Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok! Én is a paleolit híve vagyok. Rengeteg betegségnek a melegágya a liszt, tej, cukor stb.. Nekem nagyon erős fejbőrviszketésem volt, illetve kiütéseim is voltak! Viszont kezdetben tényleg nagyon nehéz a váltás. Ezért én úgy csináltam illetve csinálom, hogy szedek mellé étrend kiegészítőt! Van kifejezetten erre a célra is. Én a Dr. M Prémiumos PALnEo Diet-et használom a volmix.hu -n lehet rendelni. Így a legolcsóbb. Hajrá-hajrá!
Június vége óta próbálom ezt az életmódot. Nekem, mint írtam is, bevált.
Sziasztok !
Én nem vagyok "vér" paleós, de simán érzem a jótékony hatását. Június végén kezdtem kiiktatni a tejet, lisztet és a cukrot az étrendemből, hátha idén elkerül az allergia. Bejött !!!
Nem mondom, hogy nem tüsszögtem, vagy nem fújtam az orrom, de sokkal kevesebbet, mint az előző években. Ilyen jó nyaram már vagy 25 éve nem volt, mintha nem is lett volna idén parlagfű, pedig extrém magas volt a pollenkoncentráció.
Persze más jótékony hatása is volt annak, hogy a szervezetem nem a tejjel és liszttel volt elfoglalva. A rozáceám sokkal kevésbé keseríti meg az életem. Mellékhatásként a kilók is olvadnak le rólam.
http://index.hu/tudomany/2013/10/29/paleolit/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index
Nem árthat elolvasni!
Pocak Panna
a bal oldalon van egy jó kis letölthető naptár
ajándéknak is kiváló
Virsli nagyon sok féle van. Egyik kolléganőm laktóz érzékeny, és neki a Gyulai féle virslit ajánlották, hogy azt egyen. Gondoltam kipróbálom, ha már nincs benne semmi tejes, illetve a szójával is nagyon kicsi százalékban van feltutbózva. Hááát, nem jött be. Mondjuk virsliből nekem a baromfi és a budget márka a frankfurti virslije ízlik. De még nem néztem pontosan mit is tartalmaz, nem riogatom magam ilyennel.
A disznó hús alapból szerintem egy undorító hús. Tök mindegy mit készítek belőle az mindig büdös, így nem is nagyon szoktam enni. Gondolom a csirkének sem a legjobb kaját adják, mert csak az a lényeg, hogy mielőbb megnőjön. Egyszer csináltam főtt tojást és mikor megpucoltam hal szaga volt. AZt hittem megromlott, de csak a táp miatt. Szerencsére tojást sem eszek, mert a gyomrom nem bírja. Bár lehet, ez helyre is állt, de még nem próbáltam ki.
Sziasztok!
Szeretnék kicsit elmélyülni ebben az étrendben :) viszont csak recepteket találok...leírná valaki, hogy mi az amit lehet és mi az amit nem? Tudom, hogy a hüvelyeseket kerülni kell, meg a gabonafélékét, édességet, tejterméket. De ez túl általános. Nincs valahol egy lista, hogy mit lehet és mit nem? Úgy egyszerűbben tudnám kitalálni magamnak a napi menüt. Bár így télen elég nehézkes gyümölcsök nélkül (az almáért nem vagyok nagyon oda...). A szakácskönyv 2. része épp nálam van (ajándéknak szánom) de nincs időm elolvasni és belelapoztam, a receptek sem jönnek be mert kb. 30-ból 1-et ennék meg a hal, gomba, cukkini és társaik miatt (ezeket nem szeretem).
Ha valahol megtalálnám a listát, könnyebben menne a tervezés, tudnátok ebben segíteni? Köszi előre is!
Ha nem akarunk változtatni akkor meg vannak a kifogások.
Ez így van!!!
Nagy kedvenc 2 paradicsomból, 1 paprikából és 1 ubiból saláta, (kicsi feta sajttal) és hozzá virsli.
---
Na tessék, amikor meg ezt én itt le mertem írni keresztre lettem feszítve, a virsli miatt.
---
Viszont a bőröm tényleg szebb lett, ebéd után a kollégáim jobbre-balra dülöngélnek, míg én tudok dolgozni, mert nem vagyok fáradt. A nehéz napokat nem érzem meg. Alhasi görcsök nincsenek, nem hullálmzik a kedély állapotom.
Ugyan ezt tapasztaltam én is, sőt, elmúlt a krónikus migrénes fejfájásom.
---
A kilók miatt ne aggódj, elvégre ez nem fogyókúra.
Ügyes vagy, jól csinálod, sok sikert és kitartás továbbra is!
Így is lehet nézni a dolgokat. De ha már minden szennyezett, akkor azokat a szennyezett ételeket válogassuk össze úgy, hogy egy kicsit jobb legyen.
Mindent megy lehet oldalni. Ha én is azokat a recepteket főzném, amit az intereten vagy a könyvben mondanak a hónap első napjaiban ennék csak. Egy vasárnapi ebéd eddig is egy nagyon jó húslevesből állt, csak most nincs hozzá cérnametélt és mondjuk pörköltöt most nem krumplipürével készül, hanem karalábé főzelékkel vagy pűrével. És ez így nem drágább annyival, hogy ne bírja ki az ember.
Ha nem akarunk változtatni akkor meg vannak a kifogások.
Sziasztok!
3-4 hónapja kezdtem el palaeo szerint étkezni. Testvérem már több mint egy éve csinálja és neki nagyon tetszik, így folyamatosan hallgattam a fantasztikus felfedezéseket, hogy miért nem jó a rizs, a hüvelyes stb. És mondta nekem, hogy "félt" nehogy a túlsúlyommal már cukros legyek. És egyszer csak elkezdtem. Azt mondanám, hogy 80%-ban csinálom. KEnyeret, tésztát, rizst, hüvelyest azóta nem ettem (ezek a kedvenceim voltak). A reggeli kávéhoz egy két korty tej lemegy, mert a kókusztejjel nekem bizarr volt, illetve a csoki, amiról nem tudok lemondani heti egy táblával elfogy. Ezeknek az "elhajlásoknak" tudom be, hogy ez alatt a 3-4 hónap alatt 5 kilót fogytam "csak" pedig olvastam olyan történeteket, hogy csak úgy olvadtak a kilók. Rólam nem! Viszont a bőröm tényleg szebb lett, ebéd után a kollégáim jobbre-balra dülöngélnek, míg én tudok dolgozni, mert nem vagyok fáradt. A nehéz napokat nem érzem meg. Alhasi görcsök nincsenek, nem hullálmzik a kedély állapotom.
Az étkezés mellé azért szedek D-vitamint és Magne B6-ot is.
Sajnos anyagilag én sem vagyok eleresztve, így én is sokat gondolkozom mi is kerüljön a tányéromra. Nyáron jó volt, mert jöhettek a zöldségek lecsó, friss tökből főzelék, spenót, saláták. MOstanra már csak mirelittből készítem a kedvenceimet. Nagy kedvenc 2 paradicsomból, 1 paprikából és 1 ubiból saláta, (kicsi feta sajttal) és hozzá virsli.
Szoktam tárkonyos ragulevest is készíteni, ebbe tejfőlt teszek, de magamnak külön teszek el, mert a családnak jár bele egy kis tészta is.
Eleinte külön főztem nekik, de rájöttem, hogy a hétvégéim nem fognak abból állni, hogy svédasztalos ebédet készítsek. Próbálom úgy csinálni, hogy a család többi tagjának is kedvezek, ő a fasírt mellé kapnak köretet is. A fasírtra is olvastam egy jó ötletet, hogy egy kevés oregánót kell tenni a húshoz (én nem szoktam régen) és tényleg kicsit más íze lesz. Lazítás képp reszelek bele sárgarépát. Észre sem lehet venni a kész fasírton, hogy van benne.
Szerintem én nem fogok változtatni. Élek eszerint, mert rossznak nem rossz. 2 hónapnyi paleózás után teljes vérképet csináltattam és még azok az eredmények amik régebben rosszabbak voltak most jók. Sajnos az autóimmun eredetű pajzsmirigyalulműködésem egyenlőre nem állt helyre, de ahhoz minden tejes dolgot ki kellene iktatni. Ez a terv inkább jövőre lesz megvalósítva :-)
Ajánlom mindenkinek! Tény, hogy egy kicsit drágább, mint a hagyományos, de a nagy befektetés a xukor és a kókuszzsír.
Üdv mindenkinek, Mari
ezt ki is feljtettem
svéd húsgombóc (Köttbullar)
ez is fasírt
Egyszerűen felháborodtam, mint mindig, ha valami idegen kifejezést akarnak teljes természetességgel lenyomni a torkunkon.
---
a muffinnal, pizzával, gyrossal, kebabbal, dörnerrel, szusival, hogy vagy?
Azok nem fájnak?
Csevapcsicsát ismered? (az is fasírt)
Az ételek tálalási mennyisége:
Levesek: 4dlFőzelékek: 4dlRakottak: 20 dkgHúsok: 15 dkgKöretek: 20 dkgReggeli muffin: 3 dbDesszert muffin: 2dbKenyerek: 8 dkgSzendvicskrémek: 5 dkgSaláták: 15 dkgGyümölcssaláták: 20 dkg
A gond szerintem inkább ott van, ha valaki rendszeresen eszik olyan ételeket mint a fasírt párolt fokhagymás spenóttal---és más semmi mellé, annak egy idő után epe -problémái lehetnek.
----
Neked ez a mániád? Állandóan ezzel riogatod az embert, de magyrázd már meg miért lesz epe baja?
Sziasztok!
Én is próbálkozom ezzel az életmóddal. Egyelőre fogyókúra miatt kezdtem el, aztán meglátjuk mi lesz. Remélem tudtok majd segíteni, márha egyáltalán van még itt valaki. Ma megsütöttem a pár hozzászólással ezelőtti répás maffint, és mit mondjak, nagyon ízlik. Nekem az a gondom, hogy nagyon "kenyeres, tésztás" vagyok, és elég kevés zöldséget és gyümölcsöt eszem alapból. Persze ezen most változtatnom kell, elég nehéz az átállás. Ha van jó kenyér recept, azt szívesen venném!
Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra, csatlakoznék, ha lehet. Két hete olvastam életemben először a paleolit táplálkozásról, és nagyon meggyőző volt. Így fokozatosan elkezdtem átállni. De az utóbbi napokban elég egyoldalúvá vált a táplálkozásom, reggeli-ebéd-vacsora: saláta, napraforgómag, tökmag, lenmag, sajt, paradicsom. És házilag készített kókusztej. Sajnos nincs sem aprítógépem, de egyéb, csak turmixom, így nem tudok mandulát aprítani, lisztet készíteni, kókusztejprot néztem a dm-ben, de iszonyú drága, kókusz lisztet még sehol nem találtam, nem tudom fogom-e tudni folytatni az árak miatt. Nem tudom hol lehet olcsó beszerezni dolgokat, pl. xillitet, mert így a családi kassza kiürül, és nem lesz mit enni. A család többi tagja "hagyományosan táplálkozik még. Húst nem eszem egyáltalán.
Köszi, közben utánanéztem. Egyszerűen felháborodtam, mint mindig, ha valami idegen kifejezést akarnak teljes természetességgel lenyomni a torkunkon. Akkor is ha angol, vagy mint ebben az esetben erdélyiesedett román. Nézd, én még azt is elhiszem, hogy finom, hát próbáltad, mondod, biztos így van. De a kisebbik amiért bökte a szemem, az, hogy Budapest és magától értetődően, ami gyakran előfordul itt a fórumon. A másik meg a 2200.- Ft, amiből egy átlag háziasszony minimum egy napra főz---négytagú családnak. Tehát drága.
Nem tudom mekkora az adag, hiszen írják hogy bőséges, ezt te most kicsit cáfoltad. A gond szerintem inkább ott van, ha valaki rendszeresen eszik olyan ételeket mint a fasírt párolt fokhagymás spenóttal---és más semmi mellé, annak egy idő után epe -problémái lehetnek. Jó, lehet, hogy 10 év után, de ez nem vígasz, gondolom.
itt van a miccs receptje:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5Zqa8J50tGgJ:www.mindmegette.hu/miccs-ii.recept+miccs+recept&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Aki szeretne tudatosan, egészségesen étkezni, annak ez egy lehetőség. Finom ételeket készítenek, és egy idő után bőven elég lesz ez az adag, mivel hozzászokik az ember gyomra. Ez nem arról szól hogy kajáljuk magunkat halálra......
Bocs, de tiszta olcsóság....((( Akkor sem állom meg a kaján megjegyzést, ha egy életerős férfi elé ezt pakolom:"Stefánia szelet fokhagymán futtatott spenótlevélen"---lehet, hogy elküld a ....szóval oda...))
Kérdés: szerepel egy grillezett miccs. Én magyar vagyok, ez az anyanyelvem, de erről fogalmam sincs micsoda. Vagy valami paleolit-korhoz tartozó valami, de mi?
Rendeljetek a www.paleofutar.hu oldalon paleos reggelit, ebédet, vacsorát, desszertet! Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon finomakat csinálnak!:) Én már kipróbáltam, nekem bevált! :)
Facebookon is meg tudjátok nézni, további szép napot!:)
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002106909279&ref=ts
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki valamilyen komolyabb betegségből gyógyult a paleo segítségével?
És olyan, akinek az orvosa segítette beállítani a diétáját, vagy támogatta?
köszi
f.b.
http://webcukraszda.hu/paleo.php
http://webcukras zda.hu/mandulaliszt.php
http://izraelikonyha.blogspot.com/2011/05/paprika-zeller- mandula-es-fenyomag.html
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_07_169_Meat-nuts_bre akfast.php