Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

HPV virus

ananász35
Létrehozva: 2004. március 4. 14:53
Sziasztok! Tud valaki valamit errôl a virusról? Esetleg érintett is!?
  1. 2018. június 2. 15:46366.

    Sziasztok!


    2 hete volt rakszuresem es ma erkezett a level hogy hpv virusom van es egy ujjabb tesztre (colposcopy) van idopontom a jovo honapban! Rogton megijedtem, es utannaolvastam hogy mi is ez! Meglepett mert lassan 5 eve elek parommal es mielott nemi kapcsolatba kerultunk egymassal kivizsgalason estunk at!


    kb 3 honapja jeletkezett szajproblemam is amit osszekotok ezzel a virussal mert az orvosok azota sem tudjak mitol lehetnek es meg mindig fennal( nyelv alatt dagadas, fajo szajbelso , iny). Elozo honap 5. En a fogamzasgatlo tablettat is abbahagytam mert azthittem attol lehet. Menstruaciom meg azota sem volt....:(


    Megprobalok elobb idopontot kerni, mert nagyon aggodok!


    Valakinek esetleg hasonlo tunetek? Elore is koszi!

  2. 2017. március 5. 16:03365.

    Szia!


    Nem voltam aktív itt a fórumon, csak most láttam a hozzászólásodat.


    Azóta én rendszeresen járok rákszűrésre és nem találtak arra utaló elváltozást, hogy kiújult volna, de sajnos nincsen rá garancia, hogy nem fog.


    Ha egyszer bekerült a szervezetbe akkor az immunrendszer csak elnyomni tudja, megszütetni sajnos nem.


    Miután negatív lett a tipizálásom én még tovább szedtem mindent amíg el nem fogyott, aztán multivitamint és 1000 mg-os C vitamint szedem fixen azóta is, néha tőzegáfonya tablettát is, mert sajnos felfázós vagyok.


    Te jobban vagy azóta?

    előzmény:
    Nikolka32 (364)
    2017-01-30  22:18
  3. 2017. január 30. 22:18364.

    Szia, sajna en is hasonlo cipoben jarok mint te, csak nekem meg kezdeti stádiumban van sot meg nemi szemolcseim is jottek ki.... Most a fo célom, hogy erositsem az immunrendszeremet, pont azokkal amiket leirtal a forumba (kiprobalom oket), sportolok is rendszeresen. Egy olyan kerdesem lenne, hogy vissza e jott neked, es tovabb is szedted az imunnerositoket vagy azert kihagytal par honapot? Kerlek, ird meg a te tapasztalatodat, meddig szedted ezeket az immunerositoket, ki lehet belole gyogyulni teljesen? Koszi szépen a válaszod. :)

    előzmény:
    mrsfred (363)
    2016-01-10  12:19
  4. 2016. január 10. 12:19363.

    Ezek csak alternatívák, leírom, hogy én mikkel próbálkoztam, aztán mindenki maga döntse el, hogy mi az ami neki szimpatikus, pénztárcájának megfelelő. :)


    A kapszulás vitaminokat én együtt szedtem, a többi immunerősítőt pedig kúra szerűen, ha elfogyott az egyik, vettem egy másfajtát.


    2015 augusztusban elmentem a Rókus Nőgyógyászati Onkológiájára, ahol van olyan műszer, amivel ott helyben meg tudják nézni a levett HPV-s mintát, nem mellesleg SZTK-s alapon, tehát nem kerül pénzbe. Eredmény: 1 db aktív vírus maradt csak, a 18-as (ez egyébként a legszívósabb a 3 közül), a rákszűrésen minden oké volt.

    Folytattam az immunerősítést, aztán a következő vizsgálat 2015. decemberében és a várva várt NEGATÍV lelet!!!! :)
    Viszont:
    A negatív eredményem után megkérdeztem a dokit, hogy most akkor ez mit is jelent pontosan?
    Azt mondta, hogy ez a vírus olyan, hogy teljesen meggyógyulni nem lehet belőle, de ha legyűri a szervezet, akkor olyan minimális szintre csökken a fertőzöttség, hogy az érzékeny HPV tesztek sem mutatják ki. DE: újra előjöhet a vírus, ha az immunrendszer legyengül. Tehát ezután is érdemes legkésőbb évente szűrésre járni, illetve folytatni az immunerősítést megelőző céllal.

    Tényleg nagyon fontos, hogy ha már kialakult a baj, akkor tartsátok be a 3 havi rendszeres kontrollt, mert ha bármi negatív elváltozás elindul még rögtön az elején meg lehet fékezni egy kisebb műtéttel a bajt.

    Ha bármi kérdésetek van írjatok nyugodtan, szívesen segítek ha tudok, és mindenkinek gyógyulást, kitartást kívánok! 

  5. 2016. január 10. 12:18362.

    -Kialakult fertőzés esetén a dohányzás fokozza a méhnyakrák kialakulásának kockázatát, így ettől az amúgy is káros szenvedélytől már csak emiatt is érdemes tartózkodni.

    Persze ezektől a tényektől még közel sem nyugodtam meg, de azért tisztábban láttam, és a magándoki, akihez elmentem szintén megerősítette az olvasottakat.
    Elmondta, hogy a szokásos kezelés ilyenkor:

    Isoprinosine kúra: 3 hónapig, (2 hét gyógyszerszedés, 2 hét szünet és így tovább), nem olcsó, és van, akinél mellékhatásokat okoz, mi a párommal beszedtük és nem tapasztaltunk semmi ilyesmit.

    Aztán a kúra végén újabb HPV tipizálás 2015. áprilisban: ekkor már "csak" a 66-os és a 18-as vírust mutatta ki, tehát határozottan ért valamit az Isoprinosine.
    Viszont a rákszűrésem P3 lett, ami gyulladásra utalt, így elhatároztam, hogy ráfekszem az immunerősítésre.

    Hosszas utánaolvasás után ezeket szedtem:

    -multivitamin: doki javasolta, ebből is valami jobb fajtát, napi 1-et
    -1000 mg-os C vitamin: napi 1, de ha épp beteg voltam, akkor többet is
    -Szerves cink: onkológus nőgyógyász javaslatára, 20 mg-osat, napi 1-et 
    -Folsav: Több kutatás is megállapította, hogy a méhnyakrákban szenvedők szervezetében nagyon alacsony a folsav és a szelén szint, ezért kezdtem külön is szedni, 800 ľg, napi 1-et
    -Szelén: 50 ľg, napi 1-et
    -Emóció 7.84: (élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő ital): kevésbé köztudott, hogy az immunrendszerünk működésében hatalmas szerepet játszik a bélrendszer és az emésztés. Tehát ha ezt a területet erősítjük az ad egy jó nagy löketet az immunrendszernek is. 2 hétig napi 2x30 ml-t ittam, utána napi 1x 30 ml-t amíg el nem fogyott. Nagyon jól beállította az anyagcserémet.
    -Grape Vital cseppek: a grapefruitmag kivonatok közül ez az egyetlen, aminek értékelhető hatóanyaga van és ér is valamit. Én egy üveggel szedtem be belőle napi 1x, 10 kg testsúlyonként 4 csepp az adagolás.
    -Ezüst kolloid: ebből szintén egy üveggel használtam el, megoszlanak róla a vélemények, de gondoltam 1 próbát megér. 
    -D3 vitamin csepp: természetes, ezért hűtőben kell tartani, 2000NE D-vitamin tartalommal, ebből 4 csepp az ajánlott felnőtt napi adag, de mivel sok orvosi cikkben az áll, hogy ez gyakorlatilag semmire nem elég én 10 cseppet szedtem naponta. Ezt mindenki döntse el maga.
    -Fehér fagyöngy gyógytea: Fő hatóanyaga a viszkotoxin, ami 17 aminosavból tevődik össze, és ez határozza meg a gyógytulajdonságát, mint ahogyan azt is, hogy nem szabad sem főzni, sem forrázni, mert azzal tönkremegy. Másik nagyon fontos hatóanyagai a lektinek, amelyeknek rák elleni aktivitásuk van. Napi 1 csészével ittam.

  6. 2016. január 10. 12:16361.

    Sziasztok!

    HALELUJAAAA!!!!!! :) A gyógyultak táborát erősítem végre legnagyobb örömömre, így arra gondoltam, leírom a sztorimat, hátha segít valakinek, vagy ötletet ad, hogy mit lehet tenni a gyógyulásért. :)
    Előre is bocsánat a terjedelemért, csak több részletben fog beférni... 

    A HPV mizériám 2014. novemberében kezdődött, amikor is óvatosságból tipizálást kértem az SZTK-s nőgyógyásztól, aminek az eredménye 3 féle, ráadásul magas kockázatú HPV vírus: 66, 18, 59. Rákszűrés eredménye P2, hámelváltozás (CIN, LSIL) nem volt.
    Teljesen kiakadtam és a tanácstalanságon az sem segített, hogy az SZTK-s doki gyakorlatilag üvöltözve kidobott a rendelőből, hogy neki erre nincs ideje, hozzámvágott egy tájékoztatót, amiben kb. az állt, hogy a méhnyakrákot okozza ez a vírus. Kösz szépen... Aztán felocsúdva az első sokkból elhatároztam, hogy keresek egy normális magán dokit, mert SZTK-ba soha többet. Vadul elkezdtem utánaolvasni a témának és nagyjából ezeket találtam (nagyon nagyvonalakban, a teljesség igénye nélkül):

    -A HPV vírusnak több 100 típusa létezik, vannak az úgynevezett alacsony kockázatú típusok, amiket rendkívül könnyű összeszedni (például egy talpi szemölcsöt okozó vírust) és vannak a magas kockázatú típusok, amik jellemzően szexuális úton terjednek (bár több helyen olyat is olvastam, hogy nem kizárólag) és ezek azok, amik a méhgyakrák kialakulásában nagy szerepet játszanak.

    -A vírus sokkal több nőt érint, mint én hittem. Egy 2011-es Origós cikk szerint a magyar nők harmada fertőzött, kvázi nem vagyok egyedül a problémával. (http://www.origo.hu/egeszseg/20110325-hpvfertozottseg-mere tes-kakastarej-a-nemi-szerven-nem-betegseg-virus-dns.html)

    -Ami szintén nagyon fontos, hogy ez nem jelent élethosszig tartó vírushordozást, a legtöbb esetben átmeneti fertőzöttségről van csak szó, amit az egészséges szervezet 1-1,5 év alatt leküzd, így gyakran úgy elmúlik, hogy az illető nem is tudott róla. Ám ha évekig fennáll a folyamatos fertőzöttség, az a magas rizikófaktorú vírustörzsek esetében komoly veszély forrása.

    -Mivel tüneteket csak már előrehaladott stádiumban okoz, így nagyon sokan nem is tudnak róla, hogy fertőzöttek, emiatt terjed olyan vészesen, és emiatt gyakorlatilag lehetetlen visszakövetni, hogy pontosan kitől is kaptad (főleg mivel a gumi használata sem jelent 100%-os védelmet).

    -Ha viszont még időben felfedezzük, akkor rendkívül kicsi az esélye annak, hogy méhnyakrákot okozzon, ugyanis a kulcs itt a RENDSZERES ELLENŐRZÉS és az IMMUNERŐSÍTÉS.
    Tehát egyáltalán nem igaz az, hogy ha HPV-t tipizáltak nálad, akkor rákos leszel és punktum, ahogy az sem, hogy láblógatva várd amíg majd a szervezeted leküzdi.

  7. exb
    exb
    2015. december 21. 02:07360.

    Egyaltalan nekem az sem vilagos,hogy mitol nem kaphatom vissza a hpvt. Csak mert kimutottek azt a sebes reszt??


    Es ez tuti?

    előzmény:
    ananász35 (1)
    2004-03-04  14:53
  8. exb
    exb
    2015. december 21. 02:04359.

    Sziasztok.


    Nalam p3miatt konizaciot csinaltak. Azota nem fekudtem le  a baratommal,csak ovszerrel. De mivel ujra szedhetek tabit es a doki szerint nem kapom vissza ma gumi nelkul voltunk egyutt. Szerintetek visszakaphatom Tole a hpvt?

    előzmény:
    ananász35 (1)
    2004-03-04  14:53
  9. 2011. június 1. 09:47358.

    Szia,

     

    Múlt héten én ism egkaptam a rákszürés eredményét. P2+ HPV gyanú.

    Azóta kicsit utána olvastam és egyértelműen az immunerősítést javasolják. Elég sok fórumot is vissza olvastam. Sztem próbáld meg te is erősíteni valamivel. Mást sajnos nem tudok javasolni 

    előzmény:
    Bedit66 (357)
    2011-05-31  23:41
  10. 2011. május 31. 23:41357.
    Sziasztok!

    Nemrég észrevettem pár szemölcsszerű pöttyöt a külsö nemi szervemen a dokim Condilines ecsetelgetést írt fel.
    Vmit lehet hogy rosszul is csináltam, vagy nem elég sokáig ecseteltem (közbe volt egy kis kihagyás), de semmit nem hatott neki, most dokit váltottam, de már belül is van egy ugyhogy azt ő ecseteli, a külsőt pedig én otthon ismét ezzel a Condilinnel.
    Véleményeket, tapasztalatokat szeretnék kérni tőletek, akinek volt már ilyan condilomás problémája, mitől múlt el?

    Köszönöm
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. február 17. 19:47356.
    Szia!
    Hopp, nem vettem észre, hogy írtál. Szóval dokit váltottam, megint rossz lett az eredmény, kb. 3 hét múlva műtenek, aminek nagyon örülök :) Hülyén hangzik, de már az, hogy műteni fognak megnyugtat. Beszámolok majd róla és az utána következő időszakról.
    Ja, és köszönöm a válaszod! :)
    előzmény:
    klik (354)
    2011-02-17  17:02
  12. 2011. február 17. 17:10355.
    Szia! Jobban teszed ha dokit váltasz! Az én cytológiám P 3-4 és Hpv ASC-H Ezért nemsokára max.2 héten belűl szövetmintát vesznek,mivel kóroslaphámsejt elváltozás is van! Kezdjük ott,hogy 5 éve volt HPV51-es eredményem ,és a köv.rákszűrésnél már negatív lett.Mondta a dokinak,és Ő megkérdezte,hogy a rákszűrésem vagy a HPV teszetem lett negatív. Naná,hogy a rákszűrés eredménywm lett,mert akkor nem néztek HPV.t.Ennek a vírusnak 5 év a lappangási ideje,mire produkál valamit.Éppen ezért minden rákszűrésnél kellett volna tesztet is csinálni az orvosnak.Hát én ezért váltottam,és még csak 27 éves vagyok! 
    idézet:
    klik (354)
    2011-02-17 17:02:26
    Ha kicsit szernél jobban belelátni az eredményekbe.hogy pontosan mit is rejtenek a következő oldalt tudom ajánlani,írd be a keresőbe,hogy Dr.Tömösvári Zoltán.A honlapján megtudhatsz mindent. Nagyon jó! :)
    előzmény:
    klik (354)
    2011-02-17  17:02
  13. 2011. február 17. 17:02354.
    Szia! Jobban teszed ha dokit váltasz! Az én cytológiám P 3-4 és Hpv ASC-H Ezért nemsokára max.2 héten belűl szövetmintát vesznek,mivel kóroslaphámsejt elváltozás is van! Kezdjük ott,hogy 5 éve volt HPV51-es eredményem ,és a köv.rákszűrésnél már negatív lett.Mondta a dokinak,és Ő megkérdezte,hogy a rákszűrésem vagy a HPV teszetem lett negatív. Naná,hogy a rákszűrés eredménywm lett,mert akkor nem néztek HPV.t.Ennek a vírusnak 5 év a lappangási ideje,mire produkál valamit.Éppen ezért minden rákszűrésnél kellett volna tesztet is csinálni az orvosnak.Hát én ezért váltottam,és még csak 27 éves vagyok! 
    előzmény:
    maraaa (353)
    2011-01-03  15:21
  14. 2011. január 3. 15:21353.

    Másik fórumba írtam délelőtt véletlenül, az már nem él. Úgyhogy beírom ide is.

    Eredmény megvan, rosszabb, mint volt. Előtte ASCUS, most már LSIL, a HPV eredményben pedig többek között szerepel a 18-as és 31-es fajta, amik magas kockázatúak, egyik weboldal szerint a méhnyakrák és a CIN 2/3 esetek több, mint 70%-áért felelős a 18-aska. Hurrá... 

     

    Orvos véleménye: legyek nyugodt, menjek vissza kontrollra... na ez már nem vicces. Újabb orvoscsere lesz azt hiszem...

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  15. 2010. december 14. 17:42352.

    Szia!

     

    Nincs mit!

     

    Ugy tudom 2 féle van a Gardasil (másnéven Silgard),és a Cervarix.

    A Cervarix a HPV 16, 18 típusok ellen véd,a Gardasil ugyanaz plusz HPV 6, ,11, típusú vírusok ellen is védelmet nyújt, amely vírusok a nemi szerveken kialakuló szemölcsökért felelősek.Vagyis a Gardasil több féle HPV ellen véd mint a Cervarix.

     

    Hány oltásra van szükség - az oltás menete

     

    Mind két oltóanyag esetén a gyártó ajánlása szerint (Silgard azaz Gardasil illetve a Cervarix) az első oltást követően még további két oltásra van szükség. A Silgard azaz Gardasil esetében először 2 hónap elteltével, majd innen számítva további 4 hónap múlva kell megismételni az oltást, a Cervarix esetében pedig az első oltás után 1 hónap múlva, majd - szintén az első oltástól számítva - 6 hónap múlva kell megismételni a vakcina beadását. A védőoltást intramuscularisan adjuk be a felkar deltoid régiójába. Az oltást követően mellékhatásként előfordulhat láz és az injekció beadásának helyén kialakuló reakció (bőrpír, fájdalom, duzzanat).

     

     

    Nekem annyi mellékhatás volt az első vakcina beadása után,hogy ahova a tűt szúrták ott egy szúnyogcsipés szerű piros dudor lett ami egy kicsit viszketett(mint amikor megcsíp a szúnyog),de ez pár nap múlva elmúlott,és a dudor is eltünt.

    előzmény:
    1965agi (351)
    2010-12-14  17:11
  16. 2010. december 14. 17:11351.
      Szia! Nagyon köszönöm az információt, majd utána érdeklődöm, hogy itt milyen oltóanyagot használnak. Azt tudom, hogy van többféle. Üdv Ági
    előzmény:
    casa.blanca (344)
    2010-12-14  13:16
  17. 2010. december 14. 14:40350.
    És nem akarok ám senkit sem meggyőzni semmiről. Szimplán csak egy ideje sajnos értenem kell a témához. Én nem hiszek benne, sok-sok ezren pedig igen.
    előzmény:
    maraaa (348)
    2010-12-14  14:26
  18. 2010. december 14. 14:39349.

    Volt olyan tisztesseges a dokim, es elmondta, koszonom :) Az ellen nem, ami mar volt. Epp ezert mondom, h en megnezetnem (az en esetemben megnezettem) h nincs-e mas v. uaz mar.

    előzmény:
    maraaa (343)
    2010-12-14  13:00
  19. 2010. december 14. 14:26348.

    Amerikából jönnek folyamatosan a hírek az oltás mellékhatásairól...

    Én nem vitatkozom, csak írom, amit hallok-olvasok... 

     

    Ha hiszel benne, hatni fog... placebo.

    előzmény:
    casa.blanca (347)
    2010-12-14  14:21
  20. 2010. december 14. 14:21347.

    "Nincsenek túl jó hírek az oltásokkal kapcsolatban amúgy."

     

     

    Hol nincsenek jó hírek!A magyar médiában?

    En már el sem olvasom a magyar újságok keltette rémhíreket!

    Tavaly is milyen pánikhangulatot keltettek a H1N1 cirkusszal,napi szalagcímek az újságokben ki halt meg éppen H1N1-ben,terhes kismamák stb..... ,itt nálunk Ausztriában meg max ha egyszer olvastam H1N1-röl szóló cikket!

     

    De vissza az eredeti téméhoz!

     

    Ahogy olvastam vannak akik a „na, megint egy trükk, amivel a gyógyszergyárak akarják tovább tömni feneketlen zsebüket” vélekedés oldaláról képesek látni a dolgot.

    Ez persze nem lenne baj, hiszen az egészséges gyanakvás sosem árt.

    A gond csak akkor van ha figyelmen kívül hagyjuk a pró és kontra érveket!

    Máshol (különösen tőlünk nyugatra) minden másként van.

     

    A brit Egészségügyi Minisztérium honlapján közzétett adatok alapján az Egyesült Királyságban eldőlni látszik a kérdés, hogy kell-e, jó-e, hasznos-e a HPV elleni védőoltás. A szeptemberben indított oltási kampány eredményeként a 12–13 éves lányok több mint 70 százaléka már megkapta az oltássorozat első darabját. A kórházak több mint 97 százaléka indította el a programot, az első oltás vonatkozásában csaknem egyhatoduk máris 90 százalék feletti arányról számolt be, és a kórházak igen nagy hányadában megkezdték a második oltás beadását is. A legfiatalabbakkal egy időben a 17–18 éves korosztály tagjainak is felajánlották a vakcinát.

     

    Az eredeti elképzelések szerint a 16–18 éveseket (12–13. osztályosokat) a jövő tanévben, míg a 11. és 12. osztályba járó 15–17 éves lányokat csak egy évvel később vonták volna be a programba. Az idei első célkitűzések gyors megvalósulását látva azonban úgy tervezik, hogy már a jövő tanévtől megkaphatja az első oltást a célkorosztály minden tagja. 

     

    A minisztérium nemcsak elvi, hanem anyagi hátteret is biztosít a HPV-védőoltási programhoz, hiszen az idei egészségügyi költségvetésben 17 millió font áll rendelkezése e célra. A becslések alapján úgy tűnik, hogy a legfiatalabbak (a 12–13 évesek) HPV elleni védelme évente 400 nő életét menti meg a jövőben, a program későbbi kiszélesítése pedig évente újabb több százzal növeli meg azok számát, akiket a védőoltás óv meg a méhnyakrák okozta haláltól.

     

     

    Itt nálunk Ausztriában is támogatják az oltást!

     

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    maraaa (345)
    2010-12-14  13:45
  21. 2010. december 14. 13:46346.
    A kérdésem annyi, hogy hogyan lehet az immunrendszert folyamatosan a maximumon tartani? Kérek erre ötleteket! :)
    előzmény:
    maraaa (345)
    2010-12-14  13:45
  22. 2010. december 14. 13:45345.

    Nincsenek túl jó hírek az oltásokkal kapcsolatban amúgy. Az pedig rég rossz, ha kötelezővé tesznek valamit. Lassan olyan stádiumba kerülnek ezek a vakcinák, mint a H1N1-es dolgok...

    Én még mindig azt gondolom, hogy a gyógyszercégek akarnak szépen zsebelni...

    HPV - immunrendszerrel kapcsolatban álló vírus, ha erős az immunrendszer, kiegyensúlyozott az ember, akkor a vírus elvileg hamar visszahúzódik.

    Magamból kiindulva látom. Az eredményeim is ezt támasztották alá.

    előzmény:
    casa.blanca (344)
    2010-12-14  13:16
  23. 2010. december 14. 13:16344.

    Sziasztok!

     

    En 2 hete voltam szürésen P2-es lett vagyis jó!

    En Ausztriában élek,32 éves vagyok,és bizony 2 hete,az orvosom ajánlására, én is beadattam magamnak a HPV elleni vakcinát!

    Itt Ausztriában oltanak 30 év felettieket is!

    En is rákérdeztem a dokinál hogy nem e vagyok én már öreg az oltáshoz(mivel magyar oldalakon csak ezt olvasom) és mondta hogy nem,mivel az új kutatások  kimutatták,hogy simán be lehet oltani vele a 30 év felettieket is,legalább is  azzal a vakcinával amit én kaptam.Ez pedig a Gardasil!Itt nem 90 ezerbe kerül hanem 170€-ot fizettem érte vagyis kb 46 ezer ft-ot!Még fogok kapni 2 oltást egyet januárban,egyet meg még pár héttel  utána.(3 turnusban adják be)Itt nálunk Ausztriában  a nök nagy része beoltatja magát vele.

    Az orvos hozzátette azt is,hogy ö mind a 2 lányát beoltotta vele,az egyiket 34 évesen a másikat 29 évesen!

    Jaa és Amerikába be akarják vezetni mint kötelezö oltast fiatal lányoknál!

    Szóval biztos nem lehet rossz!

    Otthon melyik vakcinával oltanak?Mert ugye ebböl a HPV oltásból is van több fajta!

    Amúgy a vakcina a 4 legsürübben elöforduló és legveszélyesebb HPV ellen véd!Ez pedig a 6,11,16,18-as számú!

     

    Itt a link arról hogy oltanak 24-45 éves nöket Ausztriában Gardasil-al:

     

    http://focus-blog.pharmxplorer.at/2010/01/ hpv-impfschutz-gardasil-benefit-auch-fur-frauen-zwischen-24- und-45-jahren/
    előzmény:
    1965agi (339)
    2010-11-22  17:48
  24. 2010. december 14. 13:00343.
    Azt mondják, ha az emberben egyszer már találtak HPV-t, akkor nem érdemes már beadatni.
    előzmény:
    judyxg (342)
    2010-12-14  12:58

Címlap

top