Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Horkol.hu-Dr. Rácz

szedermag
Létrehozva: 2009. május 11. 13:27

Ismeri vki a Kritone kft-t? A www.horkol.hu oldalon hirdetnek fájdalommentes horkolásmegszüntető műtétet.

Ne vegyétek le a topikot, nem reklámozni akarom, csak olyanokat keresnék, akik átestek ilyenen.

 

Lézerrel fogják a nyelcsapot megrövidíteni a férjemnél, h megszűnjön a horkolása. A József krt-on Dr. Rácz György fül-orr-gégész fogja csinálni.

 

Érdeklne, h tudtok-e valamit erről az orvosról v. a magánrendelőről

ill. olyanok is írjanak akik átestek már ilyen beavatkozáson.

 

mennyire fájdalmas, milyen pépest lehet utánna enni, stb.

 

köszönöm 

  1. 2015. február 19. 19:329.

    Sziasztok,


    Én jól ismerem a Kri-Tone Kft-t és magát Dr Rácz György fül-orr-gégészt.


    Pár éve megerőszakolta a páromat. Több ízben erőszakosan közösült vele Ez nem áprilisi tréfa. Kérlek nagyon vigyázz vele.


    A szakmai munkáját nem ismerem, de nem is szeretném megismerni. 

    előzmény:
    szedermag (1)
    2009-05-11  13:27
  2. 2011. március 30. 16:478.
     leveszik a nyelcsapot (uvula) de azért horkol, mert némi túlsúlya, rövid nyaka, meg mély álmában a 9. agyideg renyhesége miatt az egész lágyszájpadja elernyed a műtét csak arra jó, hogy egy fölösleges műtétet megcsináljanak és úgy fog horkolni utána is 2 hónappal, mint eddig. Grrrrrrrrrkhrrrrrrr.............khhhhhákr.....stb.
    előzmény:
    szedermag (1)
    2009-05-11  13:27
  3. 2011. március 30. 16:357.

    Csak most bukkantam ra erre a topikra, mivel Anyukam most fontolgatja hogy ehhez az orvoshoz O is elmenne, hogy konnyitsen horkolasan. Szeretnem tudni, hogy volt-e valakinek szemelyes tapasztalata ezzel a beavatkozassal, vagy akar ezzel az orvossal?

     

    előzmény:
    szedermag (1)
    2009-05-11  13:27
  4. 2009. május 11. 15:226.

    tök uez nálunk is. én éberen alszom, ő irtó mélyen. nálunk is még oldalt a legjobb. de kb. 10 percenként forgatom mint egy BBQ nyársat. a vége az szokott lenni, h kiköltözik a nappaliba. sőt, mikor fáradtabb napjai vannak, akkor már eleve a nappaliban a földön ágyaz meg magának... 

     

    mi is mindent kipróbáltunk, amit csak leírtál. SEMMItől sem lett jobb.

     

    mikor kipihent akkor kicsit  jobb, de az meg ritka, hogy olyan hűdekipihent.

    én is állandóan fáradt-nyűgös vagyok, mert nekem sem jó ez így. szerencsére vita-veszekedés nincs emiatt. sose morog ha már nem bírom, kimegy szegény a nappaliba egy szó nélkül, de ez akkor is olyan szar így.... :-(((((((((((((((((((((((((((((( 

    előzmény:
    Tici (5)
    2009-05-11  15:06
  5. 2009. május 11. 15:065.

    Szedermag! Sajnálom, hogy elkeserítettelek. Nem tudom, hogy ez személyfüggő-e, hátha ír még neked valaki, aki jobb eredményt tapasztalt...

     

    Igen, alvásvizsgálaton is volt előtte a párom, egy éjszakát kellett valami alváslaborban töltenie.

     

    Nálunk is csak miattam volt a műtét, mert nem tudtam tőle aludni. Mostanra már sajnos odáig fajult a dolog, hogy múltkor pl. sírógörcsöt kaptam, annyira idegesített. Pedig nem vagyok egy ilyen bőgős típus. Azóta másik szobában alszik. De persze ez így nem jó!!!

     

    Mi is próbáljuk keresni a megoldásokat. Az utóbbi időben megjelentek mindenféle horkoláscsökkentők, sorban próbálgatjuk őket. Kezdtük a sima orrcsipesszel, az semmit nem ért. Aztán "Snoreeze" spray, ezt orrba kell fújni, nem vált be. Aztán "Silence" spray, ezt torokba kell fújni, ez egy fokkal jobb volt, de nem szüntette meg, inkább csak halkabb lett, de csak 1-2 óráig. Most a Respiractive tapasszal kísérletezünk, eddig ez volt a legjobb, volt olyan, hogy egész éjjel csend volt.

     

    Nem tudom, nálatok hogy van, az én férjem az elején ha hason feküdt, akkor nem  horkolt, de mostmár akkor is... Talán oldaltfekve a legjobb, de ha megbökdösöm és oldalra fordul, 10 perc múlva ismét a hátán van... (Én meg sajnos nagyon rossz alvó vagyok, mindenre felébredek, pl. a gyerekek is elég hamar külön szobába költöztek, mert nem bírtam aludni a szuszogásuktól. Pedig ők ugye nem horkolnak.)

     

    Én is nagyon szeretnék valami jó megoldást találni.

     

    Üdv

    Tici

     

     

    előzmény:
    szedermag (4)
    2009-05-11  14:49
  6. 2009. május 11. 14:494.

    óóó, jajj... nálunk "Csak" miattam lenne a műtét, mert nem bírunk együtt aludni és hát így nem a legszupibb.

     

    ráadásul nálunk ez nem kevés pénzbe is kerül.... és 1%-nnyi az eredmény?!??!

     

    a párod előtte volt alvásdiagnosztikai vizsgálaton?!?!!?

     

    elég vacakul hangzik amit leírtál.

     

     

    előzmény:
    Tici (3)
    2009-05-11  14:28
  7. 2009. május 11. 14:283.

    Szia!

     

    Én a Kft-t és az orvost nem ismerem, de az én férjemet is műtötték a horkolás miatt, ugyanezzel a lézeres leégetéssel, kb. 8 évvel ezelőtt (26 éves volt akkor), a Rókus kórházban. A helyzet kb. 1%-nyit javult.

     

    Utána fájt a torka is sokáig, szerintem kb. úgy, mint egy felnőtt mandulaműtétnél (azért írom, hogy felnőtt, mert a gyerekek ugye gyorsabban gyógyulnak). És még az ajkai és a szája belseje is fájt sokáig, mert a műtét alatt négy oldalról kampókkal kifeszítették a száját (hiszen nyilván csak így fértek hozzá), és ennek ugye sebes lett a helye. Nem volt nagyon csúnya, de fájt neki.

     

    A műtét utáni kajálás is kb. olyan volt, mint egy mandulaműtétnél: hideget, pépeset, szívószállal, ha lehet. Ha jól emlékszem, a tejes dolgokat nem ajánlották (mert a tejben könnyebben tudnak szaporodni a bacik), tehát pl. fagyiból csak sorbet-et.

     

    Nem tudom, hogy ti egészségi okokból csináltatjátok-e, vagy téged zavar az alvásban, de ha ez utóbbi, akkor nekem ezzel kapcsolatban nincsenek jó tapasztalataim az eredményről.

     

    Üdv és sok sikert!

    Tici

    előzmény:
    szedermag (1)
    2009-05-11  13:27
  8. 2009. május 11. 14:002.
    nekem az is oké, ha vki nem erről a helyről ír, csak írjon a beavatkozásról. én már azzal is boldog lennék. Mennyire fá, mennyire lehet tényleg csak pépeset enni, meddig fáj - hány napig. stb. 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
    2009-05-11  13:44

Címlap

top