Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Endokrinologus -SOTE II.

Viki_27
Létrehozva: 2006. augusztus 8. 09:49

Sziasztok!

A Szentkirályi utcába kaptam beutalót a háziorvosomtól (magas a prolactin szintem), ezért ott keresek endokrinológust. Tudtok valakit ajánlani?

Némi info is jól jönne, hogy mire lehet számítani a rendelésen. A nőgyógyászom szeretné, ha sikerülne "kicsikarnom" egy koponya CT-t, de mivel nem vészesen magas a prolactin szintem (485) ezért határeset, hogy adnak-e. Szerintetek? A koponya CT milyen?

Előre is köszönöm az infokat.

 

  1. 2017. január 23. 19:5542.

    Szia!


    Nekem ma sikerült jarnom ennél a suttyónal! 


    Bocsi de érdekelne panasz ügyileg tudtal valamit intézni?!


    A leírtaid alapjan ugyan az történt velem!


    Még most sem tértem magamhoz!


    Szép estét!


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    Bocsi de érdekelne tudtal e valamit intézni valahol panasz ügyileg?!


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_703023 (41)
    2015-09-09  22:09
  2. Torolt_felhasznalo_703023
    Torolt_felhasznalo_703023
    2015. szeptember 9. 22:0941.

    Ma jártam újra a SOtén prof.Tóth Miklósnál. 


    Nyáron kétszer kellett MRI-re mennem, mert találtak egy microadenomat nálam ami 4 mm-es.


    fenti orvos elküldött még neurológushoz, mert más is lett diagnosztizálva az első MRI-n. miután visszavittem a neurológus véleményét kitalálta egy harmadik dolgot, miszerint most nem ad gyógyszert mert "nincs" tünetem, és ha LESZ TÜNETEM (?????) akkor majd menjek vissza. Bocsánat, de 4 mm-eS MICROadenomáT diagnosztizáltak nálam. évek óta rosszul léteim vannak,  ritmuszavarom van, híztam,fulladási tünetek jönnek rám, nem tudok aludni , három éve vizsgálgatnak és végre megtalálta egy nagyon kedves orvosom az okát vérvételből, ajánlotta, hogy menjek a fent nevezett orvoshoz. 


    A neurológus leírta a javaslatában hogy gyógyszer szedését javasolja, sőt amikor ott voltam nála és nézte a leletemet, azt kérdezte "UGYE szedem a gyógyszert? mondtam, hogy még nem. Ki volt akadva!! Hpgy-hogy nem szedem?? hát mondom azért mert a fent nevezett vár az Ön véleményére. És annak miköze ehhez, kérdezte.. 


    Mondtam a fent nevezettnek hogy két orvos már azt mondta szednem kéne, ERre a fent nevezett orvos, nem ad gyógyszert , mert nehogy már a neurológus adjon neki ultimátumot!! a két orvos endokrinológus? kérdezte, akkor hívják fel őt és konzultáljanak vele ha nem tetszik..


    Ki vagyok borulva. amilyen stílusban beszélt velem ez a fent nevezett orvos, kritikán aluli volt . megalázott. odadobta a papírjaimat. ez ma délben történt és azóta sem tudok megnyugodni. sírógörcseim vannak. 


    Ha életem múlna a dolgon sem mennék hozzá vissza. bármennyire is nagy a szakmai híre. egy önelégült mogorva KISKIRÁLYNAK képzeli magát, sajnálom a betegeit és a kollégait is, visszaél a hatalmával ha nem kérdez én egy szót se szóljak, csak ha kérdez. ezt maga mondta nekem. Úristen! olyan mintha egy nem is tudom mi lettem volna. MIntha egy utolsó terrorista lettem volna. Ott ültem és folytogatott a sírás. legszívesebben beolvastam volna. viszont tanult ember vagyok, és tiszteletben tartom  azt hogy orvos, így is neveltek nem?? DE HOGY JÖN Ő AHHOZ HOGY ÍGY BÁNJON EGY BETEGGEL?????? Milyen dolog  ez?? nemhogy megnyugtatna egy mosolyt adna stb... 


    Szóval a lényeg, hogy még két endokrinológust akarok meghallgatni, mert itt állok tele kérdésekkel és nem értem, miért kellett akkor nekem kétszer az MRI-re befeküdnöm, amikor semmi értelme nem volt, csak annyi hogy az egész nyaramat végig izgultam. Persze ez a fent nevezett "orvost" , nem illetem jelzővel ,nagy ívben nem érdekli.. na persze, azt se tudta ki vagyok, de szó nélkül eltette azt a "kövéret"... 


     


    A lényeg ha tud valaki olyan hozzá értő endokrinológust, akiben némi emberi együtt érzés is szorult adja meg legyen kedves a nevét.


    Valamint nem akarom annyiban hagyni ezt a mai esetet. Mélyen megbántott, kihasználta az orvosi felsőbbrendűségét, azt hogy ki vagyok szolgáltatva , ezért keresem azt a felügyeleti szervet ahol a panaszomat megtehetem!! ha tudja valaki hol tehetem ezt meg, kérem írja meg. Köszönöm!


     


     

  3. 2006. augusztus 10. 09:4440.

    Sziasztok!

    Az MR mutat ki pontos képeket. A CT ugyanis a koponyacsontokat nézi precízen, míg az MR az agy szöveteit, amik lágyak.  A CT esetleg csak nagyobb hipofízis daganatokat tud kimutatni, míg az MR pár mm-eseket is.

    Az MR vizsgálat veszélytelen, de hipofízis vizsgálatakor kontrasztanyag beadása kell, hogy pontos legyen az eredmény. Ez az anyag nagyon-nagyon ritkán okozhat allergiát, ezért adják a papírt a beleegyezéshez. ( Az OITI MR osztályán dolgozó nővér mesélte, hogy minden intézményben van ellenanyag, de még évek alatt egy allergiás esetet sem látott, írtó kicsi az előfordulásának az esélye. ) A vizsgálathoz nem kell levetkőzni, csak fém tárgyakat tilos bevinni.

    A magas prolaktin szint nemcsak a gyermekvállalást nehezíti, egyéb kellemetlen tüneteket is okoz: fáradtság, hízás, sápadtság, rendelles tejcsorgás ( terhességen és szoptatási időn kívül ), erősebb szőrösődés, izzadékonyság, fájdalmas szex ilyesmik... Ha valóban magas a szintje akkor is kezelni kell, ha az illető hölgy akinél mérték nem kíván gyermeket vállalni. Ugyanis a hormonális rendellensesség következtében nőhetnek, szaporodhatnak a sötét színű anyajegyek, szemölcsök. Valamint a magas prolaktin szint ha húzamosabb ideig áll fennt - s nem terhesség, szoptatás  miatt - önmaga is előidézhet prolaktint túltermelő hipofízis adenómát. Jegyezzük meg azt is, hogy egy hormonális eltérés a többi hormonszintjére és a hormontermelő szervekre is kihat, így okozhat egyéb endokrin megbetegedéseket. Szervezetünk harmadik védővonala a hormonrendszer, de egyben a legérzékenyebb is. ( Néha a magas prolaktin szint a szervezetben bárhol előforduló daganatot jelez. )

    A prolaktin szintet a pszichiátriában használt gyógyszerek és a fogamzásgátlók is képesek emelni. Mivel stresszhormon a túlzott idegeskedés szintén emeli a mennyiségét.

    Tisztelettel: Harmónia - Hipofizis.hu

    Ajánlott linkek:

    http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php - prolaktin hormon

    http://www.hipofizis.hu/mr.php - MR (MRI) vizsgálat

    Zsú65 köszönöm az ajánlót. Legyen szép napod!

     

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2006. augusztus 9. 11:5039.
    Egyáltalán nem bántottál meg de hidd el a meddő nők akik évekig kűzdenek azoknál nincs jobb helyen egy baba.


    Gondolod, hogy az 5 gyerekes munkanélküli családban a 6. gyereknek jönnie kell? Vagy albérletbe 20 éves szülőknél?
    Nem hiszem, na mindegy.......

    Orsi: így voltam én is mikor mentem az átjárhatóságira, egy csaj osztotta az észt nekem, hogy lazulni kell, nyaralni menni, nem görcsölni és összejön a baba, ....persze ő abortuszra várt.....hááá akkor én mondtam volna azt, hogy talán védekezni kellett volna????





    előzmény:
    Viki_27 (38)
    2006-08-08  19:37
  5. 2006. augusztus 8. 19:3738.

    Ez egy életszemlélet, nem csak erre vonatkozik, hogy általában mindenenre. Ezzel a hozzállással (nekem) könnyebb átvészelni a nehéz helyzeteket. Nem akartam vele senkit megbántani, távol áll tőlem! Drukk, hogy összejöjjenek a babák   

    Zsú65: köszi, megnézem!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (36)
    2006-08-08  14:07
  6. 2006. augusztus 8. 17:5937.

    Nézz be ide: www.hipofizis.hu.

    Mindenre alapos és korrekt, szakszerű választ találsz.

    előzmény:
    Viki_27 (1)
    2006-08-08  09:49
  7. Torolt_felhasznalo_342128
    Torolt_felhasznalo_342128
    2006. augusztus 8. 14:0736.
    A cáfolatoddal egyetértek!!!!!!!!
    Én a 3. beültetés után mentem petevezeték átjárhatósági vizsgálatra- ekkor már 3-4 éve küzdöttünk gyerekért-és befektettek egy olyan 6 ágyas szobába, ahol a többi 5 lány abortuszra várt! Életem egyik legsötétebb élménye, annak ellenére, hogy az abortuszt nem ítélem el, és úgy gondolom mindenkinek meg kell adni a jogot hozzá (bár én nem tenném......),de nem voltunk tudatilag egymásra jó hatással a szobában......

    GYEREKRE FEL!!!)))) DRUKKOLOK!

    PS. azóta már van légkondink, és bent vasalok az 50 fokban
    előzmény:
    tatulány (34)
    2006-08-08  14:01
  8. 2006. augusztus 8. 14:0135.
    De az érdekes, hogy azt írjátok, h a prol. ellenére nem volt elegendő tejetek.
    előzmény:
    Viki_27 (33)
    2006-08-08  13:11
  9. 2006. augusztus 8. 14:0134.
    Megnéztem a bemedet, helyesek a fiaid és gyönyörűek a virágaid, legjobban az erkélyen vasalós kép tetszett-)

    Nekem is már helyreállt minden, most simulálni próbálnak + UH, lassan készülünk mi is az első inszemre, de azért bizakodom hátha "otthon" még össze tudunk hozni egy babócát.

    Wiki: azért azt megcáfolnám, hogy egy baba akkor jön ha itt az ideje, a sok-sok lombikosnak és nekünk is éppen itt lenne az ideje és csak a kínlódás jut.



    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (30)
    2006-08-08  13:05
  10. 2006. augusztus 8. 13:1133.

    Nálam sem volt elég az anyatej, szinte első perctől kezdve pótolni kellett tápszerrel, akármit is csináltam. És a terhességem is problémás volt, az elején vérezgettem, aztán hormonpótlást kaptam (sárgatest), meg veszélyeztetett is voltam a folyamatos durva görcsölgetés miatt, és emellett végighánytam mind a 9 hónapot. De persze így is megérte, ez vitán felül áll. Ha pedig nem lehet több gyerekem, akkor ez van, örülök, hogy van egy egészséges kisfiam. Nagyon szeretnék még egy kislányt is mellé, de ha nem lesz, akkor ezt is el tudom fogadni. De azért csak helyre akarom rakatni a prolactint, hátha mégis lesz...  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (30)
    2006-08-08  13:05
  11. Torolt_felhasznalo_342128
    Torolt_felhasznalo_342128
    2006. augusztus 8. 13:0632.
    Nekem nem volt peteérésem, és sokat híztam, más tünetem nem volt....
    előzmény:
    bibe_ (25)
    2006-08-08  12:23
  12. 2006. augusztus 8. 13:0531.

    Én mondjuk hiszek abban, hogy ha egy gyereknek jönnie kell, akkor jön, minden akadály ellenére. Ha viszont nem jött még el az ideje, akkor bármit csinálhat az ember lánya, akkor sem lesz terhes.

    Másrészt meg minél jobban akarja valaki, annál kevésbé sikerül. Én az első 5 hónapba nagyon görcsösen akartam, teljesen kiborultam minden hónapba, amikor megjött. Aztán amikor megbeszéltük a párommal, hogy most tartunk egy kis szünetet, hogy rápihenjek lelkileg, és a következő menstruáció után védekezni fogunk egy ideig, na akkor többet nem jött meg. Ahogy feladtam, és mással foglalkoztam egyből terhes lettem. És nagyon sok embertől hallom ugyenezt. Persze nehéz kivitelezni, hogy az ember ne akarja nagyon, amikor nagyon akarja.

    előzmény:
    tatulány (29)
    2006-08-08  12:44
  13. Torolt_felhasznalo_342128
    Torolt_felhasznalo_342128
    2006. augusztus 8. 13:0530.
    Az első fiamra 5 évet vártam, mire kiderült a hormonjaimmal van gáz, az is vagy 1,5 év volt, aztán a Bromotól lett peteérésem, normál ciklusom,de nem lettem terhes, hiába UHztak minden ciklusban, aztán végül az 5. inseminatio (belső megtermékenyítés) sikerült.....szervi okát nem igazán találták miért nem lettem terhes, a normál gyógyszeres ciklus alatt,de azt mondják a hormonok nagy része még kutatandó terület az orvostudományban........Mint ahogy az is érdekes, hogy a sok évig tartó magas prolaktin ellenére a szülés után is nehezen jött meg a tejem, és soha nem is volt elég, holott pont ez nem kellett volna probléma legyen......
    A 2. terhességem is problémás volt,de nem ennyire, ott csak hormonokat kaptam, és itthon " összehoztuk" a fiam....szerencsénk volt (ekkor már a prolaktinom rendben volt, más gátolta a peteérést...)

    Nagy kalappal a próbálkozásokhoz, megéri!!!!! Próbára teszi az ember idegeit, meg a párkapcsolatot is,de mindenért kárpótolnak a lurkók! Nézd meg a bememet!)))
    előzmény:
    tatulány (28)
    2006-08-08  12:40
  14. 2006. augusztus 8. 12:4429.
    Tényleg csoda, hogy teherbe estél, nekem ez szabályos ciklusokkal nem megy.

    Semmiféle befekvős hormonvizsgálat nem volt, a mensi 3. napján összesen levesznek egy kémcső vért, előtte mondták, hogy ne egyek zsíros kaját aznap reggel.

    előzmény:
    Viki_27 (27)
    2006-08-08  12:40
  15. 2006. augusztus 8. 12:4028.
    B_Orsi, Neked hogyan, mennyi idő után sikerült teherbe esned?

    Wiki: bár nekem semmi tünetet nem okozott, de ha nem szedném a gyógyszert akkor elképzelhető, h nőhet az adenóma és akkor bajt is okozhat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (24)
    2006-08-08  11:55
  16. 2006. augusztus 8. 12:4027.

    Én csak azért gondolom, mert a fejfájás, migrének, össze-vissza mensturálás már a terhességem előtt is volt, meg persze a sápadtság is, és némileg nőtt is akkor a súlyom. Már akkor mondták, hogy ilyen ciklusok mellett (hol 14 napra jött meg, hol 43-ra) csoda, hogy teherbeestem. Fél év alatt sikerült pedig. Akkor nem néztem, hogy van-e tejem, eszembe se jutott, így az nem tudom, hogy meg volt-e már. Most viszont a tejen bukott be a dolog, azaz, hogy október óta nem szoptattam, aztán egyszer csak észrevettem, hogy nyomásra megint van pár csepp. Emiatt persze rögtön a prolactin jött be a képbe, és ki derült kapásból, hogy több van, mint kéne :o(

    Ez a befekvős hormonvizsgálat nem dobott fel túlzottan :o(

    Bibe: nekem a fenti tünetek voltak.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (24)
    2006-08-08  11:55
  17. 2006. augusztus 8. 12:3826.
    Nekem pld. az égvilágon semmi tünetem nem volt, csak az hogy nem bírtam/bírok teherbe esni. Tehát tökéletes ciklus, semmi mellfeszülés, tejcsöpögés stb.

    Azért nehéz teherbe esni mert gátolja a peteérést.

    Van akiknek kimarad vagy hosszú lesz a ciklusa, duzzadt, fájdalmas a melle, csöpög a tej stb.....

    előzmény:
    bibe_ (25)
    2006-08-08  12:23
  18. 2006. augusztus 8. 12:2325.

    sziasztok!

    Ha valakinek nagy a prolactin szintje az miben mutatkozik meg, azon kívül hogy nehét teherbe esni? Milyen panaszok vannak?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (24)
    2006-08-08  11:55
  19. Torolt_felhasznalo_342128
    Torolt_felhasznalo_342128
    2006. augusztus 8. 11:5524.
    Nálam nem volt peteérés a magas prolaktin miatt, így gyerekem sem lehetett volna a gyógyszer nélkül- ez általános tünet-.....
    A prolaktinnak egyébként a tejtermelésnél van nagy szerepe, a szoptatós anyáknál mindig magas,csak van, hogy amikor abba akarja hagyni a szoptatást, nem apad el a teje, vagy e nélkül ugyan, de magas marad a prolaktinja.....
    Én 6,5 éve hagytam abba a Bromo.t, és azóta is jó a prolaktinom,....most az ösztrogénszintem magas.(((((

    Egyébként átfogó hormonvizsgálatokat háziorvos nem tud csinálni, az igazán komoly kivizsg.hoz be kell feküdni, nyugalmi állapotban alvás után veszik a vért, különböző gyógyszerek beadása után....de azért nyugi, nem ezzel kezdik,csak szólok, hogy ez se érjen esetleg váratlanul.....
    előzmény:
    Viki_27 (22)
    2006-08-08  11:07
  20. 2006. augusztus 8. 11:3423.
    Ez bizony jól hangzik. Akkor jó, hogy a SOTÉ-ra böktem rá a háziorvosomnál. Ő három kórházat javasolt, és ez is benne volt, végül úgymond "ráböktem", hogy akkor legyen a SOTE. Nem tudtam mi alapján dönteni, a háziorvos azt mondta, hogy egyformán jó mind.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (19)
    2006-08-08  10:58
  21. 2006. augusztus 8. 11:0722.
    Ez a szülés utáni dolog miért lényeges pont? Mármint azt értem, hogy így nehéz teherbeesni, bár szerintem nekem a terhességem előtt meg volt már ez a probléma, mégis sikerült. De ez most mindegy. Tehát az érdekelne, hogy nem baj, ha magas a szint, ha valaki nem akar szülni? Vagy szülés után el kéne múlnia a problémának? Nálam ugyebár szülés után derült most ki 1,5 évvel.
    előzmény:
    tatulány (21)
    2006-08-08  11:04
  22. 2006. augusztus 8. 11:0421.
    A Bromocriptintől 2 hónap alatt helyrejött a prolaktinom és állítólag összezsugorodík az adenóma is.

    Nekem azt mondták, h állandóan szedni kell a gyógyszert mert újra felugrik a prolaktin. Az jóóóóó ha szülés után elhagyható volt.

    Januárban voltam, tehát akkor kaptam a beutalót a nődokitól.
    előzmény:
    Viki_27 (17)
    2006-08-08  10:57
  23. 2006. augusztus 8. 10:5920.
    Több hormont néztek, minden más oké volt. Remélem azért mindent megnéztek, ami kell, nem egy-két kimaradt dolog miatt kell újabb hónapot várni...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_342128 (16)
    2006-08-08  10:56
  24. Torolt_felhasznalo_342128
    Torolt_felhasznalo_342128
    2006. augusztus 8. 10:5819.
    Dr. Gláz Edit volt az endokrinológia ősanyja-még most 80 év fölött is bejár-, s ő alapította, vezette a II. Belklinikát, az ő neve fémjelezte, hogy körülötte milyen emberek dolgoznak...
    előzmény:
    Viki_27 (15)
    2006-08-08  10:50

Címlap

top