Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lóbalzsam

pedellus
Létrehozva: 2010. augusztus 24. 18:35

Tisztelt Topikosok!

 

Szeretném véleményeteket hallani .Haználtatok e Lóbalzsamot.Milyen a hatása?Mire jó?Hányféle van?Dm,gyógyszertár különféléket árul.

Köszönöm előre is a válaszaitokat

  1. 2011. szeptember 28. 12:2750.
    összetétel alapján gyógyszertárban ki keverik.
    előzmény:
    Pirx (38)
    2010-08-29  14:27
  2. 2011. szeptember 4. 00:1849.
    Én pirosat vettem, a DM -be sajnos nem tudtam, hogy több féle van. A lábam feje majd le égett olyan érzés volt mintha megégettem volna. Nem merem többet használni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2010. augusztus 29. 17:3048.
    Köszönöm .
    előzmény:
    judy546 (46)
    2010-08-29  15:48
  4. 2010. augusztus 29. 16:0347.

    A Kék kenőcsöt állatpatikákban lehet kapni.

    Illetve a honlapjukon is meg lehet rendelni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  5. 2010. augusztus 29. 15:4846.

    Egyetlen esetben ellenjavallt az alkalmazása: ha valamelyik összetevőre érzékeny az illető, nekem pl. van olyan ismerősöm, aki a kámfortól egyenesen rosszul lesz. De akkor van más, a már említett cseh cég által gyártott termék, nekem 1x ez hozta rendbe a térdem, a fekete nadálytő gél MSM-mel. A nadálygyökér évszázadok óta használt szer izületi gyulladásra, a lóbalzsamban is van egyébként, az MSM pedig egy kénvegyület, ami a porcban is megtalálható, velünk születik, de idővel sajnos csökken a mennyisége. Vagy van még a törpefenyő géljük, illetve a kollagén-MSM kombináció. A kollagén, mint tudjuk, fontos a kötőszövetek rugalmasságához, belsőleg is szokták javasolni izületi problémákra, és az MSM is benne van a legtöbb porcépítő tablettában, kapszulában.

     

    előzmény:
    Csendike2010 (44)
    2010-08-29  15:34
  6. 2010. augusztus 29. 15:3745.
    A hűsítőt ajánlanám. Mentol, kámfor tartalma már ömnagában enyhíti az izületi gyulladást, de ha még gyógynövények is vannak benne, annál jobb a hatása.
    előzmény:
    Csendike2010 (44)
    2010-08-29  15:34
  7. 2010. augusztus 29. 15:3444.

    Szia!

     

    Mindig elolvasom , ha ebbe a topikba ír valaki.Most is ezt tettem.Annyira benne vagytok ebben a témában és ha szabad megkockáztatok egy kérdést .

     

    Szerintetek izületi gyulladásra is alkalmas ez a lóbalzsam , mert én azt hallottam hogy igen ?

     

    Ha igen , akkor melyik az amit ajánlanátok?

     

    Nem fogok fejest ugrani az ismeretlenbe mert megtudok erről egy két dolgot , de szívesen tájékozódom mert van olyan az ismerősem között akiket érint a dolog.

    előzmény:
    judy546 (43)
    2010-08-29  15:24
  8. 2010. augusztus 29. 15:2443.

    A gyógyszerként való törzskönyvezése van folyamatban, addig, mint gyógyterméket lehet forgalmazni.

    Az antibiotikumok helyi alkalmazásáról lehet hallani jót is rosszat is. Ilyenkor lép érvénybe az előny-kockázat mérlegelése. Előnyös, mert megakadályozza a fertőzést, kockázatos, mert allergizálhat. Ezt mindig a gyógyító dolga eldönteni.  De azt hiszem, ha egy nagy kiterjedésű, esetleg szövetelhalásos égési sérülésről van szó, a legtöbben megkockáztatják az antibiotikumos kezelést, megakadályozva ezzel komolyabb szövődményeket.

    A Naksolt eleve csak kis kiterjedésű, felületi égésekre, vagy napégésre javasolták, nem?

    előzmény:
    Pirx (38)
    2010-08-29  14:27
  9. 2010. augusztus 29. 15:1242.

    Szia Beebeer!

    Nekem ugyanez a baj a bal sarkammal, a röntgen csontkinövést, azaz sarkantyút mutatott ki, sajnos ezt nem tudja a Lóbalzsam megszüntetni.

    Siófokra utaltak röntgen sugaras kezelésre, amelyet öt alkalommal kell megkapnom. Ez kb októbertől lesz esedékes.

    előzmény:
    beebeer (37)
    2010-08-25  17:24
  10. 2010. augusztus 29. 14:5641.
    Felfekvések hámsérülések

    A „nyomáspontokon” alakulnak ki, fertőződnek, a szövetek nekrotizálódnak, a keringés megszűnik – fájdalomfokozódás mellett.
    A Kék kenőcs hatása: felületi fertőtlenítés, sebfeltisztítás, keringés javítása, fájdalom megszüntetése. Szövet- és hámképződés elindítása. A nyomáspontokon lévő sebek is begyógyulnak, annak ellenére, hogy a beteg rajta fekszik.

    Egyéb hámsérülések

    Minden hámfosztott felületre használható a Kék kenőcs, a gyógyulási folyamat a fenti sémák szerint zajlik.
    Kisebb horzsolások esetén a gyógyulási idő egy nap. Szétvált, fertőződött műtéti sebeket is képes sipolymentesen megszüntetni.

    Harapások

    A fertőzéseket megakadályozza, a fájdalmakat megszünteti, gyors szöveti regeneráció történik, mely szinte független az okozó szájflórájától.

    előzmény:
    semiramis (34)
    2010-08-24  23:13
  11. 2010. augusztus 29. 14:5540.
    A Kék kenőcs hatásai

    Általánosan

    Égési sérülésekre és hámfosztott felületekre alkalmazható. Jellemzője, hogy a var és a pörk képződését gátolja, így megkíméli a szervezetet a felesleges energia- és anyagfelhasználástól. Ennek következtében a gyógyulási folyamat és idő jelentősen rövidül. Nagyobb kiterjedésű égéseknél nem kell felszabadító műtéteket végezni.
    Sima felület, az eredetihez hasonló minőségű és rugalmasságú bőrtakarót képez. Helyi hatásként minden esetben fájdalomcsillapítás és erős helyi keringés kialakulása figyelhető meg. Használata egyszerű, nem igényel előzetes fertőtlenítést –elvégzi maga a kenőcs-, az elhalt szöveteket leválasztja. Részletes hatásismertetés a különböző felhasználási területeknél is lesz.

    Kozmetikai hatások

    Két anyag kihagyásával szabadon felhasználható és készíthető forma jön létre:
    Napégésre, helyi kontraktúrák felszabadítására, ráncmérséklésre, felszíni keringés gyorsítására, hegkezelésre.

    Égési sérülések

    Az égési sérülések jellegzetessége, hogy a roncsolt és elhalt szövetek a helyükön maradnak, ezért kezelésük speciális eljárásokat kíván. Hagyományosan gyulladás kiváltásával indították el az angiogenezist, ami több napos várakozás után következett be, mialatt a felülfertőződés veszélye exponenciálisan növekedett. A felületen vastag, páncélszerű var-réteg képződött (1-1,5 cm vastagságban), mely ha mellkason volt, műtéti úton kellett a légzést biztosítani, ízületek környékén teljes mozgásképtelenség alakul ki.
    A kék kenőcs esetében a mechanizmus a következő: a hatóanyagok egy része átmegy a roncsolt és élettelen részeken az utolsó élő sejtvonalig és a következő folyamatok figyelhetők meg: az élő és élettelen részeket szétválasztja olyan formában, hogy az élőnek ad esélyt. Az idegvégződéseket reverzibilisen stabilizálják, mely által a fájdalom folyamatosan csökken. Erős helyi keringés indul meg azonnal.
    Az angiogenezis (érfejlődés) elindulása nem késik. Az összhatás erős reparációs folyamat beindulásához vezet. A hatóanyagok aránya úgy van meghatározva, hogy a szövet- és hámképződés összehangolódjon olyan formában, hogy a bőralap a sebalaphoz tapadva fejlődik, ezért a sebvonalban nem alakul ki hegyvonal, ami sima bőrfelülethez vezet. A fájdalommentes és szinkronizált gyógyulási folyamat azt is eredményezi, nem lesznek kontraktúrák (deformációt okozó izomösszehúzódások), az ízületek és izmok szabadon mozoghatnak az egész folyamat alatt, ami tovább gyorsítja a szervezet helyreállítását. A sérülést nem kell fertőtleníteni, mivel a makrolid-szulfonamid szinergizmus (vízben nem oldható formában van jelen) elvégzi a teljes baktériumflóla kiirtását. A makrolid dózisa úgy van meghatározva, hogy idiocrasias fázisban legyen, ezért a mellékhatása és toxicitása elhanyagolható. A szervezetbe egyáltalán nem szívódik fel.

    Külső fekélyek kezelése Kék kenőccsel

    A fekélyek általában keringési rendellenességek, vagy mechanikai behatások következtében jönnek létre. A több éves fekélyek általában túlkezeltek. Sok esetben a fényterápia segítségével teszik tönkre a kollaterálisokat, melyek a fekély gyógyulása szempontjából nagyon fontosak.
    A Kék kenőcs a következőképpen hat: fertőtleníti a fekély felületét, leválasztja az elhalt részeket, erős helyi keringést indukál, a vénás túlnyomást a kollaterálisokon keresztül csökkenti, lassú fájdalomcsillapítást hajt végre, a gyulladt nyirokfolyadékot lecsapolja (a maró hatás miatt a seb környékét védeni kell), a sebet feltölti és oldalról hámosítja folyamatosan.

    előzmény:
    semiramis (34)
    2010-08-24  23:13
  12. 2010. augusztus 29. 14:5039.

    Gratulálok a szakszerű tájékoztatásodhoz!

    Így van minden ahogyan leírtad.

    Én magam is használom évek óta, többet ér mint a sokat hírdetett csodakenőcsök...

    előzmény:
    judy546 (30)
    2010-08-24  21:00
  13. 2010. augusztus 29. 14:2738.

    Szerintem több oka is van, hogy nem használják égési sérülés esetén:

     

    1. Annak idején pl. a Naksolról is megírták, hogy csodákat művel az égettekkel, percek-órák alatt begyógyítja a sebet. Aztán nagy nehezen elkezdték használni, mert már annyit beszéltek róla - és elég világosan kiderült, hogy nem forradalmasította az égéskezelést. És akik már hallottak néhány ilyen csodaszerről, ami rövid idő alatt eltüntek a süllyesztőben, kissé óvatosabban lelkesednek.

     

    2. Antibiotikumot helyileg alkalmazni nem szerencsés. Egyrészt gyorsan hozzászoknak a baktériumok, másrészt gyakrabban alakul ki allergia, mint szájon át való szedés esetén. Az antibiotikum allergia pedig elég nagy probléma.

     

    3. Ha még csak most van törzskönyvezés alatt, akkor elég furcsa, hogy kapható. Forgalomba hozni csak törzskönyvezett gyógyszert szabad. Egyéb esetben bűncselekmény.

     

     

    előzmény:
    judy546 (35)
    2010-08-24  23:35
  14. 2010. augusztus 25. 17:2437.

    Látom minden infót megkaptál a lóbalzsammal kapcsolatban. Csak csatlakozni akarok a méltatókhoz, nekem csonthártyagyulladásom volt a sarkamon, már a nagyja lezajlóban van, de állandósult egy komisz kis fájás a sarkamon, ami terhelésre jön elő.

    A zöld lóbalzsam jobban bevált, mint bármi, kiválóan helyettesíti  a diclofenac tartalmú kenőcsöket, sőt talán jobb is!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  15. 2010. augusztus 24. 23:5236.
    EZ
    előzmény:
    semiramis (34)
    2010-08-24  23:13
  16. 2010. augusztus 24. 23:3535.

    Tehát, amit tudok róla: nem gyógyszer, a törzskönyvezése még csak most van folyamatban, pedig 2 féle anribiotikum van benne és egy fungicid szer.

    Ezek: azitromicin, sulfometoxazol-antibiotikumok, mikonazol- fungicid. Ezek egymás hatását erősítik.

    Elsősorban égési sérülésekre és lábszárfekélyre, illetve bármilyen sebgyógyulásra használják, felfekvésekre is, állítólag nagyon jók vele a tapasztalatok. Átmegy a roncsolt, elhalt szöveteken és az élő sejtcsoportban fejti kihatását. Fertőtlenít, serkenti a vérkeringést, elindítja a hámképzést. 

    Egy Lukács Károly nevű gyógyszerész találta fel, de hogy miért nem általánosan elterjedt és miért nem ezt használják az égési osztályokon és a krónikus bel-en, arra csak a gyógyszergyártók adhatnak választ: nekik nyilván nem üzlet egy magyar gyógyszerész csodaszere, hiszen akkor ki fogja az ő termékeiket megvenni?

    Hogy hol lehet beszerezni? Jó kérdés, közforgalmú patikában még nem találkoztam vele, a gyógyszertári asszisztensin is csak egy pár szóban volt említve, de nem is a hatástan, hanem a gyógytermékismeret órán. Talán gyógynövényboltban, de én az elmúlt egy évben ott dolgoztam és valaki kereste, de nem tudtuk neki beszerezni.

     

    előzmény:
    semiramis (34)
    2010-08-24  23:13
  17. 2010. augusztus 24. 23:1334.

    Judy, ha megengeded, en is kerdezek. MI az a Kek Kenöcs? Mi a hatoanyaga? Mire hasznalatos?

     

    Kösz, ha valaszolsz! :-)

    előzmény:
    judy546 (30)
    2010-08-24  21:00
  18. 2010. augusztus 24. 22:1033.

    Annó 6évvel ezelött hoztam haza Ausztriából anyum fájós lábára lóbalzsamot.Akkor már kapható volt mini spray formában is...itthon még nem is hallottak róla és kiszekált a család a világból miattta...Azóta ők is mindenkinek ajánlják a lóbalzsamot!!

    Örülök hogy itthon is lehet kapni

    előzmény:
    pedellus (1)
    2010-08-24  18:35
  19. 2010. augusztus 24. 21:5332.
    Szívesen, máskor is, vagy ki tudja, lehet, hogy legközelebb te válaszolsz majd az én kérdésemre!
    előzmény:
    pedellus (31)
    2010-08-24  21:39
  20. 2010. augusztus 24. 21:3931.

    Mindnyájatoknak köszönöm a választ.Az amit én vettem az zöld színű.Remélem meg leszek elégedve.(két féle hatóanyagot tartalmaz)Előbb kellett volna körbejárnom ezt a kérdést és azután venni.

    Lehet,hogy a 25 féle hatóanyagot tartalmazót is meg fogom venni.Igy

    most már tudom ,hogy miért lóbalzsam a lóbalzsam. Melyik mire jó.Ezért jó ez a topic.Mindig okosodunk.

    Köszi mégegyszer Mindenkinek

     

    előzmény:
    judy546 (30)
    2010-08-24  21:00
  21. 2010. augusztus 24. 21:0030.

    A lóbalzsamot először versenylovakon alkalmazták először, innen ered a neve.

     

    Létezik belőle melegítő, ez elsősorban izomlazító, lumbágós fájdalomra kiváló. Pirospaprikamag kivonatot tartalamaz, ami okoz egy helyi vérbőséget, kitágítja a hajszálereket és a tágult ereken a gyulladt sejtek könnyebben távoznak, így hamarabb gyógyul a bekent terület. Ajánlom minden fájós derekúnak!

     

    Ez piros színű.

     

    A hűsítő elsősorban izületi fájdalmakra ajánlott, illetve fáradt nehéz láb érzése, illetve visszeresség esetén a lábszárra kenve azonnal ad egy enyhítő, hűs érzést. Mentol, kámfor, eukaliptusz van benne, tehát igazából semmi új, hiszen a legtöbb gyógyszertári, illetve  kész termék is ezeket tartalmazza. Az újdonság a gyógyszerformában van, gél formátumú, tehát jóval hamarabb felszívódik, mint a legtöbb, hagyományos készítmény.

     

    A hűsítő általában kék, zöld, illetve türkizszínű és ha kinyitod a  dobozt, kellemes mentolillatot érzel.

     

    Összetételében a legtöbb hatóanyagot, 25 félét egy cseh cég által gyártott  termék tartalmazza.

    Az alap hatóanyagokon, mint a melegítőnél a csillipaprika, vagy a hűsítőnél a mentol és a kámfor, tartalmaz még levendulát, rozmaringot, törpefenyő olajat, ginkgo bilobát, fekete nadálytövet és egyéb, nagyanyáink által már régóta ismert és alkalmazott gyógynövényeket izületi nyavalyákra.

    De a többi is kiváló, sokan esküsznek rá. Én egy gyógynövényboltban dolgoztam és bizton állíthatom, hogy az egyik legjobban fogyó termékünk volt.

    Remélem, válaszoltam a kérdésedre, ha nem, írj!

    előzmény:
    pedellus (1)
    2010-08-24  18:35
  22. 2010. augusztus 24. 20:3129.
    pedig nem ciki kérni,akkor milyen a pimafucin meg a pimafukort kenőcs neve a patikába ki váltva??ráadásul női intim gombás fertőzésre vannak
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324086 (28)
    2010-08-24  20:21
  23. Torolt_felhasznalo_324086
    Torolt_felhasznalo_324086
    2010. augusztus 24. 20:2128.
    Egy fürdőzés alkalmával - csúszdázás közben - a gyerkőcöm beverte a könyökét és elkezdett neki puffadni. Na irány az ügyelet. Hülyére aggódtam magam. Bementünk a doki elé, aki megmozgatta a gyerekem könyökét és jót mosolygott és azt mondta, kenjek rá lóbalzsamot - azt hittem csak viccel. Nem írt fel semmit, nem mondott semmit, csak megmutatta, hogy tuti nincs eltörve a könyök, mert mind a három pont jól látszódik, hát ... Kimenve a kezelőből férj megkérdezte na mi történt bent, mondom neki: lóbalzsamot kell venni, erre ő azt mondta, ő tuti nem fog bemenni sehová, nem csinál magából hülyét. Maradt a zseléb borogatás. Nem sokkal utána tényleg találtam lóbalzsamot, szóval létezik. Pedig én nem akartam elhinni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  24. 2010. augusztus 24. 20:1127.
    ezt használom,nagyon jó.
    előzmény:
    pedellus (1)
    2010-08-24  18:35
  25. 2010. augusztus 24. 20:0926.

    A lofingató másnéven paprika pálinka, ált40fok feletti pálinkában érlelnek macskapöcse vagy más eröspaprikát

    mindenhol éget

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_749467 (25)
    2010-08-24  19:54

Címlap

top