtalpas is, ezért felírt egy lúdtalpbetétet, aminek a balosa fél centivel magasabb. 
Igen ám, de a gyógyászati segédeszköz boltban az úriember azt mondta, esze ágában sincs ilyen típusú lúdtalpbetétet 7 éves kor alatt adni gasp hangulatjel, úgyhogy csak egy fél centis sarokemelőt kaptunk a bal cipőjébe, + lábtornát ajánlott a lúdtalpra, napi 2x5 percig, egy éven át. 
Van köztetek olyan, akinek a gyerekének CSAK a tornától elmúlt a lúdtalp? Kicsit parázok, hogy nem azt kaptuk, amit a főorvos asszony felírt... unsure hangulatjel Köszönöm!

  1. 2015. Április 17. 10:484.

    Lehet, hogy kínzásnak tűnik, de még mindig jobb, mint egy egész életen át tartó gerincferdülés, sántaság.


    Mindenképp konzultálj egy másik orvossal is.


    Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy ahová elmentetek a betétet megcsináltatni, milyen jogon tagadták meg, hogy elkészítsék az orvos által felírt betétet.

    előzmény:
    lulu81 (3)
    2015-04-17  09:45
  2. 2015. Április 17. 09:453.

    köszi! gyógytornászokat már megkörnyékeztem, bár így, hogy 3 hét múlva érkezik a kistesó, elég nehéz lesz utánajárni még százfelé, hogy ki mit javasol.. De majd megoldjuk valahogy.


    A lúdtalpbetét az már nem fém, viszont elég kényelmetlen, kemény betét... 


    Nekem is ez a gyanús, hogy az eltérés az emeléstől nem lesz kisebb, de mondjuk így legalább a gerincferdülése nem fog romlani, mert így egyenlő a két oldal. 


    Van rá mód, hogy azonos hosszra összehozzák a két lábát, de ilyen kicsiknél még nem csinálják. Nyújtják a rövidebb lábat. Na ha valami, akkor az biztos kínzás... 

    előzmény:
    Átokrátokboszorkányok (2)
    2015-04-17  09:26
  3. 2015. Április 17. 09:262.

    Szuper, amikor a laikus feje felett kardoznak a "szakemberek". ÉN másod/harmad/véleményt kérnék ortopédustól + gyógytornásztól, mert a lúdtalpbetét egy dolog (remélem, már nem azt a fém kínzóeszközt adják, mint anno), de az eltérést az emeléssel csak stabilizálják, nem kezelik:-( Azt kéne kitalálni, hogy hogyan lehetne azonos hosszra összehozni a lábait, ne legyen egész életében a fő program, hogy milyen ortopéd cipőbe tudja elhelyezni a +X mm-t.

    előzmény:
    lulu81 (1)
    2015-04-17  09:08

Címlap

top