Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Agyi-érelzáródá s/bénulás/

mandarin01
Létrehozva: 2003. november 21. 01:10
Sziasztok!
Segítséget szeretnék Tőletek kérni!Van valakinek bármilyen tapasztalata ezzel a betegséggel kapcsolatban?A családunkban történt egy ilyen eset,aminek a következménye a bal oldal lebénulása.Sajnos a helyzet egy éve változatlan.Volt gyógytornász nála,természetgyógyász,de sajna semmi!
Kérem akinek van ezzel a betegséggel kapcsolatban bármilyen tapasztalata,segítsen!
Köszike:Mandarin
  1. Torolt_felhasznalo_795512
    Torolt_felhasznalo_795512
    2006. Április 3. 15:3110.

    Sziasztok!

    Nekem is természetesen mint mindenkinek segítség kellene.

    A nagymamámnak is stroke-ja volt egy éve és nagyon fáj a lába és enni nem igazán tud.

    Gyomorszonda van neki betéve.

    Ha valaki tud bármifajta gyógymódot vagy természetgyógyászt az legyen szíves írjon nekem

    Előre is köszönöm

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_925971
    Torolt_felhasznalo_925971
    2004. december 5. 10:589.
    Mandarin írtam privit neked!!!!!! upy
    előzmény:
    mandarin01 (1)
     
  3. Torolt_felhasznalo_801684
    Torolt_felhasznalo_801684
    2004. december 3. 10:368.
    Szasztok !
    Én is a segítségét kérem azoknak, akik az információk birtokában vannak !!! Anyósom már közel 2 éve agyi strokon esett át. Teljesen lebénult, orrszonda, katéter, oxigén. . . szinte minden volt. Örültünk, hogy túlélte. Sokat javult, de a mai napig nem mozdul önállóan, pelenkázni kell, etetni kell. Aposom felvállalta az otthonápolást, mindent kinyomoztunk, hogy mi jár . Az évi 56 alkalmas gyógytornát is kihasználtuk. Most már , ha alig érthetően, de beszél is. Amire szüksége lenne az egy jó rehabilitációos osztály, ahol szakszerüen foglalkoznának vele és tovább
    Ki tud ilyet, hogyan lehet bekerülni. Mi nem adtuk fel, fejleszteni szeretnénk, hogy egy emberibb életet élhessen !!!
    Köszi a segítséget, remélem valaki olvassa ezt a levelemet !!
    Abigelf
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2003. november 24. 09:307.
    Szia Mandarin, bocsi én sem volotam a hétvégén gépközelben.
    Egyetértek Klecsivel, hogy törödjetek vele sokat, szeressétek, menjetek hozzá gyakran.
    Az nem jó, hogy egész nap fekszik, nem szabad. Béreljetek egy tolókocsit, amivel sétálni, emberek közé mehet. Egy fizikoterápiás növér meg tudja mutatni, hogy lehet kiültetni, ha tud, ülhet reggeltöl estig tolókocsiban, persze rögzíteni kell, ha nem tudja magát tartani. Elöször próbáljátok meg egy-kér órára kiültetni, tényleg nem nehéz, ha tudod, hogyan. (Jó a keringésnek)
    Talpmasszázzsal jó eredményeket lehet elérni, testmasszázzsal rendben lehet tartani az izmokat, a bénult oldalon a kezét , ujjait nyitogassátok, ha nem fáj neki.
    Olyan szívesen mutatnék kis trükköket, ami megkönnyíti a napi dolgokat, ha ott lehetnék.
    Minden jót, remélem tudtam egy kicsit segíteni.
    Sajnos csoda ritkán van, nekem van egy új nénim, aki a kórházban 2 hetet csak feküdt, most jött hozzánk és már nyitogatja a bal kezét, felállítottuk, pár mp-et állt a bal lábán. Ěrjál, ha van még kérdésed
    előzmény:
    mandarin01 (5)
     
  5. 2003. november 23. 12:156.
    Szia!
    Sajnos semmi jót és biztatót nem tudok mondani :(
    Nekem anyukámnak volt ez a betegsége, 10 évig élt így, habár Ő az utolsó 3-4 évben kényszerült ágytálra majd pelenkára. Mi is megpróbáltunk az égvilágon mindent, nekünk azt mondták ez már egy visszafordíthatatlan folyamat. De NE ADJÁTOK FEL! én azt mondom történhetnek még csodák!!! annak ellenére mondom ezt hogy nem volt könnyű így az életem, ráadásul anyukám halála után két évvel apukámnál kiderült, gyógyíthatatlan rákja van, nem egészen két hónap alatt végzett vele :(
    BÍZNI KELL! most a legfontosabb hogy megpróbáljátok jobbá tenni az életét, szeretettel, odafigyeléssel, törődéssel. Viselkedjetek úgy mintha nem lenne beteg, ne látszódjon a sajnálat, mert ettől csak rosszabb lesz neki. Én azt mondom az életminőség javításban a család tehet csak valamit. Tudom hogy piszok nehéz dolog, a barátok, rokonok eltávolodnak, a szűk család szinte magára marad.
    Nálunk is apukámra maradt főleg az ápolás, (én dolgoztam) elment munkanélkülire majd előnyugdíjba, mert már nem lehetett anyukámat egyedül hagyni. Sok áldozatot követel egy ilyen beteg!
    Sajnálom ha elkeserítettelek! de emiatt ne adjátok fel!!! talán csak abban tudok segíteni hogy megosztom veled a 10 év tapasztalatát! írj nyugodtam!
    előzmény:
    mandarin01 (5)
     
  6. 2003. november 21. 18:275.
    Sziasztok!
    Bocsi, egész nap nem voltam net közelben. Szóval egy éve történt a dolog, Budán volt anyósom stroke osztályon, aztán pedig ott egy fizetős osztályon, mert egy másfél hónap után haza akarták engedni, hogy nem tudnak tovább segíteni, de azzal hogy másfél évig ne adjuk fel. Ott tornáztatták, etették, itatták, tisztába tették. A bal oldala egyáltalán nem mozdul, a jobb az jó teljesen. Szellemileg teljesen ép, nagyon régi dolgokra is részletesen emlékszik. Aztán hazavittük és apósom ápolja, de teljes embert kíván az ügy. Járt hozzájuk egy természetgyógyász, és egy gyógytornász /sajna ő már nem tud menni/szellemileg akkor lett jobb, de a mozgása nem javult. Csak fekszik kiszolgáltatva mindenkinek. Nagyon rossz érzés, mert nagyon fiatal jókedvű asszonyka. Alpok kérdésére válaszolva, igen ez volt a papírján is hogy agyi infarktus.
    Miket tapasztaltatok?Van valami csodarecept, vagy jóságos doktorbácsi:-) ??
    Nyelési zavarai nincsenek.
    Segítsetek légyszi!!!
    Köszike:Mandarin
    előzmény:
    klecsi (3)
     
  7. 2003. november 21. 09:494.
    Szia, én ilyen betegekkel dolgozom, mennyire tud mozogni? Fekvö, tud ülni, állni, járni? Vannak nyelési zavarok? Egy éve történt? Milyen terápiát kapott?
    előzmény:
    mandarin01 (1)
     
  8. 2003. november 21. 09:213.
    Szia!
    Sajnos nekem van tapasztalatom, kérdezz nyugodtan.
    előzmény:
    mandarin01 (1)
     
  9. 2003. november 21. 07:452.
    Ezt hívják agyi infaktusnak?
    előzmény:
    mandarin01 (1)
     

Címlap

top