Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rosacea

Torolt_felhasznalo_386546
Torolt_felhasznalo_386546
Létrehozva: 2007. január 24. 15:35

Hali!

Olyanok segítségét kérném akik hasonló cipőben járnak mint én. Kiderült, hogy rosaceás vagyok. Könnyen kipirulok és ég az arcom.( meleg, hideg, fűszerek) Érdekelne, hogy van-e valakinek jóbevált kréme? Kipróbálta-e már valaki a lézeres vagy az ipl kezelést ebből a célból?

Várom a tapasztalatokat!

  1. 2020. június 12. 12:4851.

    Ja, és a lézer miatt egy ideig sokkal halványabb a bőröm, de homogén színű már sosem lesz. Nekem amúgy 30 éves korom felé kezdődött, addig soha nem kellett alapozót se hordanom, makulátlan volt a bőröm. Most 36 vagyok.


    Illetve, akkor volt gyönyörű a bőröm (és élhettem át fiatalságom szépségét néhány hétig), amikor más okból szteroidokat kellett szednem vagy injekcióztak belém. Na de amikor az a szteroid kiürült, alapozóval se tudtam eltüntetni azt a borzalmat, ahogy az arcbőröm kinézett. :(


    Nekem a fejbőrömön is van örökölt hajlamú seborrhea, biztosan van összefüggés a hajlamok között.

  2. 2020. június 12. 12:3950.

    Sziasztok!

    Nekem a Soolantra krémet a Dermalux-ban írták fel (azóta háziorvos is felírhatja), miután ott csináltattam az első lézeres kezelést. Mindig volt néhány göb az arcomon, azokat a Soolantra 1 HÉT alatt tüntette el, és utána is csak akkor használtam, ha esetleg előjött 1-2 megint. Így nekem több, mint 1 év után fogyott el egy tubus, nagyon megérte.


    Sima arckrémet a kozmetikus kever nekem, az üzleteben vagy patikában kapható Rosacea krémek egyike se vált be, de javulást szerintem semmitől nem érdemes várni. (Esetleg étrend...)


    Dóri


     

  3. 2018. május 3. 07:2949.

    Szia


    Én nekem is van az orromon piros pont,és hajszálerek,jönnek az orrom alatt.Felirattam a Soolantra krémet,2 honapja használom.Most látok kis javulást.Borsos ára van a krémnek,Majdnem 10 ezer huf,1 honapig elég.


    De én ugy vagyok vele ,ha használ,nem sajnálom rá.Hisz a bőrgyógyász is pénzbe van,meg sok krémet probáltam,de ez az 1 ami talán látványosan is látszik a javulás.Én továbra is eszt használom..


    Sok sikert


    Ennek a krémnek,1 honap után látszik az eredmény..

  4. 2018. március 13. 08:1048.

    Sziasztok


    Segitséget szeretnék kérni.


    Nekem az orromon kezd, piros pontok lenni,de már zavar.Voltam bőrgyogyásznál is, de amit irt Soolantra krém este,rozex krém nappal,használom,.2 hete,és nem látok javulást.mennyi idő alatt javul?Mert má félek..És vékony hajszálerek is jönnek ki az orrom alatt.


    Tud valaki tanácsot adni?????..


    Sok pénzt dobáltam ki,külömböző krémekre,semmi nem használt eddig.


    Várom,a mihamarabbi válaszokat,ha tudtok irni valami tanácsot..


    Köszönettel

  5. ppp
    ppp
    2016. február 17. 23:5447.

    Kellene egy harmadik bőrgyógyász, aki végre elmondja, miről van szó. Most csak néhány adalék:


    1. A seborrhoeás ekcéma és a rosacea kezdeti stádiumban nagyon hasonlíthat egymásra


    2. A két bőrbaj gyakran társul, így az sem lehetetlen, hogy mindkettő fennáll


    3. A rosacea oka nem teljesen ismert, valószínű, hogy több oka van, ezekkel az okokkal nem mindig lehet valamit kezdeni. Például: kimutatták, hogy a betegek egy részében az arc felől a vér elvezetése nehezített egy ér rendellenes lefutása miatt. Ezt nehéz kimutatni, de ha valakinél ki is mutatnák, nem lehet átszabni az erek lefutását. Akkor meg nem sok értelme van vizsgálni.


    stb stb

    előzmény:
    Staple (46)
    2016-02-14  18:04
  6. 2016. február 14. 18:0446.

    Azóta voltam még egy bőrgyógyásznál. Mivel 1 hét után egyáltalán nem éreztem javulást és kíváncsi voltam más mit mond. Ezúttal Seborrheic Dermatitis nevű betegséget diagnosztizáltak és Alksebor nevű krémet illetve egy arcmosó krémet írtak fel. Ezt is használtam egy hétig és az eredmény ugyanúgy semmi. Bár ezzel talán mintha néha jobb lenne, de aztán megint vissza a kiindulási szintre.


    Eléggé két tűz között érzem magam. Kezdem úgy érezni, hogy az orvosok csak tippelgetnek, semmi komolyabb vizsgálat. Közben telik az idő én meg szörnyen érzem magam. A szobámból nem akarok kimenni, nemhogy emberek közé, vagy munkába :S Különösen, hogy munkában jobban előjönnek a tünetek.


    Egyébként ezt az Alksebort mind a két problémára ajánlják, szóval bármelyik orvosnak is legyen igaza, ez hatásos kéne legyen rá.


    Azt sajnos nem mondták, hogy ez a Metronidazol csak hetekkel később hat. Meg sem fordult volna a fejemben, hogy egy gyógyszer hatására ennyit kell várni, ezért mentem máshová. Ha kiderül valami majd még írok, hátha valakinek egyszer hasznos lesz.

    előzmény:
    ppp (45)
    2016-01-24  21:14
  7. ppp
    ppp
    2016. január 24. 21:1445.

    Pontosan ez az, amit nem szabad csinálni. A szteroid krémek (mint pl a Lorinden A) Első néhány alkalommal csodát művelnek, villámgyorsan elmulasztják a tüneteket. Ez a rövid távú hatásuk.


    Van azonban egy hosszú távú hatásuk: ők MAGUK okoznak rosaceára emlékeztető tüneteket. Van, akinek már néhány hét után, van, akinek csak 1-2-3 év után. De előbb-utóbb ez várható. A páciens csak annyit vesz észre, hogy egyre sűrűbben kell kenni a krémet. Egy kúrára végül is fel lehet írni, de ezt kevesen tartják be, így ebből több baj származik belőle, mint haszon. Ráadásul a szteroid mellékhatásokat sokkal nehezebb kezelni, mint a rosaceát.


    A második bőrgyógyász járt el helyesen. Legfeljebb annyit hibázott, hogy nem magyarázta el, hogy mit miért tesz, és azt sem, hogy a Metronidazol hatása 6 hét után látszik meg rendesen (bár előfordul, hogy már 3 hétnél is van javulás).


     

    előzmény:
    Staple (44)
    2016-01-19  16:49
  8. 2016. január 19. 16:4944.

    Üdv,


    Látom már elég régóta nem volt hozzászólás , de viszont évről-évre vannak ide vissza térők, hátha valaki még olvassa.


     


    A mai nap voltam bőrgyógyásznál a leírtakhoz hasonló tünetekkel, aki megállapította, hogy ez Rosacea. Valószínű kezdeti stádium. Képeket is néztem erről a betegségről és valóban hasonlóan nézek ki én is. Annyi kivétellel, hogy a pirosság az arcomon egy szinte vonalzó egyenes mentén áll meg két oldalt és nem folt szerűen. Ez a szabályosság elég furcsa számomra.


    Végig olvastam a korábbi hozzászólásokat. Sok hasznos információt össze gyűjtöttem belőle. Egy dolgot azonban valamiért nem említett senki.


    Két évvel ezelőtt voltam ezzel a problémával egy másik bőrgyógyásznál aki a Lorinden nevű krémet írta fel, azt nem mondta mi bajom van, nem is kérdeztem. Ez egy hormon tartalmú gyógyszer, interneten megtalálhatók az összetevői, mire való. Ez is említi az Acne Rosacea-t a felhasználhatóságok között, de sok mást is. Ez a krém pár nap alatt tökéletesen! megszüntette a tüneteket, amik aztán nem is jöttek vissza egy ideig. Később, talán 1 évvel újra jelentkeztek a tünetek. A krém sajnos hormonális mivolta miatt nem használható huzamosabb ideig, nem való mindennapi használatra, illetve a korábbi kezelésnél elhasználtam a nagy részét. Úgy gondoltam, hogy mivel pontosan ugyanazok a tünetek és még nem járt le a krém ezért azt használom, de nem csináltam teljes kezelést mert már fele idő után is elmúlt. Sajnos ezzel így nem tartott 1 évig a hatás, nem tudom, hogy azért mert korán leálltam, vagy más indokból. Szóval ezután úgy használtam, hogy kb heti 1-1 alkalommal egy nagyon keveset, ami nagyjából kordában is tartotta a pirosságot. Azonban mostanra kezdett nagyon elfogyni az amúgy is kis csomag amit beosztottam majd egy éven át ezzel a módszerrel, így nem túladagolva de mégis használt. Most hogy újra elmentem orvoshoz (egy másikhoz, mivel máshol lakom), ő nem ezt írta fel, hanem az egyik kommentben is említett kezdeti stádiumban javasolt Metronidazol tartalmú krémet. Fél nap alatt egyenlőre semmi hatása, míg a Lorinden ugyanez a pár óra alatt már látható hatást mutatott. Nem tudom, mennyi idővel kéne számolni a hatást illetően, viszont gyanakszom, hogy esetleg nem az a bajom, csak hasonló, mivel sehol nem látom ezzel a betegséggel kapcsolatban, hogy valaki a Lorindent említené, pedig nekem az nagyon is hatott még ha limitált is a használati ideje. Mivel receptre kapható így nem tudok újra hozzá jutni, hacsak az orvos azt nem mondja akár hanyadik alkalommal való visszatérésemre, hogy legyen az.


     


    Ha valakinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata vagy észrevétele kérem jelezze! Előre is köszönöm a segítséget.

  9. 2013. június 1. 13:1143.
    Azóta teljesen tünetmentes vagy? Kell valamilyen kezelést alkalmaznod?
  10. 2013. január 1. 17:5342.
    Valaki ?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_386546 (1)
    2007-01-24  15:35
  11. 2013. január 1. 14:1941.

    Sziasztok!

     

    Tudnátok nekem ajánlani Budapesten egy jó bőrgyógyászt, aki kellő szakértelemmel foglalkozik a rosacea nevű betegséggel? Előre is köszönöm.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_386546 (1)
    2007-01-24  15:35
  12. 2008. augusztus 25. 21:3540.

    Az elfogadással nálam sem lett volna baj, ha nem égett volna úgy, mintha perzselővel égették volna!   Ha nem érzem, akkor nem zavar, mert nem látom. Nekem kitágult erek nincsenek, hanem ég az egész "fejem" és ezen a rettentő alapon még göbcsék is vannak.  Polgármester-jegyző közti titkiárságon a külső megjelenésben sem túl nagy előny, de fájt! Nagyon! Így nehéz elfogadni, muszály tenni ellene! És én megtaláltam a megoldást a tünetmentesen tartásra.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_876786 (38)
    2008-06-04  14:42
  13. 2008. augusztus 8. 17:2739.

    Sziasztok!

     

    Aki tud írjon választ legyen szíves.  Láttam van pár ilyen topik ebben a témában, de ide írok, mert ehhez szóltak hozzá legkésőbb, remélem, hogy más is ide talál.

    Nekem is rosaceám van sajnos. Eddig csak gyanakodtam a tünetek alapján, mert az Interneten olvastam mik a tünetei, nemrég jártam egy bőrgyógyásznál aki egyértelműen megállapította hogy tényleg rosaceám van, az 1. és a 2. fázis határánál van. Az a fura, én jártam már bőrgyógyásznál azelőtt, aki felírt valami szteroidos kenőcsöt az arcomra, akinél most jártam mondta nem javasolja hogy tovább használjam, szerinte ront a helyzeten amint abba hagyom, hanem fokozatosan szokjak le róla. Most meg olvasom, hogy elvékonyodik tőle a bőr és jobban látszanak az erek, mert azt a kezemre írta fel eredetileg, mert azon úgy mond "pszoriázisom" volt, és azt állította az arcomon is az van (annyira ebben nem vagyok biztos, anyámmal jártunk ott és ő mondta hogy elvileg azt mondta hogy mivel a kezemen is ez van ezért az arcomon is úgyhogy az anyám vagy rosszul emlékszik vagy az előző félre diagnosztizált).

    Nem tudom, ki hogy viseli ezt a bőrpírt, én elég rosszul.  És eleinte fogalmam sem volt róla, mi ez, eleinte csak piros volt tőle az arcom, mostanában látom azokat a "hólyagokat", a bőrdoki akinél most voltam "göböcskéknek" hívja őket. Húszas éveim elején vagyok, régebben is néha piros volt az arcom, de nem volt súlyos, legyintettek anyámék hogy "egészséges" színem van, mostanában, 1-2-3 éve lett súlyosabb, mint ahogy írtátok, mindentől piros lett, melegtől, hidegtől, idegességtől, nekem akkor is ha semmit nem csinálok.....Vagyis ha nem vagyok ideges. Az a legrosszabb, ha megkérdezik mitől vagyok piros (ideges vagy? Meleged van?) vagy ha szóvá teszik, milyen piros vagyok....Ez eléggé elszomorít. Már attól leszek ideg később hogy kérdezgetik, biztos? Szóval lelkileg megvisel, főleg hogy görcsösen veszem elő a tükröt mert érzem hogy ég az arcom, és rémüldözöm, hogy nézek ki....Mert hol jobb, hol rosszabb, néha egész türhető. És mondják, amúgy milyen helyes arcom van, de ez a bőrbetegség meg elcsúfítja teljesen.  Úgy szeretnék sima arcbőrt, amin se ilyen "hólyagok", sem pedig bőrpír nincsen, úgy szeretnék.....De attól félek álom marad, úgy irigylem azokat akiknek szép az arcbőre és csak egy kicsi pirosítót tesznek amennyi még természetesnek és szépnek tűnik, mert szóltak már be egyszer gimis koromban, mikor egyszer kipirosodott az arcom, hogy úgy nézek ki mintha túl sok arcpírt raktam volna magamra......

    Volt úgy, hogy olyan rosszul néztem ki reggel, hogy majdnem sírva fakadtam a tükörben, és legszívesebben az utcára se mentem volna ki, de muszáj volt sajna, mert egyetemre járok és emiatt nem maradhatok otthon. :( Mikor végül kiléptem is arra tudtam csak gondolni, azt nézik milyen szörnyen nézek ki. :( Fiatal nő vagyok, és ez sajnos meggátol a társas kapcsolataimban (persze vannak barátaim), gyakran csúnyának érzem magam.  Ez tök sz.r, és nem is tudom, kitől örökölhettem, mert anyámnak sincs, tesómnak sem, senkinek a családom mostani tagjai közül (én nem tudok róla), csak nekem. :( Az anyám meg rohadtul lesz.rja, évek óta sírtam neki tinikoromtól kezdve vigyen másik bőrgyógyászhoz, nem akart mert valami ismerőse volt és akkor nem tévedhet, pedig amit felírt sem használt. Azt is mondta, fogadjam el ezt magamban. Könnyű ezt mondani, neki sose piros az arca! És nem érdekli hogy szenvedek ettől..... Mióta nagykorú lettem próbálom magam ezt elintézni, és találni erre gyógyírt, krémeket néztem, jó drágák és nem biztos hogy hatnak, és keresni bőrgyógyászt, gyűjtök saját magam pénzt ezekre.

    Elnézést, ha panaszkodásnak tűnt, tényleg, nem akartam, csak jelezni, hogy mennyire megkeseríti az életemet ez a rohadt bőrbetegség....És nem értem miért engem, és miért csak nekem a családból?

    Most van rá remény, hogy hátha rendbe jövök, azért is írok ebbe a topikba.

    Akinél most voltam, ismeri esetleg valaki vagy hallott róla? Dr. Pfeiffer Istvánnak hívják, nagyon aranyos dokinak tűnt, elvileg ősszel megyek hozzá lézeres kezelésre, mert már annyira reménytelennek érzem magam, hogy ebbe is belevágok. Látványos eredményt ígért, látom nem mindenki bizakodik ebben.....Bár a doki azt mondta, hogy nincsen semmilyen káros hatással, én mégis félek. Attól is, amit leírtatok, hogy ideiglenes javulás, és utána rosszabb lesz, vagy rögtön rosszabb lesz, vagy semmi javulás.....

    Mivel nekem viszonylag kezdeti stádiumban van, így nem kell az egész arcomat, csak a két orcámat, meg a homlokomat egy kicsit, egy kezelés így 16 ezer lenne, és négy alkalom kéne szerinte min., egyszer havonta (ha az egész arcomat kéne, akkor 30 ezer lenne, most olvasom hogy valahol százezrek ), mikor anyámnak mondtam 16 ezer lenne, már az arckifejezéséből láttam hogy nem lesz hajlandó fizetni, úgy elszörnyedt, ezt mondta is hogy nem hajlandó fizetni, pedig ha ettől elszörnyedt, nem tudom, mit szólna ha az egész arcomat kéne ami 30 ezer, pedig ez lesz, ha most nem kezeltetem. Kénytelen leszek dolgoznia suli mellett majd nemsokára, hogy fizetni tudjam a négy alkalmat...... (Pedig nem vagyunk olyan csórok, jól élünk).

    Csak ettől félek, hogy vagy nem használ, vagy rosszabb lesz tőle az arcom.....

    Valaki ismeri talán vagy járt ennél az orvosnál? Vagy egyáltalán lézeres kezelésen? És segített vagy nem?

    Előre is köszönöm annak aki válaszol!

     

     

     

     

     

                           Jen

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_876786
    Torolt_felhasznalo_876786
    2008. június 4. 14:4238.

    sziasztok rosaceasok:)

     

    sajna nekem is van ez a jóság, egészen kicsi baba korom óta. természetesen akkor még csak aranyosan priospozsgás  csecseő voltam - és senki nem gondolta, hogy a gyerek nem egészségtől kicsattanó, hanem rosaceas. sajna a betegségünk gyógyíthatatlan. legalábbis a mai orvostudomány álláspontja szerint. személyes tapasztalatom szerint semmi az égegyadta világon nem segít a dolgon. én renitens vagyok - szeretem a fűszeres ételeket, nyáron napozom, vitorlázom, búvárkodom, télen síelek, imádok szaunázni:)) őszintén szólva senkit nem akarok befolyásolni, de azt tapasztaltam, hogy hiába mondanék le az élet ezen számomra fontos örömeiről - ez a betegségemen nem javít.szerncsére nemis ront. mostani helyzetben az arcomon már jól látszanak a kitágult kis erek, igaz csak közelről, a bőröm minden esetben piros. rendszeresen sportolok, jó sokat:) - na ilyenkor úgy nézek ki mint akit felpofoztak, de nagyon, viszont utána normalizálódik. már amennyire egy ilyen bőr normalizálódni tud. próbáltam én is a bőrgyógyászok által ajánlott magyar, francia meg mittudomén milyen krémeket - egyik sem használt semmit, annak örültem, hogy legalább nem romlott az állapot tőlük. gondolkoztam én is az IPL kezelésen, és van még más lézeres lehetőség is a kis erek eltűntetésére. ezek a szerencséseknek látványos javulást hoznak, a szerencsétleneknek semmit... csak a kellemetlenséget. ám mindegyik csak a tüneteket kezeli. mivel az okot nem ismerik - a valódi okot - ezért gyógítani sem tudják a betegséget. nekem mostanára elegem is lett a harcból. őszintén szólva úgy döntöttem elfogadom, hogy ilyen az arcom, és kész. nem mondok le emiatt semmiről, de odafigyelek, hogy milyen krémet használok - jó minőségű, csak növényi alapanyagokból készültet - napozáskor naptejet, 40-50 faktorút, síeléskor is. alkoholt nem iszom, az életem kiegyensúlyozott és nyugodt, vegetáriánus vagyok. szerintem ennél többet nemigen tehetek egy ilyen problémával. hogy ezért-e vagy mert szerencsés vagyok a szerencsétlenségben - a bőröm nem romlik a súlyosabb állapotok felé. jó minőségű alapozót használok - ezzel egészen jól eltakarható a pirosság - ha nagyon akarom. a drága lézeres és IPL kezelések is csak átmeneti javulást hoznak - én mindíg attól félek, hogy így még tűrhetően nézek ki, de mi van ha a lézerfény vagy az IPL csak rosszabbá teszi - átmeneti javulás után... elég régóta foglalkozom én is a probléma megoldásán, de mostanára az elfogadáshoz jutottam. nektek is ezt ajánlom elsősorban:) és fel a fejjel, valakinek így is szépek vagyunk:)))) mindenkinek szép napot:)))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_835163
    Torolt_felhasznalo_835163
    2008. május 28. 09:2937.

    Sziasztok!

     

    Kb. 2 hónapja piros pöttyök és pattanásra hasonlító csomók jelentek meg az orcámon. A bőrgyógyász rosaceát diagnosztiált és rozex krémet adott rá. 1 hónap után sem használt a krém ezért visszamentem és Tetralysal kapszulát írt fel, amit 3 hónapig kell szednem. Az orvosom azt mondta, nem befolyásolja a gyógyszer a fogamzásgátló tabletta hatását, viszont a betegtájékoztatóra rá van írva, hogy módosíthatja. Most akkor kinek lehet hinni? Meg tudna esetleg valaki erősíteni abban, hogy hat a fogamzásgátló a Tetralysal kapszula szedése mellett? Köszönöm előre is!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_849259
    Torolt_felhasznalo_849259
    2008. Április 19. 21:5336.

    Sziasztok!

    Én is évek óta szenvedek a rosaceától.Bőrgyógyászhoz jártam (magánorvoshoz) évekig, aki különbnél-különb kenőcsöket, éjszakai ecsetelőt írt fel.Tapasztalataim szerint ezek a kenőcsök semmit sem használtak, a rosacea időnként előjön, máskor meg elmúlik, a kenőcsöktől függetlenül.Úgy éreztem, hogy ezek csak placebó hatásúak.Se megelőzni, se elmúlasztani nem tudják.

    Nekem elsősorban az orromon jelentkezik erős pirosodással, kicsit meg is duzzad, fáj, viszket.Piros pöttyök is  keletkeznek.

     

    Végül besokalltam, és felkerestem egy lézeres szakorvost.Most hozzá járok.5 alkalommal kell mennem hozzá, 3 kezelésen túl vagyok.

    Az orvos 70%-os javulást garantál.Alkalmanként 30 ezer forint a tarifa.(számlát is ad!)

    El kell mondani, a kezelés igen fájdalmas!Meglepően fájdalmas.

    (szépségért meg kell szenvedni:-) )

    Nagy eredményről még nem tudok beszámolni, csak annyit, hogy a lézer fellobbantotta az egész arcomon a "betegséget," de ez állítólag normális.Csak a kúra végére várható eredmény.

    Később pedig évente kb.3 fenntartó kezelés ajánlott.

    Sajnos van egy határ, amikor a kenőcsök nem használnak, mert a kötőszövetek elöregedtek, nem képesek a regenerálódásra.(ha jól értettem az orvost)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_850540
    Torolt_felhasznalo_850540
    2008. március 17. 20:5735.

    Hello!

    Jah, nekem is épp a mai nap javasolták ezeket a krémeket. A mókás az, hogy nekem pl a Bioderma-tól(kaptam belőle egy kis mintát) még jobban az ég az arcom, mint alapállapotban. Ugyanez volt az SZTK-s bőrgyógyász által felírt gyógyszertári kutyulmánytól, valami hab szerű cucc, talán körömvirágkrém lehet, vagy hasonló. Majd megpróbálok a La Roche-ból is valami mintát szerezni, nem merem bevállalni, h egyből megveszem, ahhoz kissé drága...

    Nálam igazából nem is látszanak erek (bár az orvos nagyítóval megnézve fedezett fel párat), de azt mondta ez még nagyon korai szakasz... Nem is az erek zavarnának (egyelőre), hanem hogy gyakorlatilag az egész arcom piros, kivéve szemem körüli részt, és a homlokomat, mintha leégtem volna. Plusz ég, húzódik, eléggé elviselhetetlen, már egy arcmosás után is iszonyat, ahogyan kinéz. Egy nem megfelelő krémet rákenve meg maga a pokol... Igazából még semmilyen bőrnyugtató krémet nem találtam, ami megfelelő lenne. Az tény, hogy vigyázni kell rá, nálam meg főként, m szőke hajú, kék szemű vagyok... férfi ráadásul! Ez pedig férfiaknál nem is igazán gyakori, de fokozottabban jön elő, de 24 éves korban még korainak érzem, ahogy utánaolvasgattam...

    Olvastam ilyen Aloe Vera készítményekről, ezek mennyire jók? Van valami tapasztalatotok ilyen téren? 

    Bár az alapvető probléma az, h ahány ember, kb annyi féle ellenszere lehet...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2008. március 4. 09:3434.

    Sziasztok!

    Itt az nlc-n uerre a problémára a szakértő bőrgyógyász két krémet is ajánlott. Az egyik a La Roche Posay Rosaliac (4800 Ft) a másik pedig a Bioderma Sensibio AR (3800 Ft, 40ml). Én az utobbit vettem meg mert az ára kedvezőbb volt,és a patikus azt mondta rá, hogy egy "kishölgy" dicsérte. Én 2 napja használom és jónak tűnik

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2007. Április 19. 16:2333.
    Szia!

    Add meg légyszi ezeknek a termékeknek a nevét, mert én is hasonló problémában szenvedek.

    Köszi
    előzmény:
    cica111 (28)
    2007-03-03  22:50
  20. 2007. Április 15. 15:2932.

    Sziasztok!

    Pár hete derült ki, hogy rosaceam van, még nagyon kezdődő stádiumban. A bőrgyógyász meg is lepődött, mert alapból kifejezetten kreol bőröm van, és sosem jelentkezett nálam bőrpir, pirosodás, vagy hőhullám. És nincs kifejezetten érzékeny bőröm se. "Csak" az orrnyeregben van egy két elpattant erencske, és az államon, alig látható, MÉG (gondolom).

    Azt mondta szedjek E, és A vitamint, és próbáljam ki az Avéne-Diroseal krémet, és esetleg az Avéne termálvizet. Meg ajánlott 93%os aloe vera gélt. Ezek mellett legalább 30 faktoros fényvédő krémet használjak, és használjak alapozót a sminkeléshez(mert, hogy ez is védi a bőrt, és fényvédő is van a legtöbben). Receptre nem kaptam semmilyen gyógyszert, krémet, doki szerint először kisérletezzek recept nélküli készitményekkel, mert hogy nekem alapból nem tipikusan rosacea-ra hajlamos a bőröm. Ha nem segitenek ezek, akkor gondolom jönnek a Rozex krém+IPL.

    És amiket ti is felsoroltatok stresszes életmód, fűszeres étel, alkohol, dohányzás,napozás, masszázs stb. és túlzott sportolás-amit leginkább sajnálok kerülni kell. Remélem sikerül kordában tartani a bőröm, ha mindezeket használom, és betartom. Beiratkoztam jógára is (sterssz levezetésképp) hétfőn lesz az első óra. Egy kicsit kétségbe vagyok esve, de nem adom fel

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_840098
    Torolt_felhasznalo_840098
    2007. Április 3. 22:0231.

    hmm, remélem nem késő. a krémet kipróbáltam amit kaptam és azóta vettem éjszakai krémet is. mit mondjak. ég és föld a különbség. bár nem eszem csípős ételeket és náha megiszom egy pohár bort, sokat javult az arcom.

    a krém a Vagheggi cég terméke és a Kimilla sorozat tagja. az ampullát még nem próbáltam ki, de lehet arra is sor kerül.

    az első alkalommal a nappali krémből 3 réteget kentem fel annyira itta a bőröm. ha valakit érdekel megmondom én hol vettem, de írjon privit, mert nem sűrűn olvasom ezt a topikot.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_386546 (24)
    2007-02-07  09:22
  22. Torolt_felhasznalo_183445
    Torolt_felhasznalo_183445
    2007. Április 2. 18:3230.

     

    Sziasztok!!

    Próbált már valaki az Oriflames Bőrpírcsökkentő krémet? Érdemes kipróbálni, vagy inkább más terméket keressek?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2007. március 3. 22:5329.
    Ja és természetesen én is áttértem az egészségesebb életmódra (no kávé, no zsíros és fűszeres ételek, no cukor).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_386546 (1)
    2007-01-24  15:35
  24. 2007. március 3. 22:5028.

    Sziasztok!

    Én is hasonló problémával küzdöttem. 25 éves koromban jött elő először, a teljes arcomon elhatalmasodott, de legjobban talán az államon. Bőrgyógyásztól bőrgyógyászig jártam és a leg különbözőbb szteroidos krémeket írták fel nekem, amik folyamatos használat mellett csökkentették ugyan, de nem számottevően. Teljes elkeseredésemet látva, Édesanyám vett egy 95%-os aloe vera gél krémet (ha valakit érdekel priviben szívesen megírom a nevét), amivel esténként kenem az arcom. Ezenkívül semmilyen kozmetikumot és szappant nem használok. Arcot gyógyszertári mosókrémmel mosok és nappalra gyógyszertári krémet használok. Amióta ezeket alkalmazom teljesen elmúlt az arcomról a pirosság és újra szép lett a bőröm.

    Priviben szívesen leírom a gyógyszertári termékek pontos nevét is. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_386546 (1)
    2007-01-24  15:35

Címlap

top