Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Cushing?

hovativi
Létrehozva: 2014. Április 16. 19:12

Sziasztok,

 

 

nagyon magas a kortizol szintem, én annak tudtam be hogy idegesebb vagyok, de az orvosom szerint Cushing kór lehet a hibás, a tünetek teljesen illenek rám! Hízás, éhségrohamok, az arcom is ilyen holdvirág formájú lett, magas az inzulin szintem, és hiába adtak metformin tartalmú gyógyszert, és csináltam a diétát, se nem fogytam, se az éhség nem múlott!

Illetve rengeteget iszok és éjjel is járok wc-re, ami azelőtt sosem volt jllemző rám! A sok ivás sem, max fél-1 liter vizet ittam naponta!

Januárban kezdődött minden tünetem,  van Candidám is, eddig arra fogtak mindent, de már a nyakamon is van zsírpúp, illetve itt a magas kortizol szint. De én azt olvastam, ezt okozhatja az idegesség is/mármint magas kortizol szintet/!

Kinek milyen tapasztalatai vannak? Volt már magas kortizol szintje valakinek, akinek nem volt Cushingja hanem más miatt volt magas? Okozhatja ezt stressz?

Sajnos privát endrósra nincs pénzem, így július 7-re kaptam időpontot TB-s orvoshoz....

A hízásom okát keresik ugye, azét néztek ilyen 24órás kortizolt vizeletből.

  1. 2014. Április 16. 21:094.

    Nem, más problémája van, mint neked.

    Légy türelmes...

    előzmény:
    hovativi (3)
    2014-04-16  21:06
  2. 2014. Április 16. 21:063.

    Igen,ez az időpont hallod...félelmetes mennyit kell várni. De nyilván a magas kortizol szinttel/ami ugye hormon../ pszichiáterhez kell menni az egyetemet végzett Antónia vagy milyen nevű HÖLGY szerint..

    Nehéz bejutni endróra, sajnos félelmetesen sokat kell várni. Priváthoz meg hiába megyek, Ő is csak hosszú várólista után tud ágyat szerezni osztályra. Igy marad a várakozás.

    A Cushing/ami nekem most beigazolódni látszik/ a mellékvese jóindulatú daganata.

    Férjednek is hormon gondja van?

    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2014-04-16  20:48
  3. 2014. Április 16. 20:482.

    Ha új vagy itt, akkor tudd, hogy az embereknek szokása ugyanarról a témáról több topikot indítani, saját, vagy másik néven.

    Sajnos a betegségedhez nem tudok hozzászólni, csak együttérzésemet nyilvánítani az időpont miatt, amivel persze nem vagy egyedül: én pl októberben panaszkodtam először szakorvosnak, hogy fáj valamim, e hó elején lett meg a diagnózis. A férjem meg tegnap kért időpontot az endokrinológiára és július végére kapott.

Címlap

top