Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Arab férfit szeretni...

Torolt_felhasznalo_537593
Torolt_felhasznalo_537593
Létrehozva: 2005. június 21. 00:40
Kedves nlc-sek!

Nehéz helyzetbe kerültem,de nem én vagyok az egyetlen...arab férfit szeretek,egy muslimot,aki hisz Allahban...én pedig Istenben sem hiszek.:) Nem zavarja. Maroccoi és Qatarban él. Modern,jól szituált és pontosan nekem való...nemsokára találkozunk azonban mégis félek...elovlastam A lányom nélkül soha c. könyvet....megilyedtem...én 19vagyok,ő 32. Nem zavar,állatira összeillünk és testileg is megvan minden....
Mit tanácsoltok? MIt tudtok az arab pasikról? Mert én csak rosszat....:(
  1. 2017. február 12. 15:28189.




    Sziasztok!


    Egy kedves ismerősöm könyvet kezdett el írni az Európai nők és az arab fiú, férfiak, férjek és exek történeteiről.


    Te is tudnál mesélni?


    Szeretnéd a storyd egy könyvben látni? (Természetesen névtelenül is lehet, ha úgy szeretnéd.)A legjobb storyk benne lesznek a könyvben és akiknek a története belekerül, azok kapnak egy ajándék példányt a szerzőtől dedikálva.


    Legyen szép vagy éppen egy végetért kapcsolat, a rózsaszín buroktól, a hajmeresztő történetekig.


    Minket minden érdekel.


    A következő emil címre küldhetitek a soraitokat :


    arabstoryk@freemail.hu


    Ha valaki többet szeretne megtudni a könyvről, az a fent említett emil címen megtehetitek.


    A címet még találgatjuk, ha van ötleted, akkor azt is írd le.


    Köszönjük szépen, hogy segítitek a munka menetét!!!


    További szép napot!



  2. 2014. szeptember 29. 16:38188.

    Nem tudom elkestem e ahozzaszolassal de azert megosztom. Tobb eve a szabadsagomat arab orszagokban toltom, mert kedvelem az eghajlatot, szeretem az arab konyhat, es imadom a tengerpartot. Nem utolso smpont a kulturajukat erdekesnek tartom. Nem regen Moroccoban, pontosabban agadirben voltam. Tobb emberrel beszelgettem( recepcios, biztonsagior, szallodai munkasok) Baratsagot kotottem egy berber szarmazasu fiuval aki biztonsagi or volt a szallodaban.Az utolso heten elmentunk az o falujaba, ami agadirtol 250 km volt.A nagy csalad szemlatomast erdeklodve es szeretettel fogadott. Edesanyja kn 80 eves, de az o szava allt mindenkie felett. Omar( ez a fiu neve) elmondta edesanyja az eros kezu iranyito a csaladban. Edesapja csak a penzt vitte haza, helyeben etelt, megbecsulest es szeretetett kapott.A csalad erosen apoja anepi  tradiciojukat, de afiatalabb generacio, sot az edesanya sem viselt csadort. Melyen felhaboritonak talaltak a mai vilagban. En ugy ereztem normalis kereteken belul megoriztek a berber kulturat. Omar tisztelettel bant velem. Soha nem tartozkodtunk egyutt egyedul egy szobaban, elore engedett az ajtoban, de minde ezek mellett, otthon a sajat hagyomanyorzo tunikat hordta amin meglepodtem. Oltonyben es farmerben ismertem meg:) Mindezek ellenere azt tanacsolom, ha elfogadod, ismerd meg elobb  hazai foldon. Soha nem volt rossz elmenyem az arabokkal ( egyszer meg magyarorszagon volt, arab egyetemistakkal) utazasaim soran.Baratokkent valtunk el es azota is tartjuk a kapcsolatot.

  3. 2009. október 16. 22:21187.
    Irtam priviben!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_598102 (186)
    2009-10-16  21:48
  4. Torolt_felhasznalo_598102
    Torolt_felhasznalo_598102
    2009. október 16. 21:48186.

    Szia!

     

    Az az igazság hogy az illető stilusában válaszoltam.Nem ez az alap stilusom.

    Egyébként a perzsák nem szélsőségesek ám.Sokan nagyon is lazán vagy egyáltalán nem foglakoznak az iszlámmal.Aki meg vallásos azok sem szélsőségesek.Én sem találkoztam egy szélsőségessel sem.

     

    Akkor inkább Afganisztán és szaud..Na Ők nagyon.

     

    Igaz hogy a férjem, nem arab,de azért szerintem senkinek nincs joga bántani senkit csak azért mert magyar vagy arab vagy mert "hottentotta"..

    Igaz nekem inkább negatív közvetett tapasztalatom van,de az arabok között is vannak szép számmal akik nagyon kedvesek,és jó emberek.Mint mindenhol vannak jók és rosszak.

     

    Bár igaz a nyugati média megpróbálja a muszlimokat a béka f***** alá süllyeszteni .És sajnos ennek eszközéül szolgál az a  pár buta arab mint al-qiada,meg saddam meg Stb.De ez már politika...

     

    Szép estét.

  5. 2009. október 16. 20:44185.

    Egyet  ertek veled abban, hogy nem a forumon kapott velemenyek hatnak valakire, hogy kit valaszt parjanak.Valamikor engem nem lehetett volna elallitani a celomtol, hogy un.arab szarmazasu ferjemhez koltozzek az o orszagaba, es nem kertem senki velemenyet.Lehet, a mai eszemmel viszont maskent dontottem volna, na nem a parom valasztasaban, hanem az orszagot illetoen.Viszont olyan tapasztalattal lettem gazdagabb, ami nelkul uresebb lenne az eletem.Csakhogy azota nagyon elhamisodott az arab vilag es ez nem az o hibajuk, a vilag igy alakult.Nagy a munkanelkuliseg, es egyre tobb az olyan ajanlat az europai lanyok fele, ami csupan erdekbol tortenik, hogy kijohessenek a nyomorbol.Arra nagyon jo ez a forum, hogy talan elgondolkodik  tobb lany, vajon valoban szerelem-e a hazassag eredete, vagy sem!Lanyok, jobban szet kell nezni otthon is , nem konnyu egy teljsen mas kulturaba beleszokni, megha csabito is messzirol.Egy hazassag nem jatek, arafele igen komolyan elik ezt , nagy felelosseg mindket reszrol, monanom sem kell.Nem gyozom eleget ismetelni, jol meg kell ismerni a leendo parodat, mielott dontesz.Ez igy van otthon is, de aki kulfoldihez szeretne kotni az eletet, jobban el kell gondolkodnia.Es talan a leanyzo nem is biztos magaban, azert keri a velemenyeket, nem gondolod?

    Szep napot neked!

    előzmény:
    emruz (184)
    2009-10-14  21:20
  6. 2009. október 14. 21:20184.

    Szia!

     

    Hallgass a szívedre ÉS az eszedre. Nem tudok jobbat mondani, "pedig" arab országban éltem egy évig. 

    Hidd el, nem ez a módja annak, (mármint a fórumozás), hogy jó vagy akármilyen döntést hozz. Csak rajtad múlik és a te felelősséged. Annyit mondhatok, hogy ha én szeretnék egy arab férfit, akkor csak és kizárólag én döntenék. Nem hagynék itt "csapot-papot", nem fordítanék teljesen hátat az eddigi környezetemnek,  de nem mondanék le a szerelmemről. 

    A "Lányom nélkül soha" a 80-as évek Iránjában játszódik. Tehát nem arab, de (siíta) muszlim környezetben, és azt se felejtsük el, hogy a regény amerikai propaganda-szagú kissé.  Nem a 'dolgokat' tagadom ezzel, csak óva intenélek az általánosítástól.  Más egy marokkói férfi családjába "beházasodni", mint egy jemeniébe, például... és ezzel nem mondok semmi rosszat a jemeniekről, csak azt is érdemes figyelembe venni, hogy az arab világ hatalmas, és persze nem szeretnék közhelyeket írogatni, mint hogy sokféle emberek élnek ott is, mint ahogy Európában, vagy "Nyugaton". 

    Sok sikert és boldogságot Neked!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  7. Torolt_felhasznalo_598102
    Torolt_felhasznalo_598102
    2009. szeptember 19. 23:08183.

    A könyv a "Lányom nélkül soha" pedig nem arabokról szól,hanem irániakról,azaz perzsákról.Köze sincs az arabokhoz.

     

    A másik meg hogy ez a könyv nem más, mint egy amerikai irán ellenes politikai célzatú propaganda könyv...

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  8. 2009. szeptember 16. 14:59182.

    Biztosan tudod, hogy a konyvben szereplo ferfi most nemreg halt meg!Valoban vannak emberek, akik atvedlenek hazai kornyezetben, de ez mindenkivel igy van!Az o esetuk egy szelsoseges, nyilvan azert is irta meg konyvben a holgy, hogy vigyazzanak a jovobeni jeloltek, akik arab ferfit valasztanak maguknak!

    Azota hol tartotok, mert nyarra itt hagytam a topicot, pihentem egy kicsit az en oreg fejem mellett, aki nem oreg persze, csak mi mar regota egyutt elunk, es felneveltuk a gyerekeinket.Viszont nalatok nagy a kulonbseg is , nem talalod?Bar ezekben az orszagokban szokas joval fiatalabb not elvenni, ugy tartjak , az meg bir eleget szulni, es hozza oregszik a ferhez.Ezt nem hulyesegbol irom, tapasztalatbol, nalunk ugyan csak harom ev a kulonbeseg.

    Sok sikert az eletben!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  9. 2009. szeptember 12. 17:11181.

    Helyesek az arab férfiak és értenek az udvarláshoz is, a magyarokkal ellentétben, akik között annyi goromba pokróc van, hogy nem igaz.

     Rizikófaktor lehet a féltékeny természet, bár nem hiszem, hogy minden arab ilyen bolond. Az nem baj, ha hisz Allahban, hanem természetes dolog náluk.

    A Korán nőkre vonatkozó passzusait nem tudom, mennyire tudod elfogadni. Van benne olyan, ami a nyugati kultúrától igencsak eltér.

     És hogy az élet ne legyen egyszerű, nem egyfajta iszlám van. És ahány féle van, mindegyik másképp értelmezi a Szent Koránt.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  10. Torolt_felhasznalo_584645
    Torolt_felhasznalo_584645
    2009. augusztus 15. 01:35180.

      Kedves polikala1!

    En mondhatnám hogy elég sokat tudok az arab ferfiakrol. Svedorszagban lakom és itt rengeteg Arab van. Sajnos sok jot nem tudok mondani.A kolegam is arab es olyan dolgokat mesel hogy lefagyok neha.Hidd el az elejen kedves,aztan majd birtokolni akar. Birtokolni a gondolataidat, az erzeseidet,es mindenedet.A muszlimokkal jo ha vigyazol.Nagyon nagy kulturalis kulombseg van az arabok es az europaiak kozott.

    Persze tisztelet a kivetelnek,de en a helyedbe ovatos lennek.

    Udv. Jani

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  11. 2009. augusztus 15. 00:13179.

    Sziasztok!

    Én jelenleg Hollandiában élek és közel 1 éve hogy arab pasim van! Hát mit mondjak az arab pasik nyomába sem érhetnek a magyarok mind tiszteletben, udvariasságban és egyáltalán semmiben! Ha választanom kéne 1 arab és 1 magyar pasi között akkor az arabot választanám! nagyon sok arabot ismerek és rosszat abszolult nem tudok mondani roluk! Ahogy észre vettem ezen az oldalon olyanok is hozzá szolnak a témához akik csak a filmekben és a tv-ben láttak arabokat ezeknek a személyekenek ajánlanám hogy olvassanak utána 1 kicsit az interneten ennek a kulturának és annak hogy valojában milyen is ez a nép csoport! A koszosságukat illetően hát nem is tudom de merrem azt kijelenteni hogy igényessebbek mint a magyarok! Utoljára még annyi azoknak akik nem ismerik konkrétan ezt a népet azok inkább ne alkossanak véleményt! Jó tanács olvassatok utána , hogy milyen a kultura és mennyit változott!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2009. Április 24. 23:36178.

    Szia Agica!

     

    Nyaron lesz ket eve, hogy itt elek Dublinban, es mar tobb mint egy eve allando munkahelyem van.

    Nem hiszem hogy mostanaba latogatja az exet, es en sem utazok mostnaba Magyarorszagra?

     

    Ti egyebkent melyik orszagban eltek?

     

     Petra

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960352 (177)
    2009-04-24  09:11
  13. Torolt_felhasznalo_960352
    Torolt_felhasznalo_960352
    2009. Április 24. 09:11177.
    Szia, nekem is dolgoznak kint ismerőseim, vagy régóta kint élsz? Unána kellene érdeklődnöd a bevándorlásinál, hogy milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy meg tudd hívni. Ha csak nemrég vagy kint, akkor kicsit bonyolultabb, ha jól tudom, mert akkor elvileg neked sincs "stabil" háttered. Csak egy lehetőség: amikor legközelebb meglátogatja az exét éd a családját, akkor nem tud átruccanni  hozzád is? Schengen mindkét ország, nem kellene külön meghívót küldened neki... 
    előzmény:
    1983Petra (176)
    2009-04-24  07:19
  14. 2009. Április 24. 07:19176.

    Szia Agica!

     

    Koszi a valaszt!

     

    Igazabol en nem Magyarorszagon lakom, hanem Irorszagban es ide jonne ki latogatoba. O is hivott hozzajuk, aztan inkabb azt gondoltam ,hogy ezt a terepet azert ismerem itt talalkozzunk. Nem hiszem, hogy vizumra utazna, mert van egy exe Ausztriaban, akinek a csaladjanal szinten volt latogatoba, szoval...

     

     

      Petra

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960352 (175)
    2009-04-23  23:37
  15. Torolt_felhasznalo_960352
    Torolt_felhasznalo_960352
    2009. Április 23. 23:37175.

    Szia, igaza van a barátaidnak, joggal féltenek. Ide valóban vízum kell. Ne érts félre (én is neten ismertem meg a férjemet) de jól gondold végig. Nem véletlenül kell ide vízum, sokan csak Európába szeretnének jutni.  

    1. az alapján, hogy jófej srác + kedves, nem fog vízumot kapni

    2. az, hogy meghívod nagy felelősség. Nem tudom utánajártál-e annak, hogy mi szükséges ahhoz, hogy vízumot kapjon. Kell neki küldened egy meghívólevelet, amiben teljes anyagi felelősséget válalsz érte, ellátásáról gondoskodsz a teljes itt tartózkodása alatt. Ezt igazolnod is kell. A következő papírokat kérik tőled: munkáltatói igazolás; előző évi Apeh jövedelemigazolás (amiből látják elég lesz-e nektek, amíg itt van);  ha nem dolgozol, akkor bankszámlakivonat, nem kevés pénzzel a számládon; tulajdoni lap, ha van lakásod vagy társtulajdonos vagy, amennyiben nem, akkor albérleti szerződés és a tulajtól egy befogadónyilatkozat, hogy ott lakhat a srác, amíg itt van. Azt hiszem ennyi. Ezt ki kell küldened neki, amivel majd bemegy a kinti magyar képviseletre, beadja a vízumkérelmet és eldől, hogy megadják-e vagy sem. 50-50 a válasz, még mindig mondhatnak nemet.    

    A papírok intézése és a futár sem olcsó, de mégdrágább lesz neked, ha itt van és mindent te fizetsz.

    Ha elfogadsz egy tanácsot első körben még ne hívd meg, te se menjél ki hozzá, hanem talákozzatok egy semleges helyen. Pl. Tunézia ott van Algéria mellett. Nem kell neki vízum, nem lenne drága + Te is viszonylag olcsón megúsznád egy last minute úttal. 1 hét, 10 nap alatt megismernéd személyesen is és meglátod, hogy mi sül ki belőle. Ha elutasítja, hogy nincs rá pénze, akkor gondold el, hogy ide miből tudna jönni. Egyébként is az, hogy már találkoztatok személyesen is, nagyobb esély lenne arra, hogy megkapja ide a vízumot.

    (Nem minden netes srácnak lehet ám hinni. Sok a "vízumvadász".  Aki már 1-2 nap után dobálgatja neked a szíves szmájlikat, hát abban nem nagyon bíznék a helyedben...)

    Sok sikert, bárhogy döntesz, de jól gondold végig. Jó éjt! Ágica

    Ui.: remélem nem voltam kioktató, csak igyekeztem mindent egy hsz-ben leírni...

    előzmény:
    1983Petra (174)
    2009-04-23  22:05
  16. 2009. Április 23. 22:05174.

    Sziasztok!

     

    Most kezdtem ismerkedni egy algir sraccal. interneten.Nagyon jofej meg kedves.

    Szeretne velem talalkozni, csak ugye ahhoz vizumra van szuksege.

    Sok baratnom azt mondta, hogy nagyon felt es hogy legyek ovatos.

    Tenyleg tartanom kell tole?

     

    Mit montok?

     

      Petra

     

    Az iszlamot meg csak most kezdem tanulni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_602674
    Torolt_felhasznalo_602674
    2009. február 5. 13:02173.

    Nekem az a "szerencsém" hogy a párom nem tartja  a szokásokat, bár 4éves kora óta itt él!Sok arab ismerősöm van és úgy gondolom nem kell mindent elhinni amit a könyvek írnak, persze a 21.században is vannak ilyen történetek, DE! a neveltetésben van a titok nyitja!

    Másfél éve imádjuk egymást és egy magyar fiú Soha! nem volt még ilyen jólelkű,szenvedélyes és imádnivaló, mint Ő!!!!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40
  18. Torolt_felhasznalo_766707
    Torolt_felhasznalo_766707
    2008. január 8. 03:14172.
    Ne is legyel, ha kitudod vedeni, gyonyoru a szerelem, de rettento lelkitusaval parosul. Az en parom is muslim, nagyon aranyos, megis majd bedilizek a pro es contrakkal 
    előzmény:
    Tünde6 (168)
    2007-10-28  18:46
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 30. 08:30171.
    Még én sem mondtam, hogy "sikerült"  de bizakodunk  
    előzmény:
    Tünde6 (170)
    2007-10-28  20:27
  20. 2007. október 28. 20:27170.

    Szivből örülök hogy ha valakinek sikerül,és ha vannak pozitiv példák . Aranyosak vagytok .

    előzmény:
    PinkiJenny (169)
    2007-10-28  20:13
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 28. 20:13169.
    Nyilván van aki be mer vállalni egy ilyet és van aki nem.... Tény, hogy nem árt óvatosnak lenni és a nőnek megszabni a feltételeket illetve az elvárásokat...   Csak a mihez tartás végett... Én is azt hittem, hogy nem merem bevállalni....  
    előzmény:
    Tünde6 (168)
    2007-10-28  18:46
  22. 2007. október 28. 18:46168.
    Igazad van. De talán itthon nincs anyira elveszve mint egy idegen országban,más kultura más szokások más jog. Én személy szerint nem hiszem hogy bele mernék menni egy ilyen kapcsolatba,bár még nem is voltam szerelmes arab pasiba. 
    előzmény:
    PinkiJenny (167)
    2007-10-28  18:32
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. október 28. 18:32167.

    Hát ez az.... Hogy sokan csak azt adják tovább amit olvasnak vagy éppen hallanak valakitől aki csakugyan valkitől tud róluk valamit... És már rég nem az lesz az egész storyból mert valaki mindíg hozzátesz vagy elvesz valamit 

    Persze biztosan sok lány pórul járhat kint de ez igaz itthon is 

    előzmény:
    Tünde6 (165)
    2007-10-28  15:46
  24. 2007. október 28. 15:49166.
    Bocs most olvastam hogy már nem aktuális .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_537593 (1)
    2005-06-21  00:40

Címlap

top