Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Diéta 2013 nem himihumi

maybee
Létrehozva: 2012. december 23. 21:52

Hello,

szeretnék okosan táplálkozni és persze fogyni. De semmiféle megvonásos, 1-1 dologra épülő divatdiéta nem érdekel, vagyis 90 naposak, fagyi-, dinnye-stb. diéták nem jönnek szóba se. Inkább a testépítő vonal áll közel... akinek van kedve jöjjön és csináljuk együtt.

Kezdeni a bevásárlással kellene, meg az otthon fellelhető vacakok kivágásával...

ne hagyjatok egyedül, mert elkallódok:)

  1. 2014. szeptember 19. 09:49421.

    Van aki beszállna, hogy 2015 nyarára tök-szép-soványak legyünk?? Ősz lendülettel kezdve? na, naa??

    előzmény:
    maybee (1)
    2012-12-23  21:52
  2. 2013. február 26. 12:22420.

    nna, ha blog, hát blog

     

     

    miután belőttem a ch-szintet amitől nem leszek estére se baltásgyilkos se kóválygós nyuszi, hanem elvagyok a 2 közt ...nem értem kinek árul a sok nagybolt sok vacakkaját, mikor az új életmóddal megélek egy hentesből és egy zöldségesből ismajdhogynem

     

    fogytok vagy feladtátok?

     

     

    előzmény:
    maybee (419)
    2013-02-25  09:34
  3. 2013. február 25. 09:34419.

    nna, azért váltottam életmódot eddig böcsülettel:)

    ritkán van hogy rákívánok a tilosakra...

    nem mondom, hogy nincs kilengés, de a vezérfonal tartja magát az agyamban

     

    nem tudja valaki melyik a legolcsóbb olyan pulzusmérő óra ami kalóriát és ZSÍRszázalékot is mér? egyenlőre a polár FT80 nál tartok, de az marhadrága.

     

     

    előzmény:
    maybee (418)
    2013-02-19  11:00
  4. 2013. február 19. 11:00418.

    cuki vagy, de már beszedtem a világ vasait, 3 vénás injekciókúrán is túlvagyok, de nem segített...panaszom semmi, csak a hullaféradtság és a kardiogépeken 2 perc alatt190-es pulzus. google-ban, aki pedig a barátom,  sem találtam semmi izgit ennyi alapján...

     

     

    azért nyomjátok a fogyit?

     

    vissza kell keresnem azt a kókuszos sütifélét, most jött el az ideje

    előzmény:
    TC13 (417)
    2013-02-16  16:48
  5. 2013. február 16. 16:48417.

    Sziasztok!

     

    Már nem emlékszem pontosan, ki vagy kik írták, hogy pajzsmirigy problémájuk van.

    Ezt a 6:35 perces videót találtam a Facebook-on Karcsú Anyunál:

     

    https://www.youtube.com/watch?v=shld_N7_p2Y

     

    Szerintem, mindenképp nézzétek meg!

     

    @maybe:

    Én is voltam már vashiányos. Lassan, de helyrehozható. Olyan 3-6 hónap alatt szépen helyre lehet hozni. Nem tudom, írt-e fel neked a doki vaspótlásra valamit. Ha nem, akkor lehet kapni dorgériákban nagyon jó készítményt.

    Táplálkozással tudod segíteni a folyamatot: C-vitaminnal, mert az segítni a felszívódást. Legalább 10.000 mg (igen, jól látod!) / nap. Patikában kapható sima aszkorbinsav is jó. Vörös hús időnként: marha, borjú, vadhúsok. Ezeket én is szoktam havonta enni. Tojás! Ne félj tőle, a koleszterin kamu a tojással kapcsolatban! Napi 8-at is nyugodtan megehetünk belőle, nem lesz tőle semmi bajunk. Természetesen jöhetnek a hüvelyesek: lencse, bab. De ne vidd túlzásba, mert ezek nem tesznek jót a bélfalnak. És étcsoki! Minél magasabb legyen a kakaó tartalma, de ezt se vidd túlzásba, mert "megfog" (nem fogsz tudni vécére menni tőle). Sertésmáj is még kiváló.

    Szóval: C-vitamin, hüvelyesek, vöröshús, máj, étcsoki. 

    C-vitamint minden nap, a többit pedig porlaszd egy hónapra és máris vasdúsan étkezel!  És pihenj sokat!  

     

    Hirtelen ezek jutottak eszembe. 

     

    További szép hétvégét mindenkinek!  

  6. 2013. február 14. 11:39416.

    nna, kámpóbákszó.

    doki aszonta nem fogok lefogyni.

    röviden tömören...hiába nincs szervi bajom, a vérem olyan gyenge és a vashiányos vérszegénység miatt sem tud kellőképpen "szállítani"

    előzmény:
    TC13 (415)
    2013-02-13  00:42
  7. 2013. február 13. 00:42415.

    Szia Neméppenropi! 

     

    Oltári a lelkesedésed! Nagyon klassz! 

    Folytathatjuk privátban, bár ennél sokkal többet nem tudnék mesélni. Sajnos csak pár alkalommal tudtam menni a csajhoz, mert ahogy elkezdtem járni hozzá, nem sokkal utána visszavonult. Már nem fogadott többé betegeket. Kár, mert nagyon ügyes és korrekt volt. Jól el is magyarázta, hgy mi történik és mit miért kell úgy csinálni, ahogy. 

     

    Az már biztos, hogy előbb fordulnék most már kínai gyógyászhoz, mint "hagyományoshoz". Teljesen másképp kezelik az emberi testet és nagyon hatékony "fogásaik" vannak a gyógyításra.  

    A fogyást nem tudom, gondolom arra is. 

     

    Szép álmokat!  

    előzmény:
    Neméppenropi (414)
    2013-02-11  20:39
  8. 2013. február 11. 20:39414.

    Szia TC13!

     

    Én nagyon vevő vagyok a kínais élményekre.Ha másokat nem zavar akkor itt a fórumon, de akár priviben is szívesen olvasgatnám ezeket.Valahonnan be kellene szereznem egy kínai gyógymódos könyvet.Azt hiszem, hogy a könyvtárban vagy antikváriumban körbe kellene néznem.Bár ha lehet rendelni, akkor lehet, hogy inkább rendelek egyet.Tiszta katt lettem. =D

     

    Kösziiiii!!! =)

    előzmény:
    TC13 (412)
    2013-02-11  11:49
  9. 2013. február 11. 12:04413.

    Ja, az kimaradt a kínai gyógyászos sztoritból, hogy rendbe jöttem, elmúlt a bokadagadás és a lábfájás. Azóta télen ügyelek arra, hogy elég fűtőanyagot vigyek be. Azóta a gyömbér pl. nagy kedvenc lett. De a magok is képesek hőt, energiát adni. Sok levest is eszem. 

    Viszont a citrusok nálam annyira nem nyerők. Eszem belőlük, de nem viszem túlzásba. Nemrég azt is megtudtam, hogy ezeknek hűtő hatásuk van.

     

    Termőhelyükön ezek fogyasztása ideális. A nagy melegben természetes hűtőanyagok. Mi meg télen fogyasztjuk, amikor meg fűtenünk kéne magunkat! Hát ezt jól összehoztuk!  

    A természet logikus, csak mi emberek gyakran nem vagyunk azok.

    Uff, én beszéltem!

    Szép hetet mindenkinek!  

  10. 2013. február 11. 11:49412.

    Bocs, hogy ilyen későn, csak most értem ide. 

    Szóval sziasztok!

     

    De jó látni, hogy még mindig mindenki ilyen lelkes és vannak eredmények!Mindenkinek szívből gratulálok! 

    Nekem is van egy észrevételem. Hát ugye én is a nyarat céloztam meg, úgy hogy átkapcsoltam fogyós üzemmódba. Az egészben azt imádom, hogy ezek a diétás ételek könnyűek, és én is jól érzem magam tőlük. Nem vagyok fáradékony, aluszékony. Pénteken viszont elmentünk egy barátunkkal menüzni ide a közelbe. Csülkös bab volt és mákos guba vanília öntettel. Nagyon finom volt mindkettő, az adaggal sem volt semmi gond. Sőt! Ajándékba még rágót is kaptunk! Biztos a mák miatt. 

    Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy alig állok a lábamon, ragadnak le a szemeim, nem is bírtam ki délutáni szunya nélkül.  Elszoktam én ettől az érzéstől, imádom, hogy van energiám!  

     

    Na, már megint okoskodni fogok, úgy látom.  Szóval egy időben jártam kínai gyógyászhoz, igaz, én az allergiám miatt. Egy fantasztikus csajt fogtunk ki, azóta is tartjuk valamennyire a kapcsolatot. Sok mindenről beszélgettünk kezelés közben, így a fogyásról is. Aki talál egy jó kínai gyógyászt, ki ne hagyja! Elképesztő, hogy mi mindent lehet tanulni tőlük! Mi itthon azóta is alkalmazzuk azokat, amiket megtudtunk a csajtól. Ajánlanám én, de sajnos már visszavonult. Nekem is más megoldásokat kellett találnom az allergiára. Hosszasan sorolhatnám, hogy milyen pozitív változásokat értünk el nálam pár alkalommal. 

     

    Egy esetet elmesélek, hátha valakit érdekel. Én is épp fogyóztam, ugyanígy télen. És folyton fájt a lábam, a boka fölött be is volt állandóan dagadva és időnként kékes színe volt. (Állandóan fáztam is, de mivel tél volt, nem tulajdonítottam ennek jelentőséget.) Mondta a kínai gyógyász, hogy pang a nyirokrendszerem. Na, majd ő megnyitja és jó lesz! Aztán nem lett az. Legközelebb megint mutatom neki a dagadt bokáimat, ő nézi-nézi, közben kérdezget engem. Egyszer csak kinyögi: a testem visszatartja a vizet, mivel már nincs rajtam elég zsír, és hogy ne hűljek ki, a vízzel csinált magának egy védőréteget. Teendők: sok-sok szénsavmentes víz, ezzel beindul a nyirokrendszer működése. A kimerült vese is erre magyarázat, de majd a sok vízzel az is rendesen fog tudni működni. A testem hőjét meg kell emelni: gyömbérrel, galagonyával, és csípős dolgokkal. Úgy hogy döntöttem magamba a vizet, a gyömbér- és galagonyateákat, és beépítettem a chilit az ételeimbe. Mondjam, nem mondjam, hogy én abban az időben mennyit jártam vécére???   

     

    Neméppenropi: örülök, ha tudtam segíteni! Meg az ismerősöm is, hogy lett újabb olvasója. 

     

    Képzeljétek! Sok-sok évvel ezelőtt azt olvastam valahol, hogy az a fogyózó, aki már nagyo bír a "vágyaival", válassza a Túró Rudit,mert az édességek közül ebben van a legkevesebb kalória.

    Valaki hallott már erről?  

     

  11. 2013. február 11. 11:01411.

    Köszi a blogot!Olvasgatni fogom és művelödök majd belőle. :)

     

    Mára azt hiszem, hogy már nem írok, mert így olyan, mintha magammal beszélgetnék a fórumon. :DDD

    Pussz!

     

    És  

    előzmény:
    TC13 (404)
    2013-02-09  13:30
  12. 2013. február 11. 10:59410.
    Én is gratulálok!Ügyes vagy!Én még csak próbálkozom és az elején vagyok.De hátha ez lesz nálam a bevált szokás, amit most csinálok. :)
    előzmény:
    rtunde (401)
    2013-02-07  11:41
  13. 2013. február 11. 10:55409.

    MAybee, próbáld meg ízesíteni a salátákat és lehet, hogy úgy jobban csúszik.Nekem sem a kedvencem a jégsaláta rágcsálás.A rukkolát kimondottan utálom.De lehet beletenni pl a káposztasalátába egy kis erős pitát és nagyon finom lesz tőle.

     

    A szomszédra meg ne irigykedj.Mihint vége a 90 napnak jönnek vissza a kilók, mert mindennek nekiesik, ami most kimaradta.

     

    Egy nap "bűnözést" sem engedsz meg magadnak?Én egy héten egyszer megengedem magamnak, hogy csokit vagy sütit egyek.Akár kétszer is.Egyébként már nem esik olyan jól, mint régen, mert elszoktam tőle.A szemem viszont nagyon kívánja, mert szép a csomagolásuk.Sőt, a január elején vett szaloncukorból is van még.Ez az, amit sose gondoltam volna magamról.Úgy néz ki, hogy megértem ezt a kort is. :D

    Szerintem egy héten egyszer még lazán belefér.Vagy inkább megállod? 

    előzmény:
    maybee (399)
    2013-02-07  09:19
  14. 2013. február 11. 10:49408.

    Szia maybee!

     

    Az ismerősödön nem csodálkozom.Kezdem átérezni a lelkesedését.Bár én még nem voltam jógán.

     

    A gombát én is el tudnám hagyni lazán, de a hagyma miért káros?Ráadásul sok indiai ételbe is kell hagyma.Most akkor mi van??Még a rántottámat is hagymásan szeretem a legjobban.Vagy hogy tudnék pörköltet készíteni hagyma nélkül??Áhhh.

     

    Viszont a flabélossal kapcsolatban nincs túl jó hírem.Az egyik ismerősöm volt és szétrázta a bokáját.Fogyni nem fogyott.Legalábbis én nem láttam rajta.Szóval nem nyert vele túl sokat.Csak azért írtam, hogy vigyázz a bokádra te is. 

    előzmény:
    maybee (396)
    2013-02-06  10:39
  15. 2013. február 11. 10:44407.

    Szia TC13!

     

    Bocsi, hogy csak most reagálok.Köszi az infót.Azért jó kiindulásnak amit írsz.Legalább tudom, hogy a hatha egy alap a kundalini pedig inkább egészségmegtartó jóga.Már néztem a közelben lehetőségeket, de még nem találtam meg az igazit.Azért ehét végére már szeretnék eljutni egy ilyen helyre, mert ahogy írta itt valaki teljesen rácuppantam a keleti dolgokra. :D

     

    Off: 

    Nem ide tartozik, de azért leírom.Kínai orvosok után nézelődtem a neten, akik akupunktúrás kezelést is végeznek.Gondoltam rásegítek a fogyásra egy kicsit.Azán olyan érdekes dolgokat is olvastam, hogy pl akupunktúrával a depressziót is lehet gyógyítani, persze az embernek a hozzáállását is meg kell változtatni bizonyos dolgokkal kapcsolatban, mert akkor örökké elégedetlen lesz és a depresszió visszatér.Nnnaaa, én ettől teljesen ledöbbentem.Aztán a tv-ben is (már nem is tudom, hogy melyik csatornán) láttam egy műsort ezzel kapcsolatban.Teljesen lenyűgözött az egészséghez való hozzáállásuk.Nem a betegséget gyógyítják, hanem az egész embert.És lehetőleg a betegség megelőzését veszik célba, mert akkor még könnyebb leküzdeni a betegséget.Szóval most a csi-kung is érdekel ezért, mert azt mondták, hogy ezekkel a gyakorlatokkal ugyan úgy megtisztítják az energiacsatornákat, mint az akupunktúrával.Azt hiszem, hogy egy újabb szerelem van kibontakozóban nálam. 

     

    On. 

    előzmény:
    TC13 (395)
    2013-02-05  16:14
  16. 2013. február 11. 10:32406.

    Sziasztok!

     

    Tadáááám:67,1kg, azaz -2,8.Juhúúúúú.

    Pedig azt hittem, hogy a szombati dínom -dánom után felmegy a mérleg nyelve, de szerencsére nem.Mondjuk gyorsabban is fogyhatnék, de jó lesz ez így is nyárra.Az első héten lement egy csomó most meg alig alig.Na jó, azért nem panaszkodom. :)

     

    Viszont a mozgásra még mindig nem vettem rá magam.Bár tegnap olyan iszonyatos fejfájásom volt, hogy a szememet alig bírtam kinyitni.Volt valami front vagy csak azért mert megjött?

    A másik nagy változás, hogy most , hosszú idő után először időben jött meg a mikulás.Aminek nagyon örülök, mert össze -vissza jött, de leginkább késett.Volt hogy majd' 2 hónap kihagyás volt kettő között.Ezzel a kis offal be is fejeztem és bocsi attól, aki épp enni készült.

     

    Gyorsan visszaolvasok, bár úgy látom, hogy nem volt sok hozzászólás.

     

    Pussz! :) 

     

     

  17. 2013. február 11. 09:19405.

    Láttam tegnap valami esti műsorban cuki családot ahol apu anyu fogy, nem néztétek? nekem is kéne valami span, akivel együtt ehetjük ugyanazt és több ötlete van, mint nekem.

     

    Rákaptam a csirkemellhez a citromra, mustárra és a kurkumára is (na nem egyszerre) hja meg narancsos csirkemellet akarok enni már 3 napja...

     

    köretből nem vagyok túl kreatív és valahogy nem nagyon szeretem a zöldséget... 

     

    mizu körbe?

    előzmény:
    TC13 (404)
    2013-02-09  13:30
  18. 2013. február 9. 13:30404.

    Sziasztok!

     

    Akit még érdekel a jóga, itt va egy blog, ezen lehet szemezgetni. Vannak ajánlások is. Az egyik ismerősöm jóba-bolond, övé a blog.

     

    http://joga.blog.hu/

     

     

    Kellemes hétvégét mindenkinek! 

  19. 2013. február 7. 13:53403.

    Hello, hát alapvetően ezt is le szokták húzni, hogy egy marhaság, hogy x óra után nem eszem,

     

    DE:

    tény, hogy telezabálva nem jó az alvás, tehát logikus, hogy alvásidő előtt 2-3 órával befejezzük az aznapi táplálkozást.

     

    PLUSZ:

    volt egy idősebb szemészdoktornőnk aki szintén csak ezt tartotta be, és egy év alatt tizenegykét kilót ledobott, különösebb megerőltetés nélkül,

    úgyhogy ha ez bevált, akkor ügyes vagy és ne hagyd abba!

    előzmény:
    rtunde (401)
    2013-02-07  11:41
  20. 2013. február 7. 11:46402.

    Riszpekt! 

     

    Így kell ezt csinálni! 

    előzmény:
    rtunde (401)
    2013-02-07  11:41
  21. 2013. február 7. 11:41401.
    Sziasztok ! Nekem az a tuti tippem ,nálam legalábbis működik,hogy este hat után nem eszem.Elmúltam 46, és évek óta így eszem ha ötóra körül jól lakom utána már nem vagyok éhes, és persze kell mellé egy kis mozgás.Legalább minden nap egy kis séta ez a tuti 65 kiló vagyok szerintem ez nem rossz súly .
  22. 2013. február 7. 11:28400.

    Maybee!! Ne add feeeel!!

     

    Elmondom a 90 naposról a véleményemet. Akit nem érdekel, az most ne nézzen ide! 

    Tavaly a youtube-on láttam egy olyan filmet az emberi test működéséről és az emberi test-étel kapcsolatáról, amitől egész egyszerűen ledöbbentem! Érthető volt, követhető volt, szóvl fantasztikus volt! Bizonyára nem véletlenül már nem tölthető le a film, pedig orrba-szájba mutogatnám mindenkinek! Előtte is érdekeltek engem ezek a dolgok, úgy hogy sok ilyet láttem már, de ez a film vitt mindent. 

    Azóta mondom a 90 naposra, hogy káros! De nagyon durván! Az emberi szervezetnek minden nap szüksége van mindenre! Még egyszer: MINDEN NAP MINDEN!! Ebből kiindulva: a 90 napossal csak tönkre teszed magad! Ha rosszat akarsz magadnak, akkor csak csináld! Még soha senkit nem láttam a környezetemben, aki ezt végigcsinálta volna. Mindenki rosszul lett tőle egy idő után. Vajon miért? Olyan szinten megviselte a szervezetüket ez a marhaság, hogy az már nem bírta elviselni. És akkor mi történt? Abbahagyták, jöttek a zabálások-falások, és még kövérebbek lettek. Gyönyörű volt látni az egyik kollégámon pl, hogy úgy gömbölyödik, hogy egy idő után azt hittem, lepattannak az ingéről a gombok és kilövi a szememet. 

     

    Fogyókúra: helytelen fogyókúra esetén az izomból fogy az ember, nem a zsírból. Ha közben sportol, mert hát az ugye kell, és azzal védi az izmait, akkor csak még vastagabb lesz, hiszen a zsírréteg alatt növeli az izmait. Jó, mi?  

     

    Saláta vs fánk: ha a fánkhoz vagy szokva, persze hogy hiányolod. Ha jól sejtem, némi elvonási tüneted lehet. Ezt ismerem én is jól. 

    De azt is ismerem, amikor a salátához vagyok szokva és kis idő múlva eszem fánkot, akkor a fánk egyáltalán nem esik jól, sőt, rosszul vagyok tőle és nem értem, hogy ezt hogy bírtam anno enni. 

     

    Amúgy 3 hónap (vagyis 90 nap) alatt egy tuti diétával egészségesen is simán le lehet fogyni. Ha a szomszédod kitart, 90 nap alatt öregszik pár évet, csak ezt ő majd később fogja megtapasztalni.  

     

    Kitartás mindenkinek! Tegnap nálam a répa volt a nyerő, azt rágcsáltam nyersen. Nekem is megvan a célom. Bízom benne, hogy idén nyáron már nem lesznek gátlásaim a strandon. 

     

    Szép napot mindenkinek!  

     

     

     

    előzmény:
    maybee (399)
    2013-02-07  09:19
  23. 2013. február 7. 09:19399.

    öregem, itt kínlódok és feszít a düh, hogy mennyit nélkülözök és alig csurog eredmény...a szomszéd meg nyomatja a 90 napost (némi csalásokkal) és -5kg-nál tart.

     

    Én abban nem tudok hinni, teljesen hidegen hagy, mert azt gondolom, hogy lehet, hogy a térfogata csökken a nőnek, de nem a zsírból, illetve NEM CSAK a zsírból, márpedig azt a némi lányizmot amit sikerült felragasztani a csontomra, nem adom. Passsszpuri és UFF.

     

     

    egyszerűen miért nem tud egy saláta is olyan jó érzéssel eltölteni, mint egy fánk?! bár ha így megy tovább, kihalasztopm az összes étkezés okozta élvezetet, mert amit imádtam, azt most már csak lelkiismeretfordalás mellett nyammognám, nem úgy mint annakelőtte...

    szegény POCAK

    előzmény:
    briellakiss (398)
    2013-02-06  12:36
  24. 2013. február 6. 12:36398.

    Sziasztok:) Ugye milyen vicces? Szerintem is marhajó ez az okos tévés cucc. Egyébként szerintem a diéta mellett tévés tornának köszönhető egy hónap alatt 2-3 kiló biztosan, most álltam mérlegre, most egy kicsit több is lejött, de az már lehet, hogy influenzának köszönhető...

    Egyébként ne aggódj, én sem vagyok/voltam soha egy ilyen kitartó típus ezen a téren, nem igazán sikerült eddig semmilyen rendszer vinni például a testmozgásba...

    De mondom, ez a tévés tornás ez vicces, aztán remélem még egy ideig úgy is marad...

    előzmény:
    Neméppenropi (393)
    2013-02-05  14:31

Címlap

top