Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mellnagyobbítás titokban?

Cutieee
Létrehozva: 2012. november 13. 19:13

Sziasztok!

 

A kérdesem az lenne, hogy van-e itt olyan tag, akinek volt már mellnagyobbítása? Esetleg olyan, akinek a környezetében (családtag, barátnő, munkatárs stb.) volt ilyen műtét? 

 

A méretekre lennék kiváncs, mekkor térfogatú implantátumot érdemes választani? Nem szeretnék Pamela Anderson-ba átmenni, de azért mégis csak legyen változás. Jelenleg 70/A és B közötti méretem van (A kicsi, B már "üreges"). Nagyobb B/kisebb C méretet szeretnék.

 

Illetve milyen fokú fájdalom, utóhatás várható műtét után? Pl. nem fogok tudni felkellni az ágyból? Hogy kell ezt elképzelni? Nem fogok tudni öltözködni, járni, utcára menni? Meddig? 

 

És még annyit, hogy a szüleim előtt ezt titokban tartom majd. Nem lesz könnyű, mert velük élek egy háztartásban. Ezért érdekel különös tekintettel a műtét utáni pár nap.. mire számíthatok? Haza se menjek addig?

 

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!

 

 

  1. 2020. március 5. 09:0532.

    2012 óta csak megoldotta a problémáját.

    előzmény:
    GabiBabi (33)
    2020-03-05  08:33
  2. 2016. október 4. 12:5931.

    Sziasztok,


    én Dr. Tóth Andrásnál csináltattam meg a melleimet.. nagyon emberséges, és figyelmes volt a műtét előtt és után is.. és nagyon szép munkát végzett..  maximálisan elégedett voltam vele.. a gyógyulás kb. egy hónap volt.. de napról napra jobb volt.. persze az eslő pár nap fájt.. de kibírható.. a szépségért meg kell szenvedni..

  3. 2013. július 19. 15:0830.
    Mellnagyobbítás tabletta - breastfast.hu Megkaptam a rendelésem, mely időben érkezett, és a pirulák is tökéletesen hatnak.
  4. 2012. november 14. 14:4329.
    Köszönöm hogy elmondtad.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (26)
    2012-11-14  12:58
  5. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2012. november 14. 14:3528.

    Míg ebédeltem, eszembe jutott még valami.

     

    Az implantátumnál tisztáznod kell azt is, milyen a felülete. (Más és más a tokosodási arány sima felú, strukturált vagy polyurethan hab borításúnál.)

     

    A tokosodásnak utánaolvashatsz a neten. 

     

  6. 2012. november 14. 12:5827.

    Fel is kell kelni, nem is mehet haza másképp. Én is 180 km-t utaztam haza, de nem tudhatja milyen lesz a műtét után mit bír. Legyen szerencséje és viselje úgy mint én, de eltitkolni a szülők előtt lehetetlen. Ezt nem tudom elképzelni.

    Hiába pár napot kihúz a barátnőnél azért 1 hét múlva sem lesz olyan virgonc, mint műtét előtt.

     

    Idegenek valószínűleg nem is jönnek rá, de ha együtt élek valakivel egy lakásban azért ez csak feltűnik pláne egy anyának.

    előzmény:
    lila.tulipán (24)
    2012-11-14  12:30
  7. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2012. november 14. 12:5826.

    Azonkívül a fájdalomküszöb is más és más.

     

      Bocsánat, ezt hadd korrigáljam: a fájdalomküszöb mindenkinél egyforma, de a fájdalom tolerálása egyéni. Tehát a tolerancia-szintünk különbözik, ami sok dologtól függ.

    (Amúgy ez tényleg egy elterjedt tévhit. Aneszteziológus vagyok, szakmámba vág... )

     

      Egyébként teljesen változó, ki-hogyan viseli. Láttam aerobik-oktatót, akit ki nem lehetett robbantani másnap az ágyból - maradt is még egy napot/éjszakát és többgyerekes anyukát, aki másnap teljesen fitt volt...

     

    S mint írtam, ez esetben függ attól is, milyen rétegbe kerül az anyag. 

    előzmény:
    Csendike (25)
    2012-11-14  12:42
  8. 2012. november 14. 12:4225.

    Hasi műtét után is felkeltik a beteget, ez igaz.

    De nem versenyfutást várnak tőle.

    Akinek ilyen műtétje volt, az tudja hogy első nap a csoszogás alkalmanként  kb 15-20 perc.

    Ne kábítsuk el a topiknyitót.

    Azonkívül a fájdalomküszöb is más és más.

    Lehet hogy szaldni fog a műtét után ( tuti hogy nem fog) és lejet hogy megmoccanni sem tud majd.

     

    előzmény:
    lila.tulipán (24)
    2012-11-14  12:30
  9. 2012. november 14. 12:3024.

    Ne beszéljetek már hülyeséget, miért ne tudna felkelni??? Hasi műtét után is  felkeltik a beteget másnap, nemhogy mellplasztika után...

     

    Mondom, nincs egy hónapja, hogy megműtötték a barátnőmet, aki, mivel nem fővárosi, de ott műtötték, reggel felkelt, egyedül felöltözött, eltömegközlekedett a Délibe, aztán hazavonatozott Szhelyre. 

     

    ráadásul egy baromi kényes csaj, két tüsszentéssel orvoshoz fut, bele akar halni a náthába...

    előzmény:
    Csendike (18)
    2012-11-14  09:35
  10. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2012. november 14. 12:0723.

    Mindenképpen javasolom neked, menj vissza a doktorhoz - ezek szerint őt választottad?:

     

    Dr. Tóth András

    1995-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

    Orvosi pályámat az Uzsoki Utcai Kórház fej-nyak sebészeti osztályán kezdtem. Prof. Dr. Élő János segítségével ismereteket szereztem a daganatsebészet területén, ennek részeként a rekonstrukciós sebészetben. Általános fül-orr-gégészeti ismereteimet a Jávorszky Ödön kórház fül-orr-gégészeti osztályán bővítettem. A gégészet szerteágazó területei közül az orrsebészet területén szereztem nagy gyakorlatot. A nagyszámú beteg gyógyítása közben kezdtem foglalkozni ezen terület rekonstrukciós és esztétikai sebészetével. Felvételt nyertem a plasztikai sebészeti szakképzésbe és ennek során egy-egy évet töltöttem a Szt. Imre Kórház plasztikai sebészeti részlegén és a Szt. István Kórház égés plasztikai sebészeti osztályán, 6 hónapot töltöttem a Pécsi Tudomány Egyetem Sebészeti Klinikájának plasztikai sebészeti részlegén.

    A fej-nyak terület esztétikai és rekonstrukciós sebészetét a SOTE fül-orr-gégészeti és fej-nyak sebészeti klinikáján, kézsebészetet az Országos Baleseti Intézetben és esztétikai sebészetet az Állami Egészségügyi Központ plasztikai sebészeti osztályán tanultam.

    Plasztikai sebészeti és fül-orr-gégészeti konzultációkat Budapesten a Dimenzió Egészségközpontba, Vácott a Szarvas közben lévő rendelőben és Salgótarjánban a Borostyán Patika rendelőjében végzem. Műtéteket a Medical Center Budapest klinikán végzem

     

    - és feltétlenül vele beszéld meg ezeket a dolgokat, annál inkább mert úgy rendel implantátumot neked. Láttam, hogy most akciójuk van, de azért mindenképpen kérdezz rá az implantátum fajtájára (nemcsak a márka a lényeg, hanem annak anyaga is), garanciára, hogy ad-e a gyártó cég (ne válassz olyat, amelynél nem a válasz!) stb.

     

    És feltétlenül el kell kérned a már operált előtte-utána albumot a mellimplantált paciensekkel. Mivel te fizetsz, jogod van azt is megkérdezni, hogy eddig hány emlöimplantált betege volt a doktor úrnak.

     

      Szóval mindent összevéve: mivel naponta látok-hallok konzultációkat, nekem igen furcsa, hogy ennyire tájékozatlan vagy még az orvos kiválasztását követően is.

     

      Reméljük, minden rendben lesz és szép műtéti eredményben gyönyörködhetsz majd! Minden jót!

     

     

     

  11. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2012. november 14. 11:5422.

    Hát az olyan szülőkkel, akik még a kontakt lencsét is elutasítják, valóban nem lehet mit kezdeni... (De ne legyenek illúzióid: ha a műtét után közvetlenül nem is, előbb-utóbb le fogsz bukni...)

     

      Ha valóban elhatároztad magad, tényleg nagyon akarod, akkor azt javaslom, próbálj egy barátnővel beszélni és vagy legyél nála egy hétig, ráadásul olyan módon, hogy az első két napban tudjon neked segíteni és egyáltalán, felügyelni rád, vagy ha ez az ő otthonában nem megoldható, akkor vegyetek ki egy panzióban szobát. (Általában minden privát plasztikán tudnak ajánlani címeket, sőt, a legtöbb helyen meg tudják oldani, hogy akinek nem biztosított az otthoni felügyelete, az bent tudjon maradni néhány napig - némi felárral. Sok külföldi paciens van, az ő esetükben is így történik ez.

    (Kellene a segítség, mert eleshetsz, bevérezhetsz, belázasodhatsz stb.)

     

      Hiába kérdezgetsz a fájdalomról, a mobilitásodről műtét után, ez már mondtam, hogy nagyon relatív, előre senki nem tudja megjósolni. Azokon a helyeken, ahol én előfordulok, adnak veled egy hétre elegendő antibiotikumot és esetleg fájdalomcsillapítót is. (Cataflamot ajánlok, enyhébb nem lesz elég vsz.) Azt szokták mondani, olyan érzés, mintha valaki ülne a mellkasodon, de feszít is. Gondolj bele, ott van egy térfogat, ami addig nem volt és feszíti a környező szöveteket.)

    Ráadásul függ attól is, hová kerül az implantátum... Ha a széles mellizom alá kerül be teljesen vagy részlegesen, akkor jobban feszít, fáj.

     

      Méretet (amit priviben kérdeztél) azért nem lehet javasolni, hiába írod meg a paramétereidet, mert nem lát az ember a valóságban, nem tudja, hogy a lehető legtermészetesebb formájút akarod-e vagy olyat, ami inkább kerek formájú és feltűnő dekoltázst ad... Mint mondtam, a jobb implantátumok már olyan választékban állnak rendelkezésre, hogy szinte személyre szabottan lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet. Lehet két implantátum egyforma űrtartalmú, de esetleg az egyiknek szélesebb az alapja, mint a másiknak...

    Azon vagyok kicsit meglepődve, hogy ha már választottál orvost, akkor ez miért nem világos neked?! Egy konzultáción ezeket nagyon részletesen el kell magyaráznia az orvosnak, megmutatni a különböző lehetőségeket, sőt, általában be is szoktak próbálni implantátumokat a melltartóba... Erre nagyon sok időt kell fordítani, hidd el, felelősséggel senki nem tud neked itt pontos választ adni - mert nem lehet. A helyes méret és forma kiválasztása legalább olyan fontos, mint a műtét kivitelezése.

     

    előzmény:
    Cutieee (1)
    2012-11-13  19:13
  12. 2012. november 14. 11:0521.

    Ebben is van igazság.

    De egy  műtét soha nem veszélytelen.

    Ezt ne feledjük, mert érhet meglepetés.

     

     

     

    előzmény:
    Anda39 (19)
    2012-11-14  10:58
  13. 2012. november 14. 11:0020.
    Ja, még valami: két ismerősöm is csináltatott ilyet, de őszintén szólva én nem vettem észre rajtuk - mondjuk nem is figyeltem, hogyan néztek ki előtte. Viszont azt tudom, hogy pihenni kellett, mert emelni tilos volt az első napokban. 
    előzmény:
    Anda39 (19)
    2012-11-14  10:58
  14. 2012. november 14. 10:5819.

    "Sajnálom a szüleidet, hiogy ezt kellett megérniük, hogy még ilyen helyzetben sem vagy őszinte velük."

    Én meg a topikindítót sajnálom, hogy felnőtt, keresettel rendelkező létére még ennyire tartania kell a szüleitől, mert nem engedik dönteni saját magáról sem. Viszont nem ez a téma, úgyhogy nem is szeretném elvinni ebbe az irányba.

    A topikindítónak: talán az a legjobb, ha arra az időre máshova mész, ahogy írtad "elutazol síelni".  

    előzmény:
    Csendike (18)
    2012-11-14  09:35
  15. 2012. november 14. 09:3518.

    Utcára lehet menni a műtétet követő 2.-3. napon? 

     

     

    Lehet,mindent lehet, de nem fogsz tudni még felkelni sem, nem hogy menni.

    Ha meg gyógyulni akarsz, akkor nem is erőltetsz semmit.Van egy gyógyulási idő, itt már sokan írták a tapasztalatokról.

     

     

    Sajnálom a szüleidet, hiogy ezt kellett megérniük, hogy még ilyen helyzetben sem vagy őszinte velük.

    előzmény:
    Cutieee (15)
    2012-11-14  08:44
  16. 2012. november 14. 09:2317.
    Ha az én lányom jönne haza egy-két mérettel nagyobb cicivel, nem igazán tudna meggyőzni, hogy reggel óta nőtt ennyit. Azt is észreveszem, ha a szivacsos melltartóját veszi fel...
    előzmény:
    Cutieee (15)
    2012-11-14  08:44
  17. 2012. november 14. 09:2016.
    Komolyan, ennyire hülyének nézed őket, hogy nem fogják észrevenni?
    előzmény:
    Cutieee (15)
    2012-11-14  08:44
  18. 2012. november 14. 08:4415.

    A szüleimet nem lehet meggyőzni. Még kontaktlencsét is titokban hordok, mert kategórikusan megtiltották a viselését.. nemhogy implantátum beültetése... nagyon-nagyon konzervatívok, szerintük semmi idegen dologk (még egy pár kontaktlencse) SEM való a testbe, mert az úgy szép ahogy azt isten megteremtette..

    Ha tudomást szereznének a műtétről, több mint valószínű elküldenének otthonról és még talán ki is tagadnának. 

     

    Tehát segítségre tőlük, semmiképp nem számíthatok. 

     

    A műtétet évek óta emésztem magamban, de nincs nap, hogy ne gondolnék rá legalább 5x. Nagykorú vagyok és az én pénzemből lenne. 

     

    Lehet az lenne a legokosabb ha akkor arra a pár napra szállást keresnék, és azt mondanám otthon elutazom, síelni megyek vagy vmi.. Bár ők elég sokat dolgoznak, inkább csak este vannak otthon (tehát nem tudom a szállás megérné-e). 

     

    Utcára lehet menni a műtétet követő 2.-3. napon? 

     

     

    előzmény:
    eperke.t75 (14)
    2012-11-14  07:34
  19. 2012. november 14. 07:3414.

    Ez így van, 5 nap alatt még nagyon távol van az ember a felépüléstől.

     

    Nekem 3 hónapja volt a műtétem, de még most is vannak mozdulatok amiket meggondolok.

     

    Ja hetekig nem lehet emelni semmi nehéz dolgot.

     

    Topikindító!

     

    Szerintem megérné valahogy meggyőzni a szülőket, mert az első napok segítség nélkül kínkeservesek. 

    Ha Te fizeted magadnak nem hiszem, hogy sok beleszólásuk van, és persze, ha nagykorú vagy.

    Viszont, ha ez visszatart akkor inkább még ne vágj bele. Igazából akkor állsz készen a műtétre, ha már az sem érdekel, hogy mások mit mondanak, eltudod fogadni az ellenkező véleményt is. Nagyon átkell gondolni mit miért szeretnél, mert ez egy életreszóló döntés.

    Én kb. 3 évet vaciláltam rajta, míg nyár elején eljutottam oda, hogy már senki és semmi nem érdekel. Nem bántam meg, nem lettem okosabb, szebb tőle, csak visszakaptam az önbizalmamat.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_495813 (11)
    2012-11-13  23:00
  20. 2012. november 14. 07:3113.

    Ha jól emlékszem 2,5 milla volt 3 éve.

    De biztosan ez is függ ezer féle dologtól. 

    előzmény:
    Cutieee (10)
    2012-11-13  22:25
  21. 2012. november 14. 07:2612.

    Az impli méretet így nem lehet megmondani, tényleg sok dologtól függ. Implit nem lehet próbálni a dokinál? Akkor láthatod a végeredményt is kb.

     

    Én 160 cm vagyok 49 kiló. Műtét előtt 78-62-89 volt a méretem és 400 -as implantátumot kaptam. Nem nagy, aki nem tudja még nem vette észre a változást, hisz előtte meg push-up melltartót hordtam. Viszont én már szoptattam, volt némi mirigyállományom.  mos a89-90 lett a mellbőségem.

     

    Van olyan lány aki sokkal magasabb, más paraméterekkel rendelkezik 300-as implivel nagyobb lett a melle mint nekem és van akinek 475-el kisebbnek hat.

     

    Fájdalom azért erősebb az első napokban az izomláztól, de ez is egyénenként változik. Én 4 napig szedtem fájdalom csilapítót, van aki hetekig. Ezt tényleg akkor tudod meg amikor túl vagy rajta, hogy mennyire visel meg. Nem az implantátum méretétől füg, hogyan viseled, hanem a saját szervezeted reakciójától amit előre nem tudhatsz. Én sokkal rosszabbra számítottam, szerencsém volt.

     

    Az első napokban van még egy olyan érzésed is, mintha elefántok ülnének a mellkasodon. Eleinte görnyedten is jársz és az altatás után sokaknál jelentkezik haspuffadás, olyanok mintha terhesek lennének.

     

    Én a haspuffadást megúsztam, bár már előtte pre és probiotikumot szedtem.

    előzmény:
    Cutieee (7)
    2012-11-13  22:15
  22. Torolt_felhasznalo_495813
    Torolt_felhasznalo_495813
    2012. november 13. 23:0011.

    Attól nem félsz, hogy mégis kiderül?

    Öt nap alatt nem épülsz fel teljesen és a heg is látszani fog egy darabig.

     

    Ha valami probléma felmerülne, akkor is rögtön lebuksz.

     

    Miért ellenzik a szüleid?

    előzmény:
    Cutieee (1)
    2012-11-13  19:13
  23. 2012. november 13. 22:2510.
    Megkérdezhetem mennyibe került? Úgy hallottam Krasznai doki profi, de nagyon drága és várólista is van.. hónapokra..
    előzmény:
    KN18 (4)
    2012-11-13  19:50
  24. 2012. november 13. 22:239.

    A szüleim nagyon ellenzik a műtétet (nem is mertem megemlíteni) így 100% titokban kell hogy maradjon. Mihez hasonlítanád a fájdalmat? Izomláz? Vagy annál erősebb? Elég nehéz elképzelni, hogy nem fogok tudni felülni.. még ha az implantátum kisebb mint pl 240cc? Akkor is ugyan úgy fog fájni?

     

    5 napom lesz a gyógyulásra, itthon, egyedül. Ezalatt az 5 nap alatt nem is fogok tudni utcára menni, egyedül?  A műtét után ágyhoz leszek "kényszerítve"?

     

    Sok info van a neten, magáról a műtétről, szövődményekről stb. de a műtét utáni pár napról, magáról a gyógyulási időről szinte semmi.

    előzmény:
    Cutieee (8)
    2012-11-13  22:20

Címlap

top