Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Anyosek,segitse g!!!

widor
Létrehozva: 2004. november 12. 09:09
Sziasztok!

Azzal kapcsolatban szeretnek tabacsokat kerni mi is a teendo ha ugy erezem tul eros a kotelek a parom es a szulei kozott s ezaltal ök mindenben reszt akarnak venni,"segiteni"amibol mar elegem van.Persze mindent ök tudnak legjobban s imadom amikor mondjak hogy ezt igy azt meg ugy,az ugy nem jo-de persze ugy csinaljuk ahogy akarjuk.Na ettol a falra maszok.Parommal beszeltem mar rola hogyan lehetne kicsit kevesbe aktivizalni oket s elni a mi kis eletunket-ketten.
Irjanak akik hasonlo cipoben jarnak-jartak.
Kivancsi volnek anyos velemenyekre is akik fel merik vallalni hogy az atlagosnal nehezebben engedik el a kisfiuk kezet...
Koszi.
  1. 2004. november 12. 13:0543.
    Amaryl, de jo hogy a sok negativ pelda mellett azt latjuk vannak meg normalis anyukak is.
    Nalam sajnos ahogy mar sokan irtatok es en is tudom az a baj hogy a paromnal sem tortent még meg a koldokzsinor elvagasa legalabbis lelkileg. Igyekszem elmagyarazni neki hogy ez engem zavar de nem tudom igy ilyen szemlelettel fel tudja-e fogni mirol beszelek???
    Hat elobb utobb remelem sikerul elernem valamit. Ill. mostanaban ha valamiben tanacstalan neha megkerdezi:Felhivom aput(anyut), vagy ne?Egyebkent is az a tipus akinek megerositesre van szuksege allandoan mert nem bizik magaban. Ezert is van hogy a szulokre tamaszkodik. . . .
    Ok pedig ki is hasznaljak rendesen ezt.
    Na megyek, ha holnap abba is beleszolnak milyen szinu legyen a fal nalunk akkor tuti csunyan fogok nezni!!!(Festes van).
    Szoval koszi azoknak akik csatlakoztak es probaltak jo tanacsokat adni ill. elmeseltek a sajat tapasztalatokat.
    Ez meg nem azt jelenti hogy le van zarva a tema mert varom az ujabb hozzaszolasokat, sztorikat. Az igaz hogy minden eset egyedi s nem lehet egy sablont rahuzni egyikre sem de azert lehet tanulni, okosodni a masik tanacsaibol, tapasztalataibol.
    Hajra lanyok!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2004. november 12. 12:0142.
    Azért én sok ilyet ismerek, az ismeretségi körömben)))))Szóval azért vagyunk ám egypáran, olyan is van, aki nem volt ilyen, de aztán jobb belátásra tért!!!!szóval csak nem elkeseredni, viszont le kell tudni kezelni a témát!!!!szerintem a legegyszerűbb feketén-fehéren közölni azt, ami a szíveteket nyomja. Ha nem értik meg, akkor az az ő bajuk, de aki normális, az belátja, és változtat a hozzáállásán!!!
    Az én anyósom is olyan volt, hogy azt hitte, mindenkinek ő dirigál, és tette is. Én meg azt, amit akartam. Akkor már világosan tudtam, hogy milyen NE legyek!!!!Pedig ez 38 évvel ezelőtt volt. , de nem vagyok feledékeny)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_233320 (40)
     
  3. 2004. november 12. 11:5341.
    Nagyon jól megfogtad ennek az egésznek a lényegét, köszönjük Reni!!! Kár hogy a célszemélyek nem olvassák! :)))
    előzmény:
    --reni-- (39)
     
  4. 2004. november 12. 11:3440.
    Szia Amaryl! Miért nem tud minden anyós ilyen lenni mint Te?
    Azt hittem az "egy fiús" anyukák (nálunk a apuka is) mind tapadósak, de itt van az élő példa, hogy normálisan is lehet, a másik felnőttségét tisztelve is lehet együtt élni.
    előzmény:
    Amaryl (36)
     
  5. Torolt_felhasznalo_862234
    Torolt_felhasznalo_862234
    2004. november 12. 11:2839.
    Örök, megunhatatlan (megszűntethetetlen?), és kényes téma - sokak életében hatalmas és napi probléma. Nem lehet semmi okosat hozzászólni, mert mindkét félnek valahol igaza van, valahol meg lehet érteni. A probléma jellege szerintem abból adódik leginkább, hogy az fél, akit idegesít, hogy a párja túlságosan kötődik a szüleihez, az valószínűleg már nem kötődik úgy a sajátjaihoz, sikerült leválni tőlük. Ez - szerintem - egészségesen 16-20 éves kor között zajlik le, általában hatalmas csaták kíséretében. És igen! Ha már egyszer évekig csatáztam a saját szüleimmel, hogy ne szóljanak bele az életembe, akkor nem akarom előlről kezdeni az egészet, "ismeretlen" emberekkel, akiknek meg KELL(?!?) felelni, csak azért, mert a párom "lusta" volt, és kényelemből nem vívta meg a maga csatáit. Szar ügy. A másik nagy probléma, hogy évekbe tellik, mire a párunk "idióta" szokásait, világnézetét el tudjuk fogadni - mert szeretjük. És akkor ugyanígy el kell fogadnunk még egy egész családot, akikbe nem vagyunk szerelmesek. Lehet, hogy teljesen más, mint mi és fölösleges erőltetni az egészet, mert igazi szeretet, barátság lehet, hogy sosem fog kialakulni. Ezek után még nagy nyitottsággal is néha nehéz különböző emberek között jó viszonyt kialakítani, és ha ebbe még beleszól az anyós részéről valamilyen féltékenység is, az csak olaj a tűzre. Nekem valahol olyan, mintha a szomszéd "Kati nénivel" kéne jóba lennem. Tudok vele beszélgetni, de nem akarok, mert nem tetszik a világnézete, ezért annyira nem érdekel a véleménye, tehát nem szívesen mesélem neki a dolgaimat. Ő pedig ezt megérzni, hogy nem állok hozzá kellő nyitottsággal és akkor gondolhatja, hogy nem szeretem - 22-es csapdája. Nagyon nehéz. Én is hasonló gondokkal küzdök, és nem tudom, hogy mi lehetne a normális megoldás. HA egyaltalán létezik.

    Köszi, hogy meghallgattatok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. november 12. 11:2738.
    egyetértek. ne keserítsük meg egymást életét. mindenki kapja a párjával a családját, ez elkerülhetetlen, meg kell próbálni jól kijönni egymássl.
    előzmény:
    Kaktuszka6 (34)
     
  7. 2004. november 12. 11:2637.
    Na, latom belemelegedtunk a temaba. . . :)
    Tenyleg ugy tunik mindenkinek van baja s nem veletlenul szuletnek az anyos viccek. . . :)S apos vicc is van??
    Mert en aposommal is bajban vagyok. En probalok kedves lenni, multkor meg fel is koszontottem nevnapja alkalmabol telefonon elobb mint a kisfia aki epp nem volt itthon. . . . Ledobbent, nem mondom.
    De ugyanakkor vannak csunya beszolasai, pl. paromak:
    Nem voltal Te ilyen, Kitol tanultad ezt. . . ??Na ezzel jokat tud szurni. . .
    Uristen!Egy hazban lakni anyosekkal???
    Teged sem irigyellek Skeet!Mi ket hetig laktunk anyosekkal szinten a lakasfelujitas miatt de eleg volt azt hittem soha nem lesz vege!!!
    Tenyleg nem tudtatok volna mashol epitkezni???
    En is ugy vagyok hogy meg sajat szuleimmel sem laknek egyutt, pedig(remelem nem csak elfogodas mondatja velem)ok igazan nem szolnak bele semmibe. Ez alatt az egy ev alatt meg soha nem volt olyan sem hogy :"Szerintunk. . . "Hagyjak hogy ugy csinaljunk mindent ahogy akarunk. Ha persze tanacsot kerek toluk valamiben-az is valljuk be leg ritkan akkor elmondjak hogy szerintuk mi lenne helyes de az en eletem igy dontsek en.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2004. november 12. 11:2236.
    Köszi, értékeli is a menyem))))legalábbis úgy tűnik!! több fiam meg nincs)))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262429 (30)
     
  9. 2004. november 12. 11:1735.
    Ez az!
    Ne mi költözzünk, hanem az anyós cuccoljon!
    :)))
    előzmény:
    Kaktuszka6 (34)
     
  10. 2004. november 12. 11:1534.
    Mindenkit ki kell ábrándítanom, aki azt írja költözz távolabb!
    Mi 120km-re sem voltunk elég messze. . .
    Ami fontos: Oly' rövid az élet, ne pazarold veszekedésekre!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2004. november 12. 11:1533.
    De miért nem tudnak ilyenek lenni az anyósok? Az ő életük is könnyebb lenne ha nem kellene veszekedni, vitázni, nem csak a miénk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_262429 (31)
     
  12. 2004. november 12. 11:1432.
    Sajnos kislányok, mennem kell (megyek enni adni az uramnak).
    Javaslom, hogy nyissunk topikot "Anyósfikázás" néven, ott minden belefér.
    Majd még jövök, addig is a bemoldalon ott az email-címem, a priviket is fogadom, majd visszaolvasgatom, amiről lemaradok, de most tiplizek.

    Sok puszi, fel a fejjel és ÜGYESEN!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_262429
    Torolt_felhasznalo_262429
    2004. november 12. 11:1131.
    Élőben még én sem ismerek hozzá hasonló anyóst!
    Na, jó azért a páromat nem adnám oda még egy ilyen szupernagyiért sem ;-)
    előzmény:
    skeet (29)
     
  14. Torolt_felhasznalo_262429
    Torolt_felhasznalo_262429
    2004. november 12. 11:0930.
    Kedves Amaryl! Azt hiszem, most sok lány sárga az irigységtől, hogy a menyednek ilyen anyós jutott ;-D
    előzmény:
    Amaryl (27)
     
  15. 2004. november 12. 11:0929.
    Szűzanyám, nincs még egy fiad, aki házasodna?
    Nem ajánlasz be neki?
    Kérlek!
    :)

    Na gyerekek, találkoztatok már ilyen álomi anyóssal?
    És még nem is porhanyós?

    Szupernagyi rulez!
    előzmény:
    Amaryl (27)
     
  16. Torolt_felhasznalo_262429
    Torolt_felhasznalo_262429
    2004. november 12. 11:0828.
    Valóban, ez örök és megunhatatlan téma ez.
    Sok okos tanácsot nem tudok adni, mert tényleg az a Te gondod, widor- szerintem- hogy párod sem tud elszakadni anyukától, vagy legalábbis hagyja ezt ez érzelmi zsarolást. Nem az a baj, hogy szereti az anyukáját - az ellenkezője lenne gond, szerintem. Hanem, hogy nem engedik el egymást. Ez már gáz. De tanácsot adni, hogy mit lehet tenni? Talán az egyetlen, hogy őszintén bezsélgetsz a pároddal, konkrét esetek kapcsán.
    előzmény:
    ztimi2 (23)
     
  17. 2004. november 12. 11:0627.
    Sziasztok lányok!
    Most majd megint fogok priviket kapni érzékeny lelkű anyóstársaimtól, akik legorombítanak, hogy miért adok lovat alátok!)))
    Üsse kavics, vállalom, akkor is leírom ami a véleményem!!!
    Ha valaki huszonéves gyerekét nem képes elengedni, nem képes felfogni azt, hogy már azért elég felnőtt ahhoz, hogy a saját életét élje, és úgy, ahogy szeretné, még akkor is, ha az ő elképzelésével homlokegyenest ellenkezik, ott az önzés a legenyhébb kifejezés, és ha csak így jellemzem, akkor finom vagyok és nőies!!!!!
    Persze hozzá kell tennem, apró megjegyzésként, hogy azért ebben a fiúk is okolhatók, mert minek hagyják!!!Engem a gyerekeim tuti leállítanának, ha csak megpróbálnák is belebeszélni az életükbe!!!!de meg sem próbálom!Mert pl. többek között emberszámba veszem őket. Pedig a fiammal egy telken lakunk, de míg nem volt unoka, napokig sem találkoztunk, azóta azért minden nap bekukkantok, meg sétálni viszem a picit, meg bébicsősz vagyok, de csak ha megkérnek rá, szóval így is lehet!!!Csak az a baj, hogy azok az anyósok ezt úgysem olvassák, mert messziről elkerülik a netet, pedig azért ha unatkoznak netán, itt egész jól eltölthetnék ráérő perceiket))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2004. november 12. 10:5026.
    Na én jol kiosztanám a kedves anyost. nem nagyon érdekelne hogy ha megharagudna, hátha nem szolna hozzád vagy 10 évig, addig is boldogan élnél:))))És a lányával is közölném hogy az én gyerekemen márpedig nem fog gyakorolni, mert az nem egy tárgy, és megkérdezném mindkettöjüktöl hogy mégis mit képzelnek. Bocsi, de tök felháborodtam, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak.
    előzmény:
    skeet (19)
     
  19. 2004. november 12. 10:4725.
    Hát ez nem tul jó helyzet:( Azért ha mód lesz rá lépjetek le, ha az átnevelés nem működne.
    előzmény:
    skeet (24)
     
  20. 2004. november 12. 10:4624.
    2 utca van a két szülői ház között, de én még közelebb költözöm :)
    Hova menjünk, még ott sincs kész a fészek, nemhogy máshol vegyünk vmit?
    előzmény:
    daya01 (22)
     
  21. 2004. november 12. 10:4323.
    Csatlakozom, bocs widor! De úgy látszik darázsfészekbe nyúltál a topik tárgyával!
    előzmény:
    skeet (20)
     
  22. 2004. november 12. 10:4222.
    Szerintem minimum 100 km-re költözz az anyóstól. Én tuti kiosztottam volna már:)
    előzmény:
    skeet (19)
     
  23. 2004. november 12. 10:4121.
    Ebben az esetben valóban jobb ha mindent magad próbálsz megoldani. De ilyen közelségben vajon valóban meg tudod majd oldani ha megérkezik a baba hogy kizárd őket amennyire lehet és szükséges?!
    Totál elmebaj hogy a sógornőd gyakoroljon a te gyerekeden, mintha valami tárgy lenne!! Ezt a sógornőd is komolyan gondolja? Amit írtál abból úgy tűnik mintha máris nagyban rátok telepedtek volna és döntéseket hoznának helyettetek!
    előzmény:
    skeet (19)
     
  24. 2004. november 12. 10:3820.
    Kedves Widor, te csak tenácsot kértél és kezd már olyan lenni a topik, mint egy licit, hogy "de az én anyósom még ennél is rosszabb".
    :)
    ne hari, próbálok a tárgyra szorítkozni :)
    előzmény:
    widor (1)
     

Címlap

top