Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Felfázás

helgus22
Létrehozva: 2008. május 13. 22:10

Nagyon sok helyen olvastam már róla, hogy mi  jó felfázás ellen. Az igazság az, hogy jelenleg túl vagyok 2 antibiotikum kúrán (Semicillin, Tarivid), de lassan egy hónapja nem múló bajom van.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen vizsgálatokra van szükség ilyen esetben. Már ott tartok, hogy bármi alá vetem magam, csak legyen vége.

Tavaly májusban szültem és azóta szinte minden hónapban előjön. Előtte évente 2-3-szor. Rendszeresen szedtem a Cran-C-t, de sajnos csak a tünetek múltak el, újra és újra visszatér!

Szeretném, ha segítenétek, mert ez az érzés megőrjít!

Köszönök mindent! 

  1. 2016. augusztus 4. 23:2847.

    Kedves Helga , s mindenki más akit hasonló probléma gyötör!


    Én 2015 januárjában hihetetlenül felfáztam, s rögtön rohantam is a nőgyógyászohoz, aki azomban szabadságon volt, igy a kezelő orvosom írt ki antibiotikumot e-colira. Sajnos a tüneteim csak kisse enyhültek de nem múltak el így elmentem nőgyógyászati szűrésre ahol kimutatták, hogy ureaplasmam van és e colim is. Nos a nogyogyasz csak az ureaplasmara koncentralt igy kiirt azytromicint amitol csak rosszabbodott az allapotom. Ez utan 21 napig szadtem doxicylint amitől az ureaplasmam megszűnt, de engem tovabbra is kinoztak a vizelis panaszok, s az antibiotikumoktol allando candidozis is gyotort. Mondanom sem kell, hogy ekkor mar jocskan  legyengult az immunrendszerem is. El kezdtem szedni d-mannozt, tőzegáfonyát... még további 5 antibiotikumot kiszedettek velem!az osszes itthon ismert modszert kiprobaltam de meg 2016januárjában is sírva jottem ki az urologus es nogyogyasz rendelojebol mert meg mindig pozitiv volt az e coli leletem. Tűkrozest irtak ki marciusra. DE!!!ekkor mar egy eves kutatas utan, lassan jobban ertettem az antibiotikum rezisztenciahoz mint a legtobb doki akinel jartam igy igy dontottem felhagyok az orvoshoz jarassal mert 12 nel jartam es egy sem tudott segiteni! Akkor egy nap a youtubon talaltam egy amerikai orvost aki az INTER PHASE PLUS nevű enzimkeszitmenyrol tartott eloadast! ez az enzim segit lebontani az e coli altal kialakitott biofilmet, amelyre nem tudnak hatni az antibiotikumol s hosszas felfazas , ferrekezelt allapotok eseten ez a problema fo pontja. Kis hezitalas utan megrendeltem az amazonrol mert mar ketelkettem hogy barmi is tud rajtam segiteni de tettem egy utolso probat! nos marciusban!!!! egy honapi szedes utan es tobb mint egy ev mindennapos szenvedes utan! negativ lett a leletem! azota hiszek a csodakban :) nem dolgozok egy cegnek sem nalunk szerintem meg nem is ismerik ezt a keszitmenyt de mindenkinek aki hasonlo problemaval kuzd nagyon ajanlom, mert higgyetek el van megoldas! mindenkinek jobbulast!!!!

    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  2. 2008. május 22. 21:4746.

    Szia Tanita!!!

     

    Remélem jobban vagy már és leszel is ezután!!!

     

    Én jelenleg megelőzésként homeopátiás golyókat szedek, eddig a Cran-C-t szedtem. Úgy néz ki, hogy segít, de nem akarom elkiabálni!!!

     

    Szívesen venném, ha beszámolnál az eredményedről.

    Én még nem mentem el kivizsgálásra (jelenleg tünetmentes vagyok!), de ha ismét előjön, akkor első utam nőgyógyász, aztán urológia.

     

    A sex előtt+utána pisit én is csinálom, azóta, hogy hallottam a lányoktól, biztos ez is jelent valamit. Én tudok mindig valamit produkálni!!! Ha 1-2 csepp, de fontos!

     

    Minden jót kívánok!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_271026 (45)
    2008-05-22  13:39
  3. Torolt_felhasznalo_271026
    Torolt_felhasznalo_271026
    2008. május 22. 13:3945.

    Kedves mindenki!

     

    Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, rengeteg hasznos dolgot tanultam tőletek.

    Leírom énis a kálváriámat, hátha tudok ezzel valakinek segíteni. A szokásos "felfázásos" tünetekkel kezdődött a dolog. Háziorvos, antibiotikum, enyje-benyje vigyázz jobban magadra, stb. Elmúlt. 3 hét múlva ismét kellemetlen tünetek, ismét háziorvos, hmmm már megint felfázás? Na jó, antibiotikum, elmúlt. Aztán ismét felfázás, gondoltam megy a franc orvoshoz, majd én kigyógyítom magam. Természetesen sok ivás, Urogin, hátha meggyógyulok. Ez ment is egy darabig. Aztán persze, amikor már túl sok benned a baci, és a hólyaghurut előrehaladott állapotban van, nem segít az Urogin. "legalább a fájdalom múljon el" alapon,3-4 napig eszegettem az Algoflexet, mert éppen kiránduláson voltunk, nemis tudtam volna máshoz hozzájutni.

    Múlt héten, szombaton (ma csüt.van) az ügyeletre kellett mennem, mert magas láz mellett azt hittem leszakad a vesém. Onnan sürgősségi, rtg,ultrahang-négyszer, tehát minden szakrendelésen, vesekő, vagy vajon mi ez? stb.stb.

    Senkinek nem kívánom ezt a vese-fájdalmat, azt hittem lemarom a falat. A non-stop fájdalom kikezdte az idegrendszeremet is, tényleg azt hittem megbolondulok. A lázam semerre sem mozdult. Végülis kaptam egy Ciprum nevű tabletták, ez erős baci-ölő valami. Holnap lesz kész a tenyésztésem az urológián.

    Az előző 5 nap pokoli volt, a mai már tűrhető, lázam már alig, a vesém még most is fáj, de már elviselhető mértékben. Summa summárum, ez tényleg nem játék, sajnos aki egyszer hólyagproblémával küzd, az nehezen gyógyul ki belőle.

    Optimista vagyok, és nem adom fel!! Beszereztem egy csomó gyógyteát tegnap, + Cran-C-t is, szedem, eszem, iszom, napi 3-4 liter folyadék.

     

    A nőgyógyász azt mondta, figyeljünk oda a szexnél... hmm... jójó de eddig is figyeltünk!! Ha azt mondjátok, hogy az előtte pisi utána pisi + zuhi segít, mindenképpen bevezetem.

    De azt elárulhatnátok, hogy ha előtte pisi, akkor utána mit pisiljek?

     

    Köszönöm a tippeket, gyógyulást kívánok mindenkinek!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008. május 16. 12:1544.

    Köszönöm szépen!!!

     

    Én is így képzelem el a kivizsgálás menetét!!!

    Mástól is hallottam erről a gyógyszerről.

    Remélem többet neked sem kell kínlódni!

    előzmény:
    *Boriska (43)
    2008-05-15  20:46
  5. 2008. május 15. 20:4643.

    Kedves Helgus!

    Nagyon együtt érzek, nekem 3 havonta szokott előjönni (főleg szex után), de most - kopp-kopp-kopp - öt hónapja nem volt...

     

    A háziorvos mindig antibiotikumot írt fel, legutóbb ragaszkodtam, hogy küldjön el kivizsgálásra (különben nem is kellett beutaló, csak mondta, hogy jó, akkor menjek el az SZTK-ba). Az SZTK-ban csináltak egy hólyagtükrözést (ezt olyankor nem lehet, amikor éppen gyulladásban van a hólyag), kiderült, hogy gombám van a hólyagalapon, ez fertőződik mindig felül valami bacival, amit antibiotikummal kiirtunk, de a gomba marad. Most kaptam rá gyógyszert. Csináltak még továbbá vese- és hólyagultrahangot (ez negatív lett), és most folyamatban van egy három hónapos Uro-vaxom-kúra. Ez a gyógyszer olyan, mint egy szájon át szedhető oltás, baci-"alkatrészeket" tartalmaz.

     

    Szóval a lényeg, hogy ragaszkodj a kivizsgáláshoz, az urológushoz tudtommal nem kell beutaló. Én is sok szenvedéstől kíméltem volna meg magam, ha előbb elmegyek.

     

    Minden jót!

    előzmény:
    helgus22 (42)
    2008-05-14  13:23
  6. 2008. május 14. 13:2342.

    Köszönök mindent mindenkinek!!!

     

    Ha az orvos nem segít kipróbálok mindent, amit ajánlottatok!

     

    12 éves korom óta küszködök vele. Már akkor véres volt a vizeletem. A mai napig emlékszem arra a napra, mikor felfáztam.  Azóta éves szinten előjön 2-3 alkalommal.  Mindig sikerült kikúrálnom magamat (Urogin, Cran-C, cickafarkfű,- kamillafürdő és gőz....).  De most már ott tartok, hogy ebből elég! Főleg, hogy az elmúlt 1 évben havonta előjön. Tényleg véget kell vetni ennek és egy alapos vizsgálat szükséges. Az a szomorú, hogy volt olyan doki, aki azt mondta, hogy hajlamos vagyok rá és együtt kell vele élnem.  (száradna le a .........)-gondoltam magamba.

    előzmény:
    ANDREA* (39)
    2008-05-14  06:17
  7. 2008. május 14. 13:1341.

    A fehérvári természetgyógyász érdekelne! Hol található és ki is ő....???

    Köszönöm

    előzmény:
    nanita001 (36)
    2008-05-13  23:47
  8. 2008. május 14. 06:5840.
    Nekem az Urogin nevű tinktúra jött be, mellette kb diónyi semleges (baba pl...) krémbe belekevert 1 csepp teafaolaj- tamponra kenve...ez a mennyiség elég pár napra /egyébként gomba ellen is kitűnő.../
    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  9. 2008. május 14. 06:1739.

    Az itt leirt gyogyteak nagyon jok.

    Mindenkeppen napi 3 l folyadekot igyal meg, hogy gyorsabban kitisztulj.

     

    Napi 2 fokhagyma kapszula nagyon hatasos, mellette pedig legalabb 3 napig minden este tengeri sos ulofurdo, jo meleg vizben, legalabb fel ora.

    http://www.meno.ro/egeszseg/hir=740

    En egy fel kad vizbe teszek 1 kg tengeri sot.

    3 nap utan meg legalabb egy hetig ket naponta erdemes megismetelni. Aztan pedig hetente egyszer.

     

    Evek ota minden heten 1-2 nap ezt csinalom, azota elmultak a panaszaim.

     

    Sot: volt petefeszek cisztam, amely masfel honap utan egyszeruen eltunt.

     

    Ha anyagilag megengedheted magadnak akkor teleengeded a kadat es 2 kg sot tehetsz bele, es nyakis bujj a vizbe.

     

    A so fertotlenit, tisztit. A negativ energiak is tavoznak a szervezetedbol. A termeszetgyogyaszom szerint az ekszereinket is erdemes havonta egy ejszakara tengeri sos vizbe tenni, mert azok is osszegyujtenek mindefele negaitiv sugarzast, es negativ energiat.

     

    Probald ki.

     

     

    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  10. 2008. május 14. 00:5038.

    Jó egy évig elkísért a hólyaghurut, azt hittem megbolondulok, kb. 2 hetente jött és gyötört...Szedtem többféle antibiotikumot: nekem a Zanocin segített hosszabb időre, illetve a Supherb tőzegáfonya kivonat, ami méregdrága ugyan, de kifejezetten erre van!

    Olcsóbb megoldás is van (kinek mi segít) menj be egy gyógyszertárba és kérd a következő (zacskós) teákat:zsurló, medveszőlőlevél, cickafarkfű. Ezekből a tasakokon látható módon áztatással kell teát csinálnod ami oltári rossz izű, de a cél érdekében mindent, illetve naponta 2 alkalommal ugyanebből készített ülőfürdőt kell venned (keverjed meleg vízzel, hidegbe ne ülj!)!

    Nekem ez utóbbi mulasztotta el és jó másfél éve nem jelentkezett.

    De egy gyógynövényboltos hölgy azt is mondta, hogy ez nem biztos, hogy felfázás, vagy hólyaghurut, hanem kísértetiesen hasonlít a hüvelygyulladáshoz! Ha ezek nem használnak, menj nőgyógyászhoz is! (a  teakeverék már egy nap után használni szokott, de pár napig csinálni kell)

    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  11. 2008. május 14. 00:2237.

    Ha kaphato/tudsz szerezni ilyenböl készült juicet vagy mást

    Vaccinium oxycoccos, nem tudom mi ez a piros bogyosnövény  magyarul, nagyon sok nönek segitett itt nálunk. 
    Nem vagyok varázsfü vagy homeocsoda-hivö, ezt sk probálnám, ha ujra gondom lenne.

     

     

    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  12. 2008. május 13. 23:4736.

    szia!

     

    Nem olvastam végig a topicot, ezért lehet olyat írok amit már írtak.

     

    Barátnőm 24 éves. Szegény 17 éves kora óta ezzel szenved. A dokik azt mondják, h olyan nincs h felfázás. Az ilyen tünetek hurutra vagy gyulladásra utalnak. Volt már 3 kereztes véres vizelete, sok átsírt óra van mögötte. Tenyéztettek vizeletet, urológiára járt. Felkeresett vmi szakértőt, akire valamelyik újságban bukkant. elment fizetett azt hiszem 20.000, és kapott egy csomó receptet. Azt megállapították, h a szexuális életéhez is köze van...na szegénynél már minden aktus rituálé. A párjával kivizsgáltatták magukat egy magánklinikán, de semmi. Ő nolicilint szedett, de azt 2-vel. Bárhová ment mindig volt 2-3 levél nála. Ez nagyon erős ezért kipróbálta az aloevárás termékeket, berry nektár stb...

     

    Valahogy rábukkant egy székesfehérvári természetgyógyászra. Elment, bár már nem hitt semmiben. Bentvolt a dokinál, az kiakadt, h a szervezetét eltömítette az aloevera, ami csak tüneti kezelésre jó, de magát a gócpontot nem szüntette meg. Bent volt 3 órahosszáig és kijött egy papírral amire vagy 30 dolog volt felírva. Ezeket a füvelet, géleket, magokat, krémeket megvette...és láss csodát.

     

    6 hónapja semmi baja! Azelőtt 2 hetente jött neki elő a problémája. A legtöbbet az ülőfüves termékek segítették...

    Fogalmam sincs, h mik ezek de szivesen megkérdezem ha érdekel.

     

    Hidd el, ha vki akkor ő már nem hitt semmiben, de igazából hitt minden újban....és ez hozta meg a sikert. Én csak röhögtem, h mi a fenének ez a millió gyom a kád szélén, de ő betartotta az utasítást és ma már jól van!!! Kopp-kopp

     

    Na, ez igencsak hasonlít egy szentimentális Napló riporthoz....

     

    Remélem tudtam/tudok segíteni!

     

    Szép estét!

     

     

     

     

    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10
  13. 2008. május 13. 23:2735.

    Szia helgus!

     

    Pont ezt akartam javasolni, én régebben mindig kaptam antibiotikumot, ami jól kiütött, aztán a homeós dokinőm javasolta a Cantharist és legközelebb mikor felfáztam kipróbáltam, nekem nagyon bevált, az a titka hogy amikor az első jelek jelentkeznek már be kell venni, többször is aznap, aztán ahogy csökkennek a tünetek, egyre kevesebbszer, pár nap alatt elmúlasztja úgy hogy a fájdalmas pisilés teljesen kimarad...

    /Persze a homeónál szokásos dolgokat be kell tartani, tudod a mentolt, kávét kerülni és nem inni/enni bevétel előtt+után kb 20-30 percig./

     

    Egy próbát megér, mellékhatása nincs , persze azért egy jó alapos kivizsgálás mindenképpen jó lenne és esetleg egy homeós orvosi tanácsadás is...

    előzmény:
    helgus22 (29)
    2008-05-13  23:06
  14. 2008. május 13. 23:1934.
    cica_barátnak nagyon nagyon igaza van!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2008. május 13. 23:1733.

    azért ez elég "érdekes" hogy 10 éve nem vizsgáltak ki...

    lehet hogy megérné , ha befeküdnél egy kórházba, ahol tetőtől talpig kivizsgálnak. Vese UH, tenyésztés, egy hólyagtükrözés, vérkép, stb....

     

    Persze, tudom ebben a nagyon jó új rendszerben nem egyszerű...

     

    És ha nem is fekszel be, de talán jobb lenne haegy kórházban nézetnéd meg magad. nekem az sztk-ban soha nem volt jó tapasztalatom (csak akkor ha a munkahelyemről protekcióval mehettem..)  Ott olyan mintha futoszalagon menne minden, valahogy sokmindennel csak felületesen , vagy egyáltalán nem foglalkoznak. Azért egy kórházban mégis más... persze ottis van időpont,de több orvos. (lehet hogy ezt azért látom igy mert 7 évig kórházban dolgoztam??) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_517177
    Torolt_felhasznalo_517177
    2008. május 13. 23:1632.

    A tenyésztésen mind nőgyógyászati, mind vizelettenyésztést értek!

    A kettőt együtt kell kezelni!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_517177 (31)
    2008-05-13  23:15
  17. Torolt_felhasznalo_517177
    Torolt_felhasznalo_517177
    2008. május 13. 23:1531.

    Hát ez elég nem jó hír. Minden egyes alkalommal kellene csinálni tenyésztést, mert az egyes bacik más és másfajta orvosságra múlnak el. Ha nem megfelelő és nem elég ideig szeded, akkor újra és újra kiújul!

     

    Szerintem menj el egy jó urulógushoz, csináltass rendszeresen tenyésztést, és vizeletvizsgálatot is és nézesd meg a vesédet is!

     

    Abból is lehet valamire következtetni, hogy milyen visszatérő bacik vannak, de így, hogy csak egyszer csináltak tenyésztést, így nehéz!

     

    Ezért nem Téged, hanem már sokadszor a sok hozzá nemértő, felületes orvost okolom!

    előzmény:
    helgus22 (30)
    2008-05-13  23:09
  18. 2008. május 13. 23:0930.

    Csak egyszer volt vizelettenyésztésem, így nem tudom, hogy milyen bacik vannak jelen.

     

    Nem voltam vesevizsgálaton, de lehet nem ártana, mert több, mint 10 éve áll fenn ez a visszatérő betegség.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_517177 (27)
    2008-05-13  23:03
  19. 2008. május 13. 23:0629.
    Valaki próbálta már a Cantharis 9Ch-t???
    előzmény:
    helgus22 (26)
    2008-05-13  23:03
  20. Torolt_felhasznalo_517177
    Torolt_felhasznalo_517177
    2008. május 13. 23:0528.

    Az sztk-s orvosok főleg 50 felett a középkorban járnak. Nagyon gáz!!

     

    A vesédet nézték már?

    előzmény:
    helgus22 (26)
    2008-05-13  23:03
  21. Torolt_felhasznalo_517177
    Torolt_felhasznalo_517177
    2008. május 13. 23:0327.

    Hát ez nehéz ügy!

     

    Azt hallottam, hogy öblítőtől is lehet, illetve tangától!

     

    Mindig uazok a bacik szoktak lenni, vagy állandóan változik?

    előzmény:
    helgus22 (25)
    2008-05-13  22:58
  22. 2008. május 13. 23:0326.

    Hát tényleg már csak a nődokimban bízok! Csak az a baj, hogy min. 2-3 hét, amire időpontot kapok. Sztk rendelésre nem megyek, mert anno azt mondták, hogy öltözzek fel rendesen, táplálkozzak egészségesen, sportoljak....ha nem, akkor ezzel kell együtt élnem.

    Vicces!

     

    Mikor terhes lettem, nagyon fájdalmas volt a pisilés, akkor nem adtak gyógyszert, kb 1 hónapig tartott a fájdalom. Nem volt semmi!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_906861 (24)
    2008-05-13  22:58
  23. 2008. május 13. 22:5825.

    A párom konkrétan ez ügyben nem volt dokinál, de járt urulógusnál, mert veseköve van és átesett egy nagyobb kivizsgáláson.

    De óvszerrel védekezünk, így talán nem tőle van.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_517177 (23)
    2008-05-13  22:50
  24. Torolt_felhasznalo_906861
    Torolt_felhasznalo_906861
    2008. május 13. 22:5824.
    Vörösáfonya kapszula, és közösülések után mindig ürítsd ki a hólyagodat, hogy éjszakára ne maradjon benne pisi ami ben elszaporodhatnak a gyulladt hüvelyből átjutó bacilusok. Ki kell gyógyulnod a hüvelygyulladásból is, a bifidusz eszenziszt ajánlom(Protexin)(akár Candida is okozhatja, nődoki majd megmondja)
    előzmény:
    helgus22 (1)
    2008-05-13  22:10

Címlap

top