Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tényleg mellrákot okoz??

thistle
Létrehozva: 2003. augusztus 29. 18:07
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A júliusi POPCORN magazinban Avril Lavigne azt nyilatkozta - idézem - : "Azt olvastam a deókró, hogy alumíniumrészecskéket tartalaznak, amelyek mellrákot okozhatnak. Azóta semmilyen dezodort nem használok, így állandóan attól félek, hogy izzadságszagom van. Épp ezért egyszerűen több parfümöt használok, ami remekül leplezi a testszagot."
Akkor a tesómmal és édesanyámmal megbeszéltük, hogy Avril ostoba és rossz példát mutat a rajongóinak, amiért ahelyett, hogy azt nyilatkozza többet mosdik, azt nyilatkozta, hogy több parfümöt használ. (Figyelem! Nagy rajongója vagyok az énekesnőnek, nem blamálom!!!) Az újság pedig még ostobább, amiért egy ilyen nyilatkozatot nyílvánosságra hoz és ezzel hozzájárul a rossz példa terjedéséhez, mikor szerintem a fiatalok körében így is éppen elég nagy probléma, hogy nem mosdanak rendesen és nem használnak dezodort. Én úgy jövök a képbe, hogy leváltottam az eddig használt Secret Platinum dezodoromat, mert nem volt elég hatásos, ráadásul a ruháim elszineződtek tőle és tönkrementek. Néhány nappal ezelőtt vásároltam egy Sanex golyós dezodort, mert az egyik ismerősömtől azt hallottam, hogy az hatásos. Úgy tűnik nekem is bevállik, csak egy baj van vele: alumíniumrészecskéket tartalmaz.
Nem vagyok az a típus, aki mindenben tökéletesen igazodik az általa imádott sztárhoz és talán röhelyesen hangzik, hogy Avril Lavigne-t idézem, de "tőle" hallottam a dologról és komolyan érdekelne, hogy valóban mellrákot okoz-e az alumíniumrészecskéket tartalmazó dezodor.
Egy aggódó lány
  1. Torolt_felhasznalo_452954
    Torolt_felhasznalo_452954
    2009. június 26. 12:3862.
    előzmény:
    Cat68 (58)
    2004-10-14  22:00
  2. 2005. szeptember 1. 20:5061.
    Hú, de mérges ez a vita. Jómagam természetgyógyászattal is foglalkozgatok. Vannak olyan módszerek, amiktől a hideg ráz (petróleumivás pl.) én nem javasolnám senkinek.
    De! És ez a lényeg! Aki tényleg szívvel-lélekkel-testtel meg akar gyógyulni, az meg fog. Attól, amiben hisz, amitől elhiszi, hogy meggyógyul, ha ez a kemoterápia, akkor az, ha ánizsolaj bal fülcimpára csepegtetése, akkor az. Csak ezt mindenki elfelejti. Pedig a lényeg a hit. Én hiszem és bízom, hogy a nyugati orvoslás és a természetgyógyászat egyszer egymásra talál, mindkettőből összeáll egy jól működő rendszer, ami talán többet tud segíteni majd mindennél. De sajnos erre várni kell. Vannak bunkó orvosok, de találkoztam már köcsög természetgyógyásszal is. És találkoztam becsületes orvossal és szív-lélek természetgyógyásszal. Az első és legfontosabb az emberség, mindegy kiről van szó.
    Ártalmas minden. Nagy mennyiségben. Stressz, zsír, zsályatea. A természetes anyagok is veszélyesek lehetnek. Úgyhogy szerintem ennyi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. február 5. 19:3360.
    Az orvosok felsülnek. Ez alatt pontosan mit értesz? Hogy nem sikerül mindenkit meggyógyítani? Hogy egyes sarlatánokkal ellentétben nem ígérnek csodákat? Az autószerelő sem tud megjavítani egy agyonstrapált, ősöreg járgányt. Igazad van abban, hogy a hangsúly a megelőzésen, az életmódon van, de ha már megtörtént a baj, forduljunk szakemberhez, és ne kétes értékű gyógymódokkal próbálkozzunk. Nagyon sok orvos elismeri a természetgyógyászat helyénvalóságát, és amennyiben megfelelően bizonyított, hogy a módszer nem KÁROS, akkor alkalmazza is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2005. február 5. 18:0559.
    Kar, hogy ennyire elmergesedett a vita. Mindazonalatal kivancsi lennek, hogy azok, akik a termeszetgyogyaszatot tamadjak es az orvostudomanyt vedik, szoval ezek mennyi SAJAT tapasztalattal rendelkeznek. Mert az a benyomasom, hogy nagy az ideologiaia nyomas az egyik oldalon, es ez mindenkeppen torzitja az osszkepet. Nekem sajnos (fiatal korom ellenere) mar nagyon sok dolgom volt orvosokkal es termeszetgyogyaszokkal is (mindket-felevel voltak botranyosan rossz es felemeloen jo tapasztalataim is), es emellett egeszsegfejlesztest tanulok az egyetemen, aholis azt tanitjak, hogy kb 50%-ben az eletmodunkon (pl. a dezodorunkon, de meginkabb azon, hogy mit veszunk magunkhoz es mennyit mozgunk a friss levegon, valamint hogyan kezeljuk a stresszt), es csak kb 5%-ban a genjeinken mulik az egeszsegunk -- a maradek a korulmenyeinktol fugg. Arra a kerdesre pedig, hogy miert kiserletezik az ember a termeszetgyogyaszokkal: azert, mert az orvosok felsulnek. Gyakran. Sajnos. Szemben az autoszerelokkel, akik ritkabban. Talan azert, mert az autonak nincs lelke, vagy fene tudja. . . Es ha valakit meg erdekel, hogy mik az alternativ lehetosegek dezodor ugyben: nagyon keves lehetoseg van, mert a legtobb termek, ami aluminium-mentes abszolut nem hasznal testszag ellen (persze mosakodni fontos). Nekem bevalt a Weleda valodi citromolajbol keszult dezodorja, amit a Londonban elo baratnomtol kaptam, itthon eddig meg nem lattam, es termeszetesen nem az atlag honpolgar penztarcajahoz szabtak. Ez van, vagyis nincs. Mindenkit udvozlok, es ne feledjetek, a stressz artalmas. Legalabbis, amikor igy egymasnak estek, biztosan. Mindenki jot akar. Majdnem.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2004. október 14. 22:0058.
    Sajnos megint magamra maradtam a megválszolatlan kérdéseimmel. . . .
    előzmény:
    Cat68 (57)
     
  6. 2004. október 13. 23:1057.
    Ha már az autóval példálóztál:ha valakinek elromlik az autója, akkor elviszi a szervízbe, és eszébe sem jut, hogy a piacon vegyen egy csodaszert, amit beletölt a benzintankba, és attól majd beáll a gyújtás, megjavul a motor, sőt még a defektes kerék is helyrejön. Akkor a saját testével miért kisérletezik az ember????
    előzmény:
    Csogu1 (53)
     
  7. 2004. október 13. 22:5656.
    No helyben vagyunk. Valaki indít egy topikot jóindulatúan, kiváncsian, véleményeket kérve daganatos betegségről, és azonnal ellepik a "jóakarók". Mondd már el nekem Te is és kedves Pipacsbácsi "barátunk" is, akitől ugyan más topikban már megkérdeztem, de nem méltatott válaszra (vagy nem tudott válaszolni), hogy ti mit tudtok az onkológiáról, a kemoterápiáról? Azon kívűl, hogy azt szajkózzátok:méreg, méreg, még egyetlen normális hozzászólást nem olvastam erről.
    A természetgyógyászokkal meg tán jó lesz vigyázni, van aki szájon át adott petróleummal (!!!) "segít" a daganatos betegeknek. . .
    előzmény:
    Csogu1 (53)
     
  8. 2004. október 13. 20:4655.
    Engem mellrákból az onkológusom gyógyitott meg. De ebben a rákfajtában is van gyógyithatatlan. Ezért nem kell hibáztatni az onkológust. Remélhetőleg a legrosszabb esetben is megtesz mindent az élet meghosszabbitásáért.
    Egyébként nekem egy orvos barátom azt mondta, hogy a rák az immunrendszer leromlásától lesz, azt pedig a stressz, trauma okozza. Ne is keressem az okát. Amindenkiben van ráksejt, de egy trauma után kb. 2 évvel előjöhet. nem törvényszerű. Tehát az immunrendszerünkre kell nagyon figyelni.
    előzmény:
    Csogu1 (40)
     
  9. 2004. szeptember 14. 21:0454.
    Sajnos a gond ott kezdődik, hogy nem pontosan tudom, mi a természetgyógyászat. Ez nem kötekedés, minél jobban beleás az ember, annál zűrösebb a helyzet. És mindenki mást ért rajta. A "hagyományos" gyógyászatban is sok "természetes" származású anyag van és a természetgyógyászati szerek sem olyan "természetesek", mint gondolnád. Ugyanolyan vegyi anyagok, mint a gyógyszerek, sokszor ugyanolyan veszélyesek is.

    Az élelmiszergyártók elleni fellépést hol kezdjük? (De már megint legalább két dolgot akarunk egyszerre megbeszélni)
    előzmény:
    Csogu1 (53)
     
  10. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 20:1953.
    Vagyis az értelmes és becsületes orvosoknak együtt kellene dolgozniuk, az olyan természetgyógyászokkal, akiknek van is tudásuk, a mi érdekünkben. Utána együtt fellépni az olyan vegyianyag gyártók ellen, akik most magukat élelmiszer gyártónak hívják. Mondd ha nem értesz ezzel egyet. . .
    előzmény:
    Pirx (51)
     
  11. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 20:0652.
    Így van, nincs is ezzel semmi baj.
    A baj ott kezdődik, hogy egymás tapasztalatát, érveit, észrevételeit, lehülyézük.
    Pedig nem szabadna.
    Nekem ezért nem tetszett, hogy ennyire leszóltad azt, aki igazat írt.
    előzmény:
    Pirx (51)
     
  12. 2004. szeptember 14. 20:0051.
    Én meg tudnám sorolni azoat az eseteket, amikor a természetgyógyász Candida-diétával kezelt egy szemre ráterjedt herpest, és ma a 21 éves lány fél szemére vak. Egy másik természetgyógyász a hasfalon lévő elrákosodott anyajegyet fokhagyma-pakolással kezelt és a betegnek kilyukadt a hasfala. Egy harmadik csodaszerrel kezelt egy olyan nyirokcsomórákot (Hodgkin-kórt), amely kezdeti stádiumban gyakorlatilag gyógyítható. Mire végre hozzáértő kezekbe került, már a tüdejét annyira elárasztotta a folyamat, hogy majdnem megfulladt. És ha akarod, sorolhatom még sokáig. . .
    előzmény:
    Csogu1 (49)
     
  13. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:5150.
    De sorolhatnám az egyedi adatokat.
    A legszebb az, ha személyesen beszélgetek egy dokival, aki mondjuk nem hátrálhat meg, mert nem engedi a társaság, a helyzet. Elég hamar elismeri, hogy ilyen világban élünk és elenged egy bárgyú mosolyt.
    Hiába na, ilyen a világ :)
    előzmény:
    Csogu1 (49)
     
  14. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:4949.
    Adatok?
    Nem elég neked az, hogy ezrek halnak meg olyan betegségben amiben nem kellene. Vagyis nem ennyi embernek kellene.
    Adatok?
    Nekem 6 évig volt pánikbetegségem és semmit sem tudtak ellene tenni. Azt egy természetgyógyász 1 hónap alatt rendbe hozott.
    7 éve panaszmentes vagyok.
    Adatok?
    Feleségemnek 11 évig fájt a feje. Orvosok semmit sem tudtak tenni.
    Ugyanaz a természetgyógyász annyira rendbe hozta, hogy azóta "csak" 2-3 hetente fáj a feje, de akkor sem kell injekcióért rohanni.

    Ezek nem adatok?
    Igaz, egyedi, de engem pont ez érdekel. A velünk kapcsolatos egyedi adatok.
    Az indulatosságért meg elnézést, de ez a téma mindig kiborít.
    Addig, amíg az orvosok attól függően írnak ki gyógyszert, hogy utána azért mit kapnak ajándékba a beteglátogatotól, addig én nem tisztelem őket.
    Ne mondd, hogy ilyen nincs, mert pont a napokban robbant ki egy ilyen botrány.
    előzmény:
    Pirx (47)
     
  15. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:4448.
    Óvonő mesélte, hogy az eddigi pályája alatt soha nem volt annyi saláta az ovisoknak, mint a Csernobili robbanás után.
    Gondolom nem kell elmesélnem neked, hogy miért.
    Na, ezt teszik velünk ezek a hatalmas emberek.
    Igaz, nem az orvos tehet róla, de sokkal többet tehetnének ellene.
    Lásd példának Lenkeit!!!!
    előzmény:
    Pirx (44)
     
  16. 2004. szeptember 14. 19:4147.
    Túl sok mindent akarunk egyszerre megbeszélni. Az, hogy egy mentős bunkó, az egy dolog (etikai, erkölcsi kérdés). Hogy ilyen statisztikák alapján mérik egy kórház "jóságát", az egy másik (adminisztratív) kérdés. A harmadik dolog (és most jó lenne ennél maradni), hogy bármit is értelmesen meg tudjunk beszélni, ahhoz adatok kellenek, nyilván Te is egyetértesz ezzel - hiszen egyébként mindenre tudunk példát és ellenpéldát hozni.
    előzmény:
    Csogu1 (45)
     
  17. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:3846.
    Mindig tisztelet a kivételnek. De ha azt az egyszerű érvet nem vagyunk hajlandók megérteni, hogy attól leszünk betegek, amit megeszünk, megiszunk, magunkrakenünk, addig, amíg arra vigázunk, hogy az autónkba mit teszünk, de azt figyelmen kívül hagyjuk, hogy mit etetünk a gyerekeinkkel, na addig, nincs miről beszélni:(

    Addig, amíg egy orvos nyíltan felvállalja, hogy neki a beteg olyan, mint az asztalosnak a fa, vagyis munkadarab, addig miért tiszteljem őket? A statisztika miatt?
    Addig, amíg a feleségem majdnem MEGÖLTÉK és nekem és egy becsületes, lelkiismeretes doktornőnek köszönhető, hogy ma is itt van velem, addig, amíg nekem egy törés után 4 nappal levette a fekvőgipszet és ezzel tönkre vágták a sport karrierem, addig, amíg betegeket elcserélik, addig. . . . . . . . . . . .
    Miért bízunk és higyjünk nekik?
    A statisztika miatt?
    előzmény:
    Pirx (44)
     
  18. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:3245.
    Mesélek neked valamit erről a statisztikáról.
    Ki akartam jönni az egyik kórházból autóval, de nem bírtam, mert elállta az utam egy mentő. Az autó mellett dohányoztak a mentősök. Kérdeztem, hogy mikor indulnak el, azt válaszolták, hogy nem tudják, mert még él az ipse, de nem sok van neki hátra.
    Kérdeztem, hogy akkor miért nem tesznek vele valamit. Ezzel már nem lehet. (érted, ezzel!!!) De akkor miért várnak itt? Mert ha a kórház területén hal meg, akkor a kórház statisztikáját rontja, ha az úton a mentőben, akkor a mentősökét.
    Na ez barátom a statisztika :((((
    előzmény:
    Pirx (42)
     
  19. 2004. szeptember 14. 19:2844.
    Együttérzek a veszteségeid miatt. De szerintem a szomorúságodat nem fogja enyhíteni, ha lehülyegyerekezed az összes orvost. Nem hiszem, hogy akár én, akár más orvos állította volna, hogy mindenféle rákra van gyógymód. Az orvos annyit tehet, hogy ha olyan betegséget észlel, amire van gyógymód, akkor a kettőt összehozza. Ha nincs, akkor nem igazán tud mit tenni. És ez nem az ő hibája.
    előzmény:
    Csogu1 (43)
     
  20. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 19:1943.
    Pont erről van szó.
    Adatok, statisztika.
    Ha 10 szerettedből 3 meghal rákban, de 7 nem, akkor nincs semmi baj, mert a statisztika jó.
    Igaz, hogy ha azt vesszük alapul, amire azt mondtad hülyeség, akkor 10-ből csak 1 lett volna rákos és talán azt sikerül a T. orvosoknak megmenteni.
    De nem, az hülyeség.
    Adatok, kifejezések, statisztika, papír stb. . . ez arra jó, hogy elhitessék velünk, veletek, hoyg ŐK tudják. Szart sem tudnak.
    Igen, felkészültem.
    2 közeli rokonom halt meg ebben 10 napkülönbséggel és az orvosok csak úgy néztek, mint hülye gyerek a tanárára.
    Jaaa a statisztika, az adatok kiválóak, mert 0. 021%-kal tovább éltek ezzel a betegséggel, mint más.
    Ez pont 1 hónapot jelent.
    előzmény:
    Pirx (42)
     
  21. 2004. szeptember 14. 18:3742.
    Sajnos Te nem vagy tisztában, hogy mi történt az onkológiában az elmúlt 2-3 évtizedben. Hogy csak néhány példát mondjak: a gyermekkori nyirokcsomó rákok halálozása 100%-ról 50% alá csökkent. A hereráké időben felfedezve 0%-ra csökkent (közel 100%-ról). Az emlőrákot időben észrevéve szintén elég jó arányban lehet ma már gyógyítani. A melanom szűrési technikája oda fejlődött, hogy ma már nem lenne szabad senkinek meghalnia (hogy nem megy el szűrésre, az más kérdés). Mondanál a fentieknek ellentmondó statisztikákat? Én nem készültem, és ezeket tudom fejből. Te - miután elég súlyos vádakat fogalmazol meg - gondolom, alaposan utánanéztél. Váro az adatokat.
    előzmény:
    Csogu1 (40)
     
  22. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 17:5141.
    Komolyan idegesítő és egyben elkeserítő, hogy egyesek mennyire nincsenek még mindig tisztában azzal, hogy mi a franc zajlik körülöttünk. Aztán ha megvan a baj, akkor meg sírnak.
    Nem sírni kell hölgyeim/uraim, hanem még most, időben cselekedni és egy olyan hozzászólót, mint pipacsbács meghallgatni és elgondolkodni rajta.
    Utána urambocsá elolvasni egy-két olyan könyvet, ahol a szerző nem volt egy mammut cég bérence.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 17:4840.
    Menjenek az Onkológusok a picsába. Mit tudnak?
    Semmit.
    Televágni az embert még méreggel és vágni, darabolni, majd "Őszintén sajnálni", hogy nem tudtak segíteni.
    Köszönöm, az ő 60-80 évvel elmaradt tudásukból nem kérek!!!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_591299 (34)
     
  24. Torolt_felhasznalo_361318
    Torolt_felhasznalo_361318
    2004. szeptember 14. 17:4539.
    Prix, mi ebben neked a butaság??
    Komolyan ilyen sötétben tartod az elméd, hogy erre így ezt mondod. Bár boldog ember lehetsz, mert nem tudsz arról ami körülötted van.
    előzmény:
    Pirx (32)
     

Címlap

top