Hallássérültek ide!

Bbohar
Létrehozva: 2009. október 7. 13:09

Sziasztok, szeretném, ha lenne egy ilyen hely, ahol a hallásproblémákkal küzdők megoszthatnák egynmásssal örömüket, bánatukat tapasztalataikat.

 

Írhatnánk, Irhatnátok ki hogyan, hány évesen, milyen fokon szembesült a problémával, írhatna hozzátartozó, ki hogyan holdja meg a hétköznapokon, miből ered, jó orvosok, műtét vagy hallókészülék, milyen munkát végezhet egy hallássérült, mit érdemes tanulnia, hol tud elhelyezkedni, milyen támogatások járhatnak neki, milyen kínos helyzeteket élt át, ha átélt a problémája miatt, ki hogyan dolgozta fel lelkileg. Szerintem sokat tudnánk egymást segíteni tanácsokkal. (azt hiszem egyelőre nem én)

 

Magam kb. 8 éve huszonévesként döbbentem rá nagyothallásomra, egyelőre se műtétem se hallókészülékem nem volt, enélkül élek, kevés nehézségem volt vele, de azért volt. Mostanában viszont egyetemet kezdtem itt komoly gondjaim vannak, és sürgősen át kell gondolnom mindent, lépnem kell.

781 hozzászólás
 1. Kusza
  Offline
  2016. február 17. 08:42781.

  Azt nem tudom, mert nekem megfelelt, amit egy hétig próbáltam.

  előzmény:
  Filemon (780)
  2016-02-17  05:40
 2. Filemon
  Offline
  2016. február 17. 05:40780.

  Köszönöm az információt!


  A próba hogyan működik? Arra gondolok, hogy ha nem felel meg, amit elsőre kap, akkor újabb 1 hét a következőre, egészen addig, míg meg nem találja a legmegfelelőbbet?

  előzmény:
  Kusza (779)
  2016-02-15  20:37
 3. Kusza
  Offline
  2016. február 15. 20:37779.

  Szia!


  Már én nagyon régen hordok hallókészüléket. Egy készüléket 6 évre adnak. Miskolcon a Kossuth L. utcában van a De-Max Kft, ott kaptam én is, /az órabolt után van/ Egy hétre ide adták próbahasználatra, és utána fizettem ki, az én készülékem is kb ennyi volt. Annyit tudok mondani, hogy nem mindenki tudja megszokni. Főleg azok szokják meg nehezen, akik sokáig halogatják a készülék hordását, mert van a monoton zaj, amitől már elszoktak, a készülék felerősíti, és attól megfájul a fejük.

  előzmény:
  Filemon (778)
  2016-02-15  19:12
 4. Filemon
  Offline
  2016. február 15. 19:12778.

  Sziasztok!


   


  Teljesen tudatlan vagyok hallókészülék ügyben. A nagynéném kért meg, hogy nézzek utána az orvosa által javasolt készüléknek, de nem találtam sok mindent, ezért gondoltam, hogy itt kérek információt.


  Tehát évek óta nagyothall, hallóideg károsodása van, és most jutott el oda, hogy már nem bírja tovább, szeretne egy hallókészüléket. De nagyon fél is tőle, hogy jó lesz-e, bírja-e majd viselni, nem ront-e még többet a hallásán, stb.


  Inizia Bernafon készüléket ajánlottak neki, kb. 90.000,- Ft-ba kerülne. Érdekelné, hogy milyen tapasztalatok vannak erről a készülékről, és úgy általában a készülékekről? Megéri a befektetést? Meddig lehet használni egy készüléket, milyen időközönként kell "bevizsgáltatni" (ha egyáltalán...), és tényleg minden hasznos tanácsot megköszönne.


  Miskolcon csináltatná egyébként, tudtok ajánlani megbízható helyet?


  Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

 5. Ez is érdekelhet: Hallássérült vagyok, fogadj el!
 6. bogi1
  Offline
  2015. február 17. 22:37775.

  Hol segítettek neked a különböző típusú hallókészülékek kipróbálásában? Nekem nincsenek túl jó tapasztalataim eddig.

  előzmény:
  Kusza (774)
  2015-01-26  09:42
 7. Kusza
  Offline
  2015. január 26. 09:42774.

  Szia!


  Sajnos én már régóta hallókészülékre szorulok. Egy pár hónapja kaptam újat, most járt le a kihordási idő. Szerintem azt nem lehet ajánlani, hogy melyiket válaszd majd, mert mindenkinek más baja van. Nálunk ez úgy megy, hogy többféle készüléket kipróbálhatunk, egy egy hétre ide adják használatra, és amelyik nekem a megfelelő azt veszem meg. Nem olyan biztos, hogy a drágább a jobb az én fülemnek. Ehhez nagy segítséget kaptam attól, aki foglalkozott velem.

  előzmény:
  eva.csillik (773)
  2015-01-22  11:31
 8. eva.csillik
  Offline
  2015. január 22. 11:31773.

  Sziasztok! Első hallókészülékem lenne,de tanácstalan vagyok ,hogy melyiket válasszam.Valaki segítene nekem?

 9. Ez is érdekelhet: Hírességek és sztárok, akik szinte süketek – ezt nem gondoltad volna a kedvenceidről
 10. Kusza
  Offline
  2014. augusztus 14. 19:14772.
  Nem jót írtam a készülékem nevére, Phonak life is on a neve.
  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 11. Kusza
  Offline
  2014. augusztus 14. 18:03771.
  Sziasztok!
  Elvagyok keseredve, most járna nekem hallókészülék, ugyan még nincs baja a réginek, de gondoltam, csak veszek egyet, jó a tartalék. Jól felment az ára, SZTK-ra 70, 80, vagy 110 ezerért van. Mondták, hogy elhozhatom kipróbálni. A fúlembe tette a 110 ezrest, hát nem jól hallottam, teljesen távolról jött a hang. Utána a 80-ast, az se volt jó. Megállapították, hogy ami most van azt hagyjam meg, mert ettől nem tudnak jobbat adni. Most retteghetek, hogy ez el ne romoljon. Ez borzasztó, nem értem, visszafelé fejlődünk?
  A mostani készülékem:SUPER FRONT-PP-C-L-4 PLUS
  előzmény:
  tutumutu (770)
  2013-10-07  15:59
 12. tutumutu
  Offline
  2013. október 7. 15:59770.

  Sziasztok!

   

  Jaj de jó, hogy él ez a fórum. Kérlek benneteket segítsetek megérteni a problémánkat. Megpróbálok rövid lenn:

   

  Gyermekem 2,5 éves, 1 éve halandzsázik és ezen lép túl. Úgy tűnik a szituációt érti nem a beszédet. Szbjektív megfigyelés során is bizonytalanságra ad okot, hogy hall-e vagy sem. Van mikor úgy tűnik igen, halk hangokat is hall. Van amikor meg meglepő, hogy valamire miért nem reagál. Voltunk játékos mefigyelésen, tympanometrián OAE-n. Mindnek az eredménye jó lett. Ennek ellenére a fül orr gégész tovább akar menni és mondja, hogy szerinte hallásprobléma van csak diagnosztizálni kell, hogy mi az. Elő vagyunk jegyezve BERA, ASSR, Stapidius reflex-re.

   

  Megemlítette az akusztikus neuronopathiát vagy auditív neuropathiát. nagyon keveset találtam erről a neten, nagyon ritka betegség. Van ami ráillik...de...

   

  Mit tudnak diagnosztizálni ezek a további vizsgálatok? 

   

   

 13. Krish
  Offline
  2013. augusztus 24. 09:46769.

  Szia Cucumber!

   

  Együtt tudok érezni veled. Ezeket én is éreztem. Fősulin az egyik vizsgán közölték velem, hogy addig úgysem enged át, míg meg nem tanulok rendesen magyarul. Azt gondolhatta bevándorló vagyok, vagy mi. Sajnos akkor csendben maradtam. Ma már botrány rendeznénk. És nem is engedett át. Így a diplomám is ugrott. Tény és való, hogy nem teljesen tiszta a beszédem. De sok orvos mondta, hogy hogy a csudába tudok beszélni ezzel a hallással. Ritkaság.

   

  A diplomához kötött nyelvizsga alól alanyi jogon felmentést élveztem volna. Miniszteri határozatom volt. Lehet, hogy ezt ma is meg lehet játszani. Nem baj ha tudsz idegen nyelvet, de ne ettől függjön a diploma. Sajnos a studiós beszédértés számunkra elvégezhetetlen. Főleg, hogy pl. én nem is tudnám a fülemre tenni a fülest. Én sosem tudtam idegen nyelvet megtanulni beszélni. Írni-olvasni igen, de beszélni. Még ha meg is értettem mit mondanak válaszolni nem tudtam rá. Hiába tanultam pl. öt évig oroszul. Kiválóan írtam és értettem a szöveget. Félútan kaptunk egy új tanárnőt. Tudta mi a helyzet. Az egész iskolában csak én voltam nagyonhalló. Ettől függetlenül 45 percen keresztül szivatott olvasással. d-t-z stb... minden betűmet kijavította 30 gyerek előtt... gondolhatod hogy égett a fejem. De rendesek voltak nem röhögtek ki (12 éveseknél nem lenne meglepő), de nem is védtek meg. Sírva mentem haza.  Az a baj, hogy az emberek 85%-ába semmilyen empátia nem szorul. Sokszor még azokba se akik "belőlünk élnek", és hallássérültekkel foglalkoznak. 

   

  Nem tudom, mikor kaptad az utolsó készüléket, de ha lejárt az ideje, lehet, hogy inkább újat kéne kérni. Egyszerűbb mint a régit állítgatni, és sokkal jobbak vannak már. 

   

  Szó-szó ma már nem érdekel, hogy ki mit gondol. Igaz nagy társasági életet sosem éltem, mert három embernél többel nem tudom követni a társalgást. A barátok nagy segítség. De a barátok jönnek mennek, ahogy változnak az élethelyzetek. Vége az iskolának, elmentek dolgozni.  A találkozások ritulnak.

   

  Szó-szó nagy túlélők vagyunk, és elég ha csak mi gondoljuk ezt. 

  előzmény:
  cucumber (763)
  2013-08-13  21:16
 14. szizsuzsóka
  Offline
  2013. augusztus 14. 06:47768.

  Nekem olyan készülékem van , ami bizonyos hangszint felett nem erősít . Így voltak gondok a szövegértéssel.

   

  Ha Ti egyetemisták vagytok, kérjétek, hogy az előadól PPS formában dolgozzák fel előadásaikat, akkor nem kell jeltolmács , mert a lényeget elovasod, esetleg meg is kaphatod az előadótól.  Kellemesebb, mintha 1-2  ember kedvéért jeltolmács van a teremben .

  előzmény:
  cucumber (767)
  2013-08-14  06:32
 15. Ez is érdekelhet: Egy siket lány minden abnormális kérdést megosztott, amit valaha feltettek neki – videó
 16. cucumber
  Offline
  2013. augusztus 14. 06:32767.

  De, valamennyit igen, bár az angolértésen olyan sokat nem segít, mert hozzá kéne szoknom, sokat gyakorolni, 1-1 alkalomtól nem jobb. Ha fülhallgatóval hallgatom, akkor is van olyan hangos, mintha hallókészülékkel hallgatnám hangfalon. Sajnos az árnyalatok észlelésére annyira nem alkalmas a fülem, ott pedig eléggé összefolynak a szavak.

   

  A hallókészülékkel még az a gond, hogy ha mondjuk utcán viselem, sokszor fordul elő az, hogy aki mellettem van, azért nem hallom, mert olyan erős a háttérzaj, hogy elnyomja. :D Szóval ha nem bent vagyok teremben, akkor inkább nem viselem, mert akikkel vagyok, tudják hogy beszéljenek, és őket úgy értem. Ha bent lenne, nem érteném, mert 5 km-rel arrébb dudálnak. :D

   

  Viszont már nem erősít annyit a hallásomon. Volt 5 év, amíg nem viseltem, tiniség hülyeség, ez nem is érdekes. Viszont azt kérdezném, hogy be lehet állíttatni? (Ezt így mindenkitől, aki tudna rá válaszolni) Pici, fülbe dugós verzió van nekem. Drága beállíttatni ha lehet? Picit asszem erősíteni kéne rajta, előfordult párszor hogy bent volt, mégis úgy értettem mindent, mintha nem lett volna. (Nem merült le, vagy ilyesmi)

  előzmény:
  szizsuzsóka (765)
  2013-08-14  05:55
 17. cucumber
  Offline
  2013. augusztus 14. 06:28766.

  Tudom, a köldökzsinór dolgot csak azért írtam, hogy lám, nálam komplikációk nem voltak, hanem csak örököltem.

  Igen, sinosz tag vagyok, a vodafoneos dologról is tudok, csak sajnos azzal telefont venni drága :/ hiába tök jó maga a tarifacsomag. 

  Igen, az egyetemi lehetőségeimet is tudom egyébként, beiratkozáskor vittem a papírokat és regisztráltak mint halláskárosult, úgyhogy bármi van, az esélyegyenlőségis fő-nőcihez tudok menni. Jeltolmács egyelőre nem kell, sajnos még nem tudok jelelni, de egyelőre még többnyire megoldható a probléma.

   

  Volt egy tanár, aki rohadt halkan beszélt, de szerencsére nem fontos tantárgyból... Hát második félévben nem  értettem semmit, és nagy nehezen megcsináltam ugyan a szemináriumot, de egyelőre nem vizsgáztam belőle (nem épül rá semmi, bármikor megcsinálhatom az öt év alatt).

   

  Köszi egyébként, hogy írtál! :) 

  előzmény:
  rupcsi (764)
  2013-08-13  21:56
 18. szizsuzsóka
  Offline
  2013. augusztus 14. 05:55765.

  Készülékkel nem javítható a hallásod, ill. szövegértésed ?

  Én 60 éves korom körül vettem észre, és azután csináltattam hallókészülékmet, mert emberekkel dolgoztam , akik nem kiabálhatták ki panaszaikat . Sok mindenben gátolt , gátol ma is, Neked könnyebb lesz, mert mire eléred a 40, évedet , korosztályod fele nagyothalló lesz  az eszetlen " zene"-hallgatás következtben !

   

  előzmény:
  cucumber (763)
  2013-08-13  21:16
 19. rupcsi
  Offline
  2013. augusztus 13. 21:56764.

  Szervusz!

  Az öröklődés genetikai dolog. Nem a köldökzsinór!!!

  Neked jár ingyenes jeltolmács az egyetemen.

  Soha ne érezd, hogy kevesebb vagy, mert hallássérülésed van.

  Szoktam mondani, a szemüveged nem szégyeled, v. a lúdtalpbetétedet....? 

  A sinoszban volt angolnyelv tanfolyam.

  http://www.hallatlan.hu/hu/info/tanfolyam.html

  A témakörökre kattintva, látni, hogy miként jelelik az adott szót.

  A Vodafonnak van sinosz2 flottacsomagja. A sinosz1 megszünt, régen abban voltam.

  Ez kedvezményes perctarifával van.

  Azért vagyok pipa, mert kötelező az internet is.

  Persze a net lehetőség fontos, főleg azoknak a hallássérülteknek, akiknek rossz a beszédértésük, vagy nem hallanak, ill. erősen nagyotthallók.

  Remélem, sinosz tag vagy, mert az audilógusok legtöbbje, nem szól, hogy ilyen lehetőség is van.

  Na, ennyi egyenlőre. 

  előzmény:
  cucumber (763)
  2013-08-13  21:16
 20. cucumber
  Offline
  2013. augusztus 13. 21:16763.

  Sziasztok!

  Nekem körülbelül 4-5 évesen derült ki a probléma. Kapcsolgattam a villanyt, és rámszóltak párszor, hogy hagyjam abba, de nem tettem csakazértse. Aztán mikor kiabáltak, nagyon megijedtem. Kiderült, hogy akkor hallottam csak meg... 

   

  Anyukámtól örököltem, ő is halláskárosult, neki születéskor a nyakára tekeredett a köldökzsinór, azért történt meg.

   

  Egyetemen nekem is szoktak ebből gondok lenni, de ma már igyekszem elmondani közelebbi embereknek ezt, és így tudnak segíteni, ha valamit pl. nem tudtam leírni, akkor lemásolom, elmondják stb. Mindenhol elöl ülök, de pl. zh íráskor kellemetlen volt, hogy előre ültem, a tanár elkezdi mondani, hogy "fontos tanácsokat adok, figyeljetek oda arra........." és közben halad, és a lényeget már az 500-as előadó tetején mondta el, azt pedig már nem hallottam.

   

  Régen a barátaim közt sem tudtam vállalni, ha nem hallottam a filmet, amit néztünk, nem szóltam, hanem végigszenvedtem a 2 órát úgy, hogy elég rossz volt, hogy sose tudom, min röhögnek vagy mire reagálnak.

   

  Akkor nehéz még, ha sokan vagyunk és csak a mellettem lévőt hallom, más viszont bele tud szólni bármibe, ami körülötte zajlik, én így kicsit elzárva érzem magam. Régen cikinek éreztem, hogy ennyit kell visszakérdeznem, nem mertem hangosítást kérni stb. Viszont hosszú évek mantrázása után már eléggé jól állok. A barátaim nagyon rendesek, nagyon sokszor elmondták, hogy akkor hangosítom, amikor akarom, oda ülök, ahova akarok, kérjem meg, hogy legyen az elrendezés, hogy a legtöbbet halljam, ha pl. letelepedünk valahova többen, szóljak, hogy hova akarok ülni. Ha filmezünk, rögtön a kezembe adják a távirányítót vagy a hangfal kezelését, hogy én alakítsam, ahogy nekem kényelmes és ahogy hallom. Sokszor kiakadtam, hogy mit teszek velük, biztos milyen hangos, és mindig megnyugtattak, hogy nekik ez nem okoz gondot, ők tudnak alkalmazkodni, nem szakadnak bele, viszont nekem fontos, tehát igenis hangosítsam fel.

   

  Régebben ha este beszélgettünk pl. táborban vagy valakinél ott alvósan, ha lekapcsolták a villanyt, mindig alvást tettettem, mert úgy ugye már nem sokat értek... ma már csak akkor kapcsoljuk le a villanyt ha tényleg mindenki bealudt és nem sok esély van arra, hogy lemaradja bármiről. Szólnak ha esetleg hozzám beszélnek de nem reagálok (ha nem tudom biztosan, hogy nekem szóltak, inkább nem szólalok meg).

   

  Szóval szerencsém van annyiban, hogy nagyon támogatók a barátaim, és minden helyzetet megoldunk, és belémnevelték hogy tényleg szóljak, mert ők nem biztos, hogy vágják egyből, hogy mi a helyzet. De annyira összecsiszolódtunk már, hogy lényegesen kevesebbet kell szólni. A legjobb barátom már olyan, hogy hiába hallja jobban ugye a dolgokat, tudja előre, hogy mik azok, amiket nehezen értek, vagy mi az a szint, amit nem értek. Emiatt mindig előzékeny, és ez elég jó érzés, jobb, olyan... természetesebbnek tűnik, jó, mikor nem kell szólnom és tudják.

   

  Az igazi probléma a nyelvekkel van. Elég jó nyelvérzékem van, de pl. az angolban eléggé akadályoz. Sok videót néznék, ami más dolgokban segítene, vagy vicces lenne, vagy csak érdekel, sorozatokat, sorozatokkal kapcsolatos infókat. (A sorozatokat tudom felirattal nézni, de mások anélkül nézik angolul, emiatt van egy kis komplexusom még.) Ezek többnyire nincsenek feliratozva, így lemaradok róluk, és ez nagyon bosszant, sok dolog lenne, amit néznék, de nem tudom, mert írva hiába érteném a szöveget, hallásértés az nem megy rendesen, csak ha nagyon triviális, egyszerű és lassú. Németet is tanultam, de azt csak gimiben kezdtem el, abból meg főleg teljesen képtelenség volt értenem bármit is hallás után, el is ment tőle a kedvem rendesen... az angol azért jobb, mert 7 éves koromtól tanultam (21 vagyok).

   

  Mikor attól félek, hogy teljesen elvesztem a hallásom, a barátaim mindig felhozzák, hogy meg akarnak tanulni jelelni, megtanulunk együtt jelelni, és bármi is lesz, megoldjuk. :)

   

  Szóval leginkább a suliban és az angollal kapcsolatban gáz jelenleg a dolog, de már egész jól elfogadtam magam így.... de néha még mindig vannak szégyenérzetet adó dolgok, ha új közegben vagyok, nehezebb elmondanom, vagy hát...félek, hogy mik lesznek, akik nem tudják, nem figyelnek oda erre, így kimaradok mindenből és nehéz szólnom, mert idegenek, és emiatt rossz kedvem lesz és nem tudok rendesen társasági ember lenni. De küzdök ezzel és sokkal többet tudok tenni a szituációban mint pár éve (barátaimnak hála).  

  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 21. Ez is érdekelhet: Szívmelengető meglepetéssel készültek siket kollégájuk születésnapjára
 22. rupcsi
  Offline
  2013. augusztus 13. 21:00762.

  Szia Zsóka!

  Nem írtál butaságot, én szervízbe és a hallókészülékek forgalmazásával foglalkozó szalonokba is járok.

   

  előzmény:
  szizsuzsóka (761)
  2013-08-13  17:28
 23. szizsuzsóka
  Offline
  2013. augusztus 13. 17:28761.
  Nekem Siemens készülékem van , és a beállítást időnként a szervízben végeztetem el. ( Nem olvastam mindent vissza, lehet, hogy butaságot írtam !)
  előzmény:
  Maya26 (757)
  2013-08-07  09:25
 24. rupcsi
  Offline
  2013. augusztus 8. 20:56760.

  Szervusz!

  Lépj be a www.sinosz.hu -ba.

  Sok kedvezménnyel jár.

  Te és a veled utazó 90% kedvezménnyel utazhatsz vonaton, távolsági buszon.

  Bp-en ingzen utazhatsz.

  Kiállításokra téritésmentesen beléphetsz, a veled együtt lévő személy is.

  Az állatkertbe te+1 fő 800 Ft-rt mehetsz be.

  Meg sokminden más is van.

  Volt amikor angolt is lehetett tanulni kedvezményesen.

  Igen, ne légy szívbajos.

  Javaslom, készits listát a kérdéseidről, hogy semmi ne maradjon ki.

  Igen, sok helyen bunkók az asszisztensek.

  Na, ilyenkor megkapják tőlem, hogy mibelőlünk élnek.

   

  előzmény:
  Maya26 (759)
  2013-08-08  18:47
 25. Maya26
  Offline
  2013. augusztus 8. 18:47759.

  Victofon-rol van szó.  Am köszi valóban nem hagyom magam legalábbis addig megyek amig nekem tökéletesen be nem lesz állítva. 

  Csak ezt a hozzáállást nem értem hogy miért kell nekem "problémázni" hogy egyáltalán komolyan vegyék amit mondok.  Miért kell nekembizonygatni h nem "képzelek" vmit...

  Más is tapasztalt ilyet vagy csak én nem voltam szimpatikus az ottani hölgynek? 

  Itthon mindig normálisan viszonyultak hozzám.

  Ott volt a hallásgörbém. Nem vagyok sinosz tag.

  Pontosan tudom milyen jól lehet állítgatni a készüléket talán még jobban is mint ők... például ha az első csatlakoztatásnál még mielőtt hozzányúl elmenti a beállításokat, akkor ha azt mondom h "nemjó, vissza az eredetire" akkor csak 1 kattintás lett volna.

  Lehet épp az a baj h jobban értek hozzá mint a 60 éves nénik/bácsik... :D

  akkor is, még ha problémás ügyfél lennék is (ami pedig nem vagyok) picivel több türelmet mutathatott volna talán.

  előzmény:
  rupcsi (758)
  2013-08-07  17:47
 26. rupcsi
  Offline
  2013. augusztus 7. 17:47758.

  garanciális még?

  Írj a Videx fejének.

  Továbbá, jelezd, hogy a fogyasztóvédelemhez fordulsz, ha nem kellően látnak el. A TB-t is bevonhatod a panaszodba.

  Egy a lényeg, ne hagyd magad.

  Qrva drágák ezek a hallókák, neked és a Tb-nek is.

  A jobb készülékeket 100 féleképpen lehet programozni.

  Egyáltalán mi alapján kezdte az illető állítgatni.

  Ott van a hallásgörbéd?

  Sinosz tag vagy?

  Ha, nem minél elöbb lépj be.

  Eléggé leült ez a topik, de írj akár privit, akit szimpatikusnak/hozzáértőnek látsz a topikból.

  Ja, és engem a József Attila utcai központban (42-es villamos vonalán, azt hiszem Templom téren szálltam le.) korrektűl és segitőkészen láttak el.

  előzmény:
  Maya26 (757)
  2013-08-07  09:25
 27. Ez is érdekelhet: Leolvad a net a nagymamától, aki jelelni tanítja unokáját
 28. Maya26
  Offline
  2013. augusztus 7. 09:25757.

  Sziasztok!

   

  Új vagyok itt remélem nem ült még le a fórum :)

   Nemrégiben szerzett, sajnos negatí élményemet szeretném leírni, illetve megkérdezni, h járt e közületek vki hasonlóan korábban?

   

  Az egyik legismertebb, "V" betűvel kezdődő nevű gyártótól van készülékem. Nemrég észrevettem, hogy a jobb oldali nem úgy szól ahogy kellene. Eddig mindig a helyi audiológiára mentem állítatni, de mondták h  mivel már nincsenek szerződésben a céggel, vissza kellett adniuk a beállításhoz való kábeleket. 

  Sebaj, mentem hát a gyártó itteni üzletébe (vidéki vagyok), ott viszont csak egész szintet hangosítottak vagy halkítottak.

  Rászántam tehát időt pénzt energiát és másnap felmentem Budapestre, hogy majd ott.  Meg akartam nézetni a készüléket, nem e a hangszórója gyenge,mondta az asszisztens nő h mindjárt jön a kolléga és beméri.

  Addig is feltette a gépre és rögtön állítgatni kezdte mielőtt szólhattam volna, hogy csak a jobb oldalival van problémám. Mikor kértem h a bal oldalit állítsa vissza ahogy volt közölte h hát azt nem tudja....

  Megemlítettem, hogy az otthoni audiológián már nincs beállító kábel, mire az asszisztens nő rávágta h "de van".... 

  Meg sem kérdezte h honnan tudom vagy vmi, gondolom azt hitte h szórakozásból utaztam két és fél órát.

  Próbáltuk beállítani a készüléket és a harmadik változtatásnál ugy kezdte el h "na de most utoljára"....

  Megjegyzem kora délelőtt volt és senki nem volt a váróban tehát senkit nem tartottam fel. Megjegyeztem, hogy nem teljesen egyformán teljesít a két készülék, megkaptam h "azt csak úgy érzi... " (!!!)

  Az igért bemérő kolléga valahogy el lett felejtve, és ez után az "utolsó" beállítás után ki lettem tessékelve, pedig tudták hogy az ország másik végéből jövök nem járok oda hetente.

   

  Az egész hozzáállás nagyon megdöbbentett. Egy jó nevű cég nem engedhetné meg magának h igy bánjon az ügyfeleivel...

   

  Köszi h elolvastátok és örülnék a tanácsaitoknak, véleményeiteknek!

 29. rupcsi
  Offline
  2013. Április 30. 10:44755.

  Sinosz-ban nem tudnak segíteni?

  Érdeklődöm majd a kolleganőmnél, ő vágja a témát.

   

 30. Bbohar
  Offline
  2013. Április 29. 19:32753.

  Nagoyn sűrgős, fontos lenne nekem a kérdés!

   

  A munkahelyen milyen papírral igazolható a megváltozott munkaképesség!

    Én így tudtam:

  Nincs szükség az OOSZI igazolására:

  azon siket vagy súlyosan nagyothalló személyek esetében, akik halláskárosodása audiológiai szakvélemény szerint a 60 decibel hallásküszöb értéket eléri, vagy meghaladja;

   

  Ez megváltozott volna, mégis szükség van valamilyen igazolásra?? Ha tudtok valamilyen változást ami érinti a munkáltatót vagy a munkaadót légyszives mutassátok! Nagyon szeretnék utánajárni, Keresek már egy-két órája, de egyre inkább nem igazodok el. 

  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 31. Ez is érdekelhet: Fénycsengő hallássérülteknek
 32. ppalacsinta
  Offline
  2013. március 27. 09:31752.
  itt egyszer nekiálltam tanulni a szavakat. ezek szerint nyugodtan használhatom az oldalt. köszönöm:)
  előzmény:
  rupcsi (743)
  2013-03-20  23:44
 33. milla55
  Offline
  2013. március 21. 22:34750.
  Köszi szépen, sajnos még  csak október végén vehetek másik hallókészüléket.
  előzmény:
  rupcsi (749)
  2013-03-21  10:48
 34. rupcsi
  Offline
  2013. március 21. 10:48749.

  http://www.pannonhallas.hu/

  Itt Március végéig, akcióban 6 havi kamatmentes részletre lehet hallókészüléket vásárolni. Mindegyik tipusra, azt nem tudom.

  Továbbá kedvező áron, elemet is lehet venni.

   

  előzmény:
  milla55 (746)
  2013-03-21  08:07
 35. Ez is érdekelhet: Elsírta magát, amikor először hallott meg anyukája hangját
 36. szizsuzsóka
  Offline
  2013. március 21. 08:24747.
  Jó a készülék, elég drága 1 db térítése 100ezer körül van .Nekem a Rókus kórház audiológiája írta fel
  előzmény:
  milla55 (746)
  2013-03-21  08:07
 37. milla55
  Offline
  2013. március 21. 08:07746.

  Kérlek írj valamit a Siemens készülékről, milyen erős, van olyan típus ami súlyos hallássérülésre is jó? Mennyibe kerül? Te hol vetted?

   

  Nekem itt a közeli hallásgondozóban csak egyféle típust muatattak, az Oticont.

   

  Most aktuális lessz az új készülék és szeretnék több félét kipróbálni.

  előzmény:
  szizsuzsóka (745)
  2013-03-21  07:01
 38. szizsuzsóka
  Offline
  2013. március 21. 07:01745.

  Feltétlenül menj el audiológiára és kezdjél megfelelő hallókészüléket hordani. Én is használok 8 éve. Van olyan hallójáratba helyezhető hallókészülék, mely nem vehető észre.A hallókészülék fajtáját a hallásvizygálat alapján végzik el. Magam Siemens készüléket használok, nagyon jó, hát nem mondom, hogy olcsó , de megéri . Így készülékkel dolgoztam emberekkel 69 éves koromig.

  Nálunk ennek még nem alakult ki ia kultúrája, de rövidesen az is bekövetkezik, ha így folytatódik a fiatalok rettenetes hangerővel hallgatott " zenéje ". 

   

  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 39. szizsuzsóka
  Offline
  2013. március 21. 06:53744.
  Elo nyelvtanfolyamok . Elfogadható áron, CD melléklet is rendelhető hozzá, mely  meghallgatva elősegíti a helyes kiejtést . A feladatok végén  lecke is van, melyet be kell küldeni.
  előzmény:
  ppalacsinta (740)
  2013-01-14  08:54
 40. Ez is érdekelhet: Csodás pillanat: először hallja anyukáját a 3 hónapos kisfiú
 41. karcsibaba
  Offline
  2013. március 20. 21:37742.

  Kedves Bbohar!

   

  itt írtad, hogy szeretnél egy oldalon a hallássérülésről írogatni!!

  jelzem, hogy a www.harke.hu oldalon sokféle aloldal van.

   

  Ha van kedved, akkor én mit a weblap feltöltője, kérésre kirakhatok tanulságos, érdekes történeteket, nevek nélkül is, ha kérik.

   

  Jelzem, hogy a tavasszal önálló kezdeményezésre kért témák köré szervezzük a tere-fere napokat!!!

   

  Ha tudtok, segítsetek az adó 1%-nak a gyűjtésében is.

   

  A HARKE adószáma: 18181287-1-42

   

  A kapható támogatásokból a következő tételekre kell gyűjtenünk:

  - terembér és rezsi költségeinek a fedezete,

  bank számla, könyvelés, irodabiztosítás..

   

  Szakmai programok fedezete, ez lehet a számítógépes oktatótól kezdve (aki jelelve tanít is ha kell, siket informatikus mérnök tanár), logopédiai , szájról olvasási tréningek...

   

  Klubnapok, ahol kulturális dolgokat tárgyalunk meg...

   

  Várunk szeretettel!!!

   

  Mecsné Fullajtár Ildikó

  sms: +3630 3700053

  E-mail: iroda@harke.hu 

   

  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 42. karcsibaba
  Offline
  2013. március 20. 21:30741.

  Hello, MIlla!

   

  Ha érdekel még a hallássérültek élete, itt is egy lehetőség: 

   

  Hallássérült emberek munkavállásának a gondjairól beszélgetnek egy riport keretén belül. Az adás, most vasárnap, 2013. március 24-én lesz, délután fél ötkor. Tehát 16.30-tól 17.00-ig.

  Hallássérültek is beszélnek magukról, munkavállalási nehézségekről. Nem tévedés, az adás vasárnap lesz! a HÍRTV-ben, a Gyógyhír című műsör sorozatban!!!

   

  Üdv Nektek, akiket érdekel a hallássérült emberek ügye!!

   

  Ha szeretnétek kis és közép és súlyos hallásúak közös beszélgetéseket, akkor kérem jelentkezzetek ide:

  iroda@harke.hu címen, vagy pedig SMS-en.

   

  Mostanában kezdünk önálló kezdeményezések alapján társas beszélgetéseket, kötetlenül megtartva a tere-feréket... Murányi u. 57. sarok iroda. Csak akkor vagyunk ott, ha jelentkeztek!!!

   Tea, játék, stb.. is van.

   

  Várunk!!!

   

  előzmény:
  milla55 (734)
  2012-11-22  20:49
 43. ppalacsinta
  Offline
  2013. január 14. 08:54740.

  sziasztok!

   

  korábban már érdeklődtem errefelé jelnyelv tanfolyam miatt, viszont nem igazán van rá időm munka mellett. nem tudnátok valami alternatív megoldást ajánlani? oktató videó, könyv vagy bármi?

   

  köszi

  pp 

 44. rupcsi
  Offline
  2012. november 24. 14:24738.

  Szervusz Detti!

  2000-ben mentem az Újvárosparki részlegbe, gyermekfelügyelőnek.

  Kész csoda, hogy 12 évet lehúztam, ill. hogy nem küldtek el.

  Mindig a gyerekekért harcoltam.

  Most ép felmondás alatt állok.

  50 év munka után, ép ideje, hogy nem dolgozom.

  Illetve, most is, de mint segítő (pénz nélkül) a Dr. Török Bélában, és az Iványi Gáborék általános iskolájában (MÁV telep).

  Nálunk a Dr. Farkasné Kovács Beáta az igazgató.

  A Sáriné, már vagy 5 éve nyugdíjba ment.

  Majd érdeklődöm a többiek felől.

  Szép napot

  előzmény:
  Detti7630 (737)
  2012-11-23  21:12
 45. Ez is érdekelhet: Hegymenet kerekesszékkel és bevásárlás vakon – érzékenyítő napot tartottak kisiskolásoknak
 46. Detti7630
  Offline
  2012. november 23. 21:12737.

  Szia, en ott jartam iskolaba a Dr. Torok Bela altalanos Iskolaban, te ki vagy? ott dolgozol, mit tanitasz?

  Ott dolgozik Istvanfi Eszter, es Dr. Sari Janosne, Holecz Maria magyar szakos Tanar ?

  Legyszives ha tudsz informalj mindenrol ha lehetseges, en ott voltam diakkent mar 20 eve, erdekel, hogy mi tortent az iskolaval...

  Pal Laszlo...Tortenelem szakos tanar..ott tanit vajon..

   

   

  KOszi, Detti..

  előzmény:
  rupcsi (708)
  2012-07-29  15:41
 47. rupcsi
  Offline
  2012. november 23. 19:42736.

  Szervusz Társkereső!

  Miért szelektálsz?

  Miért nem merítesz a teljes társkereső hölgyek között.

  Sosem jutott eszembe, hogy kizárólaf hallásérült ff-vel ismerkedjek.

  Akkor egy szemüveges, szemüveges társat keressen?

  A hsz-ed tükrözi, hogy teljes a szókészleted, ugyanis egy nagyfokú halláskárosult,bizony kevesebb szót használ. Észrevehető.

  http://sinosz.hu/ -ban úgy tudom társkereső rovat is van.

  Nekem tetszik ez a társkereső program.

  http://www.randigo.hu/index.php?menu=mikorhol

  Én kilógok belőle,mert az idős korosztálynak nem szerveznek.

  Csak ennyi.

  Önvizsgálatot javaslok. Nem vagy kevesebb,mint más. 

  Sőt tőbb, mivel egy hallókészülék egy vagyon.

  Szép napot.

  előzmény:
  pasi77 (735)
  2012-11-23  18:08
 48. pasi77
  Offline
  2012. november 23. 18:08735.
  Szeretném megkérdezni,hogy hol ismerkedhetnék hallássérült lányokkal,hölgyekkel?Én egy közepesen hallássérült pasi vagyok,aki érthetően beszél,de viszont nem ismeri a jelnyelvet!
 49. milla55
  Offline
  2012. november 22. 20:49734.

  Sziasztok!

  Ma bementem a SINOSZ-ba és megvettem a Hallhatatlan szavak című könyvet. 1500 ft.

  Már bele is olvatam, nagyon tetszik.

  Végre rólunk is szó van. Tényleg igaz, hogy mi kaméleonok vagyunk.

  Bele simulunk a környezetbe és észre sem veszik a gondot.

   

  Sajnos nagyon fárasztóak is vagyunk a környezetünknek.Sokszor kell ismételni a mondandót.

  ÉS HANGOSAK IS VAGYUNK, amit észre sem veszünk a zajban.

   

  Hogy jót is írjak, általában nagyon igyekszünk beilleszkedni a hallók közé.

   

  Szerintem azoknak a szülőknek kellene mindenképpen elolvasni akiknek hallásérült a gyermeke.

   

  Kissé nehézkes volt hozzájutni, még egy rácsos ajtón is át kellett jutni.

  Még szerencse, hogy találtam egy ismerőst aki segített.

   

  Így a raktárban fognak porosodni a könyvek szerintem.

  előzmény:
  Bbohar (1)
  2009-10-07  13:09
 50. tnora9
  Offline
  2012. november 20. 19:20733.

  Ez érdekesen hangzik, majd írd meg a fejleményeket légyszi.

  Hát tényleg kismilliószor kell visszamenni állítgatni, pedig azt hinné az ember, hogy a technika fejlődésével majd egyszerűbb lesz. De tökéletes szerintem sose lesz. Eddig Oticon adapto volt nekem, most lecseréltem Oticon Ino Pro CIC Power-re. Ez állítólag már a kétszeresen továbbfejlesztett változata, de mégis kínlódok még a beállítással. Ezzel az s, cs hangok betorzítják a készüléket, amit még soha egyik készüléknél sem tapasztaltam, nagyon kellemetlen. Amikor próbáljuk ezt korrigálni, akkor meg a beszédet, tévét nem értem. Ráadásul az adaptónak volt olyan funkciója, hogy ha monoton kellemetlen hangot érzékelt, automatikusan lehalkult, én nagyon szerettem, na ez most már nincs meg ebben, nem értem, hogy a jó dolgokat miért szüntetik meg. Szóval tényleg nem egyszerű, nagyon nem.

  előzmény:
  rupcsi (731)
  2012-11-16  21:27
1 2 3 4 5